Şimdi Ara

Edifier S530DW 2.1 incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
4
Favori
18.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Uzun süre kullandığım Z2300 ses sistemi ve Creative SB X-Fi Surround 5.1 ses kartını sattıktan sonra Z2300'ün baslarını aratmayacak ancak uydularından daha kaliteli olacak bir ses sistemi almak için araştırmalara başladım.

    Bütçem fazla yükseklere çıkamadığı için yaklaşık 400 TL'ye kadar olan bir ses sistemini arıyordum.Aklımda 2.1 olarak Solo 7C ve Z623 vardı.
    Şans mı desem,merak mı desem bilemiyorum ancak aradığım ürünlerin kullanıcı yorumlarını görmek için araştırma yaparken BU konuya denk geldim ve bLind35'e S530DW'nin fiyatını sormam ile o gece içerisinde anlaşmamız bir oldu.

    Bütçem dolayısıyla 0 olarak alamayacağım ancak merak ettiğim bir üründü.İnternet üzerinde fazla bir yorumuna ulaşamadım.Ulaşabildiklerimde ise kullanıcılar ürünün hi-fi kalitesinde ses verdiği kanaatindeydi ve test merkezlerinde editörler tarafından genel olarak 8/10 ve üzeri puan alan bir üründü.
    (Donanım Haber'de de Mesut Ağabey'in inceleme yapmadığını görünce sitem etmedim değil.)
    Ürün pazartesi sabahı bLind35,Vasfi Bey Kardeşimin yoğun ilgisi sayesinde kargoya verildi.Çarşamba günü öğleden sonra elime ulaştı.Ancak o iki gün meraktan-heyecanımdan geçmek bilmedi.

    İnceleme sonrasında ürünü beğenip,almak isteyen arkadaşlar olabilir.Ancak öyle bir niyetleri varsa alacakları mağazaya yada yere en az iki kişi gitmelerinde büyük yarar var.Edifier'in sitesinde ürün toplamda yaklaşık olarak 20 KG olarak geçiyor.Ancak kutu,kablo,dock vs. ağırlıkları eklenince yaklaşık 21.700 grama kadar çıkıyor.Ürünün vermiş olduğu heyecan ile kutuyu yükleniyorsunuz ancak ağırlık her iki adımda bir yaklaşık 1 KG daha artıyor.

    Ürünü eve getirdiğimizde tam bir inceleme olması için kutu açılışından,bağlantı noktalarına kadar videoya kaydettik.Ancak fotoğraf makinesinin video bölümünden kayıt yaptığımız için sesler kısık ve görüntü karanlık.Eminim çoğu kullanıcı bu noktalardan çok ürünün nasıl ses verdiği ve ses kalitesini merak ediyordur ancak yine de dileyen olursa videoları upload edebilirim.

    Edifier S530 Sadece analog girişe sahip olan model
    Edifier S530D Optik ve coaxinal olmak üzere dijital bağlantı çeşitlerine de sahip olan model
    Edifier S530DW Beyaz renk

     Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi

    Ürünün teknik verilerini Edifier'in sitesinden direkt olarak aktarıyorum;

    EDIFIER S530D

     Edifier S530DW 2.1 incelemesi


    Çoğu kişi 2.1 sistemlerde Z2300'ü,S530D'nin rakibi olarak gördüğü için Z2300'ün teknik verilerini de aktarmazsak olmaz;

    LOGITECH Z2300


     Edifier S530DW 2.1 incelemesi

    (Teknik veriler Logitech'in sitesinden indirilen setup installation guide'den alınmıştır.)




    Bağlantı Türleri


    İki sisteminde teknik verileri gözden geçirildiğinde göze çarpan ilk özellik S530D'nin bağlantı konusundaki cömertliği oluyor.PS,XBox benzeri konsollar yaygınlaşmaya başladıkça kullanıcıların ses sistemlerinden beklediği özellikler arasında optik veya koaksiyonel giriş vazgeçilmez oluyor.S530D,2 analog,1 optik,1 koaksiyonal giriş seçeneği ile birden fazla cihaza aynı anda bağlanabilme özelliğini sunuyor.
     Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi

    Kablolu Dock-Kontrol Paneli ve Kumanda


    S530D'de subwoofer kabinine direkt olarak kablo ile bağlanan ve ses sisteminizin tüm kontrolünü üzerinden gerçekleştirebileceğiniz 2,5'' 'lik mavi arka aydınlatmalı bir LCD ekrana yer verilen kumandaya sahip.
    Ekran üzerindeki yazılar uzaktan rahatlıkla okunabiliyor.
    Kablolu kumandanın kullanımı oldukça basit ve işlevsel.Kumanda üzerindeki yuvarlak butona tıkladıkça menüler açılıyor.Butonu sağa ve sola çevirdikçe değerleri değiştirebiliyorsunuz.

    SW(subwoofer seviye göstergesi,-10 ve +10 aralıklarında ve değerler tek tek artıyor-azalıyor)
    BAS(orta ses seviyesi,-6 ve +6 aralığında ve değerler ikişer ikişer artıyor-azalıyor),
    TRE(Treble-tiz ayarları,-6 ve +6 aralığında ve değerler ikişer ikişer artıyor-azalıyor)
    BAL(Denge,Sağ-Sol hoparlör arasındaki dengeyi sağlıyor,-9 ve +9 aralıklarında ve değerler tek tek artıyor-azalıyor)
    LIGHT(LCD panelin ekran parlaklığını değiştirmek için,1 ve 7 aralıklarında ve değerler tek tek artıyor-azalıyor)

    BAS ve Treble ayarlarının da diğer ayarlar gibi tek değer aralıklarıyla değiştirilebilmesi daha iyi olurdu.

    VOL(Ses seviyesi,0 ve 50 değerleri arasında,tek değer aralıklarıyla değiştirilebilmekte.LCD ekran üzerinde sabit bir halde görünür olması iyi olmuş)
    BOOST(Çoğu Z5500 kullanıcısının yakından tanıdığı bir sistem.S530D'de de mevcut.Ses sonuna kadar açıkken butonu sağa doğru çevirmeye devam ediyorsunuz ve BOOST menüsü açılıyor.+6'ya kadar çıkabiliyor.Ancak değerler boost menüsündeyken yavaş yavaş artıyor.Sesi normal seviyede arttırmak için ufak bir dokunuş yeterli iken BOOST menüde tekerleği en az bir tam tur çevirmek gerekli.Hoparlörlerin korunması açısından oldukça güzel düşünülmüş bir sistem.BOOST menüsünde sesi azaltmak için bir tam tur çevrilmesi gerekmiyor.Sesi normal halde azaltırmış gibi ufak bir dokunuş yeterli.

    Kumanda üzerinde MUTE ve INPUT/ESC düğmeleri de mevcut.Mute tuşunun işlemesi için tuşa 2 saniye boyunca basılı tutmanız gerekiyor.Bir kere tıkladığınızda ses kademeli olarak tıklanmadan önceki durumuna yükseliyor.Ses seviyesini yükseklerde tutup,unutunca sesin birden açılmaması oturduğunuz yerden korkuyla zıplamamak için iyi düşünülmüş bir sistem.

    Diğer tuştan yani INPUT/ESC tuşuna tıklayarak PC,CD(analog girişler) ve Digital girişler arasında geçiş yapabiliyorsunuz.

    Kumandalı kontrol panelinin sağ tarafında 3,5 mm'lik jack-kulaklık girişi bulunuyor.Çok fazla kullanılmayacağı aşikar olsa da iyi düşünülmüş bir özellik daha.

    S530D'de kablolu kumanda ile aynı işlevlere sahip 18 tuşlu bir uzaktan kumanda da mevcut.Oturduğunuz yerden ses sistemi ile ilgili tüm ayarları değiştirebiliyorsunuz.Ürünün Avrupa'da satılan modellerindeki kumandada on/off butonu da var ancak Türkiye'de satılan ürünlerde maalesef bu buton yok.Kesinlikle olması gerekirdi.
    Kablosuz kumanda yapı itibari ile oto teyplerindeki kumandaları andırıyor.Malzeme kalitesi biraz daha iyi olabilirdi,zira kullanıldıkça köşelerden üst tabakanın çıkma ihtimali var gibi.
    Kablosuz kumandanın çekim alanı oldukça iyi.Kablolu kumanda üzerindeki alıcının önü kapanmadığı sürece 10 metreye kadar sinyal gönderebiliyor.

     Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi


    Uydu Hoparlörler


    Z2300 kullanıcılarının yıllardır şikayet ettiği ancak çözümü uygun empedans ve Watt gücüne sahip uydu değişikliği,harici ses kartı ve equalizer oynamaları ile çözmeye çalıştığı bir problem;Tweeter.

    S530 uydularının her birinin yaklaşık 2kg olduğunu daha önce de söylemiştim.Tabi ki bu ağırlık kuru bir ağırlık değil.Uydular üzerinde 3,5'' 'lik bir mid sürücüsü ve 2'' 'lik bir ipek kaplı tweeter bulunmakta.
    Uyduların önündeki korumayı çıkartıp mid sürücülerin körüklerine hafifçe dokunduğunuzda Z2300 ile kıyasladığınızda yaklaşık 3 kat kadar yumuşak olduğunu rahatlıkla hissedebiliyorsunuz.Aynı şey tweeterlar için de geçerli.Yastık yumuşaklığı hissinde.Dokunmanın dozu biraz daha arttırıldığında ipek kaplamanın altındaki gerçek sürücüyü hissedebiliyorsunuz.
    Uydular mdf-ahşap karışımlı.Üzerine vurduğunuzda tok bir ses geliyor.

    Uydu hoparlörleri de subwoofer gibi manyetik korumalı.Uyduların yanına harici HDD'nizi veya diğer elektronik cihazlarınızı gönül rahatlığıyla koyabilirsiniz.

    Uydu hoparlörlere bu kadar önem gösteren bir markanın-firmanın,uydu önündeki koruma kılıflarına da biraz daha önem göstermesini isterdim açıkçası.Koruma bezi çok ince ve köşelerden yırtılma eğilimli.Gerdirildikten sonra arka tarafa iyice yapıştırılmamış.Japon yapıştırıcısı ile yada güçlü bir yapıştırıcı ile yapıştırılmak istenilse kılıf bezi eriyecek kadar ince.
    Sesi etkileyen bir faktör değil ancak uyduları Benim gibi kılıflı olarak kullanmak isteyen kullanıcıların göz zevkini bozacak cinsten.

    Uyduları,subwoofer kabinine bağlamak için + ve - olmak üzere iki ucu açık kablolar kullanılıyor.Kablo uzunlukları yaklaşık olarak 2 metre.Ancak bu uzunluk size yeterli gelmezse herhangi bir elektrikçiden yada elektro marketten istediğiniz ölçüde kablo alıp,uzunluğu arttırabilirsiniz.

    Kabloların bağlanması için uydu arkalarında kırmızı ve siyah olmak üzere 2 adet klips bulunmakta.Subwoofera bağlantı yine kırmızı ve siyah olacak şekilde,mandallı.

    Uyduların arkasında,duvardaki çivi yada çengellere asılabilmesine yardımcı olacak aparatlar mevcut.Harici olarak vida girişleri de eklenmiş.Dilenirse uygun ayaklıklara vidalı bir şekilde bağlanabilir.

    Uydular ''Ben buradayım!'' dercesine uzun,geniş ve yüksek.Eğer kısa bir bilgisayar masasına ve masanın üzerinde sürekli yer alan harici HDD,USB ses kartı gibi donanımlara sahipseniz masanız üzerindeki donanımları biraz daha sıklaştırmak veya yeni bir bilgisayar masası almak zorunda kalabilirsiniz.

    Kablo bağlantısı sırasında + ve - kutuplara kesinlikle önem verilmeli.Aksi takdirde bağlantı noktalarında,uydularda problem oluşabilir.

     Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi
     Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi

     Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi
     Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi


    Subwoofer


    Bu incelemeyi okuyanların belki de en çok merak ettikleri şey subwoofer performansı.

    S530D'nin subwoofer kabini uzunluğu yaklaşık olarak 47cm.Arka tarafta yer alan pasif soğutma ızgaralarının ve bağlantı kablolarının duvar ile arasındaki mesafe payı da eklendiğinde yerleştirildiği yerden yaklaşık olarak 55cm öne çıkıyor.
    Z2300'ün subwoofer kabininden daha uzun olduğu kutudan çıkartılırken bile rahatlıkla hissediliyor.En olarak Z2300'den biraz daha kısa,yükseklik olarak biraz daha uzun.
    Z2300 kabini küpü andırırken,S530D kabini dikdörtgen prizmasını andırıyor.

    İki ürün de 8'' 'lik uzun atımlı subwoofer sürücüsüne sahip.S530D'nin subwooferında yer manyetik koruma kalkanı-mıknatısı haklı olarak kabinin uzunluğuna etki etmiş halde.

    Subwoofer 20-120 Hz frekans aralığında çalışmakta.Ürünü ilk dinlediğiniz anda daha düşük frekanslara inebildiğini ve düşük-orta ses seviyesinde kapı-pencere oynatmadan oturduğunuz yeri titrettiğini rahatlıkla anlayabiliyorsunuz.

    Bass seviyesini sisteme kablolu halde bağlı olan dock üzerinden -10 - +10 şeklinde ayarlayabiliyorsunuz.Aynı işlemi kumanda üzerinden de rahatlıkla yapabiliyorsunuz.

    Ses açıldıkça subwoofer gücünü daha da hissettirmeye başlıyor.Kısa ve tok bir bas karakterine sahip.Z2300 gibi basları olabildiğince uzatmıyor.Gerektiği uzunluk ve şiddette atımını yapıyor.
    Güç olarak Z2300'den 45W daha güçsüz.Sesi sonuna kadar açtığınızda bas gücü olarak biraz daha zayıf kaldığını hissedebiliyorsunuz.Ancak burası kesinlikle yanlış anlaşılmasın;eğer amacınız bilgisayar başında otururken veya subwooferın bulunduğu odadayken bası hissetmekse kesinlikle amacınıza uygun hareket ediyor.

    S530D'nin subwoofer kabininde teknik açıdan fazla uğraşılmamış gibi.Z2300 kabinindeki gibi salyangoz yapıya sahip olsaydı eminim daha güçlü ve kaliteli bir basa ulaşılabilirdi.

    Kaynak ses sonuna kadar açıkken bas seviyesini aşağıdaki gibi uyguladığınızda yeterli ve oldukça kaliteli bir basa sahip olabilirsiniz;

    VOL 5-10, BAS 0, Subwoofer 10
    VOL 10-20, BAS 2, Subwoofer 10

    (Sabahın erken saatleri olduğu için,yüksek değerler öğleden sonra eklenecektir.)

     Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi

     Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi

     Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi



    Devreler


     Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi Edifier S530DW 2.1 incelemesi



    THD


    quote:

    THD değeri bir hoparlör sisteminin sağladığı watt değerindeki verim toleransını belirtir. %10 değeri maksimum ses seviyesinde ürününü sağlayabileceği verim oranıdır. Bir çok diğer marka THD değerini yansıtmak istemez çünkü %40-%60 civarı yüksek THD değerlerini gizleyerek ambalaj üzerine daha yüksek Watt değerleri yazmaları mümkün hale gelir. Edifier hoparlör sistemlerinde THD değeri sabit %10 olup ambalajında belirtilen Watt değerinde kusursuz verim alacağınızı işaret eder. THD değeri gizlenerek ambalaj üzerine %60'lara varan oranlarda fazla Watt değeri yazmak mümkündür. Ürün seçimlerinizde lütfen bu ayrıma dikkat edin.


    Bir diğer deyişle Edifier'in haklı reklamı.

    Kaynaktan ses sonuna kadar açıkken S530D üzerinden sesi sonuna kadar açtığınızda dahi bozulma yok denecek kadar az denilebilir.Sistem son seste de oldukça düzgün ve kararlı bir şekilde ses vermeye devam ediyor.Boost menüde 2. seviyeden sonra ses dereceli olarak bozulmaya başlıyor.6. seviyedeki bozulmanın Z2300'teki %75 ses hacminden sonra bozulmadan çok daha iyi olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.


    Müzik Performansı


    S530D'de sesler flat-düz olarak çıkmakta.Yani ses olduğu gibi duyuyorsunuz.Çoğu editörün ve inceleme yapan kişinin puan kırdığı nokta da burası.Seslerin biraz daha renkli çıkabileceği görüşündeler.
    Herhangi bir equalizer ayarı ile oynamadan sesi olduğu gibi duymak Bana kalırsa oldukça güzel bir özellik.İsteyen,zaten çoğu medya oynatıcısında dahili olarak bulunan equalizer ayarları oynayarak istediği sese rahatlıkla kavuşabilir.

    Uydular üzerinde yer alan tweeterlar bir müzik parçasındaki en ufak zil sesini dahi kaçırmıyor ve ses ne kadar arttırılırsa arttırılsın kulakları tırmalamıyor.S530D ile müzikteki hiç bir enstrümanın sesini kaçırmıyorsunuz.

    Belki uzun zamandır bir ses sisteminde müzik dinleyememekten kaynaklı bir durumdan dolayı olabilir;Tiz sesler ve bas sesler kesinlikle mid sesleri bastırmıyor ancak mid sesler Bana kalırsa biraz daha güçlü olabilirdi.

    Sistem kesinlikle kulağı yormuyor.Z2300 ile gece vakti düşük ses seviyesinde slow şarkı dinlerken çok kez ''Yeter,kafamı şişirdin!'' diye kendimce söylenip müziği kapatmışımdır.Bu yazıyı yazmaya 04.50 gibi başladım,şu an saat 08.44 ve Winamp'ın tekrar modunun açık olduğunu yeni fark ettim.


    Film Performansı


    Sistemi henüz tam olarak bir film izleyerek denemiş değilim ancak LOTR,The Fast and The Furious gibi sevdiğim filmlerin sevdiğim kısımlarında yaklaşık olarak 1 saat denedim.
    Analog girişten ses alınırken sesler biraz güçsüz.Ancak optik bağlantıyı geçildiği anda değişim bir anda hissediliyor.Ses seviyesi hacimsel olarak artıyor ve sahneyi tüm detayları ile yaşayabiliyorsunuz.


    Oyun Performansı


    Bilgisayarımda oyun bulunmadığı için oyunlarda deneme fırsatım henüz olmadı.Yakın zamanda oyun yükleyip,burada paylaşacağım.


    Ses Kartı Faktörü


    S530D dahili ses kartlarıyla bile mükemmele yakın performans sunuyor.Ancak harici ses kartı kullanıldığı zaman fark ortaya çıkıyor.Neredeyse mükemmel sonuca tam anlamıyla ulaşıyorsunuz.
    Özellikle filmlerde optik bağlantı farkı oldukça etkili bir faktör.


    SONUÇ


     Edifier S530DW 2.1 incelemesi

    +Malzeme kalitesi
    +Birden fazla cihaza aynı anda bağlanabilme imkanı
    +Dijital ve coaxional bağlantı
    +LCD ekranlı kontrol paneli-uzaktan kumanda
    +Tweeter
    +Siyah ve beyaz renk seçeneği
    +Şık tasarım
    +Son seste dahi düşük bozulma oranı
    +Kulak yormayan ses
    +Ufak bir jest gibi olsa da kutu içeriğinde Edifier marka optik kablonun yer alması

    -Mid seslerin güçsüzlüğü
    -Yüksek fiyat etiketi
    -Yetkili servis sıkıntısı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0ME -- 1 Aralık 2011; 10:02:19 >







  • İlk yorum benden olsun güzel inceleme olmuş ellerine sağlık
  • Rengi guzelmis.. Keske hersey boyle beyaz olsa o berbat mide bulandirici piano black yerine..
  • Z2300 ün bozulmaya girdiği ses şiddeti ile S530 un bozulma yaptığı oran arasında epey fark var mı ? Yani ses gücü olarak Z2300 kadar var mı ? Birde yabancı forumlardan ve Logitech - Edifier değişikliği yapmış bir çok arkadaşla konuştum.Kimisi Z2300 ve Z5500 sub ünitesinin S730 - S530 dan iyi olduğunu kimiside Edifier sub ünitesinin çok daha iyi olduğunu söylüyor.Sistemi dinleme şansımda olmadı kendime göre yorum yapamıyorum.S730 almayı düşünüyorum kafamı kurcalıyor hala bass konusu.Ama özellikle Z2300 den S530 ve S730 a geçişte özellikle derin bassları ararsın diye söylüyorlar doğru mudur ? Sevmiyorum tahta gibi bassı.Uzatsın uzatabildiği kadar. :)
  • @bLind35

    Teşekkürler Hocam.

    @JakX

    Piano black'in de hakkını yemeyelim ama Hocam.Çok yakıştığı ürünler de var.
    Tabi beyaz olması ayrı bir güzellik katıyor,odanın çehresi değişti sanki.

    @Falkenbach54

    Bozulma dereceleri arasında epey fark var Hocam.Örneğin Z2300 ve kaynak sesi sonuna kadar açıkken uydular zaten gidiyor,subwooferda distorsiyonda kalıyordu.%75 seviyelerinde iken ses dinlenilebilecek gibi oluyordu.
    S530D'de ise kaynak ses ve sistem sesi sonuna kadar açıkken bozulma ister istemez oluyor ancak ses kalitesi Z2300'deki %50 gibi oluyor.BOOST menüden itibaren sistem distorsiyona girmeye başlıyor.Uydular bası bastırıyor.

    Ses gücü olarak Z2300 kadar yok ancak sistemlerin bozulma oranlarındaki ses şiddetleri hemen hemen aynı.Bozulma öncesindeki son ses seviyesi göz önüne alınırsa kalite olarak S530D biraz daha iyi.

    Özellikle Z2300'ün subwoofer kabini oldukça başarılı.Logitech modelleri arasında sıralama yaparsak Z2300,Z5500,Z623,Z906 şeklinde gider.İncelemede de belirttim zaten,Z2300 bas açısından önde bir sistem.Kabinin bulunduğu odadan uzaklaşıldığında bile bas hissedilir ölçüde geliyor.S530D ise bulunduğu mekan içerisinde etkili oluyor.

    S730'da ise T3'te kullanılan sistemin benzeri kullanılıyor.Hava tahliye portu yerine iki adet pasif ızgara görev yapıyor.Düşük ve orta seslerde oldukça iyi performansa ve alt frekanslara inme başarısına sahip ancak yapısı dolayısıyla ses seviyesi yükseldikçe baslar etkinliğini kaybetmeye başlıyor.

    S530D derin bass veremiyor demiyorum ancak Z2300'e göre derinliği daha az.

    Sizin için örnek bir video çektim.



    Örneğin LMFAO-Party Rock Anthem şarkısını direkt olarak Winamp'tan dinlerken basslar çektiğim videoya göre biraz daha kısa.Çektiğim videoyu izlerken ise ses Z2300 ile Winamp'tan dinlenildiği hali gibi.
    Fotoğraf makinesinin kamera modu ile çekildiği için sesler bozuk geliyor.Daha iyi bir kayıt cihazı elime geçtiğinde tüm müzik türleri ile örnek bir video çekmeyi düşünüyorum.

    Baslar kesinlikle tahta gibi,Solo7 gibi değil.Bu konuda emin olabilirsiniz.Ancak derin baslarda sistem uzatmıyor,olduğu kadar vuruyor,sonra bırakıyor.Ses kartı üzerinden crossover frekansları ile oynamayı deneyeceğim.Sonucu yine burada paylaşırım.




  • Hocam güle güle kullanın.İncelemede gayet bilgilendirici ve detaylı olmuş elinize sağlık.Bu ürünlerle ilgili fazla bilgi bulamıyor arayınca insanlar,bilgi vermesi ve yol göstermesi açısından gayet iyi bir iş çıkardınız.
  • Ben pasif radyatörlü sistemlerin sese yüklendikce bass karakterinin geride kaldığına katılmıyorum en azından bendeki s730 da böyle değil.Son sese kadar bozulmadan çok kararlı bassı var bir video çekeyim bende ama telefonun kamerası bu konuda çok başarısız.S730 un z2300 den çok daha güçlü olduğuna inanıyorum ama kesin konuşamıyorum çünkü 1seneden fazla oldu z2300 ü satalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLind -- 1 Aralık 2011; 20:48:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bLind35

    Ben pasif radyatörlü sistemlerin sese yüklendikce bass karakterinin geride kaldığına katılmıyor en azından bendeki s730 da böyle değil.Son sese kadar bozulmadan çok kararlı bassı var bir video çekeyim bende ama telefonun kamerası bu konuda çok başarısız.S730 un z2300 den çok daha güçlü olduğuna inanıyorum ama kesin konuşamıyorum çünkü 1seneden fazla oldu z2300 ü satalı.

    Hocam ben de hayal kırıklığı yaşamak istemediğimden arada kalıyorum.Zira gücüne bakıp Z5500 ile hayal kırıklığı yaşadım. :) Şimdide S730 ile bir hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum.Birde acaba Solo 7 gibi güzel mid-tiz kalitesi yaşatır mı onu merak ediyorum.Z2300-Solo7c karışımı cidden iyi.Acaba S730 bu ikiliyi geride bırakır mı ?

    @R0ME
    Şunu demek istedim kaliteyi bir kenarı atarsak hani ses değişimlerini pek hissedemiyoruz şiddet açısından ufak alanlarda.Fakat büyük alanlarda çok farkediyor.Ufak bir alanda ufak bir alet bile gürleyebiliyor.Mesela Z2300 %60-65 seviyesinde 117 dB gibi çok doyurucu bir ses veriyor.Bu şiddet %50 seviyesinde 115 dB.%75 seviyesinde 118 dB olabiliyor.Fakat S730 ile ölçüm yapan arkadaşlar aletin 115 dB civarlarında gezdiğini söylüyor.Bunlar ufak alanlarda pek farkedilmesede hacimli alanlarda göreceli bir şekilde epey hissedilir fark oluşturur.Özellikle sistemlerden uzaklaştıkça bu çok farkediliyor.Sistemin dibindeyken aynı gibi görünsede uzaklaştıkça ses şiddeti birinde çok azalırken diğerinde daha kararlı azalıyor.Ses zaten 3dB sonrasında teknik olarak 2 ye katlanıyor fakat kulak pek algılayamıyor o şekilde.Benimde kafamı kurcalayan kısım burası işte. :) Şu dB olayı.300 W RMS gücünde bir alet bile dB şiddeti olarak 200 W RMS gücünde bir aletin gerisinde kalıyor.Tabii her şey şiddet değil fakat yazının başında dediğim gibi kaliteyi bir kenara atarsak :).Birde biraz alakasız ortamlarda denediniz ama sizce Solo7 mi yoksa S530 mu daha iyi mid ve tiz seslerde ?

    Eğer çıkamazsam bu işin içinden giriş seviyesi bir Hi-Fi satan askere gidecek arkadaşım var.Onun sistemi alıp kuracam eve.Geçen gidip denedim yüzümde binbir türlü tebessüm oluştu o çıkan seslere karşılık. :)




  • Solo7 dinlemediğim için bir yorum yapamam.Ama db olarak z2300 den geride olduğuna inanmıyorum.S730 da bass test şarkılarını açtığımda şaçlarımın titrediğini hissediyorum bu z2300 de hiç olmamıştı ayrıca z2300 ü satıp z5500 almıştım 188watt olmasına karşın çok fazla şarkı seçiyordu her şarkıda yumuşak bass veremiyordu para veripde en çok dumur olduğum sistem z5500 dü 20 günde satmıştım.Ben youtube da db ölçüm cihazınla 140.5db alan gördüm s730 la o senin dedğin db testini aynı ortamda aynı cihazlamı yapmışlar ortam ve cihaz farkıda olabilir?Şunuda belirteyim z2300 zaten güçlü bir sistem solo7 ilede güzel bir ikili oluşturmuşsun hifi bir sisteme geçme imkanın varsa geç...
    3 aşağı 5 yukarı yakın ses alırsın s730 lada ama bass konusunda z2300 den iyi bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bLind35

    Solo7 dinlemediğim için bir yorum yapamam.Ama db olarak z2300 den geride olduğuna inanmıyorum.S730 da bass test şarkılarını açtığımda şaçlarımın titrediğini hissediyorum bu z2300 de hiç olmamıştı ayrıca z2300 ü satıp z5500 almıştım 188watt olmasına karşın çok fazla şarkı seçiyordu her şarkıda yumuşak bass veremiyordu para veripde en çok dumur olduğum sistem z5500 dü 20 günde satmıştım.Ben youtube da db ölçüm cihazınla 140.5db alan gördüm s730 la o senin dedğin db testini aynı ortamda aynı cihazlamı yapmışlar ortam ve cihaz farkıda olabilir?Şunuda belirteyim z2300 zaten güçlü bir sistem solo7 ilede güzel bir ikili oluşturmuşsun hifi bir sisteme geçme imkanın varsa geç...
    3 aşağı 5 yukarı yakın ses alırsın s730 lada ama bass konusunda z2300 den iyi bence.


    O 140 ölçümü tamamen hatalı bence.140 dB insanı 5 dakikada sağır eder. :) O kadar sesi millet 20K gücünde sistemler ile anca elde ediyor.Neyse S730 sadece görüntüsü için bile alınacak bir sistem. :) Deneyip kullanmak istiyorum açıkçası.Bir kaç ay içerisinde alıp şöyle bende geniş kapsamlı karşılaştırmalı bir test yapmayı düşünüyorum.Hi-Fi sistemi almasam bile arkadaş emanet edecek birini arıyor.En azından 15 ay bende olacak. :) Ama kalıcı olarak almayı tamamen düşünmeye başladım.Hala kulağımda o ses. :) Cidden şu Hi-Fi işine hiç bulaşmamak lazım.Onu dinledikten sonra bir kaç tane daha nispeten daha iyi Hi-Fi dinledim.Ucu bucağı sonu yok bu işin. :)




  • @kuvars10

    Teşekkür ederim efendim.

    @bLind35

    Bu konuyu msn üzerinden tartışmıştık.
    Demek istediğim şey sistem düşük-orta ses seviyelerindeyken bas kabininde oluşan basıncın daha az olması ve pasif radyatörlerin bu basıncı çok iyi absorbe etmesi sonucu oluşan bomba etkili bas oluşmasıdır.
    Ancak ses seviyesine yüklendikçe kabinde oluşan basıncın artmasıyla,pasif radyatörlerin esneme paylarının sınırına dayanması sonucu oluşan aşırı tok bas oluşur diye düşünüyorum.

    @Falkenbach54

    Sizin için üşenmeden odayı ölçtüm. 6x4,5 m boyutlarında yaklaşık olarak 27 metrekarelik bir odada sistemi kullanıyorum.Ev de balkonlar hariç toplamda 145 metrekare.

    Bir önceki yorumumda da zaten güç olarak Z2300'ün önde olduğunu söylemiştim.Bu direkt olarak hissedilebilen bir şey.Ancak Z2300 sahibiyken,mutfakta uğraşırken bası sonuna kadar kapatıp,sese yükleniyor idim.Buna rağmen şarkıda kimi zaman sözcükleri seçmek zorlaşıyordu.

    Ancak S530D ile bası kapatmadan (SW+6,TRE+4,BAS+4) tahmini olarak aynı ses seviyesinde şarkılardaki enstrümanları bile bozulmadan duyabiliyorum.

    Dediğiniz gibi ses hacim olarak Z2300'de çok daha yüksek olabilir.Ancak açıkçası evimde sözlerini bile anlayamayacağım bir şekilde müzik dinlerken bu hacmi pek de umursamıyorum.

    Z2300 sahibiyken bina komşularımı geçtim,yan binalardan bile şikayete gelen oldu.Ancak şikayetler sesin yüksek olmasından dolayı değil,basın oluşturduğu titreşim-uğultu karışımından dolayıydı.
    Geceleri çalışıp,sabahları uyumak zorunda kalan bir komşum; ''Yahu şu bası kapat en azından,tam uyuyacağım elektrik süpürgesi kulağımdan beynimi çekecek gibi oluyor.'' diye şikayette bulunmuştu.

    Bugün ise temizlik yaparken odayı havalandırmak için perdeleri-camı açtım.Camdan göz ucuyla baktığımda karşı komşum hem balkonu yıkıyor,hem de dinlediğim şarkıya eşlik ediyordu.

    Dediğiniz gibi Solo7'yi ses kaynağının kalitesiz bir mp3 çalar olduğu,çok alakasız ve gürültülü bir ortamda dinledim.Hoparlörler yerde bile değildi.O yüzden Solo7 ile S530D'yi karşılaştırmam doğru olmaz.Belki evimdeki koşullarda,aynı ses kartı ile deneme yapsaydım Solo7'ye bu kadar yüklenip,haksızlık etmezdim.

    Ayrıca bir düzeltme daha yapmak istiyorum;

    Yukarıdaki incelememde mid seslerin biraz daha yüksek olabileceği görüşündeydim.Ancak ses kartındaki Dialog Plus özelliği açık haldeymiş.Bu seçimi kaldırınca mid sesler normale ve doyurucu bir hale döndü.

    Hi-Fi işine girerseniz sizi bir daha buralarda zor görürüz sanırım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Falkenbach54

    quote:

    Orijinalden alıntı: bLind35

    Solo7 dinlemediğim için bir yorum yapamam.Ama db olarak z2300 den geride olduğuna inanmıyorum.S730 da bass test şarkılarını açtığımda şaçlarımın titrediğini hissediyorum bu z2300 de hiç olmamıştı ayrıca z2300 ü satıp z5500 almıştım 188watt olmasına karşın çok fazla şarkı seçiyordu her şarkıda yumuşak bass veremiyordu para veripde en çok dumur olduğum sistem z5500 dü 20 günde satmıştım.Ben youtube da db ölçüm cihazınla 140.5db alan gördüm s730 la o senin dedğin db testini aynı ortamda aynı cihazlamı yapmışlar ortam ve cihaz farkıda olabilir?Şunuda belirteyim z2300 zaten güçlü bir sistem solo7 ilede güzel bir ikili oluşturmuşsun hifi bir sisteme geçme imkanın varsa geç...
    3 aşağı 5 yukarı yakın ses alırsın s730 lada ama bass konusunda z2300 den iyi bence.


    O 140 ölçümü tamamen hatalı bence.140 dB insanı 5 dakikada sağır eder. :) O kadar sesi millet 20K gücünde sistemler ile anca elde ediyor.Neyse S730 sadece görüntüsü için bile alınacak bir sistem. :) Deneyip kullanmak istiyorum açıkçası.Bir kaç ay içerisinde alıp şöyle bende geniş kapsamlı karşılaştırmalı bir test yapmayı düşünüyorum.Hi-Fi sistemi almasam bile arkadaş emanet edecek birini arıyor.En azından 15 ay bende olacak. :) Ama kalıcı olarak almayı tamamen düşünmeye başladım.Hala kulağımda o ses. :) Cidden şu Hi-Fi işine hiç bulaşmamak lazım.Onu dinledikten sonra bir kaç tane daha nispeten daha iyi Hi-Fi dinledim.Ucu bucağı sonu yok bu işin. :)

    Zaten bende 140db vereceğine inanmıyorum da örnek verme amaçlı yazdım.
    Bizim evimiz müstakil 3 katlı ben orta katta sistemi açtım deneme amaçlı biraz önce annem diyor teras da çamaşırları asarken duvarlar titriyordu o kadar açmasana şunu dedi :)
    Ben sistemi tiz+6 bass-4 sub+5 de kullanıyorum mid tiz çok hoş oluyor aynı zamanda yumuşak bir bass geliyor kulağıma.S530 da bunu yapamıyordum bass geride kalıyor gibi oluyordu.
    Bass ayarını 0 dan daha yüksek olarak ayarlarsanız bu sefer uydulara gelen basslarda çoğaldığı için midler geride kalıyor.Çok basslı istersem bass 0 sub10 yapıyorum normal kullanımda bass-4 sub+5 tiz+6 :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLind -- 1 Aralık 2011; 22:22:20 >




  • Eline sağlık Murat Abi...

    Demek ki neymiş, her işte bir hayır varmış.
  • @Shift41

    Sağ ol Koray'ım.
    Aynen dediğin gibi oldu.
  • Sistemin hayırlı olsun. İnceleme de güzel. Güle güle kullan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R0ME

    @kuvars10

    Teşekkür ederim efendim.

    @bLind35

    Bu konuyu msn üzerinden tartışmıştık.
    Demek istediğim şey sistem düşük-orta ses seviyelerindeyken bas kabininde oluşan basıncın daha az olması ve pasif radyatörlerin bu basıncı çok iyi absorbe etmesi sonucu oluşan bomba etkili bas oluşmasıdır.
    Ancak ses seviyesine yüklendikçe kabinde oluşan basıncın artmasıyla,pasif radyatörlerin esneme paylarının sınırına dayanması sonucu oluşan aşırı tok bas oluşur diye düşünüyorum.

    @Falkenbach54

    Sizin için üşenmeden odayı ölçtüm. 6x4,5 m boyutlarında yaklaşık olarak 27 metrekarelik bir odada sistemi kullanıyorum.Ev de balkonlar hariç toplamda 145 metrekare.

    Bir önceki yorumumda da zaten güç olarak Z2300'ün önde olduğunu söylemiştim.Bu direkt olarak hissedilebilen bir şey.Ancak Z2300 sahibiyken,mutfakta uğraşırken bası sonuna kadar kapatıp,sese yükleniyor idim.Buna rağmen şarkıda kimi zaman sözcükleri seçmek zorlaşıyordu.

    Ancak S530D ile bası kapatmadan (SW+6,TRE+4,BAS+4) tahmini olarak aynı ses seviyesinde şarkılardaki enstrümanları bile bozulmadan duyabiliyorum.

    Dediğiniz gibi ses hacim olarak Z2300'de çok daha yüksek olabilir.Ancak açıkçası evimde sözlerini bile anlayamayacağım bir şekilde müzik dinlerken bu hacmi pek de umursamıyorum.

    Z2300 sahibiyken bina komşularımı geçtim,yan binalardan bile şikayete gelen oldu.Ancak şikayetler sesin yüksek olmasından dolayı değil,basın oluşturduğu titreşim-uğultu karışımından dolayıydı.
    Geceleri çalışıp,sabahları uyumak zorunda kalan bir komşum; ''Yahu şu bası kapat en azından,tam uyuyacağım elektrik süpürgesi kulağımdan beynimi çekecek gibi oluyor.'' diye şikayette bulunmuştu.

    Bugün ise temizlik yaparken odayı havalandırmak için perdeleri-camı açtım.Camdan göz ucuyla baktığımda karşı komşum hem balkonu yıkıyor,hem de dinlediğim şarkıya eşlik ediyordu.

    Dediğiniz gibi Solo7'yi ses kaynağının kalitesiz bir mp3 çalar olduğu,çok alakasız ve gürültülü bir ortamda dinledim.Hoparlörler yerde bile değildi.O yüzden Solo7 ile S530D'yi karşılaştırmam doğru olmaz.Belki evimdeki koşullarda,aynı ses kartı ile deneme yapsaydım Solo7'ye bu kadar yüklenip,haksızlık etmezdim.

    Ayrıca bir düzeltme daha yapmak istiyorum;

    Yukarıdaki incelememde mid seslerin biraz daha yüksek olabileceği görüşündeydim.Ancak ses kartındaki Dialog Plus özelliği açık haldeymiş.Bu seçimi kaldırınca mid sesler normale ve doyurucu bir hale döndü.

    Hi-Fi işine girerseniz sizi bir daha buralarda zor görürüz sanırım.

    Valla iyiymiş o zaman.Z2300 zaten cam,pencere,duvar titretsin birazda ego tatmin etsin diye üretilmiş bir sistem bence.Daha güçlü Sublar bile bu kadar cam kapı pencere sallamıyor. :) Bizim evde müstakil üst katta çalan sistem alt katın kapılarını mutfak dolaplarını çok rahat bir şekilde zangırdatıyor.Bugün belki S730 vardır diye İzmit ve Sakarya Vatan'a gittim fakat iki mağazada da yoktu sistem.Valla kulaklarınıza güveniyorum.bLind35 nickli arkadaşın elinden sanırım epey sistem geçmişti. :) R0ME zaten uzun zaman Z2300 kullandı.Bize de S730 yolu göründü.
    @R0ME
    Hocam Hi-Fi alırsak salona.Bilgisayar için her zaman lazım bir sistem. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ErenOlca

    z5500ün şarkı seçtiğini söylemiş arkadaş ben bu duruma katılmıyorum.z2300de kullandım 5500de güzel konum ve iyi ayarlarla vermesi gereken frekansları veriyor tabi üst frekanslarda daha başarılı ama bu diğerlerinde kötü olduğu anlamına gelmez

    Ben de ikisini aynı ortamda en az 3 farklı şekilde test ettim.Üst frekanslarda tabii ki daha iyi Z5500.Fakat alt frekanslarda Z2300 daha iyi.Ayrıca genel bass kalitesi olarak Z2300 daha iyi.Tabii herkesin bass beklentisine göre değişir durum.Ben istemiyorum çivi gibi bass.Yumuşak olacak,uzuun olacak. :) O yüzden Z2300.Sert bass seven arkadaşlar içinde Z5500 daha iyi seçim olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ErenOlca

    hayır ben ikisini karşılaştırmadım tek model üzerinden konuştum

    Z2300 de Z5500 de kullandım deyince öyle zannettim.Birde Z2300 Sub ünitesinin en müthiş özelliği çok kısık seslerde bile inanılmaz efektif çalışabilmesi.Çapı ufak olduğu için tepkileride çok iyi.Mesela bazı arkadaşlar oyunlarda ve filmlerde Z5500'ün ani tepkilerde çok ufak gecikmeler yaşadığını falan söylüyor.Ama çok kapsamlı test edemediğim için bilemiyorum o kadarını.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorod -- 2 Aralık 2011; 23:07:59 >
  • @HAAltuntas

    Teşekkür ederim efendim.


    @Falkenbach54

    Hocam uzun alıntılar yerine @ seçeneğini kullansak daha iyi olur gibi,SS'ler yüzünden konu zaten yavaş açılıyor,bir de bu yüzden tepki almayalım.

    S530D'yi alırken kendi kendime ''Bu sistemde hiç bir equalizer ayarı vs. ile uğraşmayacağım.'' diye telkin etmiştim.Dün gelen bir misafirimin ısrarlarına dayanamayarak Jammix Enhancer eklentisini yükledim.
    Jammix Enhancer ile My Favourite seçeneğinde baslar düşük ses seviyelerinde bile oldukça etkili ve derin vuruyor.Bu açıdan Z2300'ü aratmıyor diyebilirim.
    En güzel özelliği de bu seçenekte normalde uydular neredeyse tamamen güçten düşerken S530D'de hala etkili bir şekilde ayrıntıları vermeye devam ediyor.




  • Arkadaşlar bende R0ME kardeşin yorumlarına güvenerek, siyah S530 sipariş verip aranıza katıldım, artık kargoyu bekliyorum, tv'de kullanacağım. Geldiğinde kendi izlenimi mi yazarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boramir1903 -- 6 Ocak 2012; 10:18:54 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.