Şimdi Ara

Elektrikli Otomobili Nerede Şarj Edeceğiz??? 🚗🔌 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
6.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sormuşlar arkadaşlar ama ısrarla fiyatı söylememişsiniz. Ne kadara almıştınız ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajı düzenleyemedim fiyat konuda mevcutmuş gözümden kaçmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • önceki aracınızda köprü geçiş ücreti masraf göstermişsiniz elektrikli araçta köprü geçiş ücreti alınmıyor anlamı çıkıyor bilmediğimden soruyorum köprü ücreti ödemiyor musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek ileri vites demişsin geri vitesi yok mu.?:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslantürk60 kullanıcısına yanıt
    Onuda evle işi aynı yakaya taşıyarak çözdüm. Eskisi kadar köprü geçmek zorunda değilim.
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    . PRND var ama diğer otomobiller gibi 5 ileri 1 geri değil. 1 ileri 1 geri.
  • Konu aracın markası modeli değil. Benzer şartlarda örneğin x-Trail’in elektriklisi olsa onu alırdım. O gün bu vardı bunu aldım. Sıfır hangi araç 40-80bin miş. Bir yazarsan bilelim aydınlansın millet. Aradaki farkı amorti etmek diye birşey söz konusu değil aldığım paraya bugün ilana koysam direk satılır. Bindiğim 30.000km yanıma kar kalır. Mtv demişsin ya bakım avantajını unutmuşsun. Diğer otomobilin 1 bakımı = elektrikli otomobilin 10 bakım fiyatıyla aynıdır. Güneş enerjisi demişsin. Evdeki ışıklarda temiz değil. Pil konusu ise her 10.000kmde %1 eskimeye maruz kalıyor. %100ü bitirmek için milyon km lazım. Gel gelelim gerçekten milyon km yapan bir dizel veya benzinli otoda motoru gösteremezsin.
  • Pazarlık indirdim yapıyorlar mı yoksa liste fiyatı civarına mı satıyorlar hocam?
    200 km menzilli olan eski modeller, 2014 vs 100 bin liradan başlıyor, 400 km menzilli dedikleri 2017 modeller 150 bin liradan ikinci elde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ChineseTranslator kullanıcısına yanıt
    Ben 80,000 e sıfır araç var demedim kullanıcıların çoğunluğunu bu fiyatlarda araç kullananlar oluşturuyor dedim. Yani adam sıfır da almış olsa elindeki 2. El otomobili şu an ancak o kadar ediyor. Xtrail gibi bir canavarı elektrikle yürütseler o fiyat 300 bin olur en az. Aldığın paraya elbette satarsın ama yazımın ana fikri yukarıda tekrar izah ettiğim üzere bu bütçeyi otomobile ayırabilecek kullanıcı sayısı genelin içinde çok düşük kalacaktır. Kaldı ki asıl dikkat çektiğim konu orta üst sınıf Suv/otomobil de aynıı ze de aynı demek otomotiv kültürü açısından gülünç bir durumdur.

    Evdeki elektriğin de temiz olmadığını söyleyen yine benim. Tam tersini anlatmaya çalışmışım gibi kelime oyunu yapmışsın ama mesajı tekrar okursan anlayabileceğini umuyorum. Konuyu çevre duyarlılığı ile tekrar değerlendirirsek 5 sene sonra şarj sürenin ne hale geldiğini pekala tadacaksın ve değiştirdiğin pillerin hem maliyet anlamında seni hem de geri dönüşümü anlamında çevreyi epey üzeceğini hatırlarsın. Bakım avantajı dediğin şey de misliyle elinden uçup gidecek.

    Zamanın seni haklı çıkaracağını çok üzülsem de biliyorum ama biz yine de şu an bindiğimiz canavarların tadını çıkarmaya ve sendeki oyuncağın gelişmesini, ucuzlamasını beklemeye devam edeceğiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nasıl aldınız? Bize bunu anlatın :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ChineseTranslator

    Konu aracın markası modeli değil. Benzer şartlarda örneğin x-Trail’in elektriklisi olsa onu alırdım. O gün bu vardı bunu aldım. Sıfır hangi araç 40-80bin miş. Bir yazarsan bilelim aydınlansın millet. Aradaki farkı amorti etmek diye birşey söz konusu değil aldığım paraya bugün ilana koysam direk satılır. Bindiğim 30.000km yanıma kar kalır. Mtv demişsin ya bakım avantajını unutmuşsun. Diğer otomobilin 1 bakımı = elektrikli otomobilin 10 bakım fiyatıyla aynıdır. Güneş enerjisi demişsin. Evdeki ışıklarda temiz değil. Pil konusu ise her 10.000kmde %1 eskimeye maruz kalıyor. %100ü bitirmek için milyon km lazım. Gel gelelim gerçekten milyon km yapan bir dizel veya benzinli otoda motoru gösteremezsin.
    kaç lira mayışın var qnq
  • Yeni video yayında...
  • erdal85 E kullanıcısına yanıt
    Notunu aldım. Nasıl alınır? Kaça mal olur videosunuda çekeriz. Abone olup, Takipte kalın...
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Satın almakta emin olduğunuzda bana özelden yazın yardımcı olurum.
  • hadi paran var aldın.Kulllanırken nasıl sarj edeceksin. Avrupada birçok benzin istasyonunda, büyük şirketlerin otoparkında,alışveriş merkezlerinde vs. sarj istasyonları var. Bizde de tek tük var ama kullanabilecekmisin.
    Dün Leventteki Özdilek AVM otoparkında gördüm şarj noktaları ama nasıl engelli yerlerine millet engelsiz arabalarını park ediyorsa,
    bu sarj soketli park noktalarına da park etmişler normal fosil yakıtlı araçlar.
  • barakus B kullanıcısına yanıt
    Elektrikli araçlar genelde direkt drive oluyor. Yani vites yok. Motordaki güç direk olarak tekere aktarılıyor. Elektrikli motorun torku mesela 200 nm ise bu tork motor dönmeye başladığı andan itibaren 200 nm.
    Devir yok mu ? Evet var. Devirle hızlanıyor. Bu yüzden elektrikli araç şehir içinde daha az yakar şehir dışında daha doğruyu yüksek hızlarda daha fazla yakar. Şehir içinde menzili 500 km ise şehir dışında 350 km gider. Yokuşta nasıldır bilmiyorum. Ama şöyle mesela %100 şarj varken gittiği gibi %20 ya da %10 şarj varken gitmez. Diğer elektrikli aygıtlar gibi.
  • realgs kullanıcısına yanıt
    PlugShare.com

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 200 bin tl ye full elektrikli araç satın alana kadar daha düşük paralara hibrit araç tercih ederdim şuan.ancak bu full elektrikli araç ikinci aracım oluyorsa tamam,bu mantıklı.
  • elektrik üretimi tamamen yenilenebilir kaynaklarla sağlanmadığı sürece elektrikli araç satışı keriz yolmaktan başka bir şey değil, yoksa elektrikli araçlar herkese sunulduğu gibi yeni bir teknoloji değil aksine içten yanmalı motorlara sahip araçlardan daha eski bir teknolojidir
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.