Şimdi Ara

Elektro Gitar Genel Soru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
82
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Enstrüman serüvenime klasik gitarla başlamıştım fakat pek geliştirmedim kendimi, arada sırada kafama estikçe internetten notalara bakıp çaldım. Her neyse son günlerde almış olduğum kararla birlikte elektro gitar arayışlarına girdim. Uygun, idarelik ve denk gelirse 2. el almayı planlıyorum. Aslında gitarı sol elle çalarım ve elektroda pek fazla yok soldan çalanlar için. Birinci sorum elektroyu tersten çalsam görüntüsü dışında bir problem olacağını zannetmiyorum, öyle midir? İkinci olarak ise idarelik götürmesi için bütçeyi ne düzeylerde tutmam lazım? Son olarak ise de amfiyi normal hoparlör olarak kullanabiliyor muyum yoksa ses kartı gibi bir cihaz vs mi lazımdır bilgisayara bağlayabilmem için?



    Şimdiden anlayış ve yardımlarınız için teşekkür ederim :)





  • Sağ gitarı sola çevirmek çok sıkıntılı bir işlem. Tüm telleri, burguları, eşiği tersine çevirdiğini düşün. Ayrıca sağ gitarın volume ve tone butonları alt kısımda yer alıyor. Sen bunu tersinden tutarsan o butonlar üste çıkacak. Bu sefer çalarken elin sürekli o butonlara temas edecek. Ayrıca askı kayışı için ekstra ters tarafa bir kayış vidası taktırman gerekiyor vs. vs. Hiç o topa girmemek lazım. Normal bir sol elektro gitarı bul. Elektro gitarın ucuzları klavye, manyetik vb konularda sıkıntılı olabilir. Bence marka olarak SX'in altında bir marka düşünme. Sonuçta elektronik bir enstrüman alıyorsun. Akustik enstrümanlar gibi idare edecek bir şey olsun yeter gibi düşünme. Kaldı ki ben akustik enstrümanlarda bile ucuz, öğrenci enstrümanı gibi kalitesiz enstrümanların alınması taraftarı değilim. Bir enstrüman ne kadar kaliteli olursa, öğrenmesi, çalınması da o kadar kolay olur. Kalitesiz bir enstrüman seni soğutabilir. Benim enstrümanım gitar olmadığı için daha fazla da diyebileceğim bir şey yok.





  • sağ el gitarları çalışırsan çalabilirsin, bir arkadaşım solaktı solak gitarı bulmak zor olduğu için kendini o şekilde geliştirdi. ben de normalde sağ el baskın bir insanım okçuluk sırasında yayı diğer elimle tutuyorum.


    bütçe olarak değil de daha çok fiyat performans gözüyle bakmak gerekir gitar alırken. üretim yeri olarak çin < endonezya < güney kore < amerika = japon diye kalite sıralaması gider. Schecter hala g. kore modelleri olan bir marka.


    IBANEZ RGRT421 (ucuz neck through)

    Schecter Banshee Elite-6

    Schecter Reaper serisi

    Cort x700 duality (1. ve 2. seri)

    Ibanez RG550

    Yamaha Pacifica 112


    bu seriler elektro gitarlarda bulundukları fiyat aralıklarında iyi özelliklere sahipler ya da kaliteliler. Son ikisi özellikle direk fiyat performans gitarlarıdır.


    Bilgisayara bağlamak için ses kartı gereklidir. Fakat artık yeni dijital amfilerin bazıları aynı zamanda ses kartı özelliğine de sahip oluyorlar. Kayıt almak öncelikli amacın ise ses kartı ve 1 çift referans monitör öneririm. Efekt/gitar pedallarını da DAW üzerinden plugin olarak yükleyebilirsin (en modern sistem bu şekilde oluyor). Ses kartı yerine gitar prosesörü de alabilirsin (dışarıdan ses almak için yine ref monitör gerekli).




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 3 Aralık 2023; 18:35:20 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.