Şimdi Ara

Elektrik manyağı olduk. Mobilya sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
33.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ailecek hayatımızın hatasını edip fabrikasyon bir mobilya alalım dedik. Doğtaştan oturma odası aldık. Ailecek psikolojik sorunlar yaşamaya başladık, birbirimize birşey uzatırken aman elektrik çarpacak aman dokunma elektrik çarpacak derken iyice rahatsızlandık. Mobilyaya oturduğumum zaman kendimi tesla gibi hissediyorum baş ağrısı halsizlik dinlenememe sorunu çıktı. Yani değiştiricez mobilyayı daha alalı 2-3 ay oldu, israf olur diye almıyoruz çözüm bulmaya çalıştık bulamadık, çarpıyor valla az uz değil bildiğiniz kalbine vuruyor adamın... Bir tavsiyesi olan varmı şu malzemeyi koltuğun şurasına koyarsan elektriklenme azalır vs diye? Elektroniğe açtım konuyu çünkü yeminlen statik elektrik santrali oldu oturma odası.. Edit:Troll değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goncoloz -- 5 Şubat 2014; 22:54:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Benzer sorunu çok popüler bir terlikle ilgili yaşamıştım, dokunmak üzere olduğum metale giden mavi ışık arkını gören şok oluyordu, evde hareket etmek kabusa dönmüştü o nedenle sizi çok iyi anlıyorum.Bildiğimiz anam babam usulü terliğe dönerek sorunu çözdük, siz de (sorun mobilyada ama) terlik değiştirerek deneseniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kamilus

    Benzer sorunu çok popüler bir terlikle ilgili yaşamıştım, dokunmak üzere olduğum metale giden mavi ışık arkını gören şok oluyordu, evde hareket etmek kabusa dönmüştü o nedenle sizi çok iyi anlıyorum.Bildiğimiz anam babam usulü terliğe dönerek sorunu çözdük, siz de (sorun mobilyada ama) terlik değiştirerek deneseniz?

    Biz, evde yalın ayak dolaşırız genelde, her terlikte oturdum,sadece ayaklar çarpsa yeter aslında, ama her türlü çarpıyor. Koltuğa oturduğumda zeus gibi hissediyorum, saçlarım diken diken kalkıyor. Hastalandım iyice devamlı başım ağrıyor şu meret yüzünden...
  • O zaman (Türkiye şartlarında kurumsal bir firma sayılır) Doğtaş ile görüşün bence. Bizde de Doğtaş'ın kanepesi var (sıradan bir modeli, öyle fazla pahalı birşey de değil) ve böyle bir sorunu yok mobilyanın. Belki kumaş ile ilgili bir kusur vardır ve çözüm getirirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kamilus

    O zaman (Türkiye şartlarında kurumsal bir firma sayılır) Doğtaş ile görüşün bence. Bizde de Doğtaş'ın kanepesi var (sıradan bir modeli, öyle fazla pahalı birşey de değil) ve böyle bir sorunu yok mobilyanın. Belki kumaş ile ilgili bir kusur vardır ve çözüm getirirler.

    Doğtaş son derece müşteri memnuniyetini hiçe sayan bir firma bunu anladık kaç defa mobilya ne zaman gelecek dendiğinde saçma sapan bahane uydurdular. Neyse öneml değil. Bir pratik çözüm berki elektriği çeken bir şey bulabilirsem süper olucak. Elektriği soğuran toprak gibi. fakat nasıl bir bağlantı yapmalıyım bilemiyorum.
  • Siz bayii ile muhatap olmuşsunuzdur, doğrudan fabrika ile görüşmelisiniz.
    Elektriği çeken birşey bulamazsınız malesef,araba olsa yere zincir sarkıtıyorlar ama evde çözüm zor.
  • Geçmiş olsun kardeş. Eskiden böyle sorunlar hiç yoktu, pamuk yatak, yün yorgan her şey tamamen doğaldı, biz böyle ortamlarda büyüdük. Nezaman senttetik ürünler çıktı hayatımız mahvoldu. Son zamanlar bende de müthiş baş ağrıları başladı. Yatak polyester malzemeden, yorgan desen elyaf, keza yastıkta aynı, hepsi sentetik hiç bir doğallık yok.. Sabah yataktan dayak yemiş gibi kalkıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Curtis46

    Ailecek hayatımızın hatasını edip fabrikasyon bir mobilya alalım dedik. Doğtaştan oturma odası aldık. Ailecek psikolojik sorunlar yaşamaya başladık, birbirimize birşey uzatırken aman elektrik çarpacak aman dokunma elektrik çarpacak derken iyice rahatsızlandık. Mobilyaya oturduğumum zaman kendimi tesla gibi hissediyorum baş ağrısı halsizlik dinlenememe sorunu çıktı. Yani değiştiricez mobilyayı daha alalı 2-3 ay oldu, israf olur diye almıyoruz çözüm bulmaya çalıştık bulamadık, çarpıyor valla az uz değil bildiğiniz kalbine vuruyor adamın... Bir tavsiyesi olan varmı şu malzemeyi koltuğun şurasına koyarsan elektriklenme azalır vs diye? Elektroniğe açtım konuyu çünkü yeminlen statik elektrik santrali oldu oturma odası.. Edit:Troll değilim.

    Sorun mobilyadan kaynaklı ise koltukların üzerine pamuklu kumaştan yapılma örtü alarak sorunu giderebilirsiniz. Hem mobilyalarınız kirlenmez hem de elektriklenmeden kurtulursunuz. Biz kanepe ve koltukları genelde örtü ile kullanıyoruz, ayrıca odaya eğişik bir hava katıyor görenler nereye dokuttunuz diyor :)) Terlik giymek sorunu çözmeyebilir, statik elektriğin artmasına sebep olabilir.




  • aynı sıkıntı bizdede var.3-4 ay önce istikbalden 4.000tl lik koltuk takımı aldık.kızımın saçları havalarda.birbirimizi hep çarpar durumdayız.servisi çağırdık ama her türlü oyalamaya çalışıyorlar.vazgemtirmeye çalışıyorlar.yok efendim insandaki elektiklenmeymişt falan fülanda... neyse bizde hanımla artık tüketici haklarına başvurmaya düşündük.siz acaba ne durumdasınız yada ne düşünüyorsunuz.akıl fikirlerinizi duymak isterdim.saygılar
  • Doğtaşın genel müşteri hizmetlerini aradık elemanlar geldi, 5-10 kez çarpıldılar. Rapor yazdılar cevap bekliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kullanılan kumaşın anti-statik olması lazım.alırken bunu araştırmak lazım.
  • Goncoloz kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam.
    Enza’dan aldığım kanepe aynen...
    Mekanik kablo bağlantı vs çare var mıymış, öğrendiniz mi? Ben de üreticiyi arayıp kumaş değişikliği isteyeceğim ama merak ettim BAŞKA ÇARE VAR MI DİYE.
    SAYGILAR...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Elektriklenme olayını Modalife alize oturma grubunda da yaşıyorum sizler çözümü nasıl buldunuz?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şu sorunu anladığım kadarıyla çözen yok, Doğtaş Victoria chester takım almıştık 2017 yılında bir süre şirkette odamda durdu orada çarpıyordu ama çok sorun yapmamıştım sonra takımı eve aldık artık oturamaz oluyorum

    Koltukların hemen önünde bahçeye açılan pimapen kapı var köpeklerimiz havlayınca kapıyı açmaya gittiğimde bildiğiniz kolumdan mavi ateş gittiğini görüyorsunuz
    Şöyle ki elektrikli ocağın çakmağının çakmasından da güçlü bir mavi ateş kolumdan pimapene gidiyor ,

    Ve elini tutarsan elin sallıyor resmen bende ilk dirseğimi değdiriyorum ki ateş attığında elbise üstünden boşalsın sonra kolumu elimi temas ettiriyorum

    Anlamadığım şey şu
    Koltuk kadife zannımca bundan oluyor ama bu statik nasıl birikiyor
    Hareket etmeden durun bir Çisem nasıl statik yük topluyor ?

    İnsandan kaynaklı olsa diğer koltuklarda da olması gerekir ama yok,

    Hadi benden kaynaklandı diyelim kapıya koltuğa oturmadan değdiğimde yük boşalması gerekir ama yok demek ki sorun bende değil
    Kaynak koltuk
    Peki koltuk nasıl yükleniyor ?

    Oturup ileri geri koltukta sürtünsem de yük dolsa diyeceğim olan koltuğa mı halleniyoruz ? Koltuk bu nekadar ileri geri gideceksin ki yük dolsun.
    Yerden mi geliyor acaba diye düşündüm
    Hani yerler statik doluyor Buda o birikimini kendi üstüne topluyor

    Hani evin patlama noktası mı yapıyor kendini diye ama yere temas eden ayakları ağaç yerden iletim olmaz Antistatik birleştir ağaç iletir ama öyle çarpacak kadar yük iletmez bildiğim kadarıyla

    Ama çok can sıktığı kesin

    Pamuklu bez örtü çözüm olabilir zannımca denemedim ama denerim

    En rahat oturduğumuz ve görüntüsü de güzel olan koltuğu kullanmamak da ayrı bir sorun
    Şimd yenisini alalım desen en kötü 15-20 isterler ( 2017 de 7 bin vermiştik takıma )
    Gelde çık işin içinden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de buna benzer bir sorundan müzdaribim. Yalnız benim sorunumun neden kaynaklandığı konusunda hiç bir mantıklı çıkarım yapamadım.

    1,5 senedir kullandığımız koltuklarda bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadık. Yani otururken kalkarken falan çarpılmadık. Kıyafetler aynı kıyafetler, koltuklar aynı koltuklar. Yeni bir eve taşındık ve ne olduysa o günden sonra oldu.

    Aşırı şekilde çarpılıyoruz hanımla. Statik elektrik falan diyeceğim ama bu statik elektriği de geçiyor bayağı bayağı elektrik çarpıyor. Hatta bazen çarptığı yeri hafiften uyuşturacak kadar şiddetli oluyor.


    Şimdi koltuğa temas eden herhangi bir kablo, priz vesaire yok. Koltuğun ayakları tamamen plastik. Yerler de laminat parke. Yani koltuğa herhangi bir yerden elektrik geliyor olamaz.

    Statik elektrik desem, çat diye çarpıldığımız anda olayın geçmesi lazım ama 30 saniye aralıkla 2 kere çarpıldığımıza göre elektriğin kaynağı ben değilim.

    Ayrıca özellikle mesela koltuktan kalkmak için elimi koltuğa bastırdığımda yaylardan elektrik geldiğini hissediyorum ve parmaklarım uyuşuyor.


    Artık psikolojim bozuldu, hanıma temas etmeye korkar oldum. Koltuğa oturup kalkmaya korkar oldum. Laptopum alüminyum gövdeli, ona temas ettiğimde de çat çat atıyor.


    Aklım mantığım tükendi, ne nedir ne değildir bilemiyorum kafayı yiyeceğim.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.