Şimdi Ara

EKRAN KARTI FANI HIZI %0 [RTX 2060]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Galax Rtx 2060 modeline sahibim. Msı afterburner programından baktığımda fan dönme hızı 0 olarak gözüküyor e bu da sıcak çalışmasına neden oluyor. Sanırım oto çalışma pek etkin değil gibi boşta ise 40 50 derece arası bu normal değildir değil mi? Ne yapmamı önerirsiniz?EKRAN KARTI FANI HIZI %0 [RTX 2060]



  • Tam marka model nedir? Yeni model ekran kartlarında fanlar belli bir dereceye kadar dönmüyor.
  • Galax RTX2060 6GB (1-Click OC) 192Bit GDDR6 RTX 2060 Ekran Kartı (GLX-26NRL7HPX7OC) bu olarak geçiyor teknobiyotikten almıştım.
  • Bazı ekran kartı modelleri belirli bir dereceye ulaşmadan fanları çalıştırmaz. Bu sayede hem fanların dönmesi sonucu gereksiz ses çıkmaz hem de fan ömrü uzar.
  • hocam sen 0rpmde fanlarım donmuyo diyosunda oraya dıkkatli bakınca 6 yazıyor değer atanmış yani ısınsada dönmez değeri sil yandaki outo tıkla kafasına gore calısır o kart
  • Hocam sizin kullandığınız aynı marka ve model ekran kartını bende kullandım 60 dereceye kadar fanı dönmez sessizlik bakımından ve boşta 40-45 dereceler normal o kart için.Ayrıca yük altında biraz fazla ısınıyor kart sizinki nasıl bilmiyorum tabiki, ben kullandığımda yük altında oyununa göre 80-81 dereceleri görüyordum.
  • fan ömrü falan hikaye maksat kartlar sıcak çalışsın daha hızlı bozulsun

    bak ben kendime böyle fan curve ayarladım
    https://prnt.sc/qmqj37

    %30 falan gayet de sessiz çalışıyor jet motoru değil nihayetinde

    orta yükte oyunlarda %45 çok ağır oyunlarda da %60 (o haliyle bile çok sesli diyemem)

    bu sayede kart boşta 30-35 orta yüklü oyunlarda 45-50 ağır oyunlarda 60-65 derecelerde seyrediyor

    %30da çalışırken ben vızıltı bile duymuyorum ve açıkçası aman fanlar eskimesin diye de kartın sürekli 50+ derece çalışmasını göz yumamam. bu fan stop teknolojileri yüzünden insanların ekran kartları non stop 50+ derece çalışıyor. 60 altına çıkıyor rfanlar çalişiyor, 60 altı yine duruyor.

    bence bi sistem bileşeninin normal boş yüksüz ortamda optimal sıcaklıgı 30 40 derece arası olmalıdır. ben sürekli 50 derece çalışan bi ekran kartının ömrüne güvenmem. fan patlasın daha iyi. gider bulursun bi şekilde o karta ait fanları. ama gpu eskidi mi, gg

    ---

    bir diğer anektod, bu yeni nesil gpuların bol bol heatsink boruları var. bu sayede bu sıcaklıkları koruyabiliyorlar. bence sorun da burada başlıyor... heatsink boruları sürekli sıcak oldugu için 60 dereceden sonra çalışmaya başlayan fanların bunları efektif soğutamadığını düşünüyorum. 30 derecede boşken heatsink borularına dokunursan epey soğuk olduklarını görürsün. bu sayede oyun yük bindirirken sıcaklık birikmeden sıcaklık uzaklaştırılıyor. ben testler yaptım, genelde fan stop teknolojisiyle 73-74 derece gören kart, kendi fan curveümle (agresif de değil) 65-66lar gördü ve oralarda kaldı. biriken sıcaklıgı bi noktadan sonra çalışmaya başlayan fanlar atmakta daha çok zorlanıyor gibi hissediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 12 Ocak 2020; 23:58:45 >




  • Hocam normal şartlarda hep 0dı o an bir 6 oldu .. işte dediğim gibi autoda yükteyken çalışmıyor pubgde 83 dereceyi gördüm sonra manuele aldım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SakuraiTomoki S kullanıcısına yanıt
    Evet hocam ben de aynı değerleri görüyorum.. kendime oto fan curve oluşturmaya çalışacağım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ederim hocam sizin fan curve unuzu deneyeceğim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu ile çok alakalı değil ama monitörünüzü en yüksek yenileme hızında mı kullanıyorsunuz? Bellek hızın 7000 olarak görünüyor. Yani kart yükteymiş gibi davranıyor. Bu da kartın masaüstünde ısınmasına yol açıyor.

    Bende RX 5700 XT var ve monitörü 144 Hz'e aldığımda masaüstünde bile bellekler son hızda çalışıyor o yüzden 120 Hz'e çekip kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet 144 hzde kullanıyorum denerim dediğinizi teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dereceler yine de fazla gibi kış aylarına göre gerçi oda sıcaklığınızın da etkisi var. Ayrıca Optimum Güç yerine yüksek performansa aldıysanız NVIDIA denetim masasından bu ısınmaya yol açabilir.

    Bende durum böyle:

    EKRAN KARTI FANI HIZI %0 [RTX 2060]
  • Nvdia denetim panelinde yüksek performans evet.. sizin değerleriniz gayet iyi gözüyüyor. Ev sıcaklığı ise ortalama 20 25 derece falan şu sıralar biraz düzeldi gibi yükte 65 70 derece iyi midir ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence Programa özel ayar yapın ve genel olarak Yüksek Performans yapmayın. Kart sürekli tam güçte çalışmasın. Oyunlarda 65-70 iyi de değil kötü de yani normal bir değer. Yazın bakmak lazım duruma. Şuanlık bir sorun görünmüyor.
  • Anladım teşekkürker bilgilendirme için

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Belirli sicakliga cikmadan fanlar calismaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.