Şimdi Ara

Elektrik faturam %100 fazla geldi(ilk mesaj editlendi) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
1
Favori
20.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
227 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • melo1903 kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman saatla alakalı bir problem var demektir. Dağıtıcı tüketimi fazla da göstermiş olabilirmi bilemedim. Allah muvaffak etsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • saatla alakalı bir durum yok. zaten su kullandıgımız ay kendim sayacı okuyarak tahakkuk yaptırıyorum..oğluma baktırdım ve resmini bana gönderdi.1 kuruş borcumuz yok. sayacın son endeksini okuyarak kendim yazdırdım. yani tuketım yok, 179,00 tl lık crona 19 sosyal mesafe ayakları ile geçmiş aylara ortalamasından tahakkuk yapmışlar.itiraz ettim yazdım çizdim cevap veren yok.
  • Bana da kışın kombi den ötürü 135 140 130 gelmişti. Bu ay kombi yakmadık doğru düzgün 170 TL gelmiş. Şaşırdım kaldım ben 100 TL yi ancak bulur diyordum. Tüketim değerlerim de daha da az bir önceki aya göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temmuz'a kadar sayaç okumayıp kafalarına göre bir bedel yazacaklardı. Olay büyük ihtimalle budur.
  • https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/elektrik-kaçağı-mı-sayaç-mı-bozuk.118749/
    Şu linki bir inceleyin isterseniz. Belki hattınızda kaçak vardır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slamdunk393

    https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/elektrik-kaçağı-mı-sayaç-mı-bozuk.118749/
    Şu linki bir inceleyin isterseniz. Belki hattınızda kaçak vardır
    Bence hatta yandaş var
  • Faturada ne gibi bir sorun var anlamadım? Kullanımınıza bağlı olarak fatura 2 katı gelmiş? Kullanım yapmadığınızı düşünüyorsanız ona göre dönüş sağlayın ilgili firmaya.Burada neyi anlatmaya çalışıyorsunuz tam olarak anlamış değilim.

    Puant tarzı bütün bilgilerinizi atmışsınız.Farkettiyseniz geçen ay ödediğiniz tutar üzerinden birim fiyatı yansıtılmış 2 katına çıkan birim miktarı değil sizin kullanımınız olmuş? 1 yıl boyunca hiç değişmeyip şimdi değişmişse kaçak tarzı bir şeyi araştırabilirsiniz.

    Elektrik fiyatlarını birim üzerinden eleştirelim ama bu konuda bile hükümete sallayan ıqless arkadaşlara prim vermen gereksiz olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 21guns -- 16 Nisan 2020; 20:2:3 >
  • Adam yerine konmak için illa doğudaki hevaller gibi mi yapmamız lazım?

    Uganda bile elektiriği bedava yaptı onları geç! biz bedavada değil hak neyse onu istiyoruz fazla fazla geçirmişler faturayı! Arıyorsun kimse tınlamıyor mail atıyorsun tınlanmıyor doğuda elektirik okumaya, kesmeye mahalleye giremeyenler!!! sıra Türklere geldiği zaman çatır çatır fazla fazla yapıştırıyor. Amaç nedir? Ne diye böyle yapılıyor? 2 ay çokmu zor bekletmek elektirik faturalarını veya belli miktar vergi indirimi yapıp rakam düşürmek? üstüne saçma sapan uygulama yapıp sayaç okumadan fatura yollucaklar! evinde olmayanlar boş yere fatura ödeyecek böyle bir dönemde!

    Tamamen saçmalık okumaya eleman gönderince koronavirüs var ama kesmeye adam yollayınca virüs yok! şu zor dönemde bile üstüne kesip artı açma kapama bedeli 40 TL daha geçiriyorlar! Ayıp gerçekten ayıp bunun adı virüs bahaneli SOYGUNDUR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrehan09 -- 16 Nisan 2020; 20:57:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aynı durumdan müzdaribim.Öğrenci evinde 2 kişi yaşıyoruz.Son 8 gündür tek başıma olmama rağmen elektrik faturası 70 tl geliyoken bu ay 160 tl fatura geldi.Evde çalışan kombi var,A+ buzdolabı var.Bir de bilgisayarı kullanıyorum.Onun dışında sürekli kullandığım çok elektrik tüketen bir alet yok.Geçen ay 100 kw elektrik tüketmişiz.Bu ay nasıl olduysa 221 kw elektrik tüketmişiz.Müşteri hizmetlerini aradım.Sayacı kontrole yollarız.Yapabilceğimiz tek şey bu dediler.Onay verdim onların hatasıysa fatura ödemeyeceğim.Benim hatamsa 40 tl fazladan para ödeyeceğiz.Bakalım bekliyorum.3 tane elektrik tüketen eşyayla bu kadar fazla geliyorsa kalabalık yaşayanlara kaç tl geldi tahmin edemiyorum.Yazık gerçekten.
  • Biri de konu sahibinin açtığı resimleri incelememis herkes nefret kusmus. ;) Yeminlen komedi oldu ülke.

    Geçen ay ile bu ayın tüketimi iki katını geçmiş üstüne faturada aynı adam evinde kalmış sabah akşam elektrik harcamış.

    Sayaç ile kesilen faturada ki sayı aynı ise demek ki faturayı okumaya gelen kişi gelmiş okumuş ve kesmiş faturayı.

    Her şey gayet açık ve net.

    Babam izinli şuan 3 aydır evde ve hep çalışan o olduğuna ev de görmüyorduk kendisini şimdi de 3 aydır ev de ve yapılan çayın Nescafe nin pasta böreğin yemeğin ekmeğin haddi hesabı yok hâliyle de faturamiz 100 gelirken bu ay 120 TL geldi sabahlara kadar internet açık laptop açık paso gündemi takip ediyoruz paso dizi film izliyoruz, aynı dizilerin 3. 5. tekrarını izler olduk ama neden bu fatura iki katı geliyor diye gelip konu açıyoruz.

    Keşke nefret kin kusmak için kendimizi rahatlatmak için mesaj yazıyoruz desenizde niyetinizin iyi olduğunu anlasak.

    Adam ev de kalır izne çıkartılır yetmez sabah akşam TV internet dolanır ama sonra gelir neden benim faturam iki katı der. Düşünmez ki sanki ben harcadım onu halbuki kendisi harcadı fatura gelince de alın resimler der.

    Bu ülke düzelmez bunu kaç oldu gördüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 16 Nisan 2020; 20:13:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Keşke her şey dediğiniz kadar basit olsa:D Güzel bir kafa yaşıyosunuz devam edin böyle yaşamaya.
  • 21guns 2 kullanıcısına yanıt
    Bir sen ve bir de ben görüyoruz bunu ama konuya yazanların nerede ise hepsi nefret kusup gitmiş biri de resimleri açıp bakmamış bu ülke gram ilerlemez hocam. Herkes kendi hatasını başkasının üstüne atmak ile nefes alıyor o yüzden de bu ülke de bir şey değişmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dzuth D kullanıcısına yanıt
    Aç fotoğrafları incele tek bir yanlış bir şey gör gel bana demedigini bırakma. Hala buradayım. Ben açılan konuya yazdım. Diğerleri konuyu ilgilendirmiyor ama varsa sorun aç konu ispatla.

    De ki benim faturam 100 TL geliyordu sayacta gecen ay harcanan bir aylık 100 birim idi bu ay yine 100 birim yaktım ve 200 TL hatta 150 TL geldi diye ispatla bunu senin bağırdığın gibi bende bagirmazsam burada. Ha konu sahibinin gibi ise faturan bana burada kafa mafa yazma niyetiniz kötülüktür. Nettir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 16 Nisan 2020; 20:19:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim fatura normalde 120-150 arası gidip gelirdi bu ay 235TL gelmiş içime oturdu o mesajı görünce ama korona sebebi ile evdeyim işe gitmedim o sebeple olmuştur diye düşünerek önemsememiştim bu konuyu görünce enerjisa mobilden itiraz talebinde bulundum belki yanlış bir şey vardır bilemedim
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Yukarda yazdığım mesajı oku.Peki benim durumuma ne diyeceksin?Böyle bir sıkıntı var şuan görmezden gelin siz.
  • Elektrik tüketiminiz iki kart artmış farkında mısınız acaba o kısmın ?

    Bi sorun var gibi.
  • Dzuth D kullanıcısına yanıt
    Bakayım senin mesajına da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Ben enerji birim tutarlarını eleştirseler gam yemeyeceğim.Yani az fatura gelince normal ama tüketime endeksli yüksek gelince hükümet yapmış? Böyle ıqless bir savunma şekli bu forumda sağcı solcu hepsinde var.

    Adam gelmiş şu ülkede bedava falan diyor kafaları yemiş herkes.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dzuth D kullanıcısına yanıt
    Gayet açık yazmışsın işte sayacın iki katı harcamış ha sayacın bozuk ise gelir kontrol ederler ve düzeltirler gerçi siz de başvurunuzu yapmışsınız zaten.

    İşte anlamadığıniz da bu nasıl hesap yapıyorsunuz aklım almıyor neymiş ev de iki kişi imisler bu kadar geliyormuş ev de insan sayısı düşmüş neden fatura artmışmis.

    Farkında mısın acaba sabah akşam evdesin ve evden çıkamıyorsun hâliyle de paso internet ve PC ye daliyorsun sonra da sabah akşam yakıyorsun sabah akşam yıkanıyorsun ev de olduğun içinde daha çok çay Nescafe ve benzeri şeylere abandın bu da daha fazla kettle daha fazla enerji harcamak gezme tozma yok eve kapanmak var neden elektrik artıyor. Bir bunu sorabilsen kendine zaten kalkıp bu mesajı da yazmazdin.

    Sayacında da hata varsa zaten mağduriyetin giderilir. Yeterli mi cevabın benim basit bir şekilde düşündüklerimi neden düşünemiyorsunuz aklım almıyor acaba işinize mi gelmiyor.

    Yoksa yazıp rahatlamak için mi bu heyecanı yaşıyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 21guns 2 kullanıcısına yanıt
    Bende anlamıyorum bizi mı enayi sanıyorlar saf mı arıyorlar ya da biz mi çok akıllıyiz diye kafam karışıyor. Kendimi akıllı görmem sevmem üstün görmeyi ama şu yazılanları görünce şüphe duymaya başlıyorum bu insanlardan.

    Ya çok salağa yatan var, çakallık yapıyor ya da bizler çok akıllıyiz. ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.