Şimdi Ara

Ekranın ışıkları yanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese selamlar. Yakın zamanda ekranım çatladı ve tamamen hiç bir görüntü vermez oldu. Dolayısıyla yeni ekran almam gerekti. İnternetten siparişi verdim ve o süre içinde netbook'un ekranını kendi laptobıma taktım. Sorunsuz bir kaç gün kullandım. Yeni ekran geldi ve laptopa taktım. Ve ilk sorun burda ortaya cıktı. Yeni gelen ekranın ışığı yanmıyordu. Ekrandan kaynaklı bir hata olduğunu düşünüp tekrar netbook'un ekranını taktım. Netbook'un ekranının da ışığının yanmadığını farkettim. Netbook'un ekranını ait olduğu yere taktım sorunsuz çalıştığını gördüm. Sonra hatanın çıkarıp takarken lcd kablosundan olduğunu düşündüm. Sağlam bir lcd kablosu buldum ve kendimin ki ile değiştirdim ve hala ekran ışığı yanmıyor. Şu anda aklıma hiç bir şey gelmiyor. "Sorun nereden kaynaklı, düzeltilebilir mi?" hiç bir fikrim yok. Netbook'un ekranını takmam mı olayları berbat etti bilemedim.







  • Tüm bağlantıları doğru yaptığınız halde ışık yanmıyorsa büyük ihtimalle inverter devrenizde bir problem bulunmaktadır. Yine servise götürmeden önce ekran geçişlerinde işe yarayan Fn+F4 (tuş kombinasyonu pc den pc ye değişebilir) sürekli basıp monitör geçişi yapın sürekli. Kesin çözüm değildir ama ekran bi kendine gelir. Eğer yine olmazsa teknik servise götürseniz muhtemelen 5 - 10 liralık devre için 70 - 80 lira fiyat çıkaracaklar.

    Not = Her klavyede Fn tuşu bulunmayabiliyor. Tuş yoksa ekran klavyesi işinize görür.
  • crazyfriend712 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bağlantıları sorunsuz yaptığım halde ışık yanmıyor. Monitör geçişini de denemiştim bir iki kere ama bir daha deneyeceğim sürekli. Olmadı artık servise vermekten başka çarem kalmadı. Tekrardan teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.