Şimdi Ara

Elektrikli Bisiklet Kiti Magic Pie (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
22
Favori
53.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese elektrik motor destekli bisikletleri tavsiye ederim. Mutlaka deneyin , denemeden yorum yapmayın. Çekinecek korkacak birşey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım senin ne iddia ettiğini ilk mesajında zaten okuyup anlamıştık. Haklı olduğunu düşünsek zaten bu sistemi kullanıyor olmazdık.
    Karşılığında yazılmış olan mesajları hiç okumamışsın. Forum konusu e-bike güvenliği değil.
    Ama illede bu konuda yazmak istiyorsan yeni konu açabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tbt55

    Arkadaşlar herkese elektrik motor destekli bisikletleri tavsiye ederim. Mutlaka deneyin , denemeden yorum yapmayın. Çekinecek korkacak birşey yok.

    benzinli takılan motorlara göre kıyaslarmısınız hangi tür bisikletlere olur nerden almamı tavsiye edersiniz ?
  • k0rhan K kullanıcısına yanıt
    Benzinli bisiklet motorlarını incelemedim ve denemedim. Çünkü benzini tercih etmiyorum.
    O yüzden karşılaştırma yapamayacağım.
    Elektrik motorları hertür bisiklete takılıyor. Zaten konunun açılışını yapan arkadaş oldukça araştırma yapmış.
    İlk yazılara bakarsanız , resimlerde bisikletinizin tekerlek çapına göre 16 inch ten 28 inch e kadar her seçenek olduğu görünüyor.
    Bu motorlar en ucuz uzakdoğuda satılıyor. En çok çeşit de orada. Fakat gümrük ve kargo ücretleri uygun olmalı.
    Özellikle en son gönderilen Hub Motor linki oldukça uygun fiyatlı (çünkü pil dahil fiyata).
    1-2 ay bekleme süresi varmış diye duydum. Telefon açıp görüşmek lazım.

    Ben Maltepe'de Adabis'te taktırdım.
    Elinde daha var mıdır?, kaça satar? bilemiyorum. Arayıp görüşebilirsin.

    NOT: Bugün Beşiktaş'tan Taksim'e gittim. Gümüş suyundan bir önceki caddeden çıktım.
    Sonra Beşiktaş'ta Barbaros bulvarının en aşağısından en tepesine kadar çıktım.
    Sonrada Beşiktaş'tan Nişantaşı'na Topağacı yokuşundan çıktım. Hepsini ilk defa test ettim hepsi çıkılıyor.
    Rampaların çok dik olan kısımlarında motora çok yüklenmemek için hafif pedal çevirdiğim oldu.




  • http://leafbike.com/products/diy-bike-conversion-kit/26-inch-electric-hub-motor-kit/c-17/

    Arkadaşlar bu linkte de uygun fiyat ve kargo ücreti mevcut. (Türkiye'ye 92 dolara gönderiyorlar)
    Sayfanın ''DIY Bike Conversion Kit'' kısmında her tür tekerleğe hub motor seçenekleri mevcut.
    48V 1000W motorlarının 70 kmh civarına çıkacağını iddia ediyorlar.
    Bu sürat gereksiz ama güçlü olduğu anlamına geliyor. (yokuşlarda performans iyi olur).
  • merhaba arkadaslar,
    elektrikli bisikletle ilgilendigimizi gordum, kasim 2013 tarihinden beri kullaniyorum,bilgi ve tecrubelerimi paylasmak isterim.oncelikle almadan once cok arastirdim.piyasada satilan 250w kucuk motorlar duz yerde yasiyorsaniz belki idare eder fakat pek guclu degil tavsiye etmem. motor icinde carkli (disli) olanlar da plastik dislileri zamanla yedigi icin (ozellikle yokuslarda asiri yuk binince) tavsiye etmem. direct drive hub motorlar daha sorunsuz oluyor.24v pil tatmin etmez. en az 36v veya 48v oneririm.(ben simdi 54v pile yukselttim, oyle kullaniyorum, max hiz 40km. bisiklet uzerinde 40km hiz oldukca yeterli, daha fazlasi bisiklet icin tehlikeli olabilir) . eger benim gibi ankara, istanbul gibi yokuslu yerlerde yasiyor iseniz veya kullanacaginiz yerler de yokuslar var ise, torku yuksek fakat hizi birkac km daha yavas olan modelleri tercih etmenizi oneririm. yukarida okudugum gibi eger 48v pil ile 50km uzeri hiz yapiyor ise duz yolda hizli fakat torku dusuk oldugundan yokuslarda iyi performans vermez ve daha cabuk isinir ve motoru yakma olasiligi fazla olur(motorda miknatislarara daha az bakir tel sarilidir biraz daha hizli ama yokuslarda gucsuzdur.ozellikle yokuslarda pedal takviyesi yapmanizi ve cok zorlamamanizi oneririm. 48v pil ile 70km hiz, abartililmis rakkamlar bu imkansizdir.bu surate cikmak icin en az 72v pil olmasi gerekir.72v pil de isinmayi engellemek icin motorlarda modifiyeler yapmanizi kablolari kalinlastirmanizi ve bu voltaji destekleyen beyin kullanmanizi gerektirir, aksi halde daha cabuk isinir. bu isin merkezi Cin. Cinde de kaliteli oldugu gibi kalitesiz urunler de bir hayli mevcut malumunuz. ucuz gorup, dandik birsey gettirtmeniz ileride sorunlar yasamaniza sebep olabilir.ozellikle pillerde cok hile yapiliyor genelde yazilan kapasitesinin altinda cikabilir.ucuz pillerden uzak durun. 1 elektrik kiti size: urun fiyati + gonderme masrafi + gumruk vergisi ve masraflari ile 450$- 600$ arasi bir fiyata gelir (pil haric).turkiyede satilan ucuz bisikletler genelde asit akuludur,. ucuzdur fakat agir, sarj sayisi (200-250) dusuk ve randimani gittikce azalir. lifepo4 akuler 3000 sarj edilebilir. li ion akuler 400-600 kere sarj yapilabilir.
    gelelim magic pie 2 ve magic pie 3 kitlere: magic pie 2 de controller yani beyin disarida 3 lerde ise tekerlek icine gizlidir. iceride olmasi iyi gibi gorunse de teker icinde oldugu icin surekli hareket halindedir, cabuk isinir, bir sorun oldugunda mudahalesi daha zordur. disaridan olanlari tavsiye ederim.
    gelelim benim hikayeme:
    arastirmalar sonucu, en populer ve tercih edilen 9c marka, yuksek torklu modelinden, 2 adet (1 on teker, 1 arka) kit ve 1 adet pil 36v 10ah lifepo4 pil getirttim, fakat getirtmek bazen oyle kolay olmuyor. zaten fiyati ve buyuk paket olmasindan dolayi kesin gumruge giriyor. eger sansli iseniz sadece gonderme ucreti ve %20 gumruk vergisini odeyip kurtulabilirsiniz ama turkiyede avrupada oldugu gibi normal de 250w sinirlamasi varmis. benim gibi gumrukte takilma, tse cevre uyumluluk belgesi, ardiye ve gumruk komisyoncusu gibi ucretleri odeme riskiniz de fazla. Ayrica pil getirtmek de kolay degil turkiye ye li ion , lipo piller gettirtmek ozel izinlere bagli.eger sansiniz yaver gider ise gumrukden sorunsuz gecedebilir.

    kullanici izlenimlerim:
    cok zevkli, herkese tavsiye ederim. trafik sorunu ortadan kalkiyor. butun arabalar trafikte beklerken siz yanlarindan gecip gidiyorsunuz.sehir ici ulasim icin birebir. hem spor yapiyorsunuz, istediginiz zaman da motor gucunden faydalaniyorsunuz. ama maalesef turkiyemiz de bisiklet icin yollar yeterli degil ve suruculer dikkatsiz. emniyet icin kesin kask takmanizi oneririm. alistiktan sonra kolay vazgecebileceginizi dusunmuyorum.
    haa bu arada 2 adet kit gettirtmistim. 1 tanesini kurdum biniyorum. ikincisini de baska bir bisiklete esim icin kuracaktim ama o pek ilgilenmiyor. ben de satip, nakite cevirip, yeni hobim, ilgi alanim olan rc quadcopter ve kamera alma planim icin kullanmayi dusunuyorum. 1 kitin bana maaliyeti gumruk masraflarindan dolayi 1330tl fakat 1250tl ye verecegim.500w ile 2000w arasi gucu sorunsuz, isinmadan destekliyor. ben su anda 54v 1250w kullaniyorum. yokuslarda gayet basarili torku yuksek kolay kolay isinmiyor. ilgilenen arkadaslar irtibata gecebilir.
    bisikletimin resimlerini de ekleyeyim:

     Elektrikli Bisiklet Kiti Magic Pie Elektrikli Bisiklet Kiti Magic Pie Elektrikli Bisiklet Kiti Magic Pie



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arar1971 -- 17 Mayıs 2014; 9:19:34 >




  • merhaba salcano antalya almayı planlıyorum ancak merak ettiğim. mesela pedalı çevirip motor çalıştıktan sonra sürekli motor gücü ile gidebiliyor mu pedal çevirmeden ? yoksa sürekli pedalla desteklemekmi gerekli
  • hazzant kullanıcısına yanıt
    Merhaba, üstteki yorumlara bakarsanız, açıklamamı görürsünüz.
  • İlker KORKMAZ 39 İ kullanıcısına yanıt
    İlker Bey bisikletiniz hayırlı olsun. Bisikletle ilgili biraz daha detaylı tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Mesela;
    - Tam dolu şarj ile hangi kademede ne kadar yol yaptınız?
    - Şarj etmek ne kadar sürüyor?
    - Bisikletin yanında gelen, özelliklerini de yazan bir kılavuz çıktı mı? Çıktıysa scan edip veya fotoğrafını çekip burada paylaşır mısınız?
    - Pedal desteği kademesini batarya üzerindeki düğmeyi kapatmadan gidondaki kontrolörden kapatmak mümkün mü?
    - Motor, pil, kontrol ünitesi gibi parçaların detay fotoğraflarını çekip paylaşır mısınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tpkdln

    İlker Bey bisikletiniz hayırlı olsun. Bisikletle ilgili biraz daha detaylı tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Mesela;
    - Tam dolu şarj ile hangi kademede ne kadar yol yaptınız?
    - Şarj etmek ne kadar sürüyor?
    - Bisikletin yanında gelen, özelliklerini de yazan bir kılavuz çıktı mı? Çıktıysa scan edip veya fotoğrafını çekip burada paylaşır mısınız?
    - Pedal desteği kademesini batarya üzerindeki düğmeyi kapatmadan gidondaki kontrolörden kapatmak mümkün mü?
    - Motor, pil, kontrol ünitesi gibi parçaların detay fotoğraflarını çekip paylaşır mısınız?

    Sağolun efendim teşekkürler. 7 mayıs'ta aldığım bisikleti, 18 mayısta ilk kez şarj ettim. Pilde gelen şarj 3 kademeydi, ( normalde tam dolu 4 kademedir ) yaklaşık 20-25 km. kullandım, ilk kez 18 mayısta şarj ettim, sanırım 5-5,5 saat kadar sürdü şarj ve kırmızı yanıyordu şarj olurken, dolduğunda yeşile geçti, yani şarj ünitesi korumalı, hala kullanıyorum, ve hala 4. kademeden aşşağı düşmedi şarj.

    Bu tam dolu şarj ile şimdiye kadar, bizim burada git gel 8,5 km.lik bir koruluk var, oraya bahçemdeki semaverim için kozalak toplamaya gidiyorum. 4 defa gittim geldim, evimle çarşı arası yaklaşık 1,5-2 km. 6 defa gidip geldim, son olarakta havaların ısınmasıyle ilçemizin stadına koşmaya gidiyorum akşamları, bu 4. gidiş gelişim, evle stad arasıda 3-3,5 km. git gel 6-7 km'lik bir menzil, ve hala şarj 4.kademeden aşşağıya düşmedi. Sanırım pil yeni diye böyle, bir de üst kademeden aşağıya düştükçe daha çabuk biter diye düşünüyorum.

    Sonuçta toplamda kabaca, 65-70 km'lik bir yol yaptım ilk şarjım da ve daha 4. kademeden düşmedi. tabi bazen ben pedalla destek veriyorum, bazen o bana elektrikle destek veriyor, bazen de yerine ve rüzgarın yönüne göre kapatıp bisiklet olarakta kullanıyorum, onun da etkisi olabilir şarjın henüz düşmemesinde.

    Kılavuz olayına gelirsek, o konuda sıkıntılıyım, alakasız normal bisiklet kılavuzu çıktı kutudan, arkasına antalya 28 yapıştırması koymuşlar ama alaksı yok, bu konuda üzüldüm açıkçası, aldığım bayiinin sahibinde de aynı bisikletten var, ona sorduğumda kılavuz yok maalesef dedi, ama ben distribütör'e mail atmayı planlıyorum.

    4.sorunuzu tam anlamadım, ama, sonuçta pedal desteği vermezseniz elektrik desteği devreye girmiyor, yani kalp insanlara pek uygun değil, ( elden gaz verme olayı yok ) gidon üzerindeki kontrolörden kapatabiliyorsunuz enerji dağılımını, sonuçta on-off tuşuvar, 3 farklı hız ayarı tuşuda var.

    İnşallah bir ara fotoları çekip koyarım. Sonuçta şu an çok memnunum, araba pek aklıma gelmiyor, o derece. iyi günler, saygılar.




  • Adabisten kit alan varmı arkadaşlar bende almayi düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Edit: Mükerrer mesaj



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tpkdln -- 26 Haziran 2014; 20:30:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tbt55

    Benzinli bisiklet motorlarını incelemedim ve denemedim. Çünkü benzini tercih etmiyorum.
    O yüzden karşılaştırma yapamayacağım.
    Elektrik motorları hertür bisiklete takılıyor. Zaten konunun açılışını yapan arkadaş oldukça araştırma yapmış.
    İlk yazılara bakarsanız , resimlerde bisikletinizin tekerlek çapına göre 16 inch ten 28 inch e kadar her seçenek olduğu görünüyor.
    Bu motorlar en ucuz uzakdoğuda satılıyor. En çok çeşit de orada. Fakat gümrük ve kargo ücretleri uygun olmalı.
    Özellikle en son gönderilen Hub Motor linki oldukça uygun fiyatlı (çünkü pil dahil fiyata).
    1-2 ay bekleme süresi varmış diye duydum. Telefon açıp görüşmek lazım.

    Ben Maltepe'de Adabis'te taktırdım.
    Elinde daha var mıdır?, kaça satar? bilemiyorum. Arayıp görüşebilirsin.

    NOT: Bugün Beşiktaş'tan Taksim'e gittim. Gümüş suyundan bir önceki caddeden çıktım.
    Sonra Beşiktaş'ta Barbaros bulvarının en aşağısından en tepesine kadar çıktım.
    Sonrada Beşiktaş'tan Nişantaşı'na Topağacı yokuşundan çıktım. Hepsini ilk defa test ettim hepsi çıkılıyor.
    Rampaların çok dik olan kısımlarında motora çok yüklenmemek için hafif pedal çevirdiğim oldu.







    memnun kalmanıza sevindim Kanada dan magic pie 3 arka teker set getirtmeyi düşünüyorum ancak sizin Adabis te taktırdığınız set magic pie 2 mi 3 mü merak ettim




  • tanıdık vasıtasıylamı yoksa site üzerinden mi getiriceksiniz? @OVERMOD
  • OVERMOD O kullanıcısına yanıt
    Bendeki 3 serisi. Sanirim aralarindaki fark magic pie 3 ün beyni icinde olmasi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tpkdln kullanıcısına yanıt
    Bana pahalı göründü. Motor kitinde 250W yazıyor. Fiyatı 895 TL. Yurt dışında maksimum 300 dolara 48V 1000W kit satılıyor. Bu 2 kat güç ve sürat demek.
    Akü ise 1170 TL 36V 10 Amh diyor. Yurt dışında 400 dolar 48V 20 Amh . Buda 2 kat menzil ve 48V motoru desteklemek demek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: laynn

    ben biraz atraksiyon için ilgileniyorum

    http://www.aliexpress.com/item/5000w-electric-bike-kit-5kw-brushless-electric-bike-conversion-kit-5kw-e-bike-wheel/1398558037.html

    bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

    kardeş bunda 5000w yazıyor altta 400w yazıyor bu motor şimdi 5000w motor mu linkteki sayfada pilde varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tbt55

    Bana pahalı göründü. Motor kitinde 250W yazıyor. Fiyatı 895 TL. Yurt dışında maksimum 300 dolara 48V 1000W kit satılıyor. Bu 2 kat güç ve sürat demek.
    Akü ise 1170 TL 36V 10 Amh diyor. Yurt dışında 400 dolar 48V 20 Amh . Buda 2 kat menzil ve 48V motoru desteklemek demek.

    Hocam bahsettiğiniz fiyatlara avrupa içi satış linki var mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.