Şimdi Ara

Empire: Total War (2009) [ANA KONU] (319. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.378
Cevap
10
Favori
445.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 315316317318319
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bundan sonra çıkan Towal War oyunlarına bir türlü ısınamadım,şu oyunu indirip modlarını kurcalayayım dedim:



    Öncelikle oyunun orjinali vardı.Definive edition olmuş oyun ve tüm dlcler birleştirilmiş tek bir oyun artık,ayrı ayrı dlc satılmıyor.


    Ve İmperial Destroyer adında büyük bir mod vardı,güncellenmiş,Türkçe yaması var ve bir çok şey elden geçirilmiş.

    İmparatorluk Destroyer'in başlıca özellikleri :
    -Yeni oyun
    -Yeni bölgeler
    -Yeni arayüz
    -Yeni grafikler -Yeni grafikler
    -Yeni müzik efektleri
    -Yeni müzikal kompozisyonlar
    -Yeni duman efektleri
    -Yeni oynanabilir ülkeler
    -Yeni üniteler
    -Yedinci Yıla dayanan tarihî doğru üniteler Savaş dönemi
    -Yeni teknolojiler
    -Yeni dinler
    -Yeni portreler
    -Yeni binalar
    -Yeni zafer koşulları
    -Yeni animasyonlar
    -Ve diğer birçok özellik...

    Yeni Factionlar:
    -Jacobite Britain
    -Belgium
    -Serbia
    -Hetmanate
    -Moldavia
    -Don Voisko
    -Carnatic
    -Rajpootana
    -Hyderabad
    -Banjar
    -Kandy
    -Cree
    -Sioux



    Mod ve Türkçe yaması link:
    http://totalwar-turkiye.com/twforum/empire-total-war-modlari/imperial-destroyer-mod-6-1-turkce/?PHPSESSID=c6popp9lul4jrdfurcd1rf6rl5



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 23 Mayıs 2019; 14:54:31 >




  • Oyunda attila daki gibi 4 turn per year modu flan var mı 1700-1800 arası çok kısa oluyor 1 turn 1 yıl ile veya şu world domination modu nedir 1800 de bitmiyor mu oyun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucky s -- 26 Mayıs 2020; 21:23:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar.
    4 gün önce oyunu steam'den aldım oynuyordum.
    Sırf meraktan ilk defa cheat engine ile para hilesi yapmaya çalıştım, yaptım da.
    Ancak hemen arkasından oyun açıkken cheat engine'ı kapattım, masaüstüne de save dosyası oluşturdu. Sonrasında oyun anında çalışmayı durdurdu hatası vermeye başladı. Şu an hiç bir şekilde oynayamıyorum. Sefere devam et dediğimde çalışmayı durdurdu hatası almaya devam ediyorum. Bir türlü çözemedim bilginiz var mıdır?

    Cheat engine programını denerken interneti kesip, çevrimdışı olarak çalıştırdım inşallah steamden vac falan yemem, denemez olaydım :/

    Edit: Bunu gönderir göndermez oyunun içinden eski saveleri sildim, hile yapıp devam etmeye çalıştığım save dosyasını da sildim, yeni oyun açmayı denedim ve açtı. Sorun olmaz artık inşallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matizkafalar -- 29 Mayıs 2020; 0:22:32 >
  • twt'den konuyu kopyalıyorum:

    "selam arkadaşlar. uzun süredir total war oynama ve bilimum muhabbetini icra ettiğim arkadaşımla beraber sistemi yabancılardan çakarak bir oyun videosu yapalım dedik. yaparken olduğunca kendi mizacımızı videoya yansıtmak için ciddi bir senaryo da çıkardık. aslen, işi kafamızda netledikten sonra, oyuna girip 1 saat kadar oynadık -yani arkadaşım 'oynarken' ben de izledim ve şunu şöyle bunu böyle diye beraber devam ettik. ortaya çıkan bu 1 saatlik kayıt için birçok saat harcayarak, videoda oynarken düşünüp konuştuklarımızı içeren bir senaryo yazdık, ben de arkadaşım nihayetinde editörlük ve prodüksiyon işlerini hallederken seslendirmesini yaptım.

    geçen günlerde birkaç forumda gezerken herhalde avrupalı birine ait, "oyunu role-play oynarsan çok iyi de başka türlü berbat" diye bir yorum gördüm ve cidden hak verdim. empire'ı bunca sene ve binlerce saat sonrasında da hala oynamamın, oynamamızın sebebinin bu olduğuna kanaat getirdim. bu oyun avusturya oynarken balkanlardan yel gibi esip, istanbul'u ve akabinde anadolu'yu delerekten 20 tur içinde hunharca toprak kazanıp peşinden yeni düşmanlarla beraber eninde sonunda savaş savaş, hindistan'a dayanıp, yine savaş savaş hunharca toprak ve kaynak kazanıp 1720'de en zengin olmak değildi. kafa tutanı ezip geçip daha oyun sonunda açılan birliklerin hiçbirini görmeye gerek kalmadan, oyun boyunca tur başında gelen birbirinden detaylı ve önemli bildirilerin birçoğunu göremeden seferi tamamlamak değildi. bu oyun, ordu bas oto-savaş gemi bas oto-savaş, ticaret gemisi spamla, şunu spamla bunu spamla hiç değildi.

    neydi bu oyun? bu oyun yine aynı yerden giriyorum, avusturya oynarken osmanlı'yı kırmadan, ne kadar aptal yapay zekası reddetse size önceki paragraftaki gibi davranmanız için her nedeni verse de, gerekirse taviz verip, toprak verip aa bana prusya dalıyor, iki cephede savaş olmaz diy e geri çekilmekti. yunanistan'ı kurup arada tampon-dost devlet yapmak için bölgede asayiş bozan binaları yıkıp, okul yaparak, nihayetinde bizle barış içinde bir yunanistan için hazırlanmış bölgeyi en olası isyan için maysur'a vermekti.(dini açıdan da asayişi düşürmek için.)

    osmanlı oynarken, inatla himayeye girmeyen venedik'i ezip geçip italyanlar savaş açınca onları da ezip, duramayıp fransa'ya geçip, yine anlattığım sefere devam etmek değildi. 5 tur kuşatmada 3 kere savaşıp en son zar zor 21 çakmak tüfekliyi savunmacı olarak sağ bıraktırarak venedik'i eninde sonunda ikna edebilmekti.

    velhasıl boş, değişik bir deneyimi, elimizden geldiğince eğlenceli bir mizaçla videolara taşımayı amaçladığımız bu seferin linkini spoiler içinde bırakıyorum. ilk göz ağrım isveç'i oynuyoruz. izlensin, yorum bırakılsın filan istiyoruz işte. hadi sağlıcakla."








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sycable -- 6 Ağustos 2020; 3:28:50 >




  • sycable S kullanıcısına yanıt
    Bu dediklerimi oyuncu kendi kafasında kurarak yaparsa zor bir şey yani. Europa universallis kadar olmasa da belirli bir diplomatik ve politik zorluklar eklenerek Total War serisine de bu özellikler katılmaya çalışılıyor. Ama Empire da da teknolojiyi hızla geliştirip, elindeki ordu ile alabildiğin toprakları almak oyunun tek amacı. Toprak fethetmek yani.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selam arkadaşlar genelde strateji oyunları oynarım ve Total War serisi en sevdiğim seridir. 2013 yılında aldığım laptopu kullanıyorum hala. Daha önce aynı laptopla Empire Total War oynamıştım. Şimdi bilgisayara eski total warları kurayım yüklü olsun diye düşündüm. Rome: Total War sorunsuz kurdum. Medieval 2: Total War sorunsuz kurdum ama Napoleon: Total War ve Empire Total War da sorun yaşıyorum. İkisi de Razor1911 Sürümü. Google da aradım Empire Total War kurulum problemi diye...Herkes bir sürü sorunla karşılaşmış ama hiç kimse benim kadar erken karşılaşmamış. Ben direk setup.exe ye tıkladığım gibi hata alıyorum. Folder ismi ve dosya konumu seçilen ekranda next e bastıktan sonra sid dosyası seçilmesini istemesi gereken ekran gelmiyor ve setup ekranı kapanıyor. Laptopun kaldırmaması imkansız. Dediğim gibi daha önce oynadım. 42 GB da boş alan var. Ondan dolayı olması da imkansız. Kurulumu anlatan youtube videoları izledim kurulumda benim için setup ekranı kapanan ekranda sid dosyasının seçilmesini istemesi gerekiyor. Nasıl bu sorunu çözebilirim? 12 GB dosya indirdim ve milletin bu iso dosyalarıyla yükleyebildiklerini biliyorum...Aşağıdaki ekran çıkmadan benim için setup ekranı kapanıyor. Ne yapmalıyım?






  • quote:

    Orijinalden alıntı: apeka

    Selam arkadaşlar genelde strateji oyunları oynarım ve Total War serisi en sevdiğim seridir. 2013 yılında aldığım laptopu kullanıyorum hala. Daha önce aynı laptopla Empire Total War oynamıştım. Şimdi bilgisayara eski total warları kurayım yüklü olsun diye düşündüm. Rome: Total War sorunsuz kurdum. Medieval 2: Total War sorunsuz kurdum ama Napoleon: Total War ve Empire Total War da sorun yaşıyorum. İkisi de Razor1911 Sürümü. Google da aradım Empire Total War kurulum problemi diye...Herkes bir sürü sorunla karşılaşmış ama hiç kimse benim kadar erken karşılaşmamış. Ben direk setup.exe ye tıkladığım gibi hata alıyorum. Folder ismi ve dosya konumu seçilen ekranda next e bastıktan sonra sid dosyası seçilmesini istemesi gereken ekran gelmiyor ve setup ekranı kapanıyor. Laptopun kaldırmaması imkansız. Dediğim gibi daha önce oynadım. 42 GB da boş alan var. Ondan dolayı olması da imkansız. Kurulumu anlatan youtube videoları izledim kurulumda benim için setup ekranı kapanan ekranda sid dosyasının seçilmesini istemesi gerekiyor. Nasıl bu sorunu çözebilirim? 12 GB dosya indirdim ve milletin bu iso dosyalarıyla yükleyebildiklerini biliyorum...Aşağıdaki ekran çıkmadan benim için setup ekranı kapanıyor. Ne yapmalıyım?


    oyunun rarlı dosyalarını bir yere topla sid ler orada 1 2 3 olarak gözükecektir.

    sonra kurarken hepsini tek tek isteyecek senden.. bu kadar..

    sonrada kurulumdan sonra crack yaparsınız.





  • arkadaslar savas alaninda falan oyun kasmiyor akici fakat campaign haritasinda kasiyor bunun cozumu yok mu halen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4F3 kullanıcısına yanıt

    oyun korsansa orijinal alın tüm patchler eksiksiz olsun. günümüzde fazla sorun yaşanmıyor olması lazım. ben oynamayalı epey oldu ama en son sadece çok uzun süreli oyunlarda sıkıntı yaşanıyordu. her devletin güçlendiği çok tur geçmiş oyunlarda tur atlama tuşuna basınca kasma ve çökme sorunları olabiliyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sroad

    oyun korsansa orijinal alın tüm patchler eksiksiz olsun. günümüzde fazla sorun yaşanmıyor olması lazım. ben oynamayalı epey oldu ama en son sadece çok uzun süreli oyunlarda sıkıntı yaşanıyordu. her devletin güçlendiği çok tur geçmiş oyunlarda tur atlama tuşuna basınca kasma ve çökme sorunları olabiliyor.

    10 yillik oyun icin 88 tl istiyorlar ya cok geldi para yok zaten. 1.6 patch var sanirim tek eksik o


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4F3 kullanıcısına yanıt

    indirim dönemlerinde sürekli 20 tl falan oluyordu. kış indirimlerinde bakabilirsiniz. korsan oyunda sıkıntı olması normal kaldı ki bu oyun zaten sorunluydu çıkışında.


    edit: indirimler bitmiş maalesef. ben alışveriş yapmadığım için farkında değilim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sroad -- 11 Ocak 2021; 18:54:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sycable

    twt'den konuyu kopyalıyorum:

    "selam arkadaşlar. uzun süredir total war oynama ve bilimum muhabbetini icra ettiğim arkadaşımla beraber sistemi yabancılardan çakarak bir oyun videosu yapalım dedik. yaparken olduğunca kendi mizacımızı videoya yansıtmak için ciddi bir senaryo da çıkardık. aslen, işi kafamızda netledikten sonra, oyuna girip 1 saat kadar oynadık -yani arkadaşım 'oynarken' ben de izledim ve şunu şöyle bunu böyle diye beraber devam ettik. ortaya çıkan bu 1 saatlik kayıt için birçok saat harcayarak, videoda oynarken düşünüp konuştuklarımızı içeren bir senaryo yazdık, ben de arkadaşım nihayetinde editörlük ve prodüksiyon işlerini hallederken seslendirmesini yaptım.

    geçen günlerde birkaç forumda gezerken herhalde avrupalı birine ait, "oyunu role-play oynarsan çok iyi de başka türlü berbat" diye bir yorum gördüm ve cidden hak verdim. empire'ı bunca sene ve binlerce saat sonrasında da hala oynamamın, oynamamızın sebebinin bu olduğuna kanaat getirdim. bu oyun avusturya oynarken balkanlardan yel gibi esip, istanbul'u ve akabinde anadolu'yu delerekten 20 tur içinde hunharca toprak kazanıp peşinden yeni düşmanlarla beraber eninde sonunda savaş savaş, hindistan'a dayanıp, yine savaş savaş hunharca toprak ve kaynak kazanıp 1720'de en zengin olmak değildi. kafa tutanı ezip geçip daha oyun sonunda açılan birliklerin hiçbirini görmeye gerek kalmadan, oyun boyunca tur başında gelen birbirinden detaylı ve önemli bildirilerin birçoğunu göremeden seferi tamamlamak değildi. bu oyun, ordu bas oto-savaş gemi bas oto-savaş, ticaret gemisi spamla, şunu spamla bunu spamla hiç değildi.

    neydi bu oyun? bu oyun yine aynı yerden giriyorum, avusturya oynarken osmanlı'yı kırmadan, ne kadar aptal yapay zekası reddetse size önceki paragraftaki gibi davranmanız için her nedeni verse de, gerekirse taviz verip, toprak verip aa bana prusya dalıyor, iki cephede savaş olmaz diy e geri çekilmekti. yunanistan'ı kurup arada tampon-dost devlet yapmak için bölgede asayiş bozan binaları yıkıp, okul yaparak, nihayetinde bizle barış içinde bir yunanistan için hazırlanmış bölgeyi en olası isyan için maysur'a vermekti.(dini açıdan da asayişi düşürmek için.)

    osmanlı oynarken, inatla himayeye girmeyen venedik'i ezip geçip italyanlar savaş açınca onları da ezip, duramayıp fransa'ya geçip, yine anlattığım sefere devam etmek değildi. 5 tur kuşatmada 3 kere savaşıp en son zar zor 21 çakmak tüfekliyi savunmacı olarak sağ bıraktırarak venedik'i eninde sonunda ikna edebilmekti.

    velhasıl boş, değişik bir deneyimi, elimizden geldiğince eğlenceli bir mizaçla videolara taşımayı amaçladığımız bu seferin linkini spoiler içinde bırakıyorum. ilk göz ağrım isveç'i oynuyoruz. izlensin, yorum bırakılsın filan istiyoruz işte. hadi sağlıcakla."





    Zaten strateji oyunlarını hemen bitirmek yerine tadını çıkararak bitirmek bence daha iyi. Sadece bu oyun değil tüm strateji oyunları, ülke yönettiğimiz oyunlar.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: sycable

    twt'den konuyu kopyalıyorum:

    "selam arkadaşlar. uzun süredir total war oynama ve bilimum muhabbetini icra ettiğim arkadaşımla beraber sistemi yabancılardan çakarak bir oyun videosu yapalım dedik. yaparken olduğunca kendi mizacımızı videoya yansıtmak için ciddi bir senaryo da çıkardık. aslen, işi kafamızda netledikten sonra, oyuna girip 1 saat kadar oynadık -yani arkadaşım 'oynarken' ben de izledim ve şunu şöyle bunu böyle diye beraber devam ettik. ortaya çıkan bu 1 saatlik kayıt için birçok saat harcayarak, videoda oynarken düşünüp konuştuklarımızı içeren bir senaryo yazdık, ben de arkadaşım nihayetinde editörlük ve prodüksiyon işlerini hallederken seslendirmesini yaptım.

    geçen günlerde birkaç forumda gezerken herhalde avrupalı birine ait, "oyunu role-play oynarsan çok iyi de başka türlü berbat" diye bir yorum gördüm ve cidden hak verdim. empire'ı bunca sene ve binlerce saat sonrasında da hala oynamamın, oynamamızın sebebinin bu olduğuna kanaat getirdim. bu oyun avusturya oynarken balkanlardan yel gibi esip, istanbul'u ve akabinde anadolu'yu delerekten 20 tur içinde hunharca toprak kazanıp peşinden yeni düşmanlarla beraber eninde sonunda savaş savaş, hindistan'a dayanıp, yine savaş savaş hunharca toprak ve kaynak kazanıp 1720'de en zengin olmak değildi. kafa tutanı ezip geçip daha oyun sonunda açılan birliklerin hiçbirini görmeye gerek kalmadan, oyun boyunca tur başında gelen birbirinden detaylı ve önemli bildirilerin birçoğunu göremeden seferi tamamlamak değildi. bu oyun, ordu bas oto-savaş gemi bas oto-savaş, ticaret gemisi spamla, şunu spamla bunu spamla hiç değildi.

    neydi bu oyun? bu oyun yine aynı yerden giriyorum, avusturya oynarken osmanlı'yı kırmadan, ne kadar aptal yapay zekası reddetse size önceki paragraftaki gibi davranmanız için her nedeni verse de, gerekirse taviz verip, toprak verip aa bana prusya dalıyor, iki cephede savaş olmaz diy e geri çekilmekti. yunanistan'ı kurup arada tampon-dost devlet yapmak için bölgede asayiş bozan binaları yıkıp, okul yaparak, nihayetinde bizle barış içinde bir yunanistan için hazırlanmış bölgeyi en olası isyan için maysur'a vermekti.(dini açıdan da asayişi düşürmek için.)

    osmanlı oynarken, inatla himayeye girmeyen venedik'i ezip geçip italyanlar savaş açınca onları da ezip, duramayıp fransa'ya geçip, yine anlattığım sefere devam etmek değildi. 5 tur kuşatmada 3 kere savaşıp en son zar zor 21 çakmak tüfekliyi savunmacı olarak sağ bıraktırarak venedik'i eninde sonunda ikna edebilmekti.

    velhasıl boş, değişik bir deneyimi, elimizden geldiğince eğlenceli bir mizaçla videolara taşımayı amaçladığımız bu seferin linkini spoiler içinde bırakıyorum. ilk göz ağrım isveç'i oynuyoruz. izlensin, yorum bırakılsın filan istiyoruz işte. hadi sağlıcakla."





    Maalesef tam da böyle oluyor ama. Özellikle vh da tüm komşular saldırıyor. Barışada yanaşmıyorlar. Mecburen ilhak ede ede ilerliyorsun. Etw de hiçbir oyunum 1730-1740 sonrasına kalmadı. Bu tarihe gelmeden tonla gelir ve toprak sahibi oluyorsun ve "iş bitti artık" diyorsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yıllar geçsede üstüne iyi oyun yapılamadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-DC5E01768

    Yıllar geçsede üstüne iyi oyun yapılamadı

    Aynen öyle.Güzelim oyuna biraz yazık ettiler.Biraz AI geliştirmesi biraz harita genişlemesi ile tam anlamıyla efsane olabilirdi.

  • ecay kullanıcısına yanıt

    evet bu oyunda yapay zeka gerçekten sıkıntılı. zorluğu biraz düşürünce oyun çok kolay oluyor, biraz yükseltince de tüm ülkeler gereksiz agresif oluyor. diplomasi işe yaramaz hale geliyor çünkü hiçbir ülke hiçbir anlaşmayı kolay kolay kabul etmiyor.


    bu arada orijinal steam versiyonu için konuşuyorum, patchleri eksiksiz yapılıyken dahi durum buydu en son hatırladığım kadarıyla.

  • sroad kullanıcısına yanıt

    Diploma gerçekten ama gerçekten çok sıkıntılı ve diploma ile yapabileceklerimizde sınırlı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sroad kullanıcısına yanıt

    Hocam zaten zorluğu en yükseğe çıkarınca diğer bot ülkelere yüzde bonus veriyor, o yüzden hemen full orduları çekiyorlar ve aynı zaman da yapıları da yükseltiyorlar. Ben de bu ne saçmalık diyorduk fakat zorluk seviyesinde yüzdelik bonus olayı varmış, en zor seviyeyi açan oyuncuyu zorlamak için. Bot ülkelere yüzde kaç bonus veriyor bilmiyorum.

  • 
Sayfa: önceki 315316317318319
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.