Şimdi Ara

egzostta su oluşması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2000 model renault laguna model aracımın egzostunda sürekli aşırı derecede su oluşuyor, gaza bastığım zaman musluktan tazyikli akar gibi bir su geliyor ve yaklaşık 4-5 lt. kadar su atıyor motor suyunda herhangi bir eksilme yok, fakat egzosttaki suyu bitirmek için gaza bastığım zamanda motor sesi yükselip alçalıyor ( vın vın vın şeklinde) yaklaşık olarak 5-6 günde bir bu şekilde su birikiyor. Egzostta su oluşması burada sadece benim araçta var, diğer arkadaşlarımın araçlarında herhangi bir sorun yok şu an Tunceli ilinde bulunmaktayım, aşırı bir nem oranıda yok, bu su neden oluşur? bujilerle bir alakası varmı? silindir kapağında bir sorun olabilirmi? lütfen yardım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbomlu_66 -- 14 Temmuz 2009; 9:30:48 >



  • egzozdan az miktarda su atması normaldir (damlalar şeklinde) .4 5 litre suyu motordan atamaz bence motor kol kırar.klimayla ilgili problemleriniz varmı??
  • aracın yaklaşık 1 ay kadar öncesinde motor ve klimasını kontrol ettirdim herhangi bir sorun çıkmadı sadece rölanti sorunu vardı rölantide araç 500-750 devir arasında gidip gelmekte, rölanti düzenleyiciyi de temizlettirdim, bu kadar su neden oluşur anlamış değilim, klimanın egzostta oluşan su ile ilgisi nedir açıklarsan sevinirim kardeş.
  • lpg li mi araç? çünkü bildiğim kadarıyla lpg lerde oluyor bu ama bu kadar fazla değil tabi..belki de biriktirip öyle atıyordur..
  • hayır lpg li değil benzinli
  • arkadaşlar motorun sağındaki ilk bujinin etrafında terleme olduğunu fark ettim. Bujide veya ateşleme bobininde bir arızanın olması egzosta su birikintisine neden olabilirmi? veya egzos sisteminin manifoldun oradan bir yerden hava alması su oluşmasına neden olabilirmi? yardımlarınızı bekliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.