Şimdi Ara

Elektrikli Hyundai Kona Türkiye'ye ne zaman gelecek? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasan7

    34k euro +%15 ötv =39100 euro X 9 = 351900 TL


    O arkadaş çok kar koymuş, benim de hesabım giriş donanım için. Bu kurla şu an mümkün diye düşünüyorum.

    Onlar 5k euro teşvikli yurtdışı fiyatı. Buraya gelince bayi karı ile min 400k olur ki boş fiyatı. B sınıfı aracın fiyatı bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu alacak adam ayda yılda bir dağa çıkacağını düşünerek şu güzelim araçtan asla vazgeçmez. Ha istediğin yere de gider yani. Bagaja atacağın küçük bir jeneratör ve harcayacağın bir-iki saatle sorunu halledersin.

  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Elektrkli araçların 2 düşmanı var soğuk ve yüksek hız, sehiriçi 400 yapan araç hafif arazi de de 330-360 arası yapar.
    En az menzili de 0 derece havalarda 150yle gidersen 200 km olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    Aslında son ötv zammıyla daha da mantıklı hale geldi, ilerde yine zam gelirse daha da mantıklı olur. 20 bin euroluk arabaya 40 bin vermek mi? 35 bin euroluk arabaya 45 bin vermek mi? Mtv, yakıt avantajı ve benim için en önemlisi vitessiz olması😀 avantajları var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DoğanGörünümlüToros kullanıcısına yanıt

    Benim bildiğim akp elektrikli araçlardaki ötv nin ebesine atlar biraz yaygınlaşmaya başlarsa. İlk gelen elekteiklilerden aldık aldık  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben sero B kullanıcısına yanıt

    Gelecekmiş görürüz zaten, Plug in hybrid bile getirmedi Hyundai-Assan bunlar ilk çıktığında, şu an ki fiyatlarla rekabet edebileceklerini düşünüyorlar demek ki.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandx

    Benim bildiğim akp elektrikli araçlardaki ötv nin ebesine atlar biraz yaygınlaşmaya başlarsa. İlk gelen elekteiklilerden aldık aldık  

    Menzili 600km olmadan alınmaz hocam. 2.elde çok sorun yaşarsınız. Fluence ze millet 200km menzil diye aldı. Kullanım şartların göre ortalama 150km kullanıyorlarmış. Yani 4 te 3 fabrika verilerine göre. 440 km menzil diyorsa bilin 330 350 km max menzili olur. Bu değerler insanımızın keyfini bozar. Satarken herkese dert anlatırsın.
    Ancak dediğim gibi 600+ km menzil olursa reelde bu 450 500 km sunar ki şu an ki altyapı yetersizliği için ideal menzil. Bataryaların ucuzlaması ile menzilin uzaması aynı zaman diliminde yer alacağı için 3 4 sene sonunda bu firmalar tarafından gerçekleşebilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt

    Avrupalıların kafaları biraz farklı. Tek araç olarak da elektrikli araç kullanan çok kişi var. Çünkü çoğu aracını şehir içinde ve belli mesafelerde kullanıyor. Hani hepsi Tesla falan da almıyor, Nissan Leaf, Renault Zoe bildiğim kadarıyla en çok satan elektrikli araçlar. Bizde ise bu sene en çok satan sanırım jAGUAR İ-PACE miydi Porsche Taycan mıydı neydi. Fiyatı 1 - 2 milyon falan. :D Norveç vs. bizim gibi bir araç alandan iki araç daha kendine almıyor, elektrikli alana teşvikler veriyor. Bir de adamlarda şarj altyapıları yaygınlaştı artık. Şarj korkusu olmadan gidemeyecekleri yer çok az. Hani korku yok ama hızlı şarj performansı düşük araçlar için planlama önem kazanıyor.


    Bu arada bu araç ülkemizde 500 binden düşük bir fiyata gelmez gibime geliyor. Hani o 34 bin € fiyattan bir tane de devlete alıp diğer vergileri vs. 350 bin civarı bir fiyata elektrikli Kona görebileceğimizi sanmıyorum. 270 bine Sahibinden'de Renault Zoe satan vardı yav. :D


    Araca gelince harika cihaz. Motorları Tesla kadar verimli, özellik olarak da iyi. Param olsa alırım. :D Menzil olarak gayet iyi. Bir de bu araçlarda menzil hıza ve eğime bağlı. İhtiyacın varsa biraz yavaş git, menzil artsın. Ya da hızlı şarj olan güzergahta isen de bas gitsin.


    Hyundai Kona EV bildiğim kadarıyla hep taleplere yetişememe durumu yaşadı. Bize de yüksek bir fiyattan geleceğinden çok fazla bir talep olmayacağından getirebilirler belki. Gerçi en çok satan elektrikli araç da 1 küsür milyonluk idi...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 23 Eylül 2020; 23:35:29 >




  • Arkadaşlar elektrikli otomobil sevdası özellikle bizim ülkemizde son derece pahalı bir oyuncak ,şöyleki ..Türkiye bir çok Avrupa ülkesine göre çok büyük bir ülke mesafeler çok uzun ve alt yapı hiç yok denebilir. Vergiler çok ağır Elk otomobil kullanmanın hiç bir ekonomik getirisi olmuyor ,batarya ömürleri bir başka sorun ... bunların ömrü nedir ? Yenilenme bedelleri nedir ? Mesela BMW İ3 batarya bedeli 7000€ (63000-?)diye duydum ...korkunç bir rakam ... bunları üst üste koyunca içten yanmalı motorlar daha ekonomik olur .. HYBRİD e gelince o zaten tam bir palavradır üzerinde konuşmaya bile değmez ....

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.