Şimdi Ara

Eliptik Bisikleti Yüksek Dirençde Kullanmak Diz Eklemlerine Zarar Verir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
8.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Decathlon'dan 9 kg disk ağırlıklı bir model aldım 15 direnç seviyesi var, cihazdaki hazır programlardan birini kullanıyorum bu programda direnç bazen 10'a çıkıyor o şekilde bir süre kullandıktan sonra dizlerim ağrıyor.

    Her yerde eliptik bisikleti kullanırken, koşarken yaptığımız gibi zemine direk darbe vurmadığı için ve vücut ağırlığının eklemlere yaptığı baskıyı azalttığı için dizinden rahatsız olanlar bile kullanabilir diyor ama hiç bir yerde direncin etkisinden bahsetmiyor

    Bu konuda bir bilgisi olan var mı ?? Dirençli kullanmak zararlıysa programsız dirençsiz dümdüz kullanacağım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Eiyuu -- 13 Ocak 2018; 18:52:47 >



  • Dirençli kullanmanın hiçbir zararını görmedim ben aksine çok yararlı bacak kaslarım gelişti. Ben direnci kendim ayarlıyorum. Eğer yeni başladıysanız 1-5 arası tavsiye ederim. Ben ilk 1 ay bu şekilde kullandım. Zaten düzenli kullandıkça direnç size az gelecek kendiniz artırmak isteyeceksiniz. 4. Ay içerisindeyim şu anda 7-10 aralığında kullanıyorum. Örnek olarak 7 ile 5-6 dk başlayıp sonra 9 a çıkıyorum eğer çok yormazsa 5 dk sonra 10 yapıyorum. Bi süre sonra tekrar 7 ye alıyorum bacaklarım dinlenince tekrar yükseltiyorum. Başlangıç için siz de 2 de başlayıp sonra 4 tekrar 2 olarak bu şekilde yapabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radiohead71 -- 14 Ocak 2018; 19:48:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • radiohead71 kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam dediğiniz gibi yapacam
  • Ben de bahsettiğiniz eliptik bisikletten kullandım. Toplamda 5 6 kez kullanmışımdır muhtemelen her biri 40 dakikadan oluşacak şekilde. Ve şuan sağ dizim arada sancilaniyor. İkinci el almıştım ve kullandım sattım 1 aydır bu sızlama gitmiyor. Öyle ki normal şartlarda sakatlanmaya müsait bir diziniz var ise eliptik bisiklet tümden berbat ediyor. Üzerine daha fazla yuklrnmeyecegim bir süre umarım dizimdeki rahatsızlık bir süre sonra gider ve hafif tempolu koşuya devam ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.