Şimdi Ara

Ekranda renkli çizgiler çıkarak laptop kilitleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Benim sorunum 5-6 yıl önce aldığım Samsung R522 marka Laptobumun ekranında son zamanlarda yatay renki çizgiler çıktıktan sonra bilgisayarın kilitlenmesi. Özellikle oyun oynarken bu sorunu sık sık yapıyor. Laptobun arkasını açabilsem içini güzelce temizleyip termal macun falan sürmek istiyorum ama arkasındaki bazı vidaların başları tamamen aşındığı için vidaları da çıkaramıyorum. Sorunun ekran kartından olabileceğini düşünüyorum. Elektrik süpürgesiyle havalandırma deliklerinden tozları çektirmeye çalışıyorum. O da ne kadar faydalı onu da bilmiyorum. Böyle bir sorunla karşılaşan bir kişi olabileceğini düşünerek foruma yazmaya karar verdim. Sorunun nereden kaynaklanabileceği konusunda bir yol gösterecek arkadaşın yardımlarını bekliyorum. Bir de bu sökülmeyen vidaları nasıl açabiliriz. Bunun bir yolu yöntemi var mıdır? Arkadaşlar son zamanlarda normal çalışırken de daha sık yapmaya başladı. acil yardımlarınızı bekliyorum.







  • sorun ekran kartınızdan kaynaklı hocam sevirse verin hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berke_21

    sorun ekran kartınızdan kaynaklı hocam sevirse verin hocam

    Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Ekran kartıyla ilgili nasıl bir sorun olabilir? Servis yerine normal bilgisayar tamircisi de anlayabilir mi? Çünkü garantisi dolalı çok oldu.
  • barthez B kullanıcısına yanıt
    normal bilgisayar tamircide yapar hocam lehim çatlaması
  • Merhaba hocam ekran kartı chipset arızası var cihazında ve bu arızanın da ne yaparsan yap çözümü yok, ilk götürüsün sıcak hava ile flax atılarak bacaklar kaynaştırılır senden 100-200 tl arası para alırlar fakat 2-3 aya cihaz tekrar bozulur chipset değiştirilmesi de zor çünkü sıfır bi chipset adam alacak takacak çalışmaz ise zarar etmiş olucak ilk yol sadece ısıtıcak olmaz ise kendi chipsetinin bacaklarını yeniden oluşturacak oda olmaz yani uzun lafın kısası sen hiç boşuna uğraşma o bilgisayardan ifla olmaz arızalı şekilde sat yeni cihaz bak kendini
  • Hocam imkan var ise anakartı temiz bir sekilde söküp ekran kartı bölümüme güzel bi ısıtıcı ile sıcaklık veerin biraz flex ile besledikten sonra 15 dakika kadar yeterince sıcagı yerse toplama ihtimali %80 ama off duruma gelme ihtimalide var. bu iş ile ilgili farklı videolar var nette biraz araştırırsanız dogru yolu bulursunuz eski bi leptop bence tevrube edinile bilir :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.