Şimdi Ara

Elon Musk akıllı telefonların doğrudan Starlink'e bağlanabilmesini istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elon Musk akıllı telefonların doğrudan Starlink'e bağlanabilmesini istiyor
    Binlerce küçük uyduyu Dünya'dan 550 kilometre yukarıya (alçak Dünya yörüngesine) yerleştiren Starlink aslında bir uydu takımyıldızı projesi. Kendisi sayesinde uydudan gelen internet sinyalleri Dünya'nın birçok yerine yayılıyor ve bir iş yeri veya bir ev bu sayede uydu üzerinden internete bağlanabiliyor. Peki Elon Musk ve SpaceX neler planlıyor?



    Ayrıca Bkz.Elon Musk’a ait SpaceX, Starlink’in askeri versiyonu olan Starshield’ı tanıttı



    SpaceX ve Elon Musk ikilisinden Starlink hamlesi



    SpaceX önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Starlink'in sağladığı geniş bant internet bağlantısının kapsamını genişletecek. T-Mobile isimli telekomünikasyon şirketi bu projenin hayata geçirilmesi için öncü firma olmayı kabul etti.



    SpaceX'in 6 Aralık 2022 tarihinde ABD Federal iletişim Komisyonu ile iletişime geçtiği ve bu komisyondan ikinci nesil Starlink uydularından bazılarına doğrudan ve hücresel bağlantılar sağlayan donanımlar yerleştirmek için izin istediği ortaya çıktı.



    Elon Musk'ın ABD'de kimseyle hiçbir şekilde iletişim kurulmasına imkân vermeyen ölü bölgeleri canlandırmak istediği öğrenildi. Hatırlanacağı üzere SpaceX'e 10 yıl boyunca geçerli olan özel bir izin verilmişti: 7,500 adet "Gen 2" Starlink uydusunu fırlatma izni.



    Elon Musk akıllı telefonların doğrudan Starlink'e bağlanabilmesini istiyor
    Bu proje hayata geçirilirse Starlink uydularının teoride temel internet kullanımı için en az 3.0 Mbps sağlayacağı belirtildi. Bu hız 7.2 Mbps'ye kadar yükseltilebilecek ve dosya yükleme işlemlerinde kullanılacak. Mesajlaşma ve iletişim için ise 4.4 Mbps ila 18.3 Mbps arasında bir internet hızı sağlanacak.



    SpaceX'in rakipleri de buna benzer projeler için kolları sıvadı. SpaceX ve Elon Musk şimdiden 3500 adet birinci nesil Starlink uydusunu piyasaya sürdü. 2024 yılında süreklilik ihtiva edeceği ve tam teşekküllü olacağı söylenen 2000 adet Gen2 uydusu devreye sokulacak.




    Kaynak:https://www.cnet.com/science/space/spacex-wants-you-to-be-able-to-connect-your-smartphone-directly-to-starlink/







  • olası bir büyük ortadoğu savaşı için olmazsa olmazlardan biri !

    ama bu haberi okuyan yurdun garibanı

    internet ucuzlayacak mı acaba diye düşüne durur garibim !

  • abd hükümetiyle birlikte tüm dünyayı dinleyecekler zaten dinliyorlardı şimdi daha da fazla dinleyecekler.rusya yada çin yapsa aynı şekilde uydu abd bas bas bağırır bizi dinliyorlar diye ama kendileri oldumu herşey serbest.abd nin bu tavırlarına kimse neden ses çıkarmıyor.bunları silah olarak da kullanabilirler uydudan istediğini atabilir içlerinde neler var bilinmiyor.

  • Amerikanın parlattığı dahi cart curt dediği her karanlık adam gibi buda insanı bi korkutuyor.

  • Bu gidişle, Rusya gibi ülkeler uzaydaki diğer iletişim uydularını gizli gizli düşürecekler.

  • Çin, bu uydulardan kendi tepesinde gezinen 40 tanesini düşürdü zaten...


    Bu arada, uydu telefon diye bilinen bir aygıt var. Direkt uydu üzerinden dünyanın herhangi bir yerindeki numara ile direkt bağlantı kurulabilen telefon...


    Bu starlink uyduları da her bir ülkede belirli kişilerin cep telefonlarına internet sağlayarak, toplumsal olayların başlatılması amaçlanıyor olmalı...

  • Bana bunlarla gel yiğidim. Zaten Abd kuklası olmaktan çıkamayacağımız kesinleşti bari hakkınlan kullanalım şu hizmetleri. Yemişim artık çevre duyarlılığı da kalmadı bu yaştan sonra

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    İridium(uydu) telefon cok uzun suredir var ama internet yok. Sabit ucreti, konusma uctetleri ve cihazi asiri pahali. Cihazi gelistirilmedi, eski ilk çıktığı haliyle devam ediyor ki gemilerde ve iletisim olmayan dagbasi madenlerinde vs kullaniliyor. Kullanici az olunca da pahali kalmaya devam ediyor. Hayati yerler disinda kullanimi yok.


    Musk'in istedigi hepimizin kullandigi tellere gelmesi ki acayip ucuzlar + GSM'e elveda anlamina gelir. Vpn filan da gerekmez. Karışır ortalik.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufo U kullanıcısına yanıt

    Cellular( hücresel ) şebeke kullanımında kesinlikle ucuzlamaz. Çünkü her bir imei'ye ayrı bir kanal kullanmayı gerektirir ki, herkes aynı anda kullanmaya başladı mı, tıkanır kalır.


    İnternet olarak da ucuzlamaz. Adam bi dünya yatırım yapıp, uzaya uydu çıkardı. Bunların birer maliyeti var. Hadi diyelim ki, uzaya çıkardığı uyduları kullananlara sıfır maliyet saysın ve kullanıcılardan yatırım bedeli talep etmesin.


    Bir de işin internet kullanım bedeli var. Adam sana interneti bedava nasıl kullandıracak ?


    Önceki mesajımda belirttiğim gibi, gelecekte toplumsal olayları yönlendirmek için, bu altyapıdan yararlanmayı düşünüyorlar. Nereden anlıyoruz ? Ukrayna'da bu altyapıyı kurdular. Sistem ufacık birşey. Kendi enerjisini solar hücrelerden elde ediyor. Yani sitemin yer istasyonunu bir kez kurdun mu, bulunduğu bölgede kapsama alanı alanı içindeki abonelerine devamlı internet veriyor.


    Çin bu uydulardan 40 tanesini, aya uzay aracı gönderiyorum diyerek bir şekilde düşürdü. Bu durum fark edilince, Çin üzerine uydu göndermeyi şimdilik durdurdular.


    Hasılı kelam; teknolojik yönden yetersizliği olan ülkelerde peyderpey karışıklıklar çıkarılacağını şimdiden anlaşılıyor.





  • Starlink gözetleme aracı olarak kullanılıyor. Savaşlarda ciddi bir tehdit

  • ladro L kullanıcısına yanıt

    daha amerika adayını bile belirlemedi, nerden kesinleşecek? Biden başgan daha seçilir seçilmez başkanlığı devralmadan ilk açıklamasında "Türkiyede muhalefeti desteklemeliyiz" dedi mi dedi. Ama anca para gönderiyorlar tv kanallarına vs, tabi onlara kalsa mazlum kobaniyi getirir aday diye oturtur koltuğa, en azından pkk dan dağ kadrosundan inip meclise girmiş birisi olsun isterler ama ülke henüz o kıvama gelmediği için yapamazlar, darbeyi de yapamadılar, ki yapsalardı direkt böleceklerdi zaten, bunun hem askeri altyapısını hem sosyolojik altyapısını şimdiki mhp den ayrılan ülkücü kesim (Elon Musk akıllı telefonların doğrudan Starlink'e bağlanabilmesini istiyor Kİ BU FORUMDA BİLE BAS BAS BAĞIRDILAR BUNU AÇIK AÇIK; VERELİM GİTSİN DOĞUYU BUNLARLA MI UĞRAŞACAĞIZ ZARARDAN BAŞKA BİŞEYLERİ YOK DEDİLER Elon Musk akıllı telefonların doğrudan Starlink'e bağlanabilmesini istiyor  ve forumda az da destek almadılar yorumlarına) ile zaten tamamlamışlardı. önce bi adayını belirlesin Biden başgan. Elon Musk akıllı telefonların doğrudan Starlink'e bağlanabilmesini istiyor 



    bu starlink uydularının da zaten Rusya ve Çin üzerinde uçabildiğini sanmıyorum, zaten Çin düşürüyor demiş arkadaşlar, Rusya da düşürür. Türkiye de izin vermeyebilir, istemiyoruz kardeşim bütün askeri tesislerimizi gözetlemenizi diyebiliriz. (Biden beyin seçeceği aday kazanırsa demeyiz tabi orası ayrı.)





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.