Şimdi Ara

El Yapımı Wireless Anten (cantenna) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
256
Cevap
8
Favori
241.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  El Yapımı Wireless Anten (cantenna)


    bununla... el matkabı ile
  • güzell :D aletler tamam bi malzemeler lazm
  • öncelikle böyle bi anteni hayata geçirmensden dolayı sise sonsuz teşekkür ediyorm kardeş burdaki malzemelerin hepsini ayarladım , antenide yaptıgımızı varsayalım , buraya kadar tamam ama sorun o aleti , anteni evdeki pcme nasıl bağlıyacam usp portlamı chat5 kablosuylamı yani bilgiasayarımın net kartınamı bağlıyrum okudum fakat anlamadımda bu konuyu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: caqlarrr

    öncelikle böyle bi anteni hayata geçirmensden dolayı sise sonsuz teşekkür ediyorm kardeş burdaki malzemelerin hepsini ayarladım , antenide yaptıgımızı varsayalım , buraya kadar tamam ama sorun o aleti , anteni evdeki pcme nasıl bağlıyacam usp portlamı chat5 kablosuylamı yani bilgiasayarımın net kartınamı bağlıyrum okudum fakat anlamadımda bu konuyu

    arkadaşım bilgisayarına lan pcı adapter takarsın onun kendi anteni vardır yanında verilen o anteni çıkarıp bu kendi yaptığın anteni takarsın ok ?
  • Anteni sökülebilen bir kablosuz ağ kartına ihtiyacın var. Masaüstü kullanıyor isen ya usb girişli alacaksın ya da PCI (anakarta monte edilen cinsten). Ondan sonra sökülebilir olan antenleri söküp yaptığın anten bağlayacaksın. Kolay gelsin.
  • bende laptop var hocam ben bu wriless antenini yaparsan nasıl bağlayabilirim acaba açıklayabilirmisiniz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hsnac

    bende laptop var hocam ben bu wriless antenini yaparsan nasıl bağlayabilirim acaba açıklayabilirmisiniz

    galiba bağlayamıyosun ama genede bilen birine sor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hsnac

    bende laptop var hocam ben bu wriless antenini yaparsan nasıl bağlayabilirim acaba açıklayabilirmisiniz



    laptopun antel bölümü nerde ekran damı yoksa altındamı ona göre öğren aç bağlantı sını yapmak kalır sonra
  • Anteni sökülebilen usb girişli bir wireless adapter alırsın. İster isen anten yapar takarsın. İster üzerinde gelen anteni kullanırsın. Ya da laptopun içini açıp pigtail denen ara kablo alıp laptopun içine monte edersin. Bir ucunu laptopun içindeki minipcı wireless card'ın Main yazan küçük konektörüne bağlarsın diğer ucuna da istediğin anteni bağlarsın.
  • Bizim Mucitler
  • Arkadaşlar,

    Dizüstü bilgisayara anten ?
    Efet bu konuda detaylı derecede yardımcı olursanız sevinirim.
    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nokia3250 -- 24 Ağustos 2008; 21:52:31 >
  • bu anten ps3 için uygun mudur ? nasıl bağlarım bilgi veren olursa sevinirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Gerilla

    Benim edimax'ın anteni de iyi çekmiyor, laptopun ki daha iyi çekiyor. Bunu artırmak için ne yapmalıyım? geniş bir kaseye rastgele aliminyum folyo sarıp ortasına edimaxı koydum daha fazla bağlantı gördü ama sinyal kalitesi artmadı. Ben çok beceriksizim arkadaşlar benim için bu kutulu antenden yapan olursa parası neyse vereyim yoksa ben kendim yapamam. hep konnektör bağlayın demişsiniz bu kutuyu delip içine edimax'ın anteninini koysak da olur mu? bunun ölçümleri nedir?


    Karfoshop'tan mı aldın?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: yesilormancini

    bu anten ps3 için uygun mudur ? nasıl bağlarım bilgi veren olursa sevinirim.

    bilgisi olan yokmu arkadaşlar.
  • Modelde bir tuhaflık var gibi sanki, görüntüden tam olarak seçemedim ancak feed point sanki bir nokta değilde düz bir çubuk gibi görünüyor. Zaten anten kazanç eğrisinde sorunlu farkettiysen bu tarz antenlerde kazanç eğrisi simetrik olur. bence besleme noktasına bir daha bak ve beslemenin dış teneke modele değmediğinden emin ol.
  • ya arkdaşlar bende yapıcamda bn 400 gr olanından bulamadım 250 gr var ondan yapabilirmiyiz acaba
  • Kutunun çapı kaç milimetre ölçtün mü?
  • merhaba ben bu anteni wireless modeme takıp sinyal yayma mesafesini arttırabilirmiyim (teoride alıcı ve verici antenler aynıdır) hem alıcı hem verici olarak bu anteni kullansam mesafe maximum ne kadar olur ve diğer el yapımı wireless antenler içinde aynı soruları soruyorum bilenler deniyenler lütfen cevaplasınlar light hocam sende bizi biraz daha aydınlatırsan minnettar kalırız.
  • Arkadaşlar antensiz usb adaptorün çekimini arttırmak için bir yol bulan var mı acaba? Ya da cantenna daki gibi bakır çubuk yerine usb adaptoru yerleştirip sonuç alabilen var mı ? Kafayı yicem ne yapsam bir türlü net çekimi sağlayamıyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kge10

    merhaba ben bu anteni wireless modeme takıp sinyal yayma mesafesini arttırabilirmiyim (teoride alıcı ve verici antenler aynıdır) hem alıcı hem verici olarak bu anteni kullansam mesafe maximum ne kadar olur ve diğer el yapımı wireless antenler içinde aynı soruları soruyorum bilenler deniyenler lütfen cevaplasınlar light hocam sende bizi biraz daha aydınlatırsan minnettar kalırız.


    Selamlar,

    Öncelikle evet pasif antenlerde alıcı verici diye bir ayrım olmaz. Yalnız söyle bir durum var, yaptığımız antenler yönlü anten olduğu için sadece bir yönde belirli bir açıyla yayın yapmaya başlayacaksın. Dolayısıyla artık yayınını sadece o yöndeki kullanıcılar alabilecek. Eğer noktadan noktaya iletişim kurmaya çalışıyorsan ve koşullar mükemmel ise (tam görüş ve freşnel alanı içerisinde engel yok ise) karşılıklı iki anten ile 1 km mesafeden rahat bağlantı sağlarsın. Forum içerisinde 7 km bağlantı yapan arkadaşımız vardı konuyu incelemeni tavsiye ederim (başka ekipmanlar ile).




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.