Şimdi Ara

Edifier S530DW 2.1 incelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
4
Favori
18.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @boramir1903

    Şimdiden hayırlı olsun,güle güle kullanmanız dileği ile.
  • Çok teşekkür ederim, umarım biran önce gelir
  • Sabah kargodan cihaz geldi. Direk optik ile tv'ye bağladım, tek kelime ile muhteşem, ihşallah yakın zaman da binadan kovulmam
  • @boramir1903

    Güle güle kullanın.

    BAS ve SW ayarı 0'da durduğu sürece kovulma düşüncesinin akıllardan geçeceğini pek sanmıyorum.
  • @ROME;

    Bu arada sen değerleri nasıl kullanıyorsun acaba?
  • @boramir1903

    Medya oynatıcıda hiç bir equalizer ayarı seçili değilken genel olarak kaynak ses sonuna kadar açık,TRE+6,BAS0,SW0,VOL10 olarak kullanmaktayım.
    Arada subwooferı yormak istersem Winamp'tan Jammix Enhancer eklentisi ile My Favourite'yi seçiyorum ve tüm değerleri sonuna kadar getirerek kullanıyorum.
  • merhaba arkadaşlar ürün siparişini verdim. umarım yorumlarınız gibi ben de beğenirim ürünü. şimdiden 1-2 sorum olacak.

    öncelikle ses kartım onboard ses kartı realtek alc892 sanırım ses kartı olarak ne önerirsiniz? kafamda CREATIVE X-FI TITANIUM almak var ama driver sorunu varmış onların da win7'de. bunun dışında eq kullanmıyorum hiç bir şekilde ses nasıl geliyorsa öyle duymak isterim. ürünün bas,mid,tiz ayarlarıyla oynamam herhangi bir eq etkisi yaratır mı acaba? hepsini 0'da bırakmam daha mı iyi olur :D

    çoğunluk olarak rock,metal ve yaylı çalgıların olduğu parçalar dinliyorum. bir de anladığım kadarıyla film izleyeceğim zaman optik giriş müzik dinlerken analog kullanacağım sanırım :D
  • @aborjini

    Merhaba,

    Ürününüz şimdiden hayırlı olsun,güle güle kullanmanız dileği ile.

    Windows 7'nin piyasaya sürüldüğü ilk dönemlerde neredeyse tüm ses kartları ve yazılımları ile ilgili genel bir sıkıntısı vardı.Ancak sonraki güncellemeler ile birlikte bu sorun ortadan kalktı.X-Fi Titanium ile Windows 7 arasında herhangi bir yazılım problemi şu an için bulunmamakta.

    Dediğiniz gibi ses kartı veya medya oynatıcısı üzerinden herhangi bir equalizer ayarı ile oynamadan sesi olduğu gibi almak en güzeli.Ki S530D bu tür ayarlamaları gerektirmeyen bir sistem.

    Ancak dinlediğiniz müzik türüne veya izlediğiniz filme göre S530D üzerinden Tiz,Bas,Subwoofer ayarları ile oynayabilirsiniz.Her kullanımda ayarları 0'da tutmak açıkçası zevk vermiyor,sistemin tizlerini ve derin baslarını duymak istiyor insan.

    Dijital decodera sahip ses sistemleri için müzik-analog,film-dijital bağlantı seçeneği doğru bir işlem ancak S530D'de dijital ile analog bağlantı arasındaki fark sesin hacimsel yüksekliği bakımından değişiklik gösteriyor.

    Günümüzdeki onboard ses kartları da gayet başarılı ses yongaları içermekte.Ancak X-Fi Titanium ile kıyaslandığında elbet eksileri oluyor.Eğer daha düşük bir ses kartı modeli tercih etseydiniz boşuna masraf yapmayın diyebilirdim ancak X-Fi Titanium'u tercih ettiğiniz için doğru bir harcama olacağını söyleyebilirim.

    İyi günler.




  • ahh ahh bende biraz sabretseydim da 5000 pro yerine simdi bu sistem benim olacakti
  • @qabdkq

    ''Her şeyde vardır bir hayr.'' demişler.

    Belki ilerideki sisteminiz S530D'den daha iyi bir sistem olacaktır.
  • arkadaşlar merhaba sistem geldi güzelce kurdum da subwoofer sanki fazla bi bass vurmuyor gibime geldi. ya da ben bir şeyleri beceremedim. uydular bile daha çok bas veriyor yani :) yardımcı olabilir misiniz.
  • @aborjini

    Tekrar merhaba,

    Uydulardan basın daha çok gelmesi kumanda üzerindeki ayarlarda BAS seçeneğinin yukarılarda olmasından kaynaklanıyordur.Normal olarak BAS seviyesini 0'da tutup,SW seviyesini yükseltebilirsiniz.

    Karakteristik olarak Edifier basları derinden vuruyor.Subwoofer test parçaları ile deneyebilirsiniz.

    Tabi ses kartının bas performansında etkisi oldukça fazla.
  • hocam bir şey soracaktım bende s330d kullanıyorum yukarıdaki fotoğrafta kırmızı tarafa gümüş renk siyah tarafa bakır renk kabloyu takmışsınız bende tam tersini yaptım seste her hangi bir değişiklik olmadı. sizce hangisi doğru.
  • @cengo42

    Merhaba,

    Bakır renk kablonun ve gümüş renk kablonun malzemesi aynı.Renklerin farklı olmasının sebebi subwooferdan uzanan + ve - kutupların hoparlörlere bağlanırken karıştırılmaması için.
    Doğru kutupları bağladığınız sürece renklerin herhangi bir önemi olmamakta.
  • Ben de bu sistemi yaklaşık 15 gün önce aldım TV ve Plastation da kullanıyorum son derece memnunum. Bir sorum olacak ben TV ye direk optik kablo ile bağladım ayrıca PS bağlamadım, acaba PS optik bağlayıp TV ye koaksiyonel bağlasam daha mı verimli olur?
  • @brkartal

    Merhaba,

    Ürününüz hayırlı olsun,güle güle kullanmanız dileği ile.

    PS kullanımı sırasında ses sistemini direkt olarak PS'ye bağlamanız daha iyi olur.
    TV kullanımı sırasında optik kabloyu çıkart-tak yapmak zor gelirse analog bağlantıları tercih edebilirsiniz.
    Ses seviyesindeki değişme dışında herhangi bir farklılık oluşmayacaktır.

    Sizi de Edifier Kullanıcıları Topluluğu başlığındaki listeye dahil ediyorum.
  • gercekten cok güzel inceleme olmus ellerine saglık ama biraz kafam karisti ( bende edifer almayi düsünüyorum hala )

    resimlerde gördüğüm 3 tane TDA7296 entegre ( cıkış gücü 60watt) kullanmıs ama subwoofer gücü ise 75watt yani nasil oluyorda 60watt cıkış verebilen bir entegre 75w hemde rms degeri olan bir subwoofer sürebiliyor

    not ayrica kulldığı malzemeler cok ucuz aynisi bir üstü model olan tda7294 (100watt) z-5500 de kullanılmıs yani sanki standart gibi
  • @rbilgin

    Merhaba,

    Belirttiğiniz gibi TDA7296 60Watt'a kadar çıkış gücü sağlayabiliyor.Amfi devresi üzerinde 3xTDA7296 seri şekilde bağlanmış yani 180W'a kadar çıkış sağlayabiliyor.
    S530D 2x35W uydu hoparlörler ve 75W subwooferdan oluşmakta.Yani toplamda 145W.Amfinin sağladığı güç oluşacak kayıplar da göz önüne alındığında ses sistemi için gayet yeterli diye düşünüyorum.

    Bu tip çoğu devre ya Philips yada alt kuruluşu olan SGS Thomson şirketi tarafından üretilmekte.Bir nevi tekel haline gelmiş ürünler.O konuda haklısınız.Zaten %100 etiketini taşıdığı markanın ürünlerini kullanan ses sistemi bulmak neredeyse imkansız.

    Entegre devreler hakkında ve fiyatları konusunda çok fazla bir bilgim yok.Ucuzluğu yada kalitesi hakkında bir yorum yapmam doğru olmaz.Ancak genel malzeme kalitesi göz önüne alındığında piyasadaki çoğu multimedia ses sisteminin kullandığı malzemelerden daha kaliteli olduğunu söyleyebilirim.




  • 3 tane tda var diye 180 watt cıkış verir diye bisey yok cünkü tda7296 sadece tek cıkısı vardir yani tek bir hoparlör baglanabilir 3 tane entegre var ve herbiri için tek hoparlör baglanabilir benim bildgim boyle ( yanılmıyorsam) yani normal bir STK entegresi gibi degildir. ayırca entgereler seri baglanamaz direnc veya kapasitör degiller

    TDA7296 : 2,5tl fiyatı
  • @rbilgin

    Dediğim gibi Hocam,bu konularda pek bilgili değilim.En iyisi keleminabi'ye sormak yada Edifier'e mail atmak olacaktır sanırım.

    Gerçekten epey ucuzmuş.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.