Şimdi Ara

EGR yi iptal ettirdim pişman oldum... Edit geldi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
115
Cevap
0
Favori
31.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Egr yi yüksek fiyatları nedeniyle yazılımla iptal ettirmek zorunda kaldım. Bugün dpf ye temizliğe girdi araç... 10dk da yaptığı temizliği 1 saatte zor yaptı. Program üzerinden dpf temizliğini takip ediyorum, 2100 devirde dpf sıcaklığı yükseltmedi ancak yokuş yukarı çıkarken 2500 3000 devirde hafif hafif yakmaya başladı ondada ne zaman gazdan ayağımı çeksem sıcaklık dibi buldu tekrar yükseltmek için uğraştım. Önceden durduğu yerde gitmeden bile 2100 devirde yakardı şimdi mümkün değil.

    Ayrıca yakıtı yol bilgisayarında az yakıyor gibi göstersede bana yakıt ibresi hızlı düşüyor gibi geldi... Km hesabı yapmadım ama fazla yakıyor bence...

    Dr. Ecu da yazılım attırdım. Ben bu yazılımda art niyet düşündüm açıkçası... Dpf nin de iptal edilmesi için uzun süreli bir oyun gibi geldi bana... Acaba yazılımda hata mı yapıldı? Bu şekilde problem yaşayan var mı başka?

    Arabayı satasım var o kadar soğudum bu işten. Gidip benzinli araç alacağım. Aracım 1.6tdi.

    04.04.2021
    Edit: Forumun eski ruhunu getiren güzel uzun açıklayıcı ispatlı ve fotoğraflı yorum yapan herkese de ayrıca teşekkürler

    EGR konusunda katlimin kararının verildiği bu konu başlığı altında araştırma yaparken Prof. Dr. Can Haşimoğlu'nun bir Tubitak deneyine denk geldim. İlgili Tubitak makalesini buradan da bulabilirsiniz;https://scholar.google.com.tr/citations?user=jDD-Rw0AAAAJ&hl=tr



    NOX emisyonu açısından EGR nin etkisi;

    EGR yi iptal ettirdim pişman oldum... Edit geldi.

    Araştırmanın Sonuç ve Öneriler kısmında yazan kısmında EGR'nin motora etkisi,

    EGR yi iptal ettirdim pişman oldum... Edit geldi.

    Dolayısıyla, EGR NOX salınımı açısından yukarıdaki tablodan da anlaşılacağı gibi doğaya bir miktar katkısı mevcut. Ancak ne yazık ki motor verimini düşürdüğü uzun vadede de motora zarar verdiğini bu makaleden anlıyorum.



    Aracıma yazılımı atan arkadaş ile görüştüm. Tüm belediyenin ve kamuya ait araçların DPF ve EGR iptallerini yaptıklarını ve kazancının çoğunu kamu ile yaptıkları işlerden sağladıklarını anlattı. Trafikte gördüğüm arkasından kara duman atan polis arabaları, kamyonların yanında benim durumumun çokta önemli olmadığını düşünüyorum. O suçluluk psikolojisine girmeyeceğim. Avrupada EGR bozulma olayı yok. Nedeni de kaliteli yakıt olduğu deniyor. Bilmem anlatabiliyor muyum? BP ve Shellden başka yerden almam.



    Aracımın DPF sini ben iptal etmek istemiyorum. Onun için tekrar gidip kafamdaki soruları netleştireceğim.



    Bu arada yakıt tüketimi konusunda şunu söyleyebilirim. Araç uzun yolda normalde yaktığından gerçekten çok çok altını yakıyor, ancak şehir içi tüketiminde bir miktar artış var özellikle de yokuş çıkarken fazla yaktığını görebiliyorum. Şehir içi şehir dışı deneyimi olarak tüketim birbirini dengeliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakircan -- 4 Nisan 2021; 18:8:14 >







  • Jocker35 J kullanıcısına yanıt
    J Jocker35 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: Jocker35

    İyi olmuş
    Daha da beter olması dilegimle

    Ruh hastasımısınız bu nasıl bi yorum ya? İnsanların şu ekonomik kriz ortamında maddi zarar görmesinden keyif mi alıyorsunuz?

    İnsanların hastalık yüzünden evde durmaktan parası kalmadı. Ülkede alım gücü diye bir kavram yoktu şimdi adı da silindi ödeyememiş olmasına şaşırmadım. Kirasını bile ödeyemeyen adam var ona da ödeyemiyorsan oturma mı desin ev sahipleri. Millet geçinmeye çözüm arıyor arızayı çözemedik diye bu piyasada arabasını satıp başka araç mı alacak yani kaldı ki parası olsa zaten sorunu çözecek.

    Dpf veya egr iptal etmiş otomobillere çemkireceğinize onun yüzlerce belki binlerce kat daha fazla zararlı gaz çıkaran gaza bastım mı kara duman ile ozonu tek başına gelebilecek güçte kamyon otobüs veya sıkıntılı araçlar hallolsun da sonra sıra duman falan çıkartmayan dpf/egr iptal etmiş araçlara gelir.

    Jocker35 J kullanıcısına yanıt
    J Jocker35 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: Jocker35

    Yaptığı iş insan sağlığına zarar veriyor

    Ülkemizde hala düz dizeller nuh nebiden kalma karbüratörlü arabalar kullanılırken bu Euro 5-Euro 6 arabaların EGR - DPF iptaline karışmak saçmalık. Devlet çevre temizliğini önemsiyorsa EGR den DPF den vergi almayacak ki insanlar da bu parçaları rahatça değiştirebilsin. Bu yeni dizellere laf atabilmek insan sağlığını tehdit ediyorsunuz diyebilmek için ülkede 2010 öncesi tüm dizelleri hurdaya çıkartmamız ve toplu taşıma araçlarını doğalgazlı/elektrikli yapmamız lazım. Bunlardan daha da önce o bacalarına filtre takmayan sanayi kuruluşlarının kulağını çekmemiz lazım.

    Arkadaşlar naçizane bir tavsiyem var, artık şu Dizel araçlardan kurtulun. Dizel araç almanın artık mantıklı hiç bir yanı kalmadı. Km de 3 Kuruş az yaktığınız zaman, bunu kar zannediyorsunuz. Ama ilerleyen zamanlarda Dizel araç, yaptığınız tüm tasarrufu kat be kat fazlasını sizden çıkarıyor.

    Aslında çareyi arkadaşlardan biri söylemiş. Emisyonla ilgili parçalardan vergi alınmadığı takdir de bu rezalet fiyatlar ve bu parçaların iptali konuşulmaz. Konu sahibi arkadaş da keyfinden yaptırmadığını üzerine basa basa söylemiş. Buna rağmen konudaki bazı yorumlar oldukça yakışıksız.

  • Dizel motorlarda zaten dpf sıkıntı. Bir süre sonra bazı Motorlar hariç (dci) agzinizla kuş tutsanız dpf tıkanıyor. Siz yazılım yaparak arızaya davette çıkarmışsınız.

    Normal bir dizel aracın egzoz çıkışını düşünün, yazılımlı filtreleri iptal edilmiş bir aracın egzoz çıkışını düşünün. Hani şu sürekli küfür ettiğimiz insanları kanser eden araçlar. Siz filtreleri iptal etmediğiniz icin o Gazi filtre etmeye çalışıyor iste.

    Not: sırf egryi iptal ettirmek bile dpf nin ekstra çalışmasına neden olacak bir hareket.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARES007 -- 31 Mart 2021; 20:1:28 >
  • Öncelikle egryi yazılımsal olarak mı iptal ettiniz yoksa donanımsal olarak mı ? Egr iptalinde o parça çıkarılır yerine düz boru kaynak yapılır ve yazılımdan iptal edilir diye biliyorum.

    Egr üstündeyken hiçbir oynama yapılmadan yazılımsal olarak iptal edildiyse yazılımı geri çekin mis gibi olur.

    Egr valfini kesinlikle iptal etmeyin. Silindir kapağının ve sübapların daha serin çalışmasını sağlar, yakıt tüketimini düşürür ve motorun hararetinin erken yükselmesine neden olur ve buda çok iyi bişeydir.

    Egr temizlenebilen bi parçadır kolay kolay arıza vermez. Yaptırdığınız işlemleri geri aldırın ve aracınıza tekrar sevgiyle kavuşun

    Not:DPFsi ortadan delinmiş, egr valfleri tıkalı, motor arıza lambası yanık bir şekilde gezen, egzozundan kara duman atan bir audi kullanıcısı dpfnin çıkmasını almayı beklemekteyim




  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Dr. Ecu da yazılımsal olarak 650tl verdim iptal ettiler.

    Ustam temizlenirse yine tıkanacak emin ol ya yenisini takalım ya yazılım atalım dedi.

    Egr hatası verdiği için egr yi iptal ettim, yazılımı iptal edersem, egr hatası diyecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shakircan

    Dr. Ecu da yazılımsal olarak 650tl verdim iptal ettiler.

    Ustam temizlenirse yine tıkanacak emin ol ya yenisini takalım ya yazılım atalım dedi.

    Egr hatası verdiği için egr yi iptal ettim, yazılımı iptal edersem, egr hatası diyecek.
    Sen tıkanırsa dedikleri olaya bakma. Yazılımı geri aldırın egr hatası verirse versin. İyi bi usta egryi söksün kimyasalla bi güzelce temizlesin kurumları tertemiz bi şekilde temizlesin hiçbişey olmaz. Evet egr tıkanabilen bişey ama çözümü ne mekanik iptal nede yazılımsal olarak iptal emin olun

    Yazılım iptalini geri alın bi ustanın yolunu tutun egryi söksün. Egr sökmek zahmetli değil. İyi bi şekilde temizler onu sonra takın mis gibi olur.

    Zaten ayda 2 defa otobana çıkıp 3500 devir civarlarında yüksek hızda seyrederseniz egrde kurum falan kalmaz.

    Egr ve dpf tıkanıklığını en üst düzeyde engellemek için kullandığımız yakıtlar ve en önemlisi motor yağlarımız bunları engellemek için elinden geleni yapıyor zaten sadece aracınızda bir tane mi egr var yoksa iki tanemi bunu servisten öğrenin.

    Benim aracımda tdi ve 2.0. Bende 2 tane egr var birisi düşük basınç egr öbürü ise yüksek basınç egr diye geçiyor. Yüksek basınç egr valfi benim emme manifoldumdan hemen önce boğaz kelebeğinden hemen sonra geliyor. Düşük basınç egr ise dpfden sonra geliyor.

    Egr arızasıda bu işlemlerden sonra gider

    Ankarada yaşıyorsanız "Volkan Egsoz"u şiddetle tavsiye ederim direk sorununuzu %100 çözer

    https://www.youtube.com/watch?v=wi-G-7KqcR8&feature=youtu.be

    Bu videodaki kimyasalıda temin edebiliyorsanız süper olur. Bakınız sıfırdan farksız bir şekilde çıkıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 31 Mart 2021; 22:53:36 >




  • İyi olmuş
    Daha da beter olması dilegimle
  • Şu araçlarla oynamayın kardeşim, bende egr dpf olan araç var, bunların normal kullanımda size hiçbir zararı yok, kurcalıyorsunuz asıl o zaman sorunlar çıkmaya başlıyor.

    Tek yaptığım uzun süre şehir içi kullandıysam çevre yola çıkıp 20 dk yüksek devir gitmek zaten kendini temizliyor o sıra.

  • Jocker35 J kullanıcısına yanıt
    Canım kardeşim bozuldu bozuldu... Keyfimden iptal etmedim. Veremem şuanda 3bin lira.

    Bilmukabil misli ile yaşaman dileğimle
  • ustat kaliteli bir yağ, + dpf ve kurum temizliği için luqimoly nin katkısı var onu kullan ş.dışı yolda birazda devirli kullanırsan uzun süre bu sorunu yaşamazsın bence

  • Casrol mobil motul dışında yağ kullanmadım kullanmam. Filtelerim mann alırım.

    Arızayı verdiği gibi ustama gittim. Bilgisayara bağladı. Dediği şey egr arızası ya değişecek ya iptal edilecek. Temizliği önermiyorum daha önce yaptık bir sene dolmadan tekrar gelşrsin dedi.

    Ya benim ustada iş yok onu anlamadım.
  • shakircan kullanıcısına yanıt

    Veremezsen dizele binme

    Insanlari zehirlemeye ne hakkin var ?

    Gec acitasyonu

  • egr yeri geldiğinde motora aşırı soğuk hava karışımının dolmasını da engelleyebiliyor. Hangi mantıkta usta bunu iptal ettirelim diyor, cevap: seni ve cebini çok seven usta :)

  • Egr nin zararıda var yararıda , ama tdi motorlarda çabuk sorun çıkartıyor sanıyorum yorumlara bakarak. Egr yanma sıcaklığını düşürdüğü gibi , ilk çalıştırma esnasında motorun olması gereken sıcaklığada çabuk ulaştırır. Yakıt tüketimini kısa mesafelerde düşürür.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jocker35

    İyi olmuş
    Daha da beter olması dilegimle

    Ruh hastasımısınız bu nasıl bi yorum ya? İnsanların şu ekonomik kriz ortamında maddi zarar görmesinden keyif mi alıyorsunuz?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jocker35

    Veremezsen dizele binme

    Insanlari zehirlemeye ne hakkin var ?

    Gec acitasyonu

    Süren kişiyi daha çok zehirliyor sürekli içinde olduğu için. Bir şey demeye gerek yok.

  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt

    Yaptığı iş insan sağlığına zarar veriyor

  • oguz298 kullanıcısına yanıt

    Herkesi zehirliyor sadece kendini degil

  • EGR, DPF bir süre sonra enjektör bunlar genelde üst üste gelir. Yapan firmada art niyet olmaz niye olsun ki tesadüf dek gelmiş. Ayrıca DPF'in sıcaklığının artması ile EGR'nin bir alakası yok, EGR ayrı DPF ayrı işe yarıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jocker35

    Yaptığı iş insan sağlığına zarar veriyor

    Ülkemizde hala düz dizeller nuh nebiden kalma karbüratörlü arabalar kullanılırken bu Euro 5-Euro 6 arabaların EGR - DPF iptaline karışmak saçmalık. Devlet çevre temizliğini önemsiyorsa EGR den DPF den vergi almayacak ki insanlar da bu parçaları rahatça değiştirebilsin. Bu yeni dizellere laf atabilmek insan sağlığını tehdit ediyorsunuz diyebilmek için ülkede 2010 öncesi tüm dizelleri hurdaya çıkartmamız ve toplu taşıma araçlarını doğalgazlı/elektrikli yapmamız lazım. Bunlardan daha da önce o bacalarına filtre takmayan sanayi kuruluşlarının kulağını çekmemiz lazım.

  • Jocker35 J kullanıcısına yanıt

    Dpf veya egr iptal etmiş otomobillere çemkireceğinize onun yüzlerce belki binlerce kat daha fazla zararlı gaz çıkaran gaza bastım mı kara duman ile ozonu tek başına gelebilecek güçte kamyon otobüs veya sıkıntılı araçlar hallolsun da sonra sıra duman falan çıkartmayan dpf/egr iptal etmiş araçlara gelir.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.