Şimdi Ara

Ekonomist Durmuş Yılmaz: 'Faturalar yükselecek, kış çok zor geçecek'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Durmuş Yılmaz, Merkez’in zamansız faiz indirmesi nedeniyle elektrik, doğalgaz ve benzine zam yağacağını, enflasyonun yükseleceğini, bu kışın çok zor geçeceğini söyledi.


    Ekonomist Durmuş Yılmaz: "Faturalar yükselecek, kış çok zor geçecek"

    Merkez Bankası eski Başkanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, 1 puanlık faiz indiriminin Merkez Bankası'nın kararı olmadığını, ‘yukarıdan gelen talimatla' faizin düşürüldüğünü söyledi.

    Yılmaz Sözcü'den Erdoğan Süzer'e yaptığı açıklamada, “Eski bir merkez bankacı olarak talimat kelimesini kullanmaktan utanç duyuyorum ama maalesef gerçek bu. Faizlerin bu şekilde düşürülmesi akla ziyan. Zaten piyasa bu yanlışa hemen tepkisini verdi. Sonuçta hepimiz kaybettik. Artık yüksek enflasyon, düşük büyüme, hayat pahalılığı, yapılamayan yurtlar, ödenemeyen faturalara hazırlıklı olalım” dedi.

    Yılmaz, zamansız faiz indirimi yüzünden enflasyonun yükseleceğini, elektrik, doğalgaz ve akaryakıta zam yağacağını, faturaların kabaracağını, kış aylarının da çok zor geçeceğini söyledi. Öğrenci yurdu yapılabilecek paraların bile faize akacağını belirten Yılmaz, “Hükümet herhalde anketlere bakıp seçilemeyeceğini anlayınca ekonomiyi daha da zora sokmaya çalışıyor. Ancak boşuna. Aklı selim yönetim gelince tüm bu akıl dışı işler biter” dedi.


    128 MİLYAR DOLAR YEDİLER


    Yılmaz, şu tespitlerde bulundu: “Ekonomiyi deney tahtasına dönüştürdüler. bunlar yanlış yapmanın tahsilini almışlar. Faiz enflasyonun sebebi diye uydurdukları saçma teoriyi kanıtlamak için ülkenin 128 milyar dolarını yediler, bitirdiler.” Yılmaz, sosyal medya hesabından da da, “Faiz indirme kararıyla soframızdaki 5 zeytinden iki tanesi daha çalındı. Daha yüksek faize ve yüksek bedel ödemeye hazırlıklı olalım” uyarısında bulundu.


    MERKEZ BANKASI BAŞKANI KALSA DA GİTSE DE FELAKET


    Durmuş Yılmaz, önümüzdeki dönemde Merkez'de yeni bir başkan değişikliği olup olmayacağı tartışmalarına, “Başkan değişse bir felaket, değişmese başka felaket. Güven kalmadı ki. Kim gelirse gelsin faydalı işler yapma şansı yok” dedi.

    Yılmaz, faiz kararıyla Orta Vadeli Program'ın (OVP) bir ay içinde ‘çöp' olduğunu da söyledi. Yılmaz, Merkez Bankası'nın bu dönemde önce yukarıdan gelen talimatı yerine getirip sonra gerekçe ürettiğini anlattı. Para Politikası Kurulu kararında çok sayıda riskin sıralandığına dikkat çeken Yılmaz, “O kadar riski arka arkaya sıralayıp sonra da faizi indirmek akla ziyan” ifadesini kullandı.


    FAİZİN SEBEBİ KÖTÜ YÖNETİM


    İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta da, “Merkez Bankası'nın 100 baz puan faiz indirim kararı teknik değil, siyasidir. Talimatla faiz düşürmenin acı bedelini daha önce çok yaşadık. Yüksek faizin de yüksek enflasyonun da sebebi kötü yönetim'' açıklaması yaptı.


    Kaynak:

    Ekonomist Durmuş Yılmaz: "Faturalar yükselecek, kış çok zor geçecek"
    Ekonomist Durmuş Yılmaz: "Faturalar yükselecek, kış çok zor geçecek"www.patronlardunyasi.com
    Durmuş Yılmaz: Faturalar yükselecek, kış çok zor geçecek
    https://www.patronlardunyasi.com/haber/Durmus-Yilmaz-Faturalar-yukselecek-kis-cok-zor-gececek/255432







  • Bilmediğimiz bir şey söylesin...

    Hep aynı adamlar parti parti geziyor.Bu Durmuş Yılmaz, Akp döneminin Merkez Bankası Başkanıydı, sonrasında Abdullah Gül'ün Ekonomi Başdanışmanlığını yaptı galiba (söyledikleri doğru tabii o ayrı)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Omega Speedmaster

    Bilmediğimiz bir şey söylesin...

    Hep aynı adamlar parti parti geziyor.Bu Durmuş Yılmaz, Akp döneminin Merkez Bankası Başkanıydı, sonrasında Abdullah Gül'ün Ekonomi Başdanışmanlığını yaptı galiba (söyledikleri doğru tabii o ayrı)

    Adamlar istediği gibi davranamıyor ki.Ne denirse onu yapıyor ki sonuçları da ortada.Yapmazsan bugün varsın,yarın yoksun.


    Reis-i Cumhur'un bir sözünü hatırlatayım:






  • O dönem şimdiki gibi değildi, yine bir nebze de olsa rahat takılıyorlardı.Ben farklı bir şeyden söz ediyorum...Türkiye'de Siyaset yapan ne kadar kişi varsa tamamının değiştirilmesi gerekiyor.Yoksa hep aynı kişileri ölene kadar görüyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrik ve doğalgaz faturaları çok yuva yıkacak bu kış.... :(

  • Kış günü Tarzan gibi gezmeyin siz de kardeşim. Bak mesela biz gece dört yorgan ile yatıyoruz ama hainlik etmiyoruz. Bu ümmet gerekirse zihin gücüyle vücut ısısını yükseltir ama yine de dış mihraklara pabuç bırakmaz. Akp’den önce doğal gaz mı vardı? Akşamları çok soğuk olduğunda babam kamyonun motorunu çalıştırırdı kedi gibi kaputun altında uyurduk. Oturduğunuz yere tek tuşla sıcacık gaz geliyor bunun elbette bir bedeli olacak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bunu bilmemek için Akp Li olmak gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu mesaj silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-358424EDC -- 16 Ekim 2021; 12:4:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-358424EDC

    bu mesaj silindi

    Ben de onu diyorum hocam kuşlar gibi göç etsek, mesela buraya kış gelince Brezilya' ya gitsek sonra yaz gelince geri dönsek. Böylece ısınma problemimiz kalmaz Ekonomist Durmuş Yılmaz: "Faturalar yükselecek, kış çok zor geçecek" 

  • Az dayan durmuşum. Bu kış ak parti ile son kış. Önümüzdeki yıl seçim olacak bence. Bundan sonraki kışlar kolay geçecek. Muhteşem chp iktidarında artık zam yok. Ekonomi şahlanacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.