Şimdi Ara

elektrik tasarruf cizazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • piyasada %30 elektrik tasarrufu sağladığı iddia edilen cihazlar hakkında bilgilerimizi paylaşalım.



  • ikna edilmem zor ama mümkün. fikirleri bekliyoruz.
  • böyle cihazlar mı var yahuu? hani nirde
  • carrefour da satılıyor. 119 ytl. Stant acmıslar. Cok ilgilenmedim ama enteresan. elektikle ilgilenen var ve anlar ise konusalım bence !!
  • ben prize takılan seyyar modelden aldım.55 tl.
    mağazada tanıtım yapılırken üçlü fişe bağlı çalışan bir aydınlatma cihazı vardı.voltmetre ile ölçtüler 165 cihazı takınca 120 ye düştü.aradaki fark tasarruf dediler.
    sistemin çalışma mantığı şu; elektrikli aletlerin şehir elektriği yani dalgalı akımla çalıştığını ve kulanılan elektrikli alettlerin tesisattaki tüm enerjiyi çektiğini, fazlasını da kullanmış gibi sayaca yazdığını söylediler. cihazın burdaki görevi gelen elektrik akımını cihazın istediği kadara ayarlamak olduğu tasarrufun da böyle olduğu açıklandı.
    otomobiliniz hızlı gitsin diye gaza basıyorsunuz ibre 220 biraz daha basıyorsunuz ibre yine 220.... eksozdan yanmadan damlayan benzin misali....
  • Ben 1 senedir kullaniyorum.Faydasi oldugunu düsünüyorum.Faturada 10-15 ytl fark gördüm.Yalniz bazi durumlarda daireye 1 adet yetmiyor 2 adet almak gerekiyor.
  • benim kullandığım yukarıda resmi olanlar gibi seyyar model.
    randıman alırsam evin girişine takılan modelinden almayı düşünüyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: loko

    Ben 1 senedir kullaniyorum.Faydasi oldugunu düsünüyorum.Faturada 10-15 ytl fark gördüm.Yalniz bazi durumlarda daireye 1 adet yetmiyor 2 adet almak gerekiyor.



    Sayın loko siz bir ara bu ürünü araştırıyordunuz. Demek aldınız. Hangi marka modeli aldınız ve nerden almıştınız ?
  • elektrik faturalarının ilk okuma ve son okuma tarihlerine dikkat ederseniz, 21gün 28 gün gibi farklılıklar görürsünüz.Bir de günlük ortalama tüketim kısmı var, hiç gn hesabı yapmadan günlük tüketimi görürsünüz.
    evde akıllı sayaç ve puantlı tarife kullanıyorum.05.oo /17.oo arası normal 17.00/22.00 arası 2kat 22.00/05.oo arası yarı yarıya
    28 günlük faturam 95 tl.geldi. ısınma ve soğutma için hiçbir cihaz kullanmadık. elektrikli termosifon,normal 2 buzdolabı,2 tv,akvaryum ısıtıcı ve motoru,evin her tarafı tasarruf ampul,uydu alıcı v.b.
    23 günlük 2. fatura 45 tl. bunun 5 günü evde değildik fakat 2 buzdolabı ve akvaryum motoru ve ısıtıcı sürekli çalıştı.
    3. fatura bir ayı geçti hala gelmedi, bekliyorum.
  • peki diyelim 6 lı prizimiz var ve hepsi dolu

    ben bu 6lı prizi bu cihaza bağlasam yine tasarruf yaparmı

    sonuçta anca böyle kullanabilirimçünkü ev elektrikli cihaz dolu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: JackDaniels

    peki diyelim 6 lı prizimiz var ve hepsi dolu

    ben bu 6lı prizi bu cihaza bağlasam yine tasarruf yaparmı

    sonuçta anca böyle kullanabilirimçünkü ev elektrikli cihaz dolu



    Aynen

    Bir de demin yukarda arkadaşın bahsettiği mantıkla tasarruf sağlıyorsa birden çok aletin bağlı olduğu toplu prizde pek faysdası olmasa gerek. Diğer tarafdan dairenin girişine takılana yönelmek gerekir bu tip durumlarda.

    Bütün bunların dışında bu konu daha önce ele alınmıştı. Ortak kanı bu tarz cihazların safsatadan öteye gitmediği kanaati oluşmuştu. Özellikle klima bölümünden mbirol arkadaşımız konuyu daha önceden araştırmıştı. Fakat diğer tarafdan da loko arkadaşım aylık 10 -15 tl faydası oldu demiş. Kaç tl gelen faturaya bu faydasını gördünüz ? Tam tezat bir durum var.




  • Sn arkadaşlar

    Bu ev tasarruf cihazları maalesef kandırmaca, aslında böyle bir sistem var ama sanayi aboneleri için geçerli, evinizde reaktif güç sayacı ve aboneliği olmadığı sürece (olması da zaten yönetmeliğe göre mümkün değil) gereksiz yere para harcamış olursunuz.

    Ev sayaçları aktif enerjiyi sayar yani siz kompansazyon cihazı alıp taksanızda sayacınız aynı sayacaktır, reaktif enerji sayan sayaçlar farklı ve sanayi tipidir üzerinde kocaman harflerle REAKTİF diye yazar ve zaten sanayi aboneleri için bir zorunluluktur takılmazsa ve kompanzasyon yapılmazsa cezalı tarifeden ödenir.

    Evlerine bu tasarruf cihazı adı altındaki minyatür kompanzasyon kondansatörlerini takanlar karınca kararınca vatana millete hayırlı bir iş yapmış olurlar ama ceplerine bir fayda olmaz.

    selamlar
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    KOMPANZASYON SİSTEMİ YAPTIRMAK ZORUNDA OLMAYAN KULLANICILAR?

    Mesken abonelerine,

    Tek fazla beslenen abonelere,

    Bağlantı gücü 9 kW’a (dahil) kadar olan abonelere,

    Elektrik enerjisi satış tarifelerinde reaktif enerji bedeli belirtilmemiş abonelere, Reaktif enerji tarifesi uygulanmaz.
    Reaktif enerji tarifesi; yukarıda belirtilenler dışında kalan
    ve tek veya çift terimli tarifeden elektrik enerjisi alan abonelere aşağıdaki belirtilen şartlar dahilinde uygulanır.
    TEDAŞ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HANGİ ŞARTLARDA KOMPANZASYON SİSTEMİNİ ZORUNLU TUTAR?
    Tedaş;

    - 9kW sonrası için endüktif reaktif ,

    - 45 kW sonrası için kapasitif reaktif sayaç kullanımı zorunludur.

    Yapılmadığı durumda % 90 reaktif kullandığı varsayılarak elektrik fatura bedeline ilave edilir.

    Kompanzasyon panosu yapmak ve işletmek durumunda olan bu işletmelerin harcadıkları endüktif enerji:

    31/12/2006 tarihine kadar , Sistemden çektiğiniz endüktif reaktif enerjinin aktif enerjiye oranının
    %33’ü, sisteme verdiğiniz kapasitif reaktif enerjinin aktif enerjiye oranının %20’yi geçmesi halinde
    bu tüketimleriniz faturalandırılmaktadır.

    10.Kasım.2004 tarih, 25639 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Elektrik İletim Sistemi Arz Güvenirliği ve Kalitesi Yönetmeliği” gereğince yukarıda belirtilen oranları;

    1.Ocak.2007 tarihinden itibaren;
    Aylık bazlarda çekilen endüktif reaktif enerjinin aktif enerjiye oranı %25, sisteme verilen kapasitif reaktif enerjinin aktif enerjiye oranı %15,

    1.Ocak.2009 tarihinden itibaren ise;
    Aylık Bazda çekilen endüktif reaktif enerjinin aktif enerjiye oranı %14, sisteme verilen kapasitif enerjinin aktif enerjiye oranı %10 olarak değiştirilmiştir.

    Kompanzasyon tesisinizi 31/12/2006 tarihine kadar yukarıdaki yönetmelikte belirtilen hususlara göre yeniden düzenlemeniz gerekmektedir.

    Aksi halde işletme cezalı fatura ödemek ile yükümlü olacaktır.

    KOMPANZASYON YAPILMASI TEDAŞ’IN MI,YOKSA ABONELERİN Mİ HAKLARINI KORUYOR?

    ABONELER Açısından;

    1- Gerilim düşümünü azaltır.
    2- Çekilen akımı düşürür.
    3- Akım düştüğünden daha küçük akım değerli malzemeler kullanılabilir.
    4- Reaktif bedel ödemek durumunda kalınmaz.


    TEDAŞ Açısından;

    Çekilen güç düşeceğinden gerilim düşümünden kaynaklanan ek tesis masrafından kurtulur. Yani mevcut trafo merkezlerinden daha fazla verim sağlanıp, yeni ihtiyaçlar karşılanabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 1 Haziran 2009; 9:06:59 >




  • Yine döndük dolaştk başlangıç noktasına geldik. Yukarda da yazmıştım. Konu daha önce de ele alındı ve bu cihazların faydası yok denmişti. Benim merak ettiğim loko arkadaşımız nasıl aylık 10 -15 tl fayda sağladığını belirtmiş ? Gözden kaçan bir nokta mı var konuda ?
  • Sadece aylık ödenen paraya bakarak karar vermek doğru olmaz bir çok etken olabilir kombi az çalışmıştır çok çamaşır yıkanmıştır vs.. her ay aynı tüketimin yapıldığını garanti edemezsiniz.

    Ama teknik veriler kompanzasyonla ev sayacında tüketim değişmez diyor.
  • akıllı sayaçlarda T1 T2 T3 T4 değerleri var.bunlara göre fiyat belirleniyor. 12 abonenin olduğu yerde tüm sayaçlara baktım hepsinde T 4 sıfırda benimkinde ise değer yazıyor sebebi ne olabilir acaba bilgisi olan varsa sevinirim .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdi28

    ben prize takılan seyyar modelden aldım.55 tl.
    mağazada tanıtım yapılırken üçlü fişe bağlı çalışan bir aydınlatma cihazı vardı.voltmetre ile ölçtüler 165 cihazı takınca 120 ye düştü.aradaki fark tasarruf dediler.
    sistemin çalışma mantığı şu; elektrikli aletlerin şehir elektriği yani dalgalı akımla çalıştığını ve kulanılan elektrikli alettlerin tesisattaki tüm enerjiyi çektiğini, fazlasını da kullanmış gibi sayaca yazdığını söylediler. cihazın burdaki görevi gelen elektrik akımını cihazın istediği kadara ayarlamak olduğu tasarrufun da böyle olduğu açıklandı.
    otomobiliniz hızlı gitsin diye gaza basıyorsunuz ibre 220 biraz daha basıyorsunuz ibre yine 220.... eksozdan yanmadan damlayan benzin misali....

    O aydınlatma cihazı floresan lambalımıydı yoksa bildiğimiz akkor flaman mı? ben cevabını vereyim klasik balastlı floreandır çünkü akkorlarda zaten o cihazı taksanda takmasanda güçte değişim olmaz ama klasik balastlı floresanlar kompanzasyona ihtiyaç duyduklarından böyle bir değer düşümü gözlersin bu da tabiki kandırmacanın bir parçasıdır , ben bir denk gelsem o tanıtımlara paraya acımam hemen 10 tane klasik normal ampul alır birde bunları dene bakalım derim ve herifin nasıl moraracağını görmek isterim




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.