Şimdi Ara

Elektro gitarım ve amfimin tonları hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bölüm 1

    Merhabalar efendim iyi akşamlar. 3 ay önce, dalgın bi anımda elektro gitarı (Ibanez GRX-20) amfinin (Park Model G10) ses çıkışına bağladım, herhangi bir tele de basmadım. 4-5 saniye sonra durumu fark ettim ve hemen jak kablosunu çıkardım. Zaten yarım yamalak iki üç şey çalabiliyodum, o yüzden tonlarla alakalı pek bir bilgim de yoktu. O zamandan beri tonları falan baya kavradım.

    Bölüm 2

    YouTube'da kullandığım amfi ile alakalı bi videoya denk geldim. Videoyu kullanan adam Gibson SG Standart kullanıyor, yani ikimizin de manyetikleri pasif Humbucker. Onun yaptığı ayarların aynısını yaptığım halde videoda çıkan ses ile amfiden çıkan sesin alakası yok.

    Asıl mevzu

    Amfiden çıkan sesin tonunun olması gerektiği gibi olmadığını düşünüyorum. Ve beni buna iten şeyler

    -Bölüm 1 ve 2'de anlattığım olaylar

    -Amfiyi aldığımzda bazı parçaları bozuk olduğu için babamla beraber değiştirmiştik.

    -Kullandığım kabloyu babam kendisi yaptı. Elektrikçiden ses kablosu diye aldığı kablonun ucuna da iki tane jak ucu lehimledi.

    Özet

    Amfiden çıkan ton olması gerektiği gibi değil ve bunun sebebi amfi mi, kablo mu, gitarın kendisi mi yoksa bunların hepsi mi karar veremiyorum.








  • Amfiyi aldığınızda bozuk parçalar nelerdi, değiştirdiğiniz parçalar nelerdi kondansatör filan mı değiştirdiniz? Jak kablosunun kalitesi sesi etkiler. Youtube da izlediğiniz kişinin videosunda belki kayıt kısmı bilgisayar üzerinde daha iyi ses almak için düzenlenmiş veya bir arayüz ile kaydedilmiş olabilir? Arada çok büyük fark yoksa sorun yoktur diye düşünüyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.