Şimdi Ara

ekrana görüntü gelmiyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • daha önce msi 7300gs takılı olan bilgisayarımdan ekran kartını söküp başka hiçbir değişiklik yapmadan
    msi 6600gt td128e ekran kartını taktım.. fakat gelin görün ki ekrandan görüntü alamıyorum..
    sistem çalişiyor.. ekran kartının fanı faalan da çalişiyor fakat sanki bilgisayar kapalı gibi monitorun lambası yanıp yanıp sönüyor..
    sizce problem nedir? lütfen herkes düşüncesini burada bizimle paylaşsın..

    bu arada beilrtmeyi unuttum sistem :

    -amd 3500 venice
    -epox npa9-ultra
    -40gb hdd
    -256 mb ddr333
    -colorsit 450w psu
    -...
    işte bunlara ilaveten 6600gt olcaktı ama olmaıyor bi türlü..



  • eskiyi takınca görüntü geliyormu yine. yoksa sadece 6600 mü görüntü vermiyor...
  • eskide görüntü wardı. ama bunda görüntü gelmiyor. sistem çalişyor onda bi sorun yok ama ekran kartında bi gariplik war anlayamadım gitti..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lethe_x

    eskide görüntü wardı. ama bunda görüntü gelmiyor. sistem çalişyor onda bi sorun yok ama ekran kartında bi gariplik war anlayamadım gitti..


    HAYIR ONU ÇIKAR ESKİYİ TEKRAR TAK GÖRÜNTÜ VARMI ONA BAK. EĞER VAR İSE YENİDE Bİ SORUN OLABİLİR UYUŞMAZLIK BİOS AYARI VS... EĞER ESKİYİDE GÖRMEZSE BU SEFER SLOTA BİŞİ OLMUŞ OLABİLİR...
  • abi eski ekran kartım elimde değil onu başkasına verdim.. zaten bilgisayarla bi alakam olmadı. eskiyi çıkarıp yeniyi taktım bu kadar. yani sistemin bios ayarından kaynaklanan biie olabilir mi? hakikaten içinden çıkamayacağım bir durum..
  • başka fikri olan yok galiba
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lethe_x

    abi eski ekran kartım elimde değil onu başkasına verdim.. zaten bilgisayarla bi alakam olmadı. eskiyi çıkarıp yeniyi taktım bu kadar. yani sistemin bios ayarından kaynaklanan biie olabilir mi? hakikaten içinden çıkamayacağım bir durum..


    YENİSİNİN SAĞLAM OLDUĞU GARANTİ OLMADIĞI SÜRECE NERDENE BİLEBİLİRSİNKİ SİSTEMDE SORUN OLDUĞUNU. BİATNE EKRAN KARTI BULUP AGP VEYA NEYSE PCI-E FİLAN SLOTUN NEYSE ONU TAKICAN EĞER O AÇIYORSA 6600 DE SORUN VARDIR HOCA. HEMEN SİSTEMİ SUÇLAMA. İNSAN Bİ AÇILMAYINCA DENER ESKİSİNİ TAKAR BAKAR...
  • ekrna kartı yanmıstır
  • Bios resetleyip deneme yapın..
  • ekran kartın bozulmuş ya da yanmış olabilir.
  • bence bios tan bende sıstemden cıkarmasam bıle bazen ekran kartı kaynaklı gorutuyu vermıyor saglam gunlerce calısan makına kapatıp acıyorum sorun verebılıyor elektronık essya bencede sen bıosu resetle bı bakalım ne olacak ıl bu yolu dene
  • tamam onu denicem birazdan. peki psu dan olma ihtiali warmı? bir arkadaş da power yetersizdir dedi. ona göre kalitesiz power olunca çalişmayabiliormuş. peki ondan olabilir mi ? benim power çok mu vasat bişe?
  • İyi de daha önceden 7300gs yi çalıştıran PSU 6600gt yide çalıştırmalı. İki kart arasında çok büyük bir performans farkı ve güç gereksinimi yok ki. Hadi gidip X1800XT alsan, 7800GTX gibi extreme bi kart alsan, onlar için ayrıca bir güç desteğine ihtiyacın olacak ve PSU nu değiştirmen gerekecekti. Yine de üstteki arkadaşın dediği yanlıştır demiyorum, her ihtimali değerlendirmekte fayda var
  • dostum aynısı bende olmuştu.. pc'yi güvenli modda(safe mode) veya vga mdounda açmayı dene.. açacaktır..
    eski driveri kaldır..
    onun yerine yeni driveri yükleyebilirsin.. ama güvenli modda yükleme yapmana izin vermez.. sende VGA modunda yükleme yaparsın..
    sorunun; yeni kartın driveri, eski kartın driveri ile çakışmış olması muhtemel.. dedeiklerimi yap ve sorunun ortadan kalksın;)

    kolay gelsin
  • abicim ekrana hiç göörüntü gelmiyor.. yani power düğmesine basıyorum ama ekran hala simsiyah. başka bi vga ile eski kartın driverını kaldırmaya çalişsam olur mu ?
    bi de nasıl güvenli mod vga modu açacam ki... hiç görüntü gelmiyor..
  • ekran kartları bazen böyle garip problem çıkarırlar, geneldede tam oturmadıkları için olur. gayet güzel taktığınızı düşünürsünüz ama yinede görüntü gelmez. 4-5 defa kartı çıkarıp takın öyle deneyin. bu işe yaramazsa birde elektriği kesin, bios pilini çıkarın, açma tuşuna basın(varsa biriken elektrik için) 1-2 dak bekleyin pili takın, bilgisayarı açın. hala düzelmediyde eski kartınızı geri alın

    quote:

    Orjinalden alıntı: ukc34

    dostum aynısı bende olmuştu.. pc'yi güvenli modda(safe mode) veya vga mdounda açmayı dene.. açacaktır..
    eski driveri kaldır..
    onun yerine yeni driveri yükleyebilirsin.. ama güvenli modda yükleme yapmana izin vermez.. sende VGA modunda yükleme yaparsın..
    sorunun; yeni kartın driveri, eski kartın driveri ile çakışmış olması muhtemel.. dedeiklerimi yap ve sorunun ortadan kalksın;)

    kolay gelsin

    bildiğiniz birşey varsa bizimle paylaşında, ekrana görüntü gelmediğinde güvenli modda açalım.




  • hocam ekrana görüntü gelmemesi sadece ekran kartından kaynaklanmaz,ama sistem eski ekran kartında görüntü veriyor diyorsun ozaman büyük bir ihtimal ekran kartındandır.Donanım çakışması da olmuş olabilir bir uyumsuzluk söz konusu olabilir ama sen arkadaşların söledikleri gibi ilk önce ekran kartının çalıştığından emin ol.ondan sonra tekrar msj...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.