Şimdi Ara

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. (107. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.450
Cevap
131
Favori
249.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Öncelikle burada cevap yazan bilgilendirme yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Eski sayfaları okuyup bilmediğim birçok şey hakkında bilgi sahibi oldum. Benim olayım şöyle

    Ben aksarayda ikamet ediyorum. 15.11.2018 tarihinde Adana ceyhan'a kayınbabagili ziyarete gittik. 18.11.2018 pazar sabahı 05.55 gibi eve hırsız giriyor. ev ikinci kat balkon kapısından girmiş. sonrasında elektronik eşyalar nakit para ve montumu alıyor. Montun cebinde aracımın anahtarı vardı. Aşağı indiğinde aracı anahtarla deneyip buluyor ve alıp gidiyor. Bunları güvenlik kamerası kayıtlarından gördük. Neyse uzatmadan araç adana otobanına giriyor otobanda 3 saat sonra terk edilmiş halde polis tarafından bulunuyor. Bu esnada biz polise başvurduk ifadelerimi verdik falan. Sonra olay yeri inceleme ekipleri ile aracın yanına gittik onlar işlerini yaptı sonra aracı çalıştırmak istediler araç çalışmadı ve aracımın ön kısmında motor suyu akmıştı. Ben müdahale ettirmeden kasko şirketimi arayıp durumu anlattım ve çekici istedim. sonra aracı servise çektirdim. Sonra tekrar karakola gidip aracın bulundu ifadesini yazdılar. Servise başvurduk dosya açıldı 20.11.2018 de. 1 gün sonra eksper atandı. Eksper gelip ön rapor tutmuş. ben kasko şirketini arayıp dosya durumunu sorduğumda dosyanın araştırma aşamasında olduğunu söylediler. Bugün itibari ile 16 gün oldu ancak iş günü olarak 11 gün. Araştırma için birini görevlendirmişler bugün telde görüştüm yarın kendisi Aksaraya gelip ifademe başvuracağını söyledi.

    Şimdi böyle bişey başıma ilk defa geldiği için yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Bu kişi benden neden ifade alıyor ben zaten araç çalındığında ve tekrar bulunduğunda poliste ifade verdim. Islak imzalı olarak örneği bende var.
    Araştırmacı benden başka ne talep edebilir? Bu durumda ne yapmam gerekir?
    Süreç nasıl işliyor ya da işleyecek?

    Kusura bakmayın biraz uzun oldu. İnsanın başına ilk defa gelince sıkıntıya giriyor. Bu konularda bilgisi olanlardan yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.




  • Merhaba,

    Geçirmiş olduğum bi kaza sebebiyle sigorta ile bazı işlemler gerçekleştirmem gerekiyor ve şimdiden karşılaşabileceğim durumlarla ilgili bilgi edinmek amacıyla yazıyorum.

    01.12.2018 cumartesi günü bir trafik kazasına karıştım. Karşı taraf alkollü ve ehliyetsiz. Ayrıca ben ana yolda giderken kavşaktan aniden önüme çıktığı için kavşak geçiş kurallarını da ihlal etmiş oldu. Olay yerine gelen bölge trafik tuttuğu tutanakta tüm kusuru doğal olarak karşı tarafa verdi. Kaza yeri jandarma bölgesi olması sebebiyle jandarmaya ifadelerimizi verdik ve olay savcılığa intikal etti. Benim kullanmakta olduğum araç diğer araca doğrudan vurduğu için önden ciddi hasar aldı ve ön iki hava yastığı da açtı.(Benim araç 2004 model megane 2 sedan 1.6 16V full+full modeli manuel ve karşı taraf 92 model renault flash) Aracımı haftasonu ve gece olması sebebiyle yediemine çektirdim.

    Pazartesi günü ilk iş jandarmadan kaza yeri tespit tutanağını ile beraber diğer evrakları da alıp aracımı sanayiye ustaya götürdüm. Ustanın demesine göre 24000 tl parça masrafı, 8000 tl civarı da işçilik çıkar gibi.(Araç emanetti ve piyasa değeri 40000 civarı olduğu için kredi çekip arkadaşımın mağduriyetini gidermek amacıyla arkadaşıma verdim ve 39000 tl ye aynı özellikte megane 2 aldık)

    Şimdi muhtemelen eksper incelemesi sonrası araç ağır hasarlı olduğundan perte çıkacaktır. Bu aşamada muhtemelen sigorta firması bana sbm de belirtilen rayiç bedeli önerecek.(29200 görünüyor). Bu değer piyasa değerinin oldukça altında. Bu sebeple 2 kere teklifin revize edilmesini istemek mantıklı gibi gözüküyor.

    Şimdi merak ettiğim soruları sorayım:

    1. Bu aşamada sigorta şirketi istediğim 40000 tl yi vermemek için aracın onarılmasını teklif ederse ustanın çıkarmıs olduğu 32000 tl yi nakit olarak alıp kendim yaptırabilir miyim ? Hatta 32000 tl yi alıp aracın hurda olarak satma hakkım da var mı?(15000 gibi hurda piyasası var)

    2. Sigortanın 2 kere revize edilmiş teklifini kabul edip tahkime gidersem, tahkimin fiyat belirleme politikası nasıl işleyecek?

    3. Yeni almış olduğumuz aracın fiyatı tahkimde örnek teşkil eder mi?

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Bu süreçte yaşanacaklarla ilgili tecrübelerinizi paylaşırsanız çok minnettar olacağım.

    Not: Kaza yaptığım araçta herhangi bir hasar kaydı yoktu önceden. Sadece sağ arka çamurluk boyalıydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emter -- 10 Aralık 2018; 23:32:50 >




  • emter kullanıcısına yanıt
    1) 40.000 TL rayiç bedeli olan aracın 32.000 TL hasarı varken kimse bunun onarımını yaptırmaz hocam, ama ancak şöyle kabul eder sigorta şirketi, aracın sovtaj bedeli olan 15.000 TL'yi, 32.000TL'den düşerler aracı bu şekilde üzerine de 17.000 TL nakit para olarak verebilir. Aksi takdirde 47-48 Bin TL yapıyor tebrik ederim güzel yakalamışsınız :)

    2) Parayı kabul ederken mutabakatnameye ''Fazla hakkım saklı kalmak şartı ile kabul ederim'' ibaresini yazmanız lazım ve sigorta şirketininde bunu kabul etmesi lazım, çoğu zaman bu ibarenin yazılmasını şirketler kabul etmiyor.

    3) 2.el piyasası serbest piyasadır. Aynı aracı 45000 TL'ye keyfe keder şeklinde satmaya çalışanda var, acil nakite sıkışan borcu harcı olup aynı gün satmak uğruna 36.000 TL'ye ilana koyan da var. Yeni almış olduğunuz araç teşkil etmez, tahkim de dosyaya bir bilirkişi atarlar, oda 3-4 farklı galericiden görüş alır, kendisi piyasa araştırması yapar ve hakkaniyetli bir rakam belirler.

    Sizin dediğiniz şekilde şişirilmemiş piyasası neyse onu öder, illa 29200 TL ödeyecek diye bir kaide yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 11 Aralık 2018; 10:6:8 >




  • Zincirleme trafik kazası sonucu 2000 model Mercedes E200 aracımıza sigorta tarafından pert teklifinde bulunuldu. 20 yıla yakın bir süredir aile üyesi haline gelen bu araçtan kolay bir şekilde kopamıyoruz. Araç arkadan epeyi hasar aldı, servis 28 bin TL'ye yakın parça masrafı çıkardı.

    Sigortanın ilk pert teklifini kabul etmedik sonradan 1000 TL daha yükselterek aşağıdakine benzer bir dönüş yaptılar:

    Rayiç Bedel: 50.000 TL
    Sovtaj Bedeli: 32.000 TL
    Tazminat Bedeli: 8.600 TL

    Pert teklifini kabul etmememiz durumunda sadece tazminat bedelini alabileceğimizi söylüyorlar. Ayrıca hasardan dolayı arabanın siciline ağır hasar işleneceğini iletip duruyorlar. Sanayideki tanıdık ustalar arka taraftaki hasardan dolayı perte çıkarıp başka araçlara yönelmenin daha mantıklı olduğunu söylüyor. Sigorta kazık mı atmaya çalışıyor yoksa iyi bir teklif mi anlayamadım, lütfen yardım




  • Drosera81 D kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun ,

    Manevi değerler ne yazık ki sigorta açısından bir önem arz etmemekte.

    Siz piyasa şartlarına uyan bir bedel talep ediyorsanız , bunu alabilirsiniz. Eğer pert bedelinden memnun kalmazsanız aracınız onarılmak zorunda kalır , bunu da sigorta acenteniz aracılığı ile hallettirebilirsiniz. Evet ağır hasarlı sayılır , ancak tazminat bedelini ödeyip çekilemezler.
  • Drosera81 D kullanıcısına yanıt
    Rakamları anlamadım ben, araç pert olursa 8 bin TL mi önerdiler?
  • Peri teklifini kabul etmezsek 8 bin TL ödeneceğini araca ait tüm onarım masraflarının bize ait olduğunu söylediler. Peri teklifi ise vergi kesintilerinden sonra 40 küsür bin TL’ye denk geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Drosera81 D kullanıcısına yanıt
    Pert teklifini kabul etmek rasyonel bir karar olacaktır hocam.
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    Hocam ben aracımı seviyorum, siciline ağır hasarlı düşmesine de razıyım. Pert teklifini kabul etmek istemiyorum. Sigortadan tek isteğim aracımın arkasında oluşan hasarı yaptırıp bana geri vermesi. Yasal olarak böyle bir hakkım yok mu? Kabul etmezsem sadece 8 bin TL ödeneceğini söyleyerek tehdit etmelerini anlayamıyorum
  • Drosera81 D kullanıcısına yanıt
    Hocam böyle yorum yapmak çok afaki, şimdi nedir ne değildir bilmediğimizden dolayı bir şey söylemek zor, eksper ile de görüşmek lazım neden 28 bin TL'lik araca 8 bin TL onarım rakamı öneriyorlar belki anlaşması olmayan servise gitmişsinizdir, belki başka bir servisten 8 bin TL'ye teklif alınmıştır vs vs. Acentenizi devreye sokun eksper ve şirket ile görüşüp onların düşüncelerini öğrensinler, işin iç yüzünü öğrendikten sonra sağlıklı yorum yapılabilir.

    araç ile aranızda ki kurulan bağa saygı duyarım lakin ticarette bunun bir geçerliliği olmaz.
  • Merhabalar aracım Peugeot 207 aracımda 20 bin hasar var

    Aracın piyasa değeri 35 bin civarı kasko bana onarım teklif etti

    Ben ise kabul etmediğimi belirttim böyle bir hakkım var mı. Süreç nedir? Sizce ne yapmalıyım aracımın tamirini istemiyorum. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • morpheuse M kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Tabi vae olmaz olur mu hiç?

    Acenteniz varsa kaskonuz aracılıpğı ile pazarlık yapmalı , kasko yoksa ve karşı tarafın trafik sigortasından acıldıysa dosya , karşı taraf ile görüşmeli. Acenteniz yasal temsilcinizdir. Sizin yerinize tüm pazarlık işlemlerini halletmelidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sa abi bir sorum olacaktı bi kaza yaptık bi araç bize vurdu ve sonra duran arabaya vurdu iki durumdada kusur ona çıktı%100 resimdeki araç bizim bu arabaya pert verirlermi hava yastıkları filan açıldı pert çıkarsa ne kadaralırız araç volkswagen polo classic ilk kazası
  • Merhabalar. %25 tali kusurlu benim %75 asli kusurlu karşı tarafın olduğu bir kaza sonucu 42 bin lira degerindeki aracım perte ayrildi ve sigortayla 40 bin rayic deger üzerinden anlaşıp %25 kusur oraninin çıkarılmasindan sonra 33.330 lira ödeme aldım. Karşı taraftaki sürücü kazaya sebebiyet veren olduğu için aracimin eksik kalan bedelini ondan talep etme hakkim var mı ? Ve nasıl.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    27.12.2018 tarihinde kavşak içerisinden dönerken yan yoldan çıkan taksici aracıma çarptı( Taksicinin çıktığı yolda yol ver tabelası bulunmakta). Aracımı tutanak, poliçe, kaza fotoğrafları ve aracın çıktığı yoldaki yol ver tabelasının resmiyle birlikte özel servise bıraktım.

    Bugün SBM üzerinden sorgulama yaptığımda %100 hatalı bizi bulduklarını öğrendim.

    İhbar Tarihi: 02/01/2019 10:38
    İlk İşlem Tarihi: 03/01/2019 12:23
    Son İşlem Tarihi: 08/01/2019 14:04
    Dosya Durumu: 88 - KOMİSYON OYBİRLİĞİ ONAYI (SON DURUM)

    İtiraz et butonuna tıkladığımda da şöyle bir uyarıyla karşılaşıyorum.
    Hazine Müsteşarlığının 07.06.2012 tarih ve 2012/6 sayılı genelgesi gereğince sadece sigorta şirketlerinin onayladığı tutanaklara bu uygulamadan itiraz edilebilmektedir. Halen değerlendirme aşamasında olan ya da komisyon tarafından onaylanmış tutanaklara itiraz edilememektedir.

    Bütün gün araştırdım itiraz edebileceğim tek yerin bu aşamadan sonra mahkemede olduğu sonucuna vardım. Haklı olduğuma kesinlikle emin olduğum bi durumda haksız bir karar çıkıyor. Aracımın hasarı 5-6 bin civarı. Bu durumda ne yapmam gerekiyor ? Şimdiden teşekkür ederim. Tutanağın ilgili kısmı resim ve yardımcı olması açısından google map görüntüsü ekliyorum.

    Tutanaktaki çizimde B aracı biziz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [Dmry] -- 9 Ocak 2019; 1:28:27 >




  • [Dmry] [ kullanıcısına yanıt
    Tutanakta ki çizim ve beyanlara göre B aracına kusur verilmesi doğru, üçgen levhalı fotoğrafı sbm'ye yüklendi mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: damneed

    Tutanakta ki çizim ve beyanlara göre B aracına kusur verilmesi doğru, üçgen levhalı fotoğrafı sbm'ye yüklendi mi?

    Üçgen levhalı fotoğraf ekspere verildi ama sbm üzerinden baktığımda tutanak ve 2 resim görünüyor sadece. İki resim de aracın servis önünde çekilmiş resimleri. Kaza resimleri ya da üçgen levhayla ilgili resim yok Sbm de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • [Dmry] [ kullanıcısına yanıt
    onu görmeseydim bende aynı şekilde karar verirdim, şuan için ise bilmiyorum görüş alırdım hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: damneed

    onu görmeseydim bende aynı şekilde karar verirdim, şuan için ise bilmiyorum görüş alırdım hocam.
    Ama sonuçta kaza anı her şey farkedilemiyor. Biz yine o an farkedip tabelanın resmini çektik ama tutanağa işlemedik sadece. Bu resimlere bakılmıyor mu hiç ? Ya da resimler mi gitmedi ? Bunu nereden sorgulayabilirim ? Ona göre dava açmayı düşünüyorum.
  • [Dmry] [ kullanıcısına yanıt
    Sbm'ye yüklenmemiş fotolara nasıl bakacaklar hocam.

    Siz sorgulama yaptığınızda ne görüyorsanız aynısını görüyorlar.

    her zaman ilk önce kanunlara bakılır, oraya karayolları tabelayı yanlış da koymuş olabilir vs vs.
    trafik kanunlarına göre yol hakkı diğer araçta ama oraya karayolları hangi maksatla yol ver tabelası koymuş,
    dediğim gibi hatalı koymuş da olabilir. Çok iyi araştırıp öyle başvuru yapın, kaybettiğiniz takdir de
    tüm dava masraflarını avukat dahil siz karşılayacaksınız.
  • 
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.