Şimdi Ara

Emlakçı komisyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
5.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bir Emlakçı maksimum ne kadar komisyon alabilir? Yakın zamanda ev kiralamayı düşünüyorum ama gördüğüm kadarıyla emlakçılar her bir yanı tutmuş, kazıklanmak istemiyorum. Emlakçı daireyi göstermek ve sözleşmeyi hazırlamak dışında kiracıya fayda sağlayabilecek ne iş yapıyor? Fikirlerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirmi dört -- 27 Eylül 2017; 17:38:54 >



  • Merhabalar..

    Öncelikle düzeltme yaparak başlamak istiyorum.Onlardan ev kiralamak kazıklanmak değil hizmet bedeli vermek oluyor.Kazıklamak bir malı değerinden fazlasına satmak demektir.Her özgür insan gibi normal sahibinden bularak da satın almak yada kiralamak sizin de hakkınız.

    Diğer konuya gelirsek; Yasada yıllık kira bedelinin %12 si olarak geçer.Kurumsal firmalar(remax,realty world vb) genelde yıllık %12 + kdv çalısırlar buda cok ciddi rakamlara çıkabilir.Ama normal bir emlak ofisinden kiraladığınız taktirde 1 kira bedeli komisyon vardır.Basit bir hesap yapmak gerekirse 1.000 liralık ev için 1 kira+depozit+komisyon 3.000 tl ye evi tutuyorsunuz.Esasen ben kiralık daireler ile pek ilgilenmiyorum(satış ağırlı çalışıyorum) ancak bir tanıdık yada hatır sahibi birisi yönlendirirse yardımcı oluyorum.1 kira bedelinden aşağıya ne kadar çekebilirseniz kar olarak bakın

    Emlak ofisleri genelde;

    *Kiracı ile ev sahibinin yasal zeminde haklarını korur.
    *Sizi sözleşmeden dolmadan yada haksız yere çıkartılmasına engel olur.
    *Kira ödemelerini sizden alır ev sahibine verir
    *Evde her hangi bir sorun varsa (elektrik su vb) ev sahibine bilgi vererek yardımcı olur
    *Resmi prosedürleri yapar(elektrik su aboneliği) gibi konularda yardımcı olur.

    Bunları malesef ki her emlak ofisi yapıyormu tabiyki HAYIR!.Size gösterir payını alır çekilir.




  • Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Ben de bir düzeltme yapayım emlakçıdan ev kiralamak = kazıklanmak demiyorum. Ben o hizmet bedelini ödemeye hazırım. Benim derdim; emlakçıya hak ettiğinden fazla para vermemek, yasayla belirlenen tutarın üstünde ödeme yapmamak. Yasada yazan oranların üstünde bir hesap yapıp bana fazla para ödetirse bu kazıklanmak olur değil mi? Bu konuyu bu yüzden açtım, yardımlarınız için tekrar teşekkürler.
  • Yanlış anlaşılma için özür dilerim.Ancak eğer ki sahibinden bulmak istiyorsanız site görevlilerinden,market/bakkal,muhtar,kahvehanecilerden cok rahat bulunabilir.


    Bol şanslar
  • Genelde bir kira bedeli alirlar, bir kira bedelinden fazla vermeyin, hatta daha azi icin de pazarlik yapabilirsiniz. Turkiye'de emlakcilarin cogu daireyi bir kere gosterip parayi alir, baska hic bir hizmet de saglamaz. Gecenlerde bir emlakciya kiralamaya calistigi dairenin aparman aidatini sordum, heralde 50 lira falandir dedi. Genelde emlakcilar iste boyle heraldeyle meraldeyle calisan vasifsiz tipler.
  • desci kullanıcısına yanıt
    Genelleme yapmaman gerek bunun eğitimini alip işini ciddi anlamda önemseyen kişiler var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: utkucantmz

    Genelleme yapmaman gerek bunun eğitimini alip işini ciddi anlamda önemseyen kişiler var.

    Genelde diyorum zaten, hepsinin oyle oldugunu dusunsen hepsi derdim.
  • Satıştan yüzde 3+3
    Kiradan 1 kira bedeli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666azazel -- 15 Temmuz 2017; 23:10:3 >
  • Emlakçılar ve galericiler, Allah kimseyi bunların eline düşürmesin, bunların dürüstü namuslusu ahlaklısı binde bir bulunuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yawuzbey

    Emlakçılar ve galericiler, Allah kimseyi bunların eline düşürmesin, bunların dürüstü namuslusu ahlaklısı binde bir bulunuyor.

    istanbulda yok mu dürüst anadolu yakasında
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kefeniyle yola çıkan adam


    quote:

    Orijinalden alıntı: yawuzbey

    Emlakçılar ve galericiler, Allah kimseyi bunların eline düşürmesin, bunların dürüstü namuslusu ahlaklısı binde bir bulunuyor.

    istanbulda yok mu dürüst anadolu yakasında

    Ne bileyim hocam vardır elbet :)
  • Lafım meclisten dışarı ancak dediğiniz gibi hem galerici hem emlakçı esnafından bir tane düzgün insan görmedim daha. Genelde hırsız tipli insanlar veya mafyatik insanlar yapıyor bu işleri.

    Düzgünü var mıdır vardır ama ben daha görmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 666azazel kullanıcısına yanıt
    100 bin liralık ev sattığında 6 bin lira para alıyor doğru mu anlıyorum? Valla biz boşa okuyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brnefe2015 kullanıcısına yanıt
    6bin ama herkes vermiyor yada indirim yapılıyor .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brnefe2015

    100 bin liralık ev sattığında 6 bin lira para alıyor doğru mu anlıyorum? Valla biz boşa okuyoruz

    3-5 arası alir tabiki 400-500 binlik evde 20-30 arasi alir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brnefe2015

    100 bin liralık ev sattığında 6 bin lira para alıyor doğru mu anlıyorum? Valla biz boşa okuyoruz

    :)) Toplamda %6 olarak görülsede genelde %4 gibi rakam kazanılır ama yinede kötü rakam değil elbette..



    500 liralık ev satsan 20 30 k kadar kazanabiliyorsun :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankarada genelde %2 , onda da pazarlık yapmak gerek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Emlakçıların hepsine gıcığım. Bir kira bedeli nedir ya! 1300 TL evin kirası toplamda 10dk ev gösterdi 1300 den 1 kuruş aşağı inmedi. Onun inadına tutmadım evi. İtiraz edincede ilan verdim bilmem kaç kişiye gösterdim kaç kere gittim geldim ayağı çekiyolar. Banane kardeşim bana verdiğin hizmet toplamda 10dk. Önceki yaptıkların beni hiç alakadar etmez. Madem öyle arayana herşeyi anlat telefonda 50 tl gösterme parası alırım de. Hem sadece ciddi kiracılarla muhatap olursun hemde emeklerin boşa gitmez hemde insanlar daha çok emlakçılarla muhatap olur aradan çıkartmaya çalışmaz. Ben çalıştım yıllarca para biriktirdim kredi çekiyorum ev alıyorum 200 bin tl ye hop geliyo yarım saat gösterdi diye 5 bin tl. Bu işe bi çözüm lazım. Her taraf emlakçı dolmuş. Bi ev alcam diye 2 ayda emlakçı için çalışıyorum. Onun yarım saati neden benim 2 ayımdan değerli!
  • StByErdeM kullanıcısına yanıt
    Siz ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ancak herkes evine bir şekilde para götürmek zorunda.1 kira bedeli vermek zor geliyorsa;İşinizden,eğlencenizden ,tatilinizden fedakarlık ederek sokak sokak ev arayabilirsiniz.Size kimse emlak ofislere zorla gidin gelin bizdeki evlere bakın demiyor siz emlak ofisini tercih ediyorsunuz...



    Gerek satılık konusunda gerek kiralık konusunda yasaların getirdiği şartlar bellidir yine gidiyorsanız bu sizin tercihinizdir...2 aylık maaş size kalsın istiyorsanız sokak sokak gezerek ev bulabilirsiniz şimdiden bol şanslar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugüne kadar 1 kere bile emlakçı dükkanına gitmedim. Sokak sokak gezerek bakıyorum beğendiğim muhitlerde. Şuan oturduğum evide kendim arayarak buldum. Özellikle Ankara'da inanılmaz bir emlakçı akını var. Emlakçıların böyle olmasının sebebide ev sahipleridir. Ev sahipleri kendi uğraşmak istemediğinden emlakçıya vermektedir. Sokak sokak gezerek ev buluyorum evet ama üstünde yazan numara yine emlakçı. Kusura bakmayın hocam ama sistem bozuk bir sistem. Ev satılıkta olsa kiralıkta olsa hizmeti alan asıl insan evin sahibidir. Ücreti ödemesi gerekende ev sahibidir. Ben evim var satmak istiyorum ama kendim uğraşmak istemiyorum sana geliyorum bu evi sat diyorum. Sen 2 ay boyunca telefonlara cevap veriyosun insanları gezdiriyosun gidiyosun geliyosun yakıt harcıyosun ilan parası veriyosun bir sürü emek harcıyosun. Sonra biriyle anlaşıyosun 2500 tl evi alandan alıyosun 2500 tl de benden alıyosun. Benim için 2 ay emek harcadın ama evi alana yarım saatini harcadın. Bu adaletli mi şimdi? Aynı şey kira içinde geçerli. Kusura bakmayın hem evi alandan hem evi satandan %2 şer %3 er komisyon alınır diye bi yasa varsa onda da bozukluk var demektir. Yasanın olması kesin doğru olması adına gelmez.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.