Şimdi Ara

El telsizi tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
14.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: REDMOD

    PMR UHF 446 da izin verilen max çıkış gücü 0.5 watt ile sınırlandırıldığı için 5 wattlık el telsizi ile bu frekanslarda çıkış yapmak yasal değil. Bir yaptırımı var mıdır sanmam ama etik bir şey değil.
    Şöyle ki ülkemizde telsiz almak için lisans gerekir. CB-Halk Bandı(27 Mhz.) yada PMR(446 Mhz.) dışındaki cihazlar amatör telsiz lisansıyla alınabilir. Lisansa sahipseniz lisans tipinize göre HF-UHF veya VHF de çıkış yapabilir-dinleyebilirsiniz. Lisansa sahipseniz lisansınızın yettiği frekanslara göre pmr için de 5w gücünde çıkış yapabilirsiniz ama yazdığınız gibi etik olmaz. Ama pmr kullanmak amacıyla amatör telsizci lisansıyla alınabilen telsizlerden alıp sadece 446 mhz de kullanamazsınız. Ayrıca piyasadaki bazı ürünler de pmr adı altında satıldığı halde yeniden programlanabilir olduğu için yaklaşık 7-8 ürün daha yakın tarihte BTK tarafından yasaklandı. Forumda olması lazım bu konu.

    Örnek ürünler(satılması ve kullanılması yasak): 1 , 2 , 3




  • biraz hortlatmış olacağım konuyu ama amatör telsizcilikle ilgili aktif bir bölüm yok forumda. en yakın bu konunun tarihi.o yüzden yazmak istedim. ben de yemi amatör olanlardanım. bir tane baofeng el telsiziyle başladım. eğlenceli oluyor uğraşı konuşması. TA1BBI

  • @conjure @yucelnet @gun @powerstorm merhabalar, bu bölüme amatör telsizcilik için sabit bir konu rica ediyoruz. teşekkür ederiz.

  • Ya bu konuyu ya da açabileceğiniz bir konuyu işaret edip, sabitlettirmek için teklif edebilirsiniz. adminlere gerek yoktu:! İlk yazdığınız isim ya da görev dağıımından bölümle ilgisi olanlara da yazabilrisiniz. https://forum.donanimhaber.com/staffmembers

  • Arkadaşlar biz 10 kişilik yarışma ekibiyiz yarışma sahasında ve deneme alanında arazide iletişim kurmak sıkıntı oluyor aklımıza telsiz kullanmak geldi. Kaliteli ama çok da aşırı pahalı olmayan önerileriniz var mı?
    Telsiz kullanmayı hiç bilmiyoruz ama elektronik üzerine çalışıyoruz çok kolay öğreniziriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.