Şimdi Ara

EMİSYON VERGİSİ GELİYOR (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
1
Favori
6.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hey yavrum heeey... çevre kirliliği ayağına yine vatandaşı soymaya devam, benzine zam gelir vatandaşın parasıyla yollar yapılır, ulaşıma zam gelir metrobüsler öyle yapılır. Üretim yok, ihracat yok. Bu hükümet ne iş yapıyor ? Bizim it gibi çalışıp verdiğimiz vergilerle bi şeyler yapılır sonra biz yaptık diye konuşurlar. Koyunlar da oy vermeye devam. Hüloğ
  • trafiğe yeni çıkacak araçları teşvik için emisyon vergisi olacakmış



    aracın karbondioksit emisyon düzeyine göre değişen tutarda yıllık bir 'emisyon vergisi' düşünüyoruz. Buradaki amacımız kesinlikle yeni bir gelir değil, çevre kirliliğini önlemek."

    demiş ,sayın bakanımız :))


    yani kelimelere takla attırıp ,yeni vergiyi yutturmaya çalıştığı hiç belli olmuyor değil mi
  • Çevre kirliliğini azaltmak isteselerdi LPG yi daha ucuza verir, insanları LPG ye teşvik ederlerdi. LPG Benzinden daha temiz yanan bir yakıt.
    Daha da temizini istiyorsanız CNG (Doğalgaz) var. Güneydoğu asyada (Tayland, Malezya, Endonezya vb) bütün büyük araçlar (kamyon tır otobüs toplu ulaşım) + taksiler doğalgaz kullanıyor. Sık sık CNG istasyonu var (sık sık olmak zorunda, 1 tank tüp ile 200 km yol alıyor araba).

    Ama bizimkiler en büyük vergi kaynağından olmak ister mi? İstemez tabi :)
  • Çevreci değilsin,bari arsız yalancı olma
     EMİSYON VERGİSİ GELİYOR EMİSYON VERGİSİ GELİYOR

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çevreye o kadar duyarlilar ki icine site yapilmamis orman kalmadi istanbulda.

     EMİSYON VERGİSİ GELİYOR

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iniyesta

    Çevreci değilsin,bari arsız yalancı olma
     EMİSYON VERGİSİ GELİYOR EMİSYON VERGİSİ GELİYOR

    Şu yokettikleri doğayla beraber biz de yok oluruz inşallah. İğreniyorum ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • En az mtv oranında olsun acıdan zevk alan bir millet olarak yetmez ama evet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    trafiğe yeni çıkacak araçları teşvik için emisyon vergisi olacakmış



    aracın karbondioksit emisyon düzeyine göre değişen tutarda yıllık bir 'emisyon vergisi' düşünüyoruz. Buradaki amacımız kesinlikle yeni bir gelir değil, çevre kirliliğini önlemek."

    demiş ,sayın bakanımız :))


    yani kelimelere takla attırıp ,yeni vergiyi yutturmaya çalıştığı hiç belli olmuyor değil mi

    Ben de mevcut vergi sisteminin değiştirileceğini sanmıştım haberi okuyunca ve sevinmiştim ama ne zaman ki bakanın sözündeki o "yeni bir gelir değil" kısmını farkettim, o zaman jeton düştü.




  • vakti zamanında bir padişah yeni yeni vergiler salar ,mevcut vergileri de artırır dururmuş. buna rağmen halktan hiç ses seda çıkmaz herkes durumu sakince kabullenirmiş.

    padişah bir gün kasabanın kenarından geçen bir çaya köprü yapılmasını ve köprüden her geçenden ücret alınmasını emretmiş. yine halktan itiraz olmamış; çayı geçmek isteyen köprüden ücretini ödeyerek geçiyormuş.
    padişah itiraz olmadığını görünce köprü çıkışından da ücret alınmasını istemiş. tabii ki halktan yine itiraz gelmemiş. köprüye girişte ücret ödeyen vatandaş, çıkışta da ücret ödemeye başlamış.
    aradan bir süre geçince padişah vezirini çağırmış;
    -ey vezir, öyle kuzu bir halkım var ki neye vergi koysam itiraz etmiyor, vergi koyacak yer kalmadı, bu halka öyle bir şey yapalım ki, itiraz etsin artık yahu! demiş.

    vezir;
    -padişahım, girişine-çıkışına vergi koyduğumuz köprünün ortasına bir çadır kuralım ve en babayiğit pehlivanımız geleni içeride s..sin, buna da itiraz gelir artık! demiş.

    bu fikir padişahın çok hoşuna gitmiş ve emretmiş; bundan böyle halk köprüye gireceği zaman giriş parası ödeyecek, köprü ortasına geldiğinde çadıra girip s..ilecek, köprüden çıkarken de çıkış parası ödeyecekmiş.

    aradan birkaç hafta geçmiş padişah yine veziri çağırmış;
    - vezir, köprüdeki durum için itiraz ya da problem var mı? diye sormuş

    - padişahım herhangi bir itiraz olmadı, halk sakince durumu kabullendi, fakat bir problem var.. demiş.

    padişah şaşırarak, nasıl bir problem olabilir? diye sormuş. vezir cevaplamış;
    - padişahım çadırdaki pehlivan çok yoruluyor ve yetişemiyor, çadırdaki pehlivan sayısını arttıralım, demiş.....

    .............

    ne zaman yeni bir vergi haberi duysam aklıma bu fıkra geliyor nedense..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infectedvoice -- 22 Eylül 2014; 17:16:53 >




  • Devlet mesaj veriyor. Emisyon

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnginAKB

    quote:

    Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

    Şimdi emisyonu belli sınırı geçen araçlara ek vergi mi geliyor yoksa mtv emisyona göre mi düzenleniyor?


    Mtv hesaplama sistemi değişiyor, işte bizim milletimizin bilgi edinme, yorumlama ve analiz kabiliyetini forum üzerinden test edebilirsin.
    Küçük türkiye bu forum, kimse doğrusu ne diye bakmaya bile yeltenmiyor, kim dedi mahmut, vaaay bee, ben böyle işin te..

    Bu kadar böyleyiz işte, ondan sonra vay efenim Avrupa da böyle, şurda böyle.
    Biz nasılız ki insan kalitesi olarak da, toplum kalitesini biz meydana getiriyoruz işte bu seviye ile.

    hocam haberin hiç bir satırında mtv hesaplama sisteminin değişeceğine dair bir beyanı yok bakanın. aynen yazıyorum, şöyle diyor bakan : Şu an elimizde bir taslak var ve buna göre, aracın karbondioksit emisyon düzeyine göre değişen tutarda yıllık bir 'emisyon vergisi' düşünüyoruz. Buradaki amacımız kesinlikle yeni bir gelir değil, çevre kirliliğini önlemek."

    bakanın bu cümlesinden açıkça, yeni bir vergi kaleminin hesaplamalarımıza ekleneceği anlaşılıyor.




  • butun vergıler kalır ekstrası gelıyor desenıze.
    artık forum sıtelerınde CO2 salınım karsılasmaları olur.
    ne gunlere kaldık...
  • Bu ne ya? Zevkle okuduğum bir zaytung sitesi vardı, şimdi çıkan haberleri zaytung'dan aşırmışlar sanıyorum. Aradaki ince çizgi de yok oldu
    Zaytung'a, hava filtresi vergisi için bir haber yapmalarını önereceğim, malum araçlar nasıl egzozdan pis hava salıyorlarsa, hava filtresinden de temiz havayı çekiyorlar.
    İşte bu temiz hava vergisi olacak, en fazla bir yıl sonra bu temiz hava vergisini maliye bakanı düşündüğünü söylerse işte o zaman ben Türkiye'yi terketmişim demektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sturmgeist

    quote:

    Orijinalden alıntı: aslanasbey

    Güzel bir uygulama, desteklememiz lazım çevre kirliliğini azaltmak için.

    Ne alaka şimdi o vergi çıktı diye millet arabaya mı binmicek arabamı almıcak Birileri ekmeksiz kalmış belli

    Ironi yapmış zaten orada :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski bir haber nasıl da çaptırılmış.
    Dikkat ederseniz tarih 2013 başı :)
    quote:

    Emisyon oranına göre vergi geliyor
    Ekonomi
    AA
    Pazar 10.03.2013

    Maliye Bakanlığı, motorlu araçlardaki MTV miktarı ve ÖTV oranlarının belirlenmesinde emisyon salınımını da dikkate alacak çalışmayı başlattı.

    Maliye Bakanlığı'nın, Türkiye'de kullanılan motorlu taşıtlarda Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) hesaplanmasında aracın emisyon oranının da dikkate alınması yönünde bir çalışma başlattığı öğrenildi.

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek'in talimatı ile çevrenin korunması ve yüksek teknolojinin teşvik edilmesi amacıyla motorlu taşıtlardaki MTV ve ÖTV sisteminin kapsamlı bir şekilde çalışılması yönünde tavır aldı.
    ,
    Maliye'nin çalışmasına göre, halen silindir hacmi ve yaşı esas alan Motorlu Taşıtlar Vergisi sistemi ve ÖTV yeniden değerlendiriliyor. Edinilen bilgiye göre gerekirse bu kalemlerde yeni bir düzenleme yapılarak indirime gidilebilecek ve emisyon salınımı vergisi daha yüksek tutulabilecek.
    Çalışmada, AB üyesi ülkeler başta olmak üzere çeşitli ülkelerin bu konudaki uygulamaları tek tek tarandı ve Almanya ve İngiltere'yi model ülke olarak alındı. Çalışma yasalaşırsa, motorlu araçların vergilendirilmesinde aracın emisyon oranı da dikkate alınacak.

    Fakat yeni uygulama piyasada olan ve otomobil firmalarının stoklarında bulunan taşıtları kapsamayacak. Uygulamanın başladığı tarihten sonra üretilen araçları kapsayacak.

    MALİYE BAKANI ŞİMŞEK

    Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir taraftan araçlar arası vergilendirmede adaletli olmak, bir yandan da sorumlu bir vatandaş olarak çevrenin daha az kirlenmesini istediklerini söyledi.

    Sadece bu uygulamanın bile temiz çevreye büyük katkı sağlayacağını, ayrıca uygulamanın yüksek teknoloji üretimini teşvik edeceğini anlatan Şimşek, ''Vergiyi artıralım daha çok gelir sağlayalım kaygısı taşımıyoruz. Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak da çok önemli'' diye konuştu.

    KİRLETTİĞİN KADAR ÖDE

    Bu arada, Avrupa ülkelerinde halen uygulanmakta olan vergi sistemlerinde, ''kirlettiğin kadar öde'' olarak da nitelenen ve araçların kilometre başına açığa çıkarttıkları karbondioksit değerine göre vergi hesaplanıyor.

    Halen 27 AB üyesi ülkeden 17'si (Avusturya, Belçika, Güney Kıbrıs, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, İrlanda, Letonya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Portekiz, Romanya, İspanya, İsveç ve İngiltere) binek otomobillerde bu sistemi uyguluyor. 15 ülke de elektrikli araç alımlarında vergi teşvikleri sunuyor.

    Vergiye esas olan gram/km değerleri, genelde fabrika verilerinden ya da ölçümlerden alınıyor. Türkiye'de ise MTV, araçların ''silindir hacmi'', ''yaş'' ve ''ağırlık (kamyon ve çekicilerde)'' esasına göre alınıyor.


    Burda da yazdığı üzere, mtv ve ötv nin emisyona göre düzenleneceği, hatta indirime gidileceği yazmış. Ve hatta adam şunı demiş 'görüldüğü üzere biz vergi kaygısı değil, temiz hava kaygısı taşıyoruz' demiş.
    Biliyorum pek güvenilir bir insan değil ama :) bu haber yeni araç fiyatlarının düşeceği yönünde beni ümitlendirdi.

    http://m.sabah.com.tr/Ekonomi/2013/03/10/emisyon-oranina-gore-vergi-geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azad_van -- 22 Eylül 2014; 11:18:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tabi tabi...

    Tuvde muayne sirasini beklerken egzos emisyonunu da olcturmek icin istasyondaki olcum merkezine gittik arkamiza da 2 yasinda bir polo geldi. Adam bizim arabadan cihazi cikarmadan poloyuda olctu

    Bizim araba benzinli polo dizel. Emisyonlar o kadar dogruki vergi ona gore isleyecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ex-kuzey

    quote:

    Orijinalden alıntı: EnginAKB

    quote:

    Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

    Şimdi emisyonu belli sınırı geçen araçlara ek vergi mi geliyor yoksa mtv emisyona göre mi düzenleniyor?


    Mtv hesaplama sistemi değişiyor, işte bizim milletimizin bilgi edinme, yorumlama ve analiz kabiliyetini forum üzerinden test edebilirsin.
    Küçük türkiye bu forum, kimse doğrusu ne diye bakmaya bile yeltenmiyor, kim dedi mahmut, vaaay bee, ben böyle işin te..

    Bu kadar böyleyiz işte, ondan sonra vay efenim Avrupa da böyle, şurda böyle.
    Biz nasılız ki insan kalitesi olarak da, toplum kalitesini biz meydana getiriyoruz işte bu seviye ile.

    hocam haberin hiç bir satırında mtv hesaplama sisteminin değişeceğine dair bir beyanı yok bakanın. aynen yazıyorum, şöyle diyor bakan : Şu an elimizde bir taslak var ve buna göre, aracın karbondioksit emisyon düzeyine göre değişen tutarda yıllık bir 'emisyon vergisi' düşünüyoruz. Buradaki amacımız kesinlikle yeni bir gelir değil, çevre kirliliğini önlemek."

    bakanın bu cümlesinden açıkça, yeni bir vergi kaleminin hesaplamalarımıza ekleneceği anlaşılıyor.

    Yok abicim bu yılların meselesi,
    Mtv nin düzenlenmiş hali böyle olacak.

    Hükümetin bir çok düzenlemesi alt yapı oluşturmadan alel acele alınan kararlar, inşallah bu da böyle olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cari açığı düşürmek için bir kaç ay içerisinde yüzde 7 ek mtv getiren,otomobillerin yüzde 100'üne kadar kredi çekilebiliyorken artık yüzde 30 peşin alınmasını mecbur tutan, cep telefonlarına taksit sınırlamasına başlayan,emlak vergilerini dibine kadar kökleyen hükümetin yeni bir vergi getirmeyeceğine hatta yüksek cc'li ama az emisyon üreten araçların mtv'sini düşüreceğine inanan arkadaşları görüyorum da, polyanna mesleği bırakırdı be kardeş.

    Suriyeli, ıraklı gardaşlarımız! 4 milyar dolarımızı yemiş, başbakan beyfendi açıkladı, dünya bize yardım etmiyor bıdı bıdı diye. Ama ne kadar gelirse gelsin hepsini alacağız diye ekliyor sözlerine. Gelsin tabi burada yolunacak kaz var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azad_van

    Eski bir haber nasıl da çaptırılmış.
    Dikkat ederseniz tarih 2013 başı :)
    quote:

    Emisyon oranına göre vergi geliyor
    Ekonomi
    AA
    Pazar 10.03.2013

    Maliye Bakanlığı, motorlu araçlardaki MTV miktarı ve ÖTV oranlarının belirlenmesinde emisyon salınımını da dikkate alacak çalışmayı başlattı.

    Maliye Bakanlığı'nın, Türkiye'de kullanılan motorlu taşıtlarda Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) hesaplanmasında aracın emisyon oranının da dikkate alınması yönünde bir çalışma başlattığı öğrenildi.

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek'in talimatı ile çevrenin korunması ve yüksek teknolojinin teşvik edilmesi amacıyla motorlu taşıtlardaki MTV ve ÖTV sisteminin kapsamlı bir şekilde çalışılması yönünde tavır aldı.
    ,
    Maliye'nin çalışmasına göre, halen silindir hacmi ve yaşı esas alan Motorlu Taşıtlar Vergisi sistemi ve ÖTV yeniden değerlendiriliyor. Edinilen bilgiye göre gerekirse bu kalemlerde yeni bir düzenleme yapılarak indirime gidilebilecek ve emisyon salınımı vergisi daha yüksek tutulabilecek.
    Çalışmada, AB üyesi ülkeler başta olmak üzere çeşitli ülkelerin bu konudaki uygulamaları tek tek tarandı ve Almanya ve İngiltere'yi model ülke olarak alındı. Çalışma yasalaşırsa, motorlu araçların vergilendirilmesinde aracın emisyon oranı da dikkate alınacak.

    Fakat yeni uygulama piyasada olan ve otomobil firmalarının stoklarında bulunan taşıtları kapsamayacak. Uygulamanın başladığı tarihten sonra üretilen araçları kapsayacak.

    MALİYE BAKANI ŞİMŞEK

    Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir taraftan araçlar arası vergilendirmede adaletli olmak, bir yandan da sorumlu bir vatandaş olarak çevrenin daha az kirlenmesini istediklerini söyledi.

    Sadece bu uygulamanın bile temiz çevreye büyük katkı sağlayacağını, ayrıca uygulamanın yüksek teknoloji üretimini teşvik edeceğini anlatan Şimşek, ''Vergiyi artıralım daha çok gelir sağlayalım kaygısı taşımıyoruz. Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak da çok önemli'' diye konuştu.

    KİRLETTİĞİN KADAR ÖDE

    Bu arada, Avrupa ülkelerinde halen uygulanmakta olan vergi sistemlerinde, ''kirlettiğin kadar öde'' olarak da nitelenen ve araçların kilometre başına açığa çıkarttıkları karbondioksit değerine göre vergi hesaplanıyor.

    Halen 27 AB üyesi ülkeden 17'si (Avusturya, Belçika, Güney Kıbrıs, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, İrlanda, Letonya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Portekiz, Romanya, İspanya, İsveç ve İngiltere) binek otomobillerde bu sistemi uyguluyor. 15 ülke de elektrikli araç alımlarında vergi teşvikleri sunuyor.

    Vergiye esas olan gram/km değerleri, genelde fabrika verilerinden ya da ölçümlerden alınıyor. Türkiye'de ise MTV, araçların ''silindir hacmi'', ''yaş'' ve ''ağırlık (kamyon ve çekicilerde)'' esasına göre alınıyor.


    Burda da yazdığı üzere, mtv ve ötv nin emisyona göre düzenleneceği, hatta indirime gidileceği yazmış. Ve hatta adam şunı demiş 'görüldüğü üzere biz vergi kaygısı değil, temiz hava kaygısı taşıyoruz' demiş.
    Biliyorum pek güvenilir bir insan değil ama :) bu haber yeni araç fiyatlarının düşeceği yönünde beni ümitlendirdi.

    http://m.sabah.com.tr/Ekonomi/2013/03/10/emisyon-oranina-gore-vergi-geliyor



    hocam verdiğin haberin tarihlerini veriyorum.
    Giriş Saati: 10.03.2013 11:36
    Güncelleme : 10.03.2013 11:36

    son açıklaması ise kafaları karıştırdı. ötv ve mtv.nin hesaplanırken emisyonun baz alınacağından hiç bahsetmemiş. direkt emisyondan da vergi alcağız demiş. bekleyelim bakalım ne çıkacak şapkadan.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnginAKB


    quote:

    Orijinalden alıntı: ex-kuzey

    quote:

    Orijinalden alıntı: EnginAKB

    quote:

    Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

    Şimdi emisyonu belli sınırı geçen araçlara ek vergi mi geliyor yoksa mtv emisyona göre mi düzenleniyor?


    Mtv hesaplama sistemi değişiyor, işte bizim milletimizin bilgi edinme, yorumlama ve analiz kabiliyetini forum üzerinden test edebilirsin.
    Küçük türkiye bu forum, kimse doğrusu ne diye bakmaya bile yeltenmiyor, kim dedi mahmut, vaaay bee, ben böyle işin te..

    Bu kadar böyleyiz işte, ondan sonra vay efenim Avrupa da böyle, şurda böyle.
    Biz nasılız ki insan kalitesi olarak da, toplum kalitesini biz meydana getiriyoruz işte bu seviye ile.

    hocam haberin hiç bir satırında mtv hesaplama sisteminin değişeceğine dair bir beyanı yok bakanın. aynen yazıyorum, şöyle diyor bakan : Şu an elimizde bir taslak var ve buna göre, aracın karbondioksit emisyon düzeyine göre değişen tutarda yıllık bir 'emisyon vergisi' düşünüyoruz. Buradaki amacımız kesinlikle yeni bir gelir değil, çevre kirliliğini önlemek."

    bakanın bu cümlesinden açıkça, yeni bir vergi kaleminin hesaplamalarımıza ekleneceği anlaşılıyor.

    Yok abicim bu yılların meselesi,
    Mtv nin düzenlenmiş hali böyle olacak.

    Hükümetin bir çok düzenlemesi alt yapı oluşturmadan alel acele alınan kararlar, inşallah bu da böyle olmaz

    aldığım bilgiler yeni düzenlemenin mtv ve ötv.ye ek, emisyonun da hesaplanacağı yönünde. yani şunu diyecekler, senin aracın motor hacmi 1.6 lt. ödeyeceğin mtv 430 tl. ancak aracın CO2 salınımı dolayısıyla çevreye zarar veriyor. bunun için de ek olarak xxx tl vergi vermen gerekecek. bakanın beyanı da bunu kanıtlar gibi.

    yani vergilerin düşmesi pek olası değil. bekleyip göreceğiz. her an her şey değişebiliyor bu ülkede.




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.