Şimdi Ara

Araç şasi numarası sorunu Yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (5 Mobil) - 1 Masaüstü5 Mobil
5 sn
14
Cevap
2
Favori
104.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar

    1 yıl kadar önce bir araç aldım arkadaştan, araçı incelemedim, almak zorundaydım, alacağıma karşılık aldım.
    Aracın amortisor kulesinde şasi numarası yazması gerekiyor, ancak şasi numarası yazmıyor araç kaza yaptığında gördüğü tamir sonucu silinmiş, aracın ruhsatı blok numarası herşeyi tam, tüv de şasi numarası bulunamadı olarak kaldı.

    Şimdi şasi numarasını tekrar yazdırmam gerekiyor, bununla iligli bilgisi olan var mı ? Nerede yazdırabilirim araç orjinal herhangi bir durumu yok sadece silinmiş, blok numarası ruhsatı herşeyi tutuyor, tarihi kayıtlı olan kaza da silinmiş nasıl nerede ne kadara yazdırabilirim. Yardımcı olurmusunuz.



  • aynı olay ab,m,n basına gelmişti kaportacı kaynak yaparken sase numarasının oldugu yeri yakmış.trafiğe basvuruyorsunuz sizi sase tespitine yonlendiriyorlar.eski sase nosu iptal olup size bası em harfleriyle baslayan yeni sase nosu veriyorlar bu noyuda sansyide biryerde kulenin uzerine işletiyorsunuz haliyle eski no iptal oldugundan ruhsat değişiyor.biraz masrafınız oluyor ve ugrasıyorsunuz.zaten ruhsatında EM yada EGM harfleriyle baslayan aracların sasesi sonradan verilmiş anlamına geliyor.
  • Arkadaşlar bu gün sabahtan emniyete gittim, tüv deki tanıdık arkadaşı da aradım,
    tüv, yıldız teknik üniversitesi veya istanbul teknik üniversitesine yönlendiriyor masraf olarak 500 TL diyor bu iki üni.
    Emniyetteki arkadaşlar ise, makina mühendisleri odasına yönlendirdi, onlar 240 TL diyor.

    Yapmak gereken şey, araçta şasi numarasını bulamadıklarına veya bulduklarına dair bir kağıt vericeklermiş.
    Bu kağıt ile, trafik tescile gidip numarayı vurdurmak gerekliymiş.

    Yaptığımda bilgi olarak paylaşacağım sizinle...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OnurunveR

    Arkadaşlar bu gün sabahtan emniyete gittim, tüv deki tanıdık arkadaşı da aradım,
    tüv, yıldız teknik üniversitesi veya istanbul teknik üniversitesine yönlendiriyor masraf olarak 500 TL diyor bu iki üni.
    Emniyetteki arkadaşlar ise, makina mühendisleri odasına yönlendirdi, onlar 240 TL diyor.

    Yapmak gereken şey, araçta şasi numarasını bulamadıklarına veya bulduklarına dair bir kağıt vericeklermiş.
    Bu kağıt ile, trafik tescile gidip numarayı vurdurmak gerekliymiş.

    Yaptığımda bilgi olarak paylaşacağım sizinle...

    benim de şase no silindi, küflenmiş okunmuyor. ne yapmam gerekiyor? anlatırmısınız
  • Arkadaşlar Tarih 22-10-2014 Arabam renault scanic aracımın muaynesi bitti muayneye gittik şase numarasını bulamadılar Yetkili aracınızın şase numarasını bulamadık ddeyip muayneden kaldık emniyetsiz yazdı muayne kağıdına bilen birine gittik servis onay verirse olur dedi Kocaeli ernaza gittik onlar bakkı bu araba orjinaldir şase numarası şudur diye yazı yazdılar Ama muayne istasyonu kabul etmedi Bizde akina mühendisleri odasına giitik onlar baktı Araba orjinaldir şase numarası korozyana uğramıştır Aynı şase numarasının çakılması diye bi yazı yazı yazıp kapalı zarfta bize verdi zarfı alıp trafik şubeye gittik Zarfı açtırmak için Başka birine yolladılar neyse zarf açıldı Poliste bi yazı yazdı kocaelide tanıdık bi ustalarına yolladılar numrayı çaktırmak için oda 80 lira istedi pazarlıkla 50 ye ikna ettik numara Oda ben nereye istersem yazarım deyip ön sağ amartisör üstüne çaktı neyse tekrar tradik şubeye gittik polis baktı başına sonuna mühür çaktı olay budur dedi
    MMO___ 236 lira
    NUMARA ÇAKTIRMA __ 50 Lira
    Yakılan yakıt --50 lira
    Çekilen sıkıntı yaşanan sitresin haddi hesabı yok




  • 250-300 e iyi bitirmişsiniz. Ben daha bu aşamalara gelemedim 1 yıldır. Bugün pes ettim. Sinirimden yazamıyorum bile yoksa roman gibi uzun olacak. Başıma gelenlere gülmezseniz birgün ben de buraya yazacağım inşallah sakinleşince.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüvtürk muayenesinden Ağır kusurdan kaldım..Sebep Şasi numarası sistemdeki numara ile Bir (1) Harf yüzünden eşleşmiyor.

    Emniyete gittim 97 yılına ait gümrük çıktısını verip sistemdeki bilgi doğru araçtaki mühür ve etiket yanlış diyor.Emniyet Tüvtürke git bu gümrük çıktısını göster diyor,tüvtürk Tse ye git diyor,TSE emniyete git diyor,emniyette en son makina mühendisleri odasına yolladı.

    Bu araç gümrükten çıkığı zamandan beri ruhsata ve sisteme yanlış tanıtılmış.

    Makina Mühendisler odasına gidip 280 TL karşılığı rapor yazılıp Muayeneden geçebilcekmişim.Yine ruhsat değişecek..Çekilen stres dert yakıt tarif edilemez.

    Not: Bu zamana kadar araç muayeneden nasıl geçti diye soracak olursanız;Tüvtürk ruhsattaki no ile sistemdeki no yu karşılaştırıyormuş.Şimdi araç üstündeki no ile sistemi karşılaştırınca Ağır kusur olarak kaldım..

    Benim anlamadığım taraf neden ben 280 lira verip koşuşturuyorum 1 harf sisteme yanlış yazıldı diye..Ben mi sebep oldum ruhsata yanlış yazıldı diye.Lanet olsun.

     Araç şasi numarası sorunu Yardım lütfen

     Araç şasi numarası sorunu Yardım lütfen




  • Aynı sıkıntı bende de var. Araç 86 bmw 3.16. 5664 ten sorguladığımda m3 cabrio çıkıyor. Araçtaki şaseyle ruhsattakinde de iki harf değişik. Biri 74 biri 17. Anlamadığım şey ise bu araç 09.2017 de daha yeni yani 4 ay önce muayeneden geçmiş. Polise gittim sistemdekiyle ruhsat uyuşuyor diyor. Aracı da satmayı düşünüyordum. Ne dersiniz arkadaşlar bu duruma ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun bugün başıma geldi, aracın şasi numarasının son 7 hanesi var başı yok, ayrıca sistemde aracın alt tipi (sedan,sw, hatcback) yazmıyor noter emniyete soruyor emniyet bilgiler yok, üreticiden istiyoruz o da 2000 öncesi kayıtlar yok diyor. Ne yapacağım şaşırdım. Var mı yardımcı olabilecek birileri.

     Araç şasi numarası sorunu Yardım lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam sizin sorunuza çözüm değil ama benzer problemi yaşayanların konuya bakabileceği düşüncesiyle yazıyorum.


    Şase numarası pas ya da küf sebebiyle okunamadığı için muayeneden geçemediyse ve piyasada satılan wd-40 tarzı sprey çözücüler işe yaramadıysa yapmanız gereken şey konsantre pas sökücü ile temizlemek.


    Ford Transit Courrier marka 2014 model aracımız şase numarası paslanıp okunmadığı için muayeneden geçemedi. Çeşitli ürünleri denedik ancak fayda etmedi. Son çare mühendisler odasından evrak akıp yeni şase çaktıracakken konsantre pas sökücü ile temizlenebileceğini öğrendik. İnternetten araştırabilirsiniz, biz Özkimsan'ın OK-141 isimli konsantre pas sökücüsünü uyguladık, WD-40'ın etki etmediği pas ve kiri 1 gecede söküp attı. Pas çıkıp şase numarası okunur hale geldikten sonra üzerine koruyucu olarak da WD-40 sıkarsanız bir daha aynı problemle karşılaşmazsınız. Ürünün fiyatı 60 TL civarında, biraz yüksek gibi gelebilir ancak yeni şase çaktırmanın bedeli çok daha fazla olduğu için kullanmak oldukça mantıklı...





  • bayro91 kullanıcısına yanıt

    Hocam konuyu hortlatacağım ama birebir aynı sorunu yaşıyorum. Sorunu çözebildiniz mi ya da nasıl çözebildiniz, emniyette bazıları halledebilmiş aslında ama?

    Bizim de evraktaki şasi numarası eksik diyerek tescil belgesini değiştirin dendi ne yapacağımızı bilmiyoruz.

  • Ademx33 A kullanıcısına yanıt

    Aynı sıkıntıları yaşayan bir üye arkadaş arayıp sonucu sorunca burayı ihmal ettiğim aklıma geldi. Çook özet geçerek anca bu kadar kısaltabildim kusura bakmayın. İşe yarar bilgi yok yediğim kocaman kazıktan başka :(


    2015 Nisan ayında bir tanıdığın evinin önünde boşa duran tekerlerini çocukların indirdiği bir 3 tekerli motor görünce ufak tefek işler için almak istedim. O gün ulaşamayınca aradan biraz zaman geçtikten müsait bir zamanda tekrar aradım ve sahibi 1000 TL ama biraz masrafı var sen yaptırırsan düşerim dedi. (Dolar Mart 2015'te 2.60 TL ise 384 dolar ediyor.) O çalışır biz çalışır olunca bir görüşemiyoruz bir süre sonra yine aradım hadi ayağa kaldırıp gidelim devrini yapalım deyince DEVİR için VİZE şart dedi.

    Ağustos ayınca kendimiz çalıştırmak için kan ter içinde kalarak uğraştık. Usta çağırdık, tekerlerini yaptı ama akü bitmiş, bir kaç gün de onu doldurup takmayla geçti. 200 TL tamire verdik. 3-5 senelik vize 500 TL civarında imiş.


    17 Ağustos 2015'te aldığım not :

    2 kere randevu aldık gittik eski vizenin kağıdı olmayınca vize bilgilerini bulamadılar veya süresi bitince hiç çıkarmamışlar ortalığa belgeyi. Ruhsatın içinde yok yani. Bu sebeple cezasının benim tahminim olan 450 değil 700 TL olduğunu öğrendik. Zaten Ustaya 200 vermiştim. 50 de yakıt parası tuttu. Ayrıca sahibi maliyeden eski vize harç ödeme makbuzunu bulacaktı ondan haber bekledim uzun süre. 60 TL de kendi vergi ödemesi varmış. Bir de sigorta yaptırdın mı motorun maliyeti de 2 katına çıkmış olacak.


    27 Ağustos'ta aldığım not :

    Vize kağıdı maliyede de yokmuş 780 TL nin yarısını ve yeni vizeyi ödemeyi teklif ettim sahibine, o da kabul etti ruhsatını bırakacak.


    1 Eylül 2015 te aldığım Not :

    Koca yaz tatilinde bir işi halledemedik kış gelmeden halledelim sanayiye gitmek gerekebilir diye biraderi çalıştırmaya yardım etsin diye çağırdım arada sahibi de gelip randevusuna yetişebilmek için alel acele çalıştırmayı gösterip gitti. 690 TL vize ücreti verdim ama altındaki Şasi demirleri kırık arızalı falan olunca Lamba ve başka ağır kusurlardan kaldı.


    2 Eylül de aldığım not :


    Vizeden kaldı ustayla görüştüm alın getirin dedi ama sürmesini bilmediğim için 3 tekerliyi Tuvturk un önüne aceleyle bırakıp gittim. Günlerce gelemedim birçok kişi satılık mı diye sormuş ama neyse. Getirebilmek için eskiden motorculuk yapan dayımı aradım, başka motorcu tanıdıkları aradım ulaşamadım bir türlü, satıcının abisiyle gittik çalıştıramadık, daha sonra satıcının kendisiyle gittik o da çalıştıramadı baktı zincir atmış dedi ama akü de bitmiş, 2,3 gün de onu doldurtmakla geçti. Şasi deki sorundan dolayı getiremeyince eski tanıdığımız bir mobillet motor tamircisine gidip yardım istedim. Şu aşağıda 3 tekerlekçiler var onlara söyle atın gelin üstüne dedi. Sevinip gittim meğer onlarınki normal minareli motormuş bizimki ise Rus motoru imiş onları taşıyamazlarmış. Rus motorcuların başka yerdeki durağına yönlendirdiler arkaya takıp gelin dediler. Ordan birini buldum onunla ve başka bir şöför ile gittik, çekme yerine zinciri takarak sürüp gelmeyi başardı ama zincirden ayrı şaside kırılan kaynaklaeını bulup gösterdi (Bu işlem için motorcu amcaya ve yardımcısına da motoru getiriverdiği için 70 + 30 olmak üzere 3 yevmiye 100 TL ödedim bu arada). Günlerce tek Rus Motoru tamircisinde aynalarına varıncaya kadar tamir oldu. Bu arada ilk defa yollarda ve piyasada Yuki Marka elektrikli bisikletleri görmeye başlayınca onlarla ilgili de not aldım. O zamana kadar tamir paraları yerine sıfır bir 3 tekerli elektrikli alabilirdim.


    21 Eylül 2015 te aldığım not : 3 gün sonra tamir bitince oto elektrikçi, ayna gibi parçalar dahil 287 TL de tamire verdim. Hemen motor şöförünü çağırdım viteslere baktı Fıs Fıs teli koptuğu için boğulmuş dedi, itekleyip vizeye götürdük geçmez derken geçti sevindim. 50 TL şöföre verdim, 50 TL' de yeni benzin / yakıt aldık. 195 TL satıcı adına sigorta yaptırdım.


    Ayrıca TÜVTÜRK'teki yetkili ruhsatın sayfası dolduğu için 10 gün içinde emniyete gidin yeni sayfa alın dedi. O da 100-150 arası tutuyor dedi.


    27 Ocak 2016 da aldığım not ;

    26 Ocak 2016 da sözleşip notere gittik bu sefer de vergi borcu çıkmış, ancak ruhsatı bana vermeden önceki kısmını kendisi ödemişti bu yeni dönemde çıkan 21 TL lik kısmı da o kadar kuyruklarda bekleyip kendim ödedim. 21 TL vergiyi ödedikten sonra 120 TL de notere verip devrini yaptık. Sonuç olarak : Toplam 1.697 TL arayerde harcama yapmışım, başta anlaştığımız 1000 TL'den 450 TL'yi onun bilgisi dahilindeki masraflara düşünce kalan 550 TL'yi de elden verince toplam 2.247 TL harcamış oldum. Bitti mi hayır :((



    -----------------------------------------

    12 Şubat 2016 da aldığım not :


    Sigortacım aradı eski sigortanın iadelerini düşünce üstüne 210 TL daha yatırıp yeni sigortayı yaptıracak ve o kâğıtlarla emniyete başvuracağım diyordum ama 12 Şubat 2016 da sigortaya gittiğimde 210 TL yi yatırmama rağmen TRAMER ler (ilk defa) şase numarası farkından dolayı yeni sigorta yapamadılar emniyete bir dilekçe verirsen makine mühendisleri odasına gerek kalmaz dediler.


    17 Şubat 2016 da aldığım not : sigortadan dosyayı alıp emniyete giderken bir de Şöförler odasına uğrayıp 2.5 TL'ye sarı dosya aldım. Emniyete vardım 108 TL ödedim ama bilgisayarda SİGORTA GÖZÜKMEDİ paramı iade ettiler. Her hafta müsait zamanda emniyete git gel yaptım iyice yol ettim. 1 hafta sonra e devlet'te sigorta gözükür oldu ama emniyette MOTOR NUMARASI gözükmüyormuş, serveri nerdeyse ordan bakalım falan diyerek ısrar ettim. Polis başka bir yerden geçip eski motor numarasını sisteme kaydediverdi bir çıktısını alıp üzerine işaretledi ve sigortayı buna göre düzelttir dedi tamam deyip çıktım.


    26 - 29 Şubat, 3- 10 Mart 2016 aralarında sigortada gözükmeyen 5 rakam sıfır falan, emniyette hata veren başlık için defalarca sigorta emniyet arasında gidip geldim 2,3 sayfa bu konuyu anlatan ayrı bir rapor tuttum. :


    10 Mart 2016 da aldığım not.

    En sonunda geldim bugün 4 şasi numarasını kabul etmiyor diye başına 000 sıfır ekledik o zaman da Konya dan başka ve başka yerlerden 0004 şase numaralı bir sürü araba çıktı ve şok oldum.

    Şimdi fiziki evraklar olan arşivden dosyasını çektiler okunamıyor diye yeniden tesbite yollamamı yeniden şasi numarası verilmesini istediler. Peki onun maliyeti ne olur dedim

    Bunun da tır işlemi gibi maddi olarak yoracağını söylediler en sonunda pes ettim.


    27 Ekim 2016 da aldığım not :

    Herkes motoru soruyor, rapor yazmayı da bitiremediğim için uzun uzun anlatmak ta istemeyince sürüncemede diyordum. Babam dahil herkes zararını çıkarmadan satma diye de akıl verirken aylar sonra 17 Haziran *2017* de 2016 yılı boyunca unuttuğumuz 70 TL'lik takipli yeni bir vergi çıkmış arabanınkini ödeyince o da gözümüzden kaçmış, onu da ödedim ve trafikten düşüreceğim dedikçe babamı inandıramıyorum bırak ben satarım, şöyle iyi tüccarım böyle iyi tüccarım demesinden bıktım. 7 Ağustos 2017 de de babamı tamircimize götürdüm 500 TL veririm dedi hurdasına. Notere, sigortaya hurdacılara tek tek dolaştırdım. 1 Temmuz 2017'de yeni bir yasa çıkmış TESCİL ŞARTI Kalkmış hurdaya ayırabilmek için yoksa zaten elinden çıkaramıyordum onu ve yeni sigorta fiyatlarını öğrenince aklına yatmasa da hemen trafikten düşürmeye razı oldu.


    20 Mart 2018'de kilosu 1 TL'den 275 kilo gelen 3 tekerli rus motorunu tekrar kullanılmayacak şekilde dağıtıp 300 TL'ye verip kurtulduk ŞÜKÜRRR.


    Son olarak (1000 veya 2000 dolar değerinde) 3000 TL'ye yakın para, stress bir sürü şeyden kurtulunca sonra - 3.900 TL'ye yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan 2 koltuklu elektrikli, 3 tekerli bisikletlerden sıfır birini aldım artık ağrısız başım ohh :D


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ademx33 A kullanıcısına yanıt
    Okurken ben stres oldum Allah selamet versin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • babapars B kullanıcısına yanıt

    Kusura bakma işte öyle bir sıkıntımız oldu, Yaşar ne yaşar ne yaşamaz gibi gidip geldik :D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.