Şimdi Ara

Emekli Koramiralden Hulusi Akar'a Büyük Tebrik (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
2
Favori
9.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
300 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Emekli Koramiralden Hulusi Akar'a Büyük Tebrik

    Şu fotograftan sonra ben notunu verdim.

    Bilmeyenler için. Cumhurbaşknının kızının düğün töreninden alınmış bir fotoğraf.
  • TSK zaten güvenilmemesi gereken bir kurum olduğu için, yesinler birbirlerini diyorum.

    (Pimi çektim, ortaya attım. Hadi gelsin hakaretler)

    Bu arada çok ciddiyim. Türk ordusu hakkında gerçekler:

    1) Söz konusu vatan değilse, Türk ordusu savaşamaz. Birbirini yemekten sıra o işe gelmez.
    2) 45 yaşında binbaşı dağda tepede koşturacak. 63 yaşında general sahra karargahındaki şartlarla savaşı yönetecek... Yaşlısınız.
    3) 100 kilo astsubay 15 kiloluk teçhizatı sarınacak, götünü kaldıracak da koşacak. Kaç tane genç ve çakı gibi başçavuş gördünüz siz? Ben görmedim.
    4) Ordunun içinde siyasi bölünme, birbirinin kuyusunu kazma, birbirini yeme durumu var. Hep vardı da, iyice suyu çıktı bu aralar. Böyle bir ordu savaşamaz. Siyaset olan ordunun gücü yoktur.
    5) TSK'nin çok fena bir israf ekonomisi içerisinde olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Aşikar bir durumdur. Generalin canı patlıcan çektiği için helikopter kalkabilir. Hikko albay sabahları arabada üşüyormuş diye 30 dakika boyunca rolantide çalışan toros gördü bu gözler. 3'üncü ordu komutanının konutu 1930'larda yapılmış ve o zaman konuta bir yakıt istihkamı verilmiş. O zamandan bu zamana evin brülörü belki 3 kere değişmiş. Ama istihkak yenilenmemiş. Yeni nesil brülörler çok daha verimli. Pencereler pvc falan... Ama yakıt istihkakı aynı. Oraya dökmen gereken yakıtı götürüp başka yere dökemiyorsun, suç. O yüzden yakıt gelmeden önce arıyorduk kaloriferciyi:
    Ben: "Kaç ton yakıt kaldı?"
    Kaloriferci: "5 ton."
    Ben: "İki gün sonra yakıt gelecek. YAK!"
    İki saat sonra orgeneralin karısı dışarıda hava -30 derece iken camı pencereyi açar...

    Bu sorunu düzeltsen düzeltirsin. Bundan orgeneralin haberi olsa silsile halinde herkesi düdükler. Öncelikle 40 yıldır devam eden bu ayıbın sorumlularını ister. Astsubayın subayını, subayın üst devresini yakmak istemediği için kimse sorunu dillendirmez. "Onlar da bir zavallı can" diye sen de dillendirmezsin. Ordu budur. Ve tüm dünyada ordu budur.

    ----------------------

    O yüzden orduya mümkün olduğunca ihtiyacın olmayacak. Küçük, taktiksel, çakı gibi, korkutucu ve teknik becerisi süper yüksek bir ordu besleyip işi bitireceksin. Bizimkisi gibi dev ama hantal ve iç karışıklık malzemesi olan ordular avantaj değil, dezavantaj.

    Aynı zamanda, Türkiye cumhuriyeti devleti ne kadar yoz ise, TSK da o kadar yozdur. Bu ikisi birbirinden ayrılabilir parçalar değil ya? O zaman, devletimiz yoz olduğuna göre, TSK da yozdur. Aksi mümkün değil. Buna ne kadar çabuk ayılırsanız, o kadar iyi edersiniz.

    Halkın gözünde "peygamber ocağı" olarak görülen TSK'nın diğer herhangi bir devlet kurumundan aslında bir farkı yoktur. Halkın gözünde fazla büyüttürülmüş bu itibardan kurtulmak şart. TSK ne ise, halkın TSK'yı o şekilde görmesi lazım ki, düzeltme yapabilelim. İlerleme kaydedebilelim.

    Yani: Hulusi Akar'ın bakan olması kötü değil, iyi. Halkımız kazıkları yiye yiye öğrenecek. Değişimin HER KURUMDA ŞART OLDUĞUNU...

    ----------------------

    TSK'nın fark yarattığı konular:

    1) Türk insanının doğasında insiyatif almak var. TSK bunu iyi kavramış. Subay ve astsubay eğitiminin parçası yapmış. Aslında bu TSK'nın işi de değil. Bizim askeri tarihimizin eseri. Bu yaklaşım çok daha eskilere dayanıyor. Subaysız kalan birimlerimizin felç olmaması bundan kaynaklı. O yüzden kitlesel savaşlarda Türk ordularında subaylar öncelikli hedef olmakla birlikte, "subayı indir, felç olurlar" stratejisi gütmez düşman askeri. "Subayı indir, sonra hepsini indir" stratejisi güder. Türk ordusunun en önemli güçlerinden biridir bu. Savaşta çavuş olmuş adam, komutanı vurulunca birlik yönetebilir.

    2) Türk insanının özverisi... Yukarıda rütbelilerde bir çekişme hakimken ve rütbesiz asker bunu görebilir iken, eli kolu bağlanmış vaziyette sahaya gönderilir. Pusuya düştüğünde desteğin gelmeyeceğini bilerek yola çıkar. Pusuya düşer. Gene de "vatan sağ olsun" der, ölür. O adamı pusuya düşüren terörist olsa da, o adamın kanı aslında yüksek rütbelilerin de eline bulaşmıştır. Bence bu teröristinkinden daha büyük bir hainlik. Kendi unsurumdan çıkan hainlik. Terörist ise orada. Terörist olduğunu ve orada olduğunu biliyorsun. Neyse, sonuçta, bu düzeni göre göre sahaya çıkıp, pusuya düştüğünde gene de "vatan sağolsun" diyebilen yiğitler var. Bu da bir fark yaratıyor. Ama bu TSK'nın başarısı falan değil. Türk halkının özverisi.

    3) Pilotajınız çok iyi lan... F5 gibi bir uçan tabut ile çatı yalamak ne lan? Hasta herifler!

    TSK'nın içindeki unsurlar, bazılarının CIA veya Pentagon bağlantıları, darbe öncesinden icazet alma, "Our boys did it" mevzularına girmiyorum henüz. Görüldüğü gibi, yozlaşmanın yüksek olduğu Türkiye cumhuriyeti Devletinde, devletin bir kurumu olan TSK'nın yozlaşmamış olduğunu iddia etmek absürttür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 11 Temmuz 2018; 11:34:32 >




  • Yazıya bak çekememezlik fesatlık ve daha bir sürü şey

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu benim annem başörtülü diye nizamiyeden içeri almayan zihniyetin zamanındaki komutanlardan biri değil mi ? Geçiniz kardeşim, devam devamm doğru yoldayız
  • Aklıma Umudumuz Şaban filmindeki efsane replik geldi Saksıya fesleğen gibi oturturum,ben adama bilezik gibi geçiririm gibi replikler slyat gösterisi yaptı zihnimde.


    Emekli Koramiralden Hulusi Akar'a Büyük Tebrik




  • Helal be reis!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DooD_Rox D kullanıcısına yanıt
    Başbakanın yanında olursan istediğin bakan olabilirsin bu kadar basit zor birşey değil yani hatta uslu bir çocuk olursan damadını vekil kaymakam bile yapabiliyorsun işlem bu kadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IraArel

    Helal olsun Koramiralımize.
    helal ne kadar vatana millete söven varsa hepsine helal.

    İsrail, pardon IraArel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iamburak

    Hulusi Akar'ın neden Bakan yapılarak ödüllendirildiğini tahmin eden var mı?
    var apolet söken adama karşılık verildi.
  • Ağlayın, çatlayın ,patlayin ve bitin umuduyla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuraya bakıyorum da yine herkes kavgaya girmiş.

    Ben AKP yahut CHP savunamam.İşim gücüm yok siyaset yapacak değilim.Ancak şunu söyleyeyim:

    Türk milletinin yönettiği Türkiye'de yaşıyoruz.Burada askeriye, devletin en münevver ve en gelişmiş kurumudur, hattâ devletin ta kendisidir.Kusura bakmayın ama komutan dediğinizin kişiliği, bilgisi, hayat disiplini ve görgüsü tabiri caizse insan-ı kâmil derecesinde olmazsa, o komutan nasıl komutandır?

    O komutanın yönettiği er nasıl er, savunduğu millet ne hâldedir? Siyaseti bilmem neyi karıştırmayın; ben şöyle bir baktım mı akıl dolu, adam gibi adam tek bir komutan görüyorum: Mustafa Kemal Paşa.Anlayacağınız yönden söylersem, bu adam 10-0 yenildiğimiz maçın son 10 dakikasında bizi galip tarafa çekmiştir; zamanında dincisi de, şeriatçısı da, her türlü vatandaşı da kendisine bu yüzden hürmet duyup, böyle zeki bir adamın reformlarına güvenmiş ve ses çıkartmamıştır; ki vefatına kadar 15 yılda ülkenin nasıl geliştiğini, iktisata azıcık kafası basan biri çok kolay anlar.

    Şimdi de kriterimiz böyle şanlı bir paşa ise, tekrar kusura bakmayın Hulusi Bey'in çavuş bile olmaması lazım gelir.

    Ha devlet adamı olarak kriterimiz yine kendisi olsaydı, o zaman hükümetin ve devletin vay hâline diye oturup ağlamamız gerekirdi...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: forvet09

    helal ne kadar vatana millete söven varsa hepsine helal.

    İsrail, pardon IraArel.

    Alıntıları Göster
    1 - Vatana millete nerede sövüyor?
    2 - Ira eski Türkçe'de karakter, Arel temiz demek.
    Birine ithaf da bulunacaksan önce o konudaki cahilliğini gider sonra ithaf da bulun.
    Sen Türklüğün T'sinden haber olup herkesi vatan hainliğinle suçlarken, biz Türkçülükle uğraşıyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tla776

    Benim en çok merak ettiğim esir alınıp da hala görevde kalan komutan TSK tarihinde var mı acaba?
    Tskyi geç dünya tarihinde varmidir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TSK bu darbe davalarında çok etkisiz kaldı... Subaylarını, astsubaylarını, uzmanlarını ve öğrencilerini bir ateşe attı ve seyretti... Kimse birşey demedi , yazıklar olsun... Onlar (kanunsuz emir almayan ve suç işlemeyen askerlere arkalarını döndüler) bunun altında ezilecekler... Çünkü dün şehit olun dediklerinde şehit olabilecek onlarca insanı hainlikle suçladılar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TSK bu darbe davalarında çok etkisiz kaldı... Subaylarını, astsubaylarını, uzmanlarını ve öğrencilerini bir ateşe attı ve seyretti... Kimse birşey demedi , yazıklar olsun... Onlar (kanunsuz emir almayan ve suç işlemeyen askerlere arkalarını döndüler) bunun altında ezilecekler... Çünkü dün şehit olun dediklerinde şehit olabilecek onlarca insanı hainlikle suçladılar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk ordusu sistematik bir şekilde itibarsızlaştırıldı ve son 2-3 genel kurmay başkanlarının hepsine kızgınım bu konuda. Kozmik odadan başlayan şekilde ordu ile resmen dalga geçildi, bakın bugün orduevinde çalışan garsonlar bile atar gider yapmaya kalkıyor duruma göre eskiden kimse gıkını çıkaramazdı. Çocuklar asker olmak isterdi, şimdi herkes kaçmanın peşinde.
  • #Thuglife

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IraArel

    1 - Vatana millete nerede sövüyor?
    2 - Ira eski Türkçe'de karakter, Arel temiz demek.
    Birine ithaf da bulunacaksan önce o konudaki cahilliğini gider sonra ithaf da bulun.
    Sen Türklüğün T'sinden haber olup herkesi vatan hainliğinle suçlarken, biz Türkçülükle uğraşıyoruz.

    Afferin bu kafayla devam, İsrail..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forvet09

    quote:

    Orijinalden alıntı: IraArel

    1 - Vatana millete nerede sövüyor?
    2 - Ira eski Türkçe'de karakter, Arel temiz demek.
    Birine ithaf da bulunacaksan önce o konudaki cahilliğini gider sonra ithaf da bulun.
    Sen Türklüğün T'sinden haber olup herkesi vatan hainliğinle suçlarken, biz Türkçülükle uğraşıyoruz.

    Afferin bu kafayla devam, İsrail..

    Alıntıları Göster
    Cevap yok mu arap sevici.
    İsrail nişanını siz iyi bilirsiniz.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.