Şimdi Ara

ekran kartı - anakart uyumsuzluğu..olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Anakart forumuna da yazdım ancak cevap alamadğım için buraya da yazıyorum.Adminler lütfen silmeyin.
    Selamlar Arkadaşlar...

    Konum hem ekran kartı hem board ile ilgili olabileceği için buraya yazmayı uygun gördüm.

    Ekran kartım MSI Nvidia Geforce 8800 GT ve board Gigabyte GA-P35 ..... Crysis'i oynarken çok nadiren de olsa donma yapan bu konfigürasyon America's Army adlı oyunu oynarken hemen donuyor.Alt+Escape tuşu ile windows'a dönmeye çalışınca da mavi ekran içersinde beyaz renkte yazılar çıkıp kapanıyor.Bu yazılar 0,5 saniye ekranda kaldığı için okuyamıyorum bile.

    Sorum şu ki Crysis'te bile daha akıcı olan konfigürasyon neden bu oyunda donma yapıyor? Benim board AGP ekran kartlarını destekliyor olabilir mi?

    Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?



  • P35 çipsetli anakartların (bildiğim kadarıyla) tamamı PCI-E desteklidir. Dolayısıyla zaten AGP destekli olsa kartı yuvaya takamazsınız, girişleri farklı olur.

    quote:

    blackby

    mavi ekran içersinde beyaz renkte yazılar çıkıp kapanıyor.Bu yazılar 0,5 saniye ekranda kaldığı için okuyamıyorum bile.



    Bende de böyle bir sorun vardı. Ben ekran kartını garantiye yolladım çipi değişti dediler (her nasılsa) ondan beri maşallah katır gibi çalışıyor. Bu arada benim ekran kartıda MSI marka. Bence kartı garantiye gönderin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bulut_Taciri

    P35 çipsetli anakartların (bildiğim kadarıyla) tamamı PCI-E desteklidir. Dolayısıyla zaten AGP destekli olsa kartı yuvaya takamazsınız, girişleri farklı olur.

    quote:

    blackby

    mavi ekran içersinde beyaz renkte yazılar çıkıp kapanıyor.Bu yazılar 0,5 saniye ekranda kaldığı için okuyamıyorum bile.



    Bende de böyle bir sorun vardı. Ben ekran kartını garantiye yolladım çipi değişti dediler (her nasılsa) ondan beri maşallah katır gibi çalışıyor. Bu arada benim ekran kartıda MSI marka. Bence kartı garantiye gönderin.


    ancak ekran kartı diğer oyunlarda sorunsuz çalışıyordu.PES 2008 oyununnda en ufak bir donma olmuyor.Ekran kartının board tarafından desteklenmesi derken performans açısından demek istedim.agp akrt ile pci ekran kartlarının ayakları farklı dediğiniz gibi.sadece bu iki marka bir araya gelince (gigabyte ve msi) belki yeterli performansı vermiyor diye düşündüm.




  • Bende de öyleydi 9600gt yi aldığımda farcry, MOHA sorunsuz çalışırken DOOM3 te mavi ekran da beyaz yazılar çıkıp pc resetliyordu. Bende dediğim gibi kartı garantiye yolladım. Çip sorunluymuş güya değiştirmişler. Hala aklım da almıyor ya neyse. (MSI ın mühendisleri o dönem tr deymişte değişim yapılabiliyomuş)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bulut_Taciri

    Bende de öyleydi 9600gt yi aldığımda farcry, MOHA sorunsuz çalışırken DOOM3 te mavi ekran da beyaz yazılar çıkıp pc resetliyordu. Bende dediğim gibi kartı garantiye yolladım. Çip sorunluymuş güya değiştirmişler. Hala aklım da almıyor ya neyse. (MSI ın mühendisleri o dönem tr deymişte değişim yapılabiliyomuş)


    evet mavi ekran ve resetleme olayı bende de oluyor.ben o zaman garantiye götüreyim dediğiniz gibi.medal of honor ve farcryda takılmayan kart doom'da takılıyorsa sorun aynı olabilir.belki de ürün hatalıdır.bazen bu tür durumlar olabiliyor.

    göndermeden önce bir kez format atmayı düşünüyorum.
  • anakart bölümünede açmışsınız ordan alıntı..

    quote:

    Orjinalden alıntı: Blackby

    Ahmetkep,

    yardımların ve ilgin için teşekkür ederim.Değinmek istediğim bir iki şey var.Bir arkadaşım bendeki board'un AGP ekran kartlarını desteklediği yönünde bişey söyledi.ekran kartım PCI veriyolu kullandığı için desteklemeyebilir dedi.Bu doğru mudur? ikincisi ise oyun internet üzerinden ücretsiz olarak indirilebilen bir oyun.2 farklı serverdan indirip patch'lerini de kurdum.oyunda belli haritalarda donma olmuyor.ancak karanlık ve gölgeli haritlarda donma yapabiliyor.ilk düşüncem windows'u tekrar kurmak...ama aklıma takılan kısımda dediğim gibi ekran kartı ve board uyumsuzluğu gibi bişey olabilir mi?


    arkadaşınız sallamış öyle birşey olsa şu anki kartınızı kullanamazdınız.bence yeniden windows kurun.
    mavi ekran hatalarında bugüne kadarki tecrübelerime göre mavi ekran hatası verip yazılar okunuyorsa donanım arızası , mavi ekran hatası çıkıp anında reset atıyorsa windowstan kaynaklı bir sorun oldugu ortaya çıktı(tabi böyle birşey kesin olamaz)
    windowsu kurup tekrar denediğinizde aynı hatayı alıyorsanız ,büyük bir ihtimal ekran kartınız arızalı.(başka donanımda olabilir) işin içinden çıkamıyorsanız bir pc teknik servise verin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.