Şimdi Ara

Emlakçı komisyonu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
5.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • StByErdeM kullanıcısına yanıt
    Bir kira bedeli nedir ya! 1300 TL evin kirası toplamda 10dk ev gösterdi 1300 den 1 kuruş aşağı inmedi. Onun inadına tutmadım evi. İtiraz edincede ilan verdim bilmem kaç kişiye gösterdim kaç kere gittim geldim ayağı çekiyolar diye yazmıştınız ona istinaden söyledim.Eğer ki sahibinden gibi ilan veriyorsa oda onun ayıbıdır o konuda sonuna kadar haklısınız..



    Şimdi buraya uzun uzun emlak ofislerinin giderini yazmaya gerek görmüyorum ancak o açıdan bakarsak hiç kimse bir iş yapamaz.



    Eğer yasalar çerçevesinde hareket etmek gerekirse yıllık kiranın %12'i satılıklarda %3+kdv şeklinde baz alınır.



    Hocam son olarak siz her ne kadar belki kabul etmemiş olsanızda bu iş tüm dünyada kabul görmüş ve saygınlığı olan bir iş..Forum konularına bakarsanız gerek konu üzerinden gerek özel mesaj olarak bir çok kişiye ticari bir beklenti olmadan tüm şehirlerde yaşayan kişilere bilgi vermeye çalışıyorum.İnşallah sizde bir gün ev almak nasip olur dikkat etmeniz gereken hususlarda sizede seve seve yardımcı olmak isterim.İyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam mesajınızın hemen üstünde yer alan mesajımı bir kez daha okursanız demek istediğimi anlayacaksınız. Ben meslek olarak bir suçlamada bulunmuyorum. Asıl hizmeti ev sahibinin aldığını ve onun daha fazla ödemesi gerektiğini savunuyorum. Çünkü ev sahibi için aylarca emek verilirken evi alan için bir kaç saat.
  • Öyleyse arabada almayın. Öyle yaa adam emlaktan çok daha fazla kar payı ödüyorsunuz. Adam ne yapiyirki alt tarafı 10 dakka arabayı anlatıyor hoopp 10bin tl cukka.



    Not. Emlakçı değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • StByErdeM kullanıcısına yanıt
    Alıntı yaptığım yer için neyse konumuz o değil.Diğer husus a gelirsek ben emlacı arkadaşlar kadar ev sahiplerinids suçlu buluyorum.Genelde 2 tip müşteri vardır. Bana xx kadar ver kaça satarsan şat derse ev sahipleri fahiş fiyatlarda ev fiyatları satılır.Diğer müşteri ev fiyatı üzerinden %3 Senin hakkın şat hakkını al derse hem evi daha kısa sürede satılır hemde ev fiyatları bu kadar şişmemiş olur.Yasalar 2 taraftan eşit şekilde %3%3 şeklinde belirlemiş.Üst mesajınızdaki gibi yasalar gereği bakandan 50 lira alma şansımız yok..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %3 Satın alınan dairenin fiyatından hesaplanır.Ortalama 3 binden başlar,4,5 komisyon çıkabilir fakat pazarlıkta olabiliyor nasıl olsa taş atıp kolu agirmiyor emlakçının havadan gelen para.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hocam İstanbulda %3+%3 alan emlakçı yok evini satan komisyon vermez alanda deli gibi pazarlık yapar.Evlerin fiyatları genelde şişirme olduğu için emlakçı fiyatı düşürmezse komisyonda vermez o evide almaz.En fazla alır %1 onuda 3 5 emlakçı bölüşür.İstanbulda bitti bu iş.
  • burada emlakçıya atıp tutanlara söylüyorum. Bankadan 50000 lira kredi çekiyorsun 120000 binlira geri ödüyorsun. Emlakçılara kustuğunuz nefreti bankalara neden kusmuyorsunuz aceba.

  • Arkadaş aşırı pozitif. 500k sattın mı 30k cukka ohh miss. Herkes adı gibi biliyor pazarlık yapıp uyguna halledeceğini isine gelmediyse zaten almazsın, satmazsın aga. mal mülk senin. Ama sana onbinlerce lira kar ettirdikten sonra gelip komisyonuna laf etmen saçma . Bu arada keşke herkes sizin gibi dürüst olup hor gördüğünü açıkça belirtse de satıştan sonra taş attın da kolun mu yoruldu diyip kaçmasa. Emlakçı değilim hak eden herkes de ekmek yesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdfghjj -- 19 Mayıs 2021; 14:4:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komisyondan dolayı kin tutmaya gerek yok zaten ölen bi meslek çünki

    1) cami imamlari, kahveci, berber ehliyeti olmayan vs kimseler sektörde kolay para kazanılıyor diye bir anda hücum etti bu bir. ( lisedeyken staj yaptığım hukuk bürosundaki avukat bilene emlak ofisi açtı. sadece durumu gözünüzde canlandırayım istedim yoksa kime ne.)

    2)Kurumlarla bunlar nasıl bir tutulur ya Allah aşkına bana izah edebilir misiniz çünkü 1 de saydığım şahıslar yarım yamalak çalıştığında gerçekten işini yapan emlak danışmanlarının imajını zedeliyor ve adam kazandığı paranın vergisini bile vermiyor.

    3) +ülkedeki ekonomik problemler ve gelişen teknolojinin bu sektördeki insan gücünün yerine geçmesi.

    Zerre kadar kimsenin rizkinda gözüm yok dünyayı yiyip bitirin icinde bişeyim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.