Şimdi Ara

efsane agassi elendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • .::ALKIŞLAR AGASSI İÇİN::.
    Andre Agassi'nin göz kamaştıran kariyeri aynen kendisinin istediği gibi ABD Açık'ta son buldu.

    Vegaslı efsane Alman rakibi Benjamin Becker'e 7-5 6-7 6-4 7-5 ile 3-1 mağlup olarak ABD Açık'a ve tenise veda etti. ABD Açık'da Alman rakibine yenilerek elenen Agassi uzun süre kendisini ayakta alkışlayan tenisseverlerin sevgi gösterisi karşısında göz yaşlarını tutamayarak son kes bir profesyonel olarak soyunma odasının yolunu tuttu.

    4 grand slam şampiyonluğu bulunan sadece 5 erkek tenisçiden biri olan Agassi sadece kortlarda değil kort dışında da spor dünyasının her zaman sevgilisi oldu. Agassi'nin yıllar önce kurduğu Agassi Vakfı, yardıma muhtaç çocuklardan, aids hastalarına kadar bir çok alanda bugüne kadar tam 60 milyon Amerikan Doları bağış yaptı.

    .::EFSANEYE SAYGI::.
    Andre Agassi ABD Açık'ın ardından bırakma kararı aldığını 24 Haziran 2006'da duyurdu !..

    "Wimbledon benim son Wimbledon turnuvam olacak ve ardından da ABD açık kariyerimin son turnuvası olacak" diyen 36 yaşındaki Andre Agassi emeklilik kararını zorlanarak aldığını söyledi ve ne yazık ki kortların muhteşem ismi için son gün geldi çattı.

    Son sezonlarda kronik sırt ağrısı ile boğulan ABD'li raket kariyerinde elde ettiği 8 grand slam şampiyonluğundan ilkini 1992'de Wimbledon'da dönemin üst düzey raketlerinden Goran Ivanisevic'i 5 set sonunda yenerek kazanmıştı.

    Emeklilik kararını bir kaç ay önce alan Agassi açıklama yapmak için doğru zamanın herşeyin başladığı yer olan Wimbledon olduğunu karar vererek Ada'da bugünün geleceğini sporseverlere duyurmuştu.

    Tenis dünyasnın en renklli ve en çok sevilen simalarından biri olan Agassi Avustralya Açık'ı 4, ABD Açık'ı 2, Wimbledon ile Fransa Açık'ı ise 1'er kez kazandı. Yani Andre Agassi'nin kariyerinde kazanmadığı grand slam turnuvası bulunmuyor.

    Agassi 1999'da kazandığı Fransa Açık yani Roland Garros ile birikte tenis tarihinde 4 büyük grand slam'i de kazanan 5. raket oldu.

    .::ANDRE AGASSI GERÇEKLERİ::.

    Doğum Tarihi: 29 Nisan 1970 Las Vegas, Nevada

    Profesyonel oluş tarihi: 1986

    Oyun şekli: Sağ el, çift el ve backhand

    1987: Wildcard olarak girdiği Itaparica'da ilk kupasını kazandı.

    1988: 7 finalde 6 kupa kazandı ve Fransa Açık ile ABD Açık'da yarı finale yükseldi.

    1990: İlk grand slam finaline Roland Garros'da yükseldi ve Andres Gomez'e yenildi. ABD'da Açık'da Pete Sampras'a mağlup oldu. ABD'nin Avustralya karşısında Davis Kupası'nı kazanmasına yardımcı oldu.

    1991: Roland Garros finalinde Jim Courier'a yenildi.

    1992: 5 set sonunda ilk grand slam'ini Wimbledon'da Goran Ivanisevic'i yenerek ulaştı. ABD'yi Davis Kupası'na taşıdı.

    1994: Bileğinden ameliyat olduktan sonra ilk ABD Açık kupasını kazandı ve böylece Flushing Meadows'da 1966'da şampiyon olan Fred Stolle'dan beri seri başı olmayan ilk şampiyon oldu.

    1995: Bir sezonda 7 kupa kazandı. Bunların arasında Avustralya Açık yer aldı ve ATP sıralamasında Nisan ayında 1 numaraya çıkmayı başaran 12. oyuncu oldu.

    1996: Atlanta Olimpiyatları'nda altın madalya kazandı.

    1997: Hollywood yıldızı Brooke Shields ile Nisan'da evlendi. Büyük bir form düşüklüğü yaşadı ve 141. sıraya kadar geriledi.

    1998: ATP tarihinin en hızlı yükseliş yapan 10 raketinden biri oldu ve 122. sıradan 6. sıraya kadar çıktı. 10 finalden 5'ini kazandı.

    1999: Fransa ve ABD Açık'ı kazananrak sezonu 1. sırada bitirdi. Böylece kariyerinde 4 grand slam şampiyonluğu bulunan Don Budge, Rod Laver, Fred Perry ve Roy Emerson'un ardından 5. isim oldu. Wimbledon'da Pete Sampras'a yenildi ve 2 yıl evli kaldığı Shields'dan boşandı.

    2000: Avustralya Açık'da kariyerinin 6. grand slam'ini kazandı.

    2001: 31 yaşındayken 1984'de 32 yaşındaki Jimmiy Connors'ın ardından en yaşlı isim olarak sezonu ilk 3 içinde ve Avustralya Açık unvanını korudu. Dünya'nın eski bir numaralarından bayanların efsane ismi Alman Steffi Graf ile evlendi ve bir kaç gün sonra da oğulları Jaden Gil doğdu.

    2002: Avustralya Açık'da sakatlıkla boğuştu ve unvanını kouyamadı, ABD Açık finalinde ise ezeli rakibi ve dostu Sampras'a yenildi.

    2003: Avustralya Açık'da Schuettler'i yenerek deniz aşırı bir ülkeden gelip 4 kez bu kupayı kazanan ilk isim oldu.

    Haziran: Stella Artois şampiyonasında kariyerinin 1.000 profesyonel maçını yaptı.

    Kasım: Kızı Jaz Elle doğdu.

    2004: Cincinnati Masters'da yılın tek kupasını kazandı ve toplamda 15. kez ilk 10'da yer aldı.

    2005: Peş peşe 2. senesinde Fransa Açık'a ilk turda veda etti. Wimbledon'dan sakatlığı sebebiyle çekildi ve ABD Açık'da finale yükselerek 4 set sonunda Roger Federer'e mağlup oldu.

    2006: Bileğindeki sakatlık sebebiyle Avustralya Açık'a katılmadı ve toprak kort sezonunu atlayarak Wimbledon'a hazırlandı.







  • Agassi Sampras maçları harika olurdu. şimdi star olarak bir tek federer var.

    Agassi yıllar sonra bile anılacaktır. Eşi de tenisin efsanesi bakalım çocukları efsane olabilecekmi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MTC -- 4 Eylül 2006; 3:20:07 >
  • http://www.youtube.com/watch?v=XCUp4CiQ1gc

    agassi sampras maçları gibisi var mı yA???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.