Şimdi Ara

En iyi bireysel emeklilik kurumu hangisi ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Yaşım 24 bireysel emekliliğe unutacağım miktarda para atmak istiyorum her ay. Şuan her ay zaten maaşımın 1/3 ini yatırım olarak değerlendiriyorum o yüzden bireysel emeklilik için 500 - 1000 lira arasında biseyler atmayı düşünüyorum maksat emekli olana kadar değerlensin. Biraz araştırma yaptım ancak her firmanın kendine özel kampanyaları/avantajları var. Sizin kullandığınız ve onereceginiz firma hangisidir acaba kullananlar fikir verebilir mi ?  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Statistics. -- 29 Ekim 2023; 17:48:2 >



  • hepsi heme hemen aynı. BES te önemli olan fon tercihinizdir. paranızın hangi fonda değerlendirildiği çok önemli. şuan 9 milyon kişinin fonu standart fonda yani paraları enflasyon karşısında eriyor. insanlar BES teki paralarının fonlarını değiştirme yapabileceklerini bilmiyorlar. yılda 12 defa fon dağılımı değişikliği yapma hakkınız var ama bunu 6-7 yıldır 1 defa bile yapmamış milyonlar var.

    standart fonlar mevduat faizi ağırlıklıdır.

    eğer BES te 10 yıl duracaksanız benim önerim hisse senedi ağırlıklı olan agrasif değişken fonlar veya altın fonu,dış borçlanma araçları fonu v.s olur. yabancı hisse senedi fonları da mevcut sp500 e, amazon,apple,nvdia gibi şirketlere yatırım yapan bes fonları da mevcut.

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam bilgilendirme için. Attığınız konuya bakayım ben   

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.