Şimdi Ara

elektronik bateriden anlayanlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar




    öncelikle vakit ayırıp tavsiye vereceklere şimdiden teşekkür ederim.



    uzun uzun okumak istemeyenler bold kısımları okuyabilir =)


    bateri öğrenmek istiyorum, amacım biraz muzikle aktif vakit geçirmek, yeni bir hobi edinmek, en önemlisi yıllardır süre gelen hevesimi tatmin edecek çapta bir şeyler yapmak. hemen olsun gibi beklentim de yok, günde zaten ortalama yarım saat anca ayırabilirim. belki ileride daha çok vakit ayırdıgım zamanlar gelir. 15 yıldır hayal ediyorum, o nedenle öğrenmek için de yıllar geçebilir sorun değil =) kişisel bir mesele yani, o nedenle hedefim ünlü bir rock grubunda çalmakmışcasına yorumlar, secenekler, olmaz öyleler gelmezse sevinirim 





    egitim olarak fiziki bir egitime gitme imkanim yok şuan. belki daha sonra olabilir. online & dijital olarak her turlu kaynağa maddiyat ayırabilirim. video, egitim seti vs en azindan başlangıç aşamasında. özel ders teklifine açık değilim, lütfen pm atmayın bunun için. ben zaman bagimsiz istedigim an vakit ayırabileceğim, ama bana da yol aldıracak ve bana birseyler öğretecek alternatifler arıyorum.




    bateri olarak baslangicta pedlerden alacagim her ne kadar tavsiye edilmese de. genelde okuduklarim hep akustik setupli elektronik bateri onermis ama 1-2 sene sonra falan ona gecerim eger aynı azimle devam edersem. ilk zamanlarda biraz ritim tutup bir şeyler çıkaracak kadar pedlerde takılabilsemyeter bana.




    açıkcası yukarıda dediğim gibi anlık bir heves degil, liseden beri istemisimdir. muzikle alakam şarkı dinleme, enstrumanla tecrübem ilkokul flut seviyesinde. yani pro & amatör bir müzik geçmişim yok. ama ne zaman şarkı dinlesem elim ayagim surekli ritim tutuyor istem dışı, lisede 4 yıl trampet çaldım, bir ritim ve baget kültürüm var,  ara ara hobi olarak youtube da drum cover videolari izlerim senelerdir. yani 1 ayda sönmeyecegine inandigim bir hevesim var. içten içe birşeyler bana sürekli bateri öğren diyor, ne arabaya, ne bir spora bu kadar hevesim olmadı hayatımda.


    araştırıyorum sürekli, sizden de hazır bilgi veya sihirli değnek talep etmiyorum elbette. sadece nasıl bir yol izleyebilirim, benim yerimde olsanız ne yapardınız, videoya baba baka olmaz ama şöyle öğrenme teknikleri de var, ya da ped alırken mutlaka şusu busu olsun vs. işime yaryacak her türlü ipucuna, yol levhasına açığım.


    tekrar teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civil-engineer -- 18 Mayıs 2022; 19:50:51 >







  • Öncelikle senin için pad işi uygun değil. Pad daha ziyade dışarıda bir eğitim alıp evde sadece pratik yapmak için kullanılan birşey. Ancak sen dışarıda eğitim almaya da niyetli değilsin. Yani hali hazırda herhangi bir davul setiyle temas halinde olmayacaksın. O yüzden pad kullanmak yerine, önerim direk davul seti alman. Dışarıda bir hocadan akustik davul üzerinde eğitim alacağım demiş olsaydın tam tersine pad önerirdim ilk etapta.

    İkinci el bir elektronik davul seti bakabilirsin uygun fiyatlara. Onun dışında en azından 1 ay da olsa bir hocayla başlamanda fayda var. Her ne kadar internette güzel video kaynakları olsa bile senin yaptığın yanlışları düzeltme imkanı yok o videoların. O yüzden 1 - 2 ay da olsa hoca ile temeli atıp sonra kendin videolarla devam etmeni öneririm. Metod kitabı olarak D52 davul metodu var. Gerçek Dorman'ın kitabı. Kaliteli bir set. Onunla da pratiklerini ilerletebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.