Şimdi Ara

Elektro Gitar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir seneye yakın oldu elektro gitar almayı düşündüm fakat şöyle bir sorum var. Elektro gitarın amfisinden elektrik çarpmasından korkuyorum. Mesela haberim olmadan bir arızası çıkarsa çarpar mı? O kadar yüksekmi akımı? Aydınlatın lütfen burdan gelen cevaplara göre belkide karar vericem. Korkutuyor az çok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xzeronx2 -- 13 Mayıs 2020; 21:9:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Tahminince 12 volttur. Amfinin 220 bağlantısı ile gitar kablosunun direkt alakası yok. Çok uç bir teknik arıza olması gerekir ki o gitara 220 gelsin ama muhtemelen gitara 220 volt gelirse yanık kokar, bir terslik olduğunu anlarsın.

    Soruna biraz gülümsedim aslında, olaylara bu kadar korkarak yaklaşmana gerek yok, yolda da yürürken başına bir şey gelebilir. Öyle düşün yani, amfiden kaçak yaparak ölen bir insan haberi duymadım ben. Varsa onu da rocker şehidi sayarız olur biter.

    Bir de esas şunu öneririm, amfiye para vermene gerek yok, ona vereceğin paraya ses kartı ya da yoksa güzel bir ses çıkışı al. Artık bilgisayar yazılımları ile amfiler kullanılabiliyor. En sert distortion tonları alman mümkün. Bu şekilde çarpılma şansın da yok. Bilgisayardan çarpılma riskin neyse o kadar yani.
  • Çok kısa zamanda geldi gerçekten şaşırdım cevabın için teşekkürler. :) Elimde hazırda bir masaüstü yok maalesef ses kartı işi yaş gibi duruyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xzeronx2 -- 13 Mayıs 2020; 21:37:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim, forumu takip ettiğim zamana denk gelmiş demek :)

    Ses kartını para harcamak istiyorsan onu al diye demiştim. Normal şartlarda standart bir dizüstü bilgisayara asio driver'lar ile mikrofon girişinden gitar bağlayıp gayet güzel tonlar alman mümkün. Tabii ses çıkışları iyi olması gerek, iyi bir ses çıkışı ile amfiden farksız ses alırsın.
  • Ya açık söylemek gerekirse biraz obsesifim sanırım kusura bakma yani :) Mesela her duyduğumu neredeyse kafama takiyorum. Su dökülürse, yakınında başka elektrikli bir âlet varsa elektrik çarpar diye. Bunları ögrenince pek hevesim kalmadı maalesef:) Biz klasikten devam, klasik gitarı daha çok seviyorum. Tekrardan çok teşekkürler güzel yorumların için dostum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alakası yok. zaten adaptörü prize takıyorsun. cihaza gelen voltaj çok düşük oluyor. normal elektronik cihaz gibi çarpılma olasılığın. öyle elektrik problemi oldu amfi patladı vs hurafe bunlar hiç endişelenmeyin.

    güzel sesleri ya bilgisayar yazılımlarından ya da gitar prosesörleri ile alırsınız.

    eğer sesi yazılım veya prosesör kullandıktan sonra amfiden almak isterseniz amfi clean ayarda olmalı, gain düşük tutulmalı, amfi efektleri kapatılmalı, equalizer da tiz bas ve midler tam ortaya getirilmeli. yanlış yaparsanız cızırtı olur yine patlama çarpılma vs olmaz. bunlarla uğraşmak istemiyorsanız hiçbir ayarı olmayan monitör hoparlör alabilirsiniz ki bence özelliği olmadığı için pahalı birşey (örnek yamaha hs5 modeli)

    elektro gitar ile klasik gitara yakın sesler alabilirsiniz. klasik gitarın 1 tonu var ise elektro gitar + yazılım veya prosesörle onlarca ton elde edebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 18 Mayıs 2020; 11:3:31 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.