Şimdi Ara

Elektrik kesintisi sonrası PC nin kullanılamaz hale gelmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar dün sabah yaşadığım şehirde uzun süreli elektrik kesintisi yaşandı, bilgisayarı gecesinde açık bırakıp yatmıştım, uyandığımda elektrikler hala kesikti ve gelmeden fişini çektim. Elektrikler geldiğinde bilgisayarimi açtığımda başlangıç onarma ekranı çıktı onayladım ve tarama başladı ama saatlerce bitmeyince(yaklaşık 2 saat) bilgisayarı düğmeden kapatıp tekrardan açtım ve bu sefer Windows u normal başlat secenegini seçtim. Bilgisayarın masaüstüne gelmesi yaklaşık yarım saat 45 dakika sürdü , sonrasında masaüstünde yenile dediğimde bile 10-15 saniyede yaptı işlemi bir klasörü açmak istediğimde imleci üstüne getirdiğimde klasörü algılaması bile uzun saniyeler sürdü ki klasörü açması da keza dakikalar aldı , kısacası kullanılamayacak derecede yavaşladı, bu arada yaklaşık 10 yıllık HP marka bir masaüstü bilgisayar bahsi geçen. Sorunun hard diskten kaynaklandığı düşüncesi ile bugün bir yerden format atmak için flash buldum ve uzun zamandır kullanmadığım bir SSD yi takıp formata başladım, yaklaşık 20 dakika Windows logosunda kaldı sonrasında dil seçiminin olduğu format ekranı geldi, ileri dedim ve yaklaşık da bir yarım saat kurulum başlıyor yazısında bekledikten sonra henüz şimdi windowsu etkinleştirme anahtarının yazıldığı adıma geldim , muhtemelen bundan sonra ki adımlar da bu denli yavaş olacak , benim şu anki korkum sorunun hard diskten değil de ekran kartı ya da anakart vesaire gibi bir durumdan kaynaklanabilecek olması bu konuda bilgi almak istiyorum ve anladığınız üzere bilgisayardan pek anlamıyorum, sorunun ne olabileceği ve çözümüyle ilgili desteklerinizi bekliyorum, teşekkürler..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • ramler çiftse biri çıkar öyle dene lakin anakartın casleri gibi duruyor sorun win 10dan önce win 7ile sistem kur ona göre değerlendir bazen kurduğun imajda sıkıntı oluyor saatlerce kuruulmuyor windows.

  • babus0606 kullanıcısına yanıt

    Merhaba anakartin caslerinde nasıl bir sorun olabilir kısa devre gibi bir şey mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RangerSkin R kullanıcısına yanıt

    pc çok yavaş çalışır ama önce win7 kur sonra disk ve rame bakıcan

  • Gece win 10 kurmaya çalıştım 6 saatte ancak %74 olmuştu kurulum sonrasında uyudum , uyandığımda kurulum ekranının başına dönmüştü PC


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Disk arızası gibi. Ssd'ler de elektrik kesintisinden bozulabiliyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.