Şimdi Ara

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.450
Cevap
131
Favori
250.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    İnşallah Hadi bakalım:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • clkyns C kullanıcısına yanıt
    Hocam sigortacınıza lütfen söyleyin dosya ile ilgilensin iki günde biter konu. Bu kadar uzun kaza olmaz , direkt bütün dosya en arka sürücüye ait trafik sigortasından açılıp bitirilmeli
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    Peki çok teşekkür ederim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikli bisikletler ile ilgili bir kaza da nasıl bir yol izlenecek.



    Alt komşunun aracına Elektrikli bisiklet çarpmış ara yoldan çıkıp. İsmi elektrikli bisiklet ama görüntü bildiğimiz scooter.



    Sol arka kapıyı fena göçertmiş... Plaka zorunluluğu olmadığı için ruhsatı Sigortası vs de yok



    Hasar tazmini nasıl olacak ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BIXI MAN kullanıcısına yanıt
    025 KW ve üzeri motor gücüne sahip olanlar da tescil zorunluluğu var, 0,25kw altında ise normal bisiklet gibi işlem görür, bisiklet çarpmış gibi bisiklet sürücüsünden talep edeceksin. Kasko varsa kaskodan da yaptırabilir.

    Polis çağırıcak olay yerine ondan sonra karakola gidip mala zarar verme tutanağı tutturacak, zararımı karşılarsa geri çekme takdiriyle şikayetçiyim diye şikayetçi olacak.
  • Merhaba hocam,

    Aniden bir minibüsün önüne çıktığım için minibüs sürücü kapıma çarparak göçük oluşturdu. Tutanak tuttuk, kapımı kaskodan yaptırmak istiyorum ama minibüsün plastik tamponu içine göçtü , hatalı da ben olduğum için 50 TL'ye sanayide vakumlattırıp duzelttirdik. Sigortamda hasarsızlık devam etmesini istediğim için bunu yaptık, böylelikle diğer araçta da hasar kaydı çıkmayacak.

    Sorum şu ki kasko şirketini arayıp kaza raporunu ileterek işlemleri başlatmak istiyorum ama sigorta şirketi de bu kazaya karışır mı ? Şu an karşı tarafın arabası düzgün. Benim aracımin da sol kapısı göçük.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harvardharvey kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Kasko hangi şirketten? bu durumu acentenize sorun, her şirketin görüşü farklı böyle durumlarda.
    kaskoyu yaptırdığınız acentenin sahibi, personeli değil sahibi ağzı iyi laf yapıyorsa ve tecrübeli ise
    durumu halleder diye düşünüyorum.
  • harvardharvey kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam ,

    Karşı tarafa trafik poliçeniz üzerinden ödeme yapılmadığı sürece karışmaz.

    Gelecek sene indirim alırsınız.
  • Kasko Generali den acenta yok direkt kendileri yaptılar. Trafik sigortası Neova. Hasar fazla değil ama çok küçük de değil o yüzden kaskodan yaptırayım istiyorum.

    Teşekkürler hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Başımdan geçen olayı anlatayım, belki yardımcı olabilir; yol gösterebilirsiniz.

    31.03.2017 Cuma akşamı saat 19:20 gibi Yoğun trafikte TEM İstanbul yönünde yaklaşık 100 km. seyrederken önümdeki kamyonet sol şeritte frene asıldı. Takip mesafesinden ilkinde kurtardım. o arada mesafeyi açamadım, 10 saniye sonra bu sefer daha sert fren yapınca ben de duramadım ve arkadan çarptım. Arabalardan indik, geçmiş olsun dedik. Baktım benim arabanın ön taraf sağlam girmiş. onun aracın basamağında ufak bir bükülme var. Dedim" kardeşim sende pek bir şey yok. Hata da bende arkadan vurdum. Ona da eyvallah. Numaram bu. 50-100 neyse yaptır kendininkini. Bana haber ver havale yapayım. Ben de benimkini kaskodan hallederim artık." dedim arabayı bindim. TEM'de sol şeritte o saatte orayı kapatmak panikletti, bir de ilk kez kaza yapıyorum onun şokunu yaşıyorum. Kaza halinin fotosunu bile çekmeden ayrıldım. Sonra 2-3 km. sonra arkadaş selektör çekti. Abi dedi resim istiyorlar. Dedim çek. Benim aracın fotosunu çekti. Ben de onunkini çektim. Ama sağ şeritte ve kazanın olduğu pozisyonda değildik. Sonra ben uçağa yetişmeye çalışıyorum. uçak da kaçtı. Sigorta şirketini aradım. Dedi adam kaçtı mı, "hayır, onda hasar olmadığı ve onun da benim de acelem vardı, o yüzden tutanak tutmadım." dedim. Telefondaki bayan "yarın servise götürün. Kayıt açılacak. Sonra böyle ilerleyecek dedi." Sonra ben eve geri döndüm. Bir daha sigorta şirketini aradım. Dedi kaçtıysa polis çağırın. Ben de yok kaçmadı ama kaza 2 saat önce oldu dedim. Yine benzer muhabbet... Ertesi gün tanıdık kaportacıya bıraktım. Orada beyan doldurdum. "Şu şu tarihte, şu plakalı araca arkadan çarptım. Sadece bende hasar oluşmuştur. hasarın tanzimi konusu bilginize" diye, sigorta şirketine hitaben. İşte ruhsat fotokopisi, ehliyet fotokopisi, poliçe kopyası bıraktım arabayı gittim. Pazartesi eksper gelmiş. Usta durumu anlatmış gitmiş.

    İşte sisteme dosya girildi. Eksperin ofisini aradım. Orada bir ilgili dedi kaza fotolarını yollayın. Bir de karşı tarafın numarasını istedi. onu verdim. karşıyı arayıp, İşte neden tutanak tutmadığımıza dair bir beyan yazın dedi. Fotosunu çekin gönderin diye ekledi.Sağ olsun yazdı gönderdi karşı taraf, ben de gönderdim.(resimlerde mevcut)

    Ekspere elimdeki onun ve benim aracın saatli fotosunu, neden tutanak tutmadığımızın beyanları vb. gönderdim.

    Bugün sigorta şirketi "eksper ön bilgilendirmesi geldi. Raporu bekliyoruz." dedi. Ben ikame araç talebinde bulundum. Kabul ettiler gönderiyorlar.

    sorularım şu:

    1- Aracı kaskodan yaptıracağım. Sorun çıkar mı? mesela alkol raporum yok. Ama hasar raporu sayfasında istenen listesinde var. Alkol raporu yok o yüzden ödeme yapmayız gibi bir şeyle karşılaşır mıyım? 3 kere üstüne basa basa ne yapmam gerek diye sordum; ama kimse alkol raporu alın gib bir şey demedi.

    2- Eksper ön bilgilendirmeden sonra, Araç ikamesini kabul ettiler. Bu olumlu mu, nasıl yorumlayayım?

    3- Karşıdaki araçta tahminimden çok hasar çıkmış. O kendi ustasına yaptırdı. Laf ağzımdan çıktı ve ödeyeceğim. Sigortadan geriye dönük yaptıramam değil mi?

    4- nasıl bir yol izlemeliyim?

    Fikir ve yardımlar için şimdiden teşekkürler.



     EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.
     EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.
     EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.




  • ravensqu R kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Böyle durumlarda sigortaları kestirdiğiniz acenteye sorun kaza anında hocam. Durumu sigorta acentenize anlatın onlar takip edip halletsinler sizin yerinize,alkol raporunu hasarın tutarına göre sorun edebilirler, düşük bi rakam çıkarsa acenteniz devreye girip alkol raporundan dolayı sorunu halleder.

    İkame araç verilmesi onay yada red ile bir alakası yok, pert durumu ile alakası var. Pert olabilecek araçlara bazı şirketler vermiyor.

    Araç yapıldı mı?

    Acentenize devreye sokun tecrübeli sigortacı bunların hepsini 1 gün sürmeden halleder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 5 Nisan 2017; 21:46:21 >
  • Merhaba hocam.



    Benim sorunum şu şekilde arabamı 2013de aldım o zaman tramerde sorgulattigimda kayıt yoktu şimdi sorgulattigimda 2012de bir ktt yazıyor çarpma olarak başka bir açıklama yok. Eski sahibini aradım aracın böyle birşey yok diyor kendisi güvenilir birisi. Şimdi bu kttyi nasıl sildirebilirim yada ayrıntılarına nasıl ulaşabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaskolarda "Hukuksal Koruma Teminatı" olarak bir teminat var. Bu teminat tam olarak neleri kapsıyor.

    Bir yakınım ticari bir taksiye çarptı geçen ay. Tutanak tutuldu ve iki tarafın hasarlarıda tazmin edildi. Geçen gün bir icra takip yazısı gelmiş. Ticari taksi sahibi aracının 4 günlük serviste kaldığı gün olduğu için çalışamadığını ve bu tutarı istiyor.



    Günlük 250 TL den 1.000 TL tazminat istemin , harcı masrafı vs 1.430 TL lik bir ilamsız icra takibi gelmiş.
    Biz gerekli şekilde itiraz dilekçesini verdik Adliye'ye ve takip şu anda durmuş durumda.

    Aracın sadece arka tamponu çatlak fotolar var elimizde ve 4 gün serviste yatacak bir hasar yok ortaya.Biz de karşı dilekçemize kaza resimlerini koyduk tampon çatlağının 4 gün serviste kalacak hasar olmadığını , servis giriş çıkış kayıtlarını istedik ayrıca günlük kazancının 250 TL olduğunu ispatlaması için daha önceki günlerdeki taksi fişlerini talep ettik
    Biraz sağlam girdik taksiciye anlayacağınız.

    Sorum şu ; Eğer ki dava yoluna gidip dava açılır ve taksici haklı gözükürse kaskodaki Hukuksal Koruma teminatı olan 5.000 TL lik teminat bizi bu dava masrafından korur mu ? Dava sonucu ödeme kararı çıkarsa nasıl bir yol izlememiz gerekecek...




  • BIXI MAN kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun siz harika adımlar atmışsınız hocam.

    Hukuksal koruma teminatı siz ödeme yaptıktan sonra gerekli makbuzları ilettiğiniz zaman ödeme yapan bir teminattır.

    Bununla birlikte avukatlık masrafları , icra takip ücretleri ve benzeri şeyleri teminat altına alır.

    Yasal nedenlerden tüm tutarı değil belirli bir miktarını öder ve her şirket için farklı teminatlar söz konusudur.
  • S.a arkadaşlar yakın bir zamanda bir kazaya karıştım karşı tarafa % 100 kusur verildi. Tamponum ve çamurluğumun ucu zarar gördü. Onarım ve boya işlemi sonucunda 900 tl gibi bir fiyatın çıktığı söylendi açıkçası bana çok fazla geldi bu rakam normaldir piyasa böyle şişirmemi dönüyor. ?

     EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkür ederim üstad...

    Şimdilik beklemedeyiz biz kontra'yı yaptık karşı firma dava yoluna gidecek mi bekliyoruz...



    Şayet dava açıp kazanırlarsa önce bir tazminatı ödeyip daha sonra mahkeme evrakları ile sigorta şirketine başvuracağız anladığım kadarı ile .... ( Dün akşam poliçesine baktım 5 bin tl hukuksal koruma teminatı varmış , yetiyor şu anki talep'e)



    Böyle firmalar türemiş son zamanda , kaza sonrasonda gelir kaybı oldu diye ilamsız icra gönderiyorlarmış. 7 gün içinde itiraz etmezsen borç girdi.. itiraz edersen vazgeçiyorlarmış.



    İtiraz süresini geçirenlerden kazandıkları tazminatlar ile köşeyi döndü hepsi diyor bu işi bilenler... Millet şaşırdı iyice çakal oldular...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BIXI MAN kullanıcısına yanıt
    Sormayın hocam. Ben akbaba firmaları diyorum. Sürekli bana da teklif ediyorlar , hak değil yaptıkları ne yazık ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her hangi bir kaportacı veya servise aracı bırakmadan eksper çağırarak hasar dosyası açılabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leonidas26 kullanıcısına yanıt
    Tabi Ancak eksper yönlendirmenizi ister , sonuçta işçilik ücreti gibi etkenler var. Bir değer taşımaz çağırmanız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BIXI MAN kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

    Hukuksal koruma, mahkeme ve avukat masrafları vs. karşılıyor, taksinin yatış parası bu teminat içerisine girmez.
    İlamsız ödeme emrine itiraz ettiyseniz bir yıl içerisinde mahkemeye gitme hakkı var karşı tarafın, mahkemeye giderse mahkeme bilir kişi tayin ediyor kaza fotoğraflarına göre kaç gün yatacağı belirlenip günlük fiyat için de çalıştığı bölge de taksi kazanç fiyatlarının ortalaması gibi bir rakam belirlenip ödemeyi hükmeder.

    Ayrıca kötü niyet tazminatı da var mahkeme heyetinin takdirinde diyelim mahkeme 1000 TL tazminat ödemeyi hükmetti, kötü niyet tazminatı işletip 1200 TL ödenmesini emredebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 7 Nisan 2017; 19:22:10 >
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.