Şimdi Ara

Elektrikli araç kullananlar evde şarj istasyonu (wallbox) olarak hangi cihazı kullanıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mayıs başında Subaru Solterra E-xtreme alarak elektrikli araç dünyasına girdim. Araç ile beraber verilen şarj aleti 220 v 10 amper ile saatte 2.2 kW şarj ediyor. Aracın şarjını %100 yapmak için en az 24 saat şarja bağlamak gerekiyor. AC yüksek kapasiteli wallbox kullanırsam 7kW ile şarj edebileceğim. Elektrikli aracı olan arkadaşlar sizler nasıl şarj ediyorsunuz?




  • İstanbul'daysanız e-garaj bayiine gidin, yardımcı olurlar, işin uzmanları. Onun dışında en geniş şarj ağı olan ZES ve Eşarj firmalarıyla iletişime geçebilirsin.

  • ZES Vestel marka wallbox kuruyor eve onu biliyorum. E şarj ne marka cihaz kullanıyor acaba?

  • buradaki bilgilere göre 71,4 kwhlık bir bataryanız var ve sizdeki 2.2 kw şarj cihazı ile 0-100 süresi 32,5 saat oluyor( şarj sırasında olöası normal olan %10 civarı kaybı da görmezden geliyorum)


    ac maks şarj hızı 7kw diyor, bu tarz bir cihaz aldığınız zaman yaklaşık 10 saate düşer şarj süresi. cihaz olarak yerli yabancı bir sürü marka var. ama markalara dalmadan önce ihtiyacı iyi netleştirin. yani ben bundan sonra hep ev alırım diyorsanız 22 kwya kadar destekleyen, üzerinden veya uygulamasından güç ayarı(3,3 kw - 7kw - 11kw -22 kw) yapılabilen bir cihaz bakın ki ileride araba değişirseniz, daha hızlı şarj yapmak için tekrar cihaz değişmek zorunda kalmayın derim

    Elektrikli araç kullananlar evde şarj istasyonu (wallbox) olarak hangi cihazı kullanıyorsunuz?
    Elektrikli araç kullananlar evde şarj istasyonu (wallbox) olarak hangi cihazı kullanıyorsunuz?dolubatarya - en yeni elektrikli otomobiller, e-motorlar, araç karşılaştırmaları
    Subaru Solterra Özellikler, Fiyat ve Karşılaştırmalar - Dolubatarya
    https://www.dolubatarya.com/subaru-solterra




  • Zaten 22 kW veya en kötü ihtimalle 11 kW güç veren bir wallbox kuracağım. Araç wallbox gücünden bağımsız kendiliğinden 7 kW güç çekiyor. Dışarıda esarj 22 kW istasyonunda denedim.

  • Subaru’nun sitesinde “ AC 7 kW Şarj Süresi %10-100
    9,5 Saat” yazıyor. Gerçek ile arada bu kadar fark olması normal mi ?
  • bluerdem kullanıcısına yanıt

    7 kw çekiyor, araç 70 kw, 10 saatte dolar.


    Ben mi yanlış anladım?

  • Subarunun iddialı bir pil garantisi var. 10 yıl sonra pil sağlığı %90 üzerinde olacak şekilde taahhüt ediyor. Bence bu yüzden on board şarj hızı 7 kW/saat ile sınırlandırılmış.

  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    Ben de öyle hesapladım da konuyu açan arkadaş daha uzun bir sürede dolduğunu yazınca kafam karıştı. Yakında bir elektrikli araç alacağım için konu ilgimi çekti. Satış temsilcisi 220 akımla yaklaşık 7-8 saatte %80’i görürsünüz demişti. O yüzden hiç wallbox tarzı bişey almasam diye düşünmüştüm.

  • bluerdem kullanıcısına yanıt

    Şarj cihazı olmadan doğrudan prize de mi takılabiliyor?

    Evden şarj etmek için cihaz şart sanıyordum ben.

  • Level 1-2-3 şarj işlemi ve aletleri var. Level 1 120 volt olduğu için çok düşük bir watt ile şarj sağlıyor (watt=volt x amper) Level 2 240-400 volt, 10-16-20-32-40 ampere kadar çıkıyor. Level 3 DC hızlı şarj oluyor. Benim araçtan çıkan Level 2 220 v, 10 amper bir cihaz. 2.2 kW/saat şarj ediyor.

  • Elektrikli araç kullananlar evde şarj istasyonu (wallbox) olarak hangi cihazı kullanıyorsunuz?
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    Evet hocam. Volvo’da ac ve dc için zaten şarj kablosu çıkıyor ama yanında bir de ev tipi şarj için 7 metrelik bir kablo hediye ediliyor 😊

  • bende boşa çıkan go-e charger mevcut 22kW ya kadar şarj destekliyor aracınıza ve elektrik tesisatına göre kendi otomatik gücü ayarlıyor.
    Cihazı wifiye bağlayıp telefondanda şarj durumu takip edilebilebiliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.