Şimdi Ara

Elektrikli Traş Makineleri Hakkında ? (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.726
Cevap
118
Favori
1.228.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gralcan


    quote:

    Orijinalden alıntı: thorondor06

    Arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır panasonic 8243 kullanıyorum. Başlarda birkaç kez makinayla ıslak traş hevesine kapılıp ıslak traş oldum ama cildimi mahvediyordu. Sonra kuru traşa geçtim ve çok ama çok rahatladım. Hem traşım daha kısa sürüyor hem de temizliği daha rahat oluyor. Yeni alan arkadaşlara tavsiyem kuru traşa devam edin.
    Temizlikte ise, her traştan sonra makineyi ve eleği suya tutup temizliyorum daha sonra fazla suyunu sallayıp atarak kurumaya bırakıyorum, kuruduğu zaman kılıfına koyuyorum. Haftada bir de sıvı sabun döküp hızlı modda çalıştırıyorum. Bu arada 2-3 haftada bir de kuru ve temizken her 4 bıçağa da 1er damla yağ damlatıp 30 sn çalıştırıyorum.
    Tecrübelerim bunlar. 1 yıl geçmesine rağmen makina hala ilk günkü gibi traş etmeye devam ediyor. Jiletle traş işkence arkadaşlar mutlaka makinaya geçin diyorum...


    Hocam yağı bıçaklara mı yoksa yaylara mı damlatmak gerekiyor anlayamadım? birer damlayla bıçakların her yeri yağlanıyor mu?



    Selam kusura bakmayın uzun zamandır konuya bakamadım. Elek takılıyken ve alet çalışırken tüm bıçakların üzerine 1er damla yağ damlatıyorum. Zaten çalışırken damlattığım için hemen yayılıyor yağ. Bu şekilde içteki bıçaklar da güzel bir şekilde yağlanıyor.



    quote:

    Orijinalden alıntı: KinGPiN20

    merhaba arkadaşlar;

    Benim sakallarım çok düzensiz; özellikle boyun bölgesinde jiletle tıraş sonucu sivilcelenme oluyor; sadece berberde makine ile traş olduğumda bir sorun olmuyor o yüzden traş makinesi almaya karar verdim.
    para sorun değil sadece sorun çıkarmasın hangi marka veya modeli tavsiye edersiniz?
    Teşekkürler.


    Benim ve forumdaki arkadaşların kullandığı makina olan Panasonic ES8243




  • Arkadaşlar merhaba kardeşime amerikadan ya Panasonic 8243A aldırıcam ya da aşağıda linkini verdiğim diğer bir panasonic ürününü. Kardeşim galiba bu daha yeni diyor ama sizlerin fikrini almadan emin olamadım açıkcası. Hangisini seçmem gerektiği konusunda bana yardımcı olabilecek arkadaş var mı ?

    http://www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=10993630

    8243A 120 dolar
    8249S 140 dolar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etacarinae -- 18 Kasım 2009; 16:58:06 >
  • Arkadaslar yardimci olabilecek birisi yok mu ?
  • 8249 daha üst bir model ama 8243 den tek farkı daha güçlü bir temizleme sistemine sahip olması..
  • Aradaki fark ufak oldugu icin 8249 mu almaliyim sizce. Bide 8249 u turkiyedeki sitelerde bulamadim ve galiba makinayi temizlemek icin kartus veya bir baska aparat gerekecek. alinacak kartus devamli bir maliyet unsuru olarak karsima cikacaksa 8243 mu tercih edilmeli ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _MACESTE_


    quote:

    Orijinalden alıntı: faceonbody

    PHİLİPS

    Bencede 10 numara makinadır mutlaka memnun kalırsın ıslak kuru fark yapmıyor

    Çoğu ev aletlerinde ilk tercihimiz.Şu ana kadar süpürge,ütü,traş makinesi en ufak bir problem çıkarmadı.
  • Merhaba ES-LA63 modeli stoklarımıza girdi. Fiyatı : 749.00-TL donanım haber forumuna özel 635.00-TL.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: etacarinae
    Aradaki fark ufak oldugu icin 8249 mu almaliyim sizce. Bide 8249 u turkiyedeki sitelerde bulamadim ve galiba makinayi temizlemek icin kartus veya bir baska aparat gerekecek. alinacak kartus devamli bir maliyet unsuru olarak karsima cikacaksa 8243 mu tercih edilmeli ?

    Arkadaslar kardesim yakinda gelecek ve bir an once kararimi soylemem gerekiyor ki uygun fiyattan alabilsin. Konu hakkinda fikir verebilecek arkadaslar varsa dusuncelerini ogrenmek isterim.
  • arkadaşlar cruzer 4 kullanan ya da braunun şarj ışığı hakkında bilgisi olan var mı? kitapçıkta şarj dolunca aralıklarla yanıp söner diyor fakat ilk taktığımdan beri uzun aralıklarla yanıp sönüyor zaten. (ilk şarjı, bu akşam aldım makineyi ve bataryası boş koydum şarja) acaba dolunca hızlı mı yanıp sönecek?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DROPistanbul

    Merhaba ES-LA63 modeli stoklarımıza girdi. Fiyatı : 749.00-TL donanım haber forumuna özel 635.00-TL.


    ES-LA93-K ne zaman gelecek? Ayrica bu cihazlara TR de kac yil garanti veriliyor.
  • Arkadaşlar bir arkadaşım amerikadan gelecek 8243getirteceğim aradaki fiyat farkı inanılmaz amazonda 180 lira burada 500 garantiyi düşünmeyip oradan alıp getirteceğim
    bu konuda daha önce böyle yapıp pişman olan var mıdır ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kythera

    Arkadaşlar bir arkadaşım amerikadan gelecek 8243getirteceğim aradaki fiyat farkı inanılmaz amazonda 180 lira burada 500 garantiyi düşünmeyip oradan alıp getirteceğim
    bu konuda daha önce böyle yapıp pişman olan var mıdır ??

    ben getirttim hic bi sorun yok simdilik
  • o zaman tamam bir kişi bile olsa ikna olacaktım zaten teşekkürler arkadaşım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: killnOd

    quote:

    Orijinalden alıntı: DROPistanbul

    Merhaba ES-LA63 modeli stoklarımıza girdi. Fiyatı : 749.00-TL donanım haber forumuna özel 635.00-TL.


    ES-LA93-K ne zaman gelecek? Ayrica bu cihazlara TR de kac yil garanti veriliyor.


    gelmiş, 750tl dediler, 2 yıl garantisi var.
  • Yıllardır kullandığım ve artık kullanması için babama verdiğim philips makinamın yerine bu forumdaki yazılara istinaden panasonic ES 6002 model makinayı aldım ama tam bir hayal kırıklığı oldu zira sakallarım ne çok gür ne de çok sert hemde boyun altımda hiç ters kıl yok.Boyun altında çok kötü 20 dakikada bile istediğin gibi almıyor.Bu makinayıda kardeşime verdim yapacak bişey yok.Yeni model philips alacağım artık.

    Ben yeni makina alacak arkadaşlara bişey söylemek istiyorum.Ben philipsi almadan önce eniştemin kullandığı braun makinayı denemiştim ve hiç memnun kalmamıştım ona istinaden philips almıştım 5 yıldırda gayet memnun kullandım.Bu forumdan etkilenip panasonic aldım ama braun ile aynı netice yine hüsran.

    Benim buradan çıkardığım sonuç:

    Bazı ciltlerde rotary bıçaklı makinalar (philips) daha iyi sonuç veriyor.
    Bazı ciltlerde foil bıçaklı makinalar (braun,panasonic) daha iyi sonuç veriyor.

    Yani satın almadan herhangi bir türünü denemeniz mümkün olabilse akrabanızda,arkadaşınızda falan daha isabetli bir karar verebilirsiniz bence.

    Rotary system size uymaz ise ben makinalardan verim alamam diye düşünmeyin ve bir de foil system makinaları deneyin derin ben aynı şekilde foil system den verim alamıyorsanız da rotart system makinaları deneyin.eminim birinden muhakkak verim alacaksınızdır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erincar

    arkadaşlar cruzer 4 kullanan ya da braunun şarj ışığı hakkında bilgisi olan var mı? kitapçıkta şarj dolunca aralıklarla yanıp söner diyor fakat ilk taktığımdan beri uzun aralıklarla yanıp sönüyor zaten. (ilk şarjı, bu akşam aldım makineyi ve bataryası boş koydum şarja) acaba dolunca hızlı mı yanıp sönecek?

    O sorunda ilk bende karşılaşmıştım hızlı yanıp sönmüyor. Şarj olunca yanmayı bırakıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taltrap

    Bende amazon.com dan ES8243A modelini aldim, biraz sarj edip 1 haftalik sakalim uzerimde denedim.Sonuc tatmin edici,acikcasi cok buyuk umutlarim yoktu cunku sakalim sik ve kalin ama 10 dakika icinde dikey ve yatay tras sonucunda guzel bir sonuc aldim(sinekkaydi),beni sasirtan tek sey,cene alti yani boyun bolgesinde bazi bolgelerde ne kadar ugrassamda kil obekleri kalmasiydi bunuda ilk trasin vemis oldugu acemilige veriyorum,zaten paketten cikan notta lutfen makinenizin yuzunuze alisabilmesi icin 20-25 gunluk bir sure taniyin gibi bir ibare var,umarim cene alti sorunuda makine yuzume alistikca cozulecek


    Amazon göndermiyor nasıl aldınız amerikadaiste vs. ?

    Buradaki yorumlara göre ES-8243A modelini düşünüyorum.Türkiyede fiyatlar gerçekten çok yüksek bu yüzden ebay'den almayı düşünüyorum fakat garanti durumu ne olur ?

    Panasonic'in uluslararası garantisi var mı ?

    ---

    ES-8243A temizliğini nasıl yapıyorsunuz bazı arkadaşlar yurtdısından çeşitli apartlar sipariş etmiş? Ayrıca yedek bıçak & elek değişimi ne kadar sürede oluyor..

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orkun_ -- 6 Aralık 2009; 22:49:06 >




  • Arkadaşlar burada bikaç defa sordum ama cevap alamadım, son kez sormak durumundayım, gerçekten bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen cevap yazsınlar. Yeterince araştırmamıza rağmen cevap bulamadığım için buraya yazıyorum. Lütfen bilenler cevaplasın.

    Kardeşim amerikadan 8243 modeli getirecek bana yalnız en sonunda 8249 modelinin olduğu linki gönderdi bana, o da bu işlerden çok anlamaz ama galiba bu daha yeni bir model bi bak istersen dedi. Sizlerden ricam, 8249 modeli şu anda Türkiye'de yok, temizleme aparatlarını buralarda bulabilirmiyim, bide ortalama olarak temizlik aparatlarının maliyeti katlanılabilir bir düzeyde mi olur? Benim şu ana kadar forumda okuduklarımdan çıkardığım sonuç; 8243 modeli harika ama temizlik aparatı olan traş makineleride temizleme aparatları ilave maliyet çıkardıkları için tercih edilmemeli şeklinde. 8249 kullanan arkadaşlar varsa tavsiye edip etmediklerini veya konuya hakim arkadaşlardan son yönlendirmelerini bekliyorum. Ya 8243 alıcam ya da 8249.. Aşağıda linklerini gönderiyorum, fiyatlarına bakmak isteyen olursa..


    8243A
    http://www.amazon.com/Panasonic-ES8243A-Nano-Rechargeable-Shaver/dp/B001DKMY9Q/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=hpc&qid=1260158778&sr=8-1
    8249S
    http://www.amazon.com/Panasonic-ES8249S-Nanotech-Vortex-Rechargeable/dp/B0021AG0Z6/ref=pd_rhf_p_t_4
    8249K
    http://www.gosale.com/4967395/panasonic-es8249k-arc-iv

    Bide 8249s ve 8249K arasında renk farkından başka fark yok değil mi?

    İlgilerini esirgemeyecek arkadaşlara şimdiden çok ama çok teşekkür ederim.




  • Arkadaslar edindigim bilgileri paylasayim belki ihtiyaci olan olur. 8249 modelinin Turkiyeye gelmeyecegini ogrendim, amerikada da 8249 un 1 kartusunun maksimum 2 ay gittigini ve paket olarak satildigini ve 1 pakette de 3 kartus oldugunu ogrendim. Fiyatida yaklasik 13 dolar. Kartus maliyeti cok fazla gelmesede, makinenin Turkiyeye gelip gelmeyecegini bilemedigimden kendi adima almaktan vazgectim. 8243 aliyorum, insallah pisman olmam.
  • Hepsiburada'dan sipariş ettiğim ve geçen hafta elime ulaşan Braun 835 Traş makinesini iade etmek istiyorum. Çene altı bölgesini almıyor, ne kadar üstünden geçersem geçeyim bazı bölgeleri alamadığını farkettim. Alamadığı gibi yüzümü oldukça da tahriş etti. Sakalı sert olanlar 835 almayı düşünüyorsa vazgeçsinler.
    Eğer iade kabul edilirse onun yerine PANASONIC ES4815 modelini almayı düşünüyorum. Sizce iade alırlar mı ? Mail attım ama cevap yazmadılar henüz. Sitede vücut ile direkt temas eden ürünlerin iadesi kabul edilmez yazıyor.
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.