Şimdi Ara

Ekran Kartı Kırmızı Kareler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ekran kartında sorun var , kırmızı kareler oluşuyor ne yapmam lazım ?
     Ekran Kartı Kırmızı Kareler
     Ekran Kartı Kırmızı Kareler
     Ekran Kartı Kırmızı Kareler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YeTeRli09 -- 17 Eylül 2016; 11:47:45 >







  • trknasln kullanıcısına yanıt
    teşekürler kardeşim , tavsiyelerine dikkat edicem. Kalıcı bir çözüm hiç yok mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YeTeRli09 -- 17 Eylül 2016; 12:00:13 >
  • Ekran kartının ramlerinden biri ya da bir kaçı yanmış çözümü için ramleri değiştirmelisin ısıtma fırınlama hepsi en fazla 5 dk. işe yarar. Kalıcı çözüm ise bozulmuş bir ekran kartı alıp ramlerini değiştirmektir aynı ram entegresi olmalı 1 gb rami 2 gb da yapabilirsiniz aslında ancak varsa yapabilirsiniz bios olarak da 2 gb yüklemelisiniz. İkincisi öyle resimdeki kadar kolay bir iş değil ve video vereceğim çok amatör videolar bu videodaki gibi yapılırsa yüzde 5 çalışır sadece hiçbir koruma yapılmamış direk tabanca ile ısıtılıyor ucuda her yere etki ediyor önce diğerlerine önlem alınmalıydı ayrıca tamamen lehimlerin temizlenip doğru boyutta bilye lehimler düzgünce yerleştirilmeli tek tek entegreler yerleştirilip hiç kıpırdatmadan ve eşit şekilde ısıtılmalıydı çünkü 1 tek bacağın bile atlanması ya da bir birine değmesi yine entegreyi bozar.

    sökülüp takılması (Not videodaki çok amatörce tavsiye edilmez kesin bozarsınız)



    Lehim topu yerleştirme bazı entegrelerde direk üzerine yerleştirilir bazılarında ise karta yerleştirilir duruma göre...


    Lehim topları tüm boyutlarda
    http://www.banggood.com/5-Bottleset-BGA-Lead-Solder-Balls-Tin-Ball-For-Soldering-Rework-p-930459.html

    Son olarak bunları yapan yerler bir elin parmaklarını geçmez ülkemizde ayrıca büyük illerde bulunur genelde yine de çok yüksek işçilik almaları olası ayrıca hiçbir şekilde %100 çalışacak diye bir kural yok riskli bir işlem bazı yerlerde bu işlemler makine ile yapılır.
    Ancak ülkemizde bu tip tamir pek de görülmez kendi servisleri bile asla uğraşmaz böyle hep yapmak istemişimdir ancak malesef ekipmanım ve malzemem yok yoksa yeterince bilgi ve ufak bir tecrübem var aslında(telefon şarj entegresi değişimi yapmıştım ancak kalıp ve üfleme yönetemi ile yapmıştım kalıp sistemi tamamen riskli diyebilirim çok büyük yetenek istiyor öğrenirken en az 50 chip mahvedersiniz yine de %10 u sağlam olur ,olması gereken bilye sistemi çok daha kolay ve daha az riskli ) :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 1 Ekim 2016; 14:16:24 >




  • Tecrübeniz yok ise yenisini alma yoluna gidin derim. Kimi adam ilk denemesinde değiştirmesi zor olmayan kapasitörü kolayca değiştirir, kimi adam board u mahveder. Yetenek ve tecrübe meselesi. Fırınlamak, ısıtmak, tuvalete atıp sifonu çekmek "izlediğiniz videolardaki gibi" sorunu çözmez. Sorunlu parçanın tespiti gerekir. Tespitten sonra sağlam bir tanesi ile değiştirilmesi gerekir. Entegre midir, kapasitör müdür.

    Bu tip tecrübe ve yeteneğe sahip kişiler zaten fabrikalarda bu işi yapıyorlar. Toplu iğne başı kadar entegreyi değiştiren adama çerez gelir. Hiç yapmayana ise bilmediği bir şey.
    Yine de merkezi yerlerdeki tamircilere bir sorun derim. Yapabilirlerse veya yaptırabilirlerse fiyatı da makul ise yaptırın. Değil ise hiç uğraşmayın. Değiştirin.
    Tamir dediğimiz noktada olan şey şudur genelde; bu işi yapan belli başlı yerler vardır. Dükkanlar işi oralara yaptırırlar ve üzerine %50 ile %300 arasında değişen komisyonlarını koyarak müşteriye fiyat söylerler. Telefon ekran değişiminde bile bu böyle. Bilgisayar parçalarında genelde uğraşılmaz, eski de bir model ise genelde geri dönüşüme gider.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.