Şimdi Ara

Ecotech motor neden fazla lpg yakar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 1997 model opel astra ecotech motorlu aracıma landirenzo marka lpg taktırdım. yakıt şehir içi son olarak 25 ykr kadar düştü daha önceden daha fazlaydı. bu rakam bile bana göre cok geliyor. aracı yeni aldığım için bir kontrole götürdüm ve bujilerin, hava filitresinin yeni olduğunu gördüm. carbon clean yaptırmayı düşündüm fakat lpg taktıracağım için yakıt yeni takılan enjektörlerden püsküreceği için gerek yok dediler. Acaba gerçekten gerek yokmu veya yakıtın düşmesi için carbon clean ve boğaz temizliği yaptırmalımıyım.



  • dostum aynı sorun bende de var. bende bugün yarın hava filtresini ve bujileri baktırcam. acaba motorla ilgilimi bu sorun
  • merhaba
    opel araçlarında carbol clean tavsiye edilmez ama lpg montajı yapılmadan önce gaz kelebek boğazınızı ve kanallarını temizlemeleri gerekiyor. yapılmadı ise yaptırmanızı öneririm. gaz ayarlarınızı da kontrol ettirin.

    iyi günler...
    quote:

    Orjinalden alıntı: Mazda 626

    arkadaşlar 1997 model opel astra ecotech motorlu aracıma landirenzo marka lpg taktırdım. yakıt şehir içi son olarak 25 ykr kadar düştü daha önceden daha fazlaydı. bu rakam bile bana göre cok geliyor. aracı yeni aldığım için bir kontrole götürdüm ve bujilerin, hava filitresinin yeni olduğunu gördüm. carbon clean yaptırmayı düşündüm fakat lpg taktıracağım için yakıt yeni takılan enjektörlerden püsküreceği için gerek yok dediler. Acaba gerçekten gerek yokmu veya yakıtın düşmesi için carbon clean ve boğaz temizliği yaptırmalımıyım.




  • sayın mazda 626 eğer aracınız lpg kullanımında herangi bir problem çıkarmıyorsa rölanti titreme stopetme kelebekle alakalı bir problem yok demektir.eğer aracın çalışması normal ise benzindeki yakıtını doğru hesapladığınızdan emin olun.eğer tasarruf %40 altında ise servisinize gidip benzindeki ve gazdaki egzos emisyon değerlerini kontrol ettirin.ama benzindeki yakıt oranından emin olmadan uğraşmayın.
  • Bende de Ecotech motorlu Meriva var ve Zavoli marka LPG sistem taktırdım. Yaptığım ölçümlerde son zamlardan sonra 19YKR yaktığını tespit ettim. Bu bile bana çok geldi. Sizin yakışınız bence çok fazla. Teknik olarak bir kontrol ettirmenizde fayda var.
  • landi çok kaliteli bir cihazdır ya kalibrasyonu iyi yapılmalı yada gaz kelebek sensörü temizlenmeli
    tabi bunun yanında motor ayarlarıda stsndartlara uygun olmalı bujıler hava filitresi motor yagı (SUPAPLAR YAGLI KADEH OLDUGU İÇİN SUPAP AYARLARINI DİREK ETKİLER)
    YANİ OKADAR ÇOK ETKEN VARKİ DEBRİYAJ PLAKASI YIPRANMIS DEBRİYAJ KAÇIRIYO OLABİLİR FRENLER SIKIYO OLABİLİR SORU VEYA SORUNLAR İÇİNwww.turotolpg.com adresinden tlflarım var
  • bu gaz kelebek sensörü LPG kitini taktırdıkdan sonramı takılan bi parça yoksa direk arabanın sıfır halinde gelen bi parçamı.

    bende LPG taktırdıktan 1 gün sonra araba sürekli titremedeydi.eğer gaza basmazsam araba sürekli titriyordu. ustaya götürdüm motorun yanındaki bi parçayaı çıkardı temizledi. araba düzeldi.
  • Eğerki hava filitresinin hortumunun motora bağlandığı yeri temizlemişse,işte orası bu kelebeğin bulunduğu yerdir diye tarif edeyim.



    quote:

    Orjinalden alıntı: superxp

    bu gaz kelebek sensörü LPG kitini taktırdıkdan sonramı takılan bi parça yoksa direk arabanın sıfır halinde gelen bi parçamı.

    bende LPG taktırdıktan 1 gün sonra araba sürekli titremedeydi.eğer gaza basmazsam araba sürekli titriyordu. ustaya götürdüm motorun yanındaki bi parçayaı çıkardı temizledi. araba düzeldi.
  • 2001 astramda landi kullanıyorum son zamlarla ş.dışı 0,135-0,14 ykr ş.içi 0,165 -0,175 ykr yakıyorum sizin ayarlarda kesin bir problem var
  • bende ortalama 195ykr. yakıyodum geçen gün hava filtresi buji termostat motor suyu değiştik. bakalım şimdi ne kadar yakacak
  • Arkadaşlar benim arabamı hem ben kullanıyorum hem kızım, ben kullandığımda 200 tl yakıyor , kızım kullandığında 250 tl yakıyor... bence yakıt hesabınızı benzin ile kıyaslayın ve % ye vurun fark o zaman çıkar. Eğer aracınızda geniş lastik varsa,performans filtresi varsa,farklı jant varsa, yaşınız bana göre daha gençse Kendinizi başkalarının verileriyle kıyaslamayın ( Bu arada benim aracım 2400 cc 135 hp.previa) Ben ışıkların rengine önceden bakıp ayağımı gazdan çekiyorum,kalkışlarda yarış yapmıyorum, kızım ışıklarda dururken ABS ler devreye giriyor, ve kalktıktan 30 sn. sonra arkamızda araba falan kalmıyor Siz hangimiz gibi kullanıyosunuz , kendinizi kıyasladığınız arkadaşınız nasıl kullanıyor ?




  • arkadaşlar aracımı 2 gün önce özel opel servisine tekrar götürdüm. yetkili ile yola çıktık ve aracın rampada bayıldığını ve aracın performansının kötü olduğunu söyledi. ve triger kayışının yanlış takılmış olacağını söyledi. aracı servise bıraktım ve gerçektende kayış yanlış takılmış araçta sente kaçıklığı varmış. aracın performansı bir anda arttı. eski mazda 626 aracımın seviyesine geldi. servisin dediğine göre zengin karışım yapıyormuş bundan sonra az yakar dedi. henüz ölçmedim ölçtüğüm zaman sizler ile paylaşırım.
  • aslında sorun çözümü bir ekip işidir.ve eğer lpg firmasında bu gibi problemleri tespit edecek biri yoksa lpg servisinin kendi dilinden anlayan iyi bir servisle çalışması gerekir,yoksa bazı bilinçsiz servisler para alamadığı veya çözemediği arızalarda lpg yi suçluyor ve doğal olarakta araç sahibi aracın servisidir sonuçta diyip bunlara prim veriyor,belkide çok basit bir arızadan dolayı herkesin keyfi kaçıyor.
  • kesinlikle haklısın aynı düşüncedeyim.
    quote:

    Orjinalden alıntı: çağlarca

    aslında sorun çözümü bir ekip işidir.ve eğer lpg firmasında bu gibi problemleri tespit edecek biri yoksa lpg servisinin kendi dilinden anlayan iyi bir servisle çalışması gerekir,yoksa bazı bilinçsiz servisler para alamadığı veya çözemediği arızalarda lpg yi suçluyor ve doğal olarakta araç sahibi aracın servisidir sonuçta diyip bunlara prim veriyor,belkide çok basit bir arızadan dolayı herkesin keyfi kaçıyor.
  • arkadaşlar bende 1 hafta önce 98 OPEL ASTRA HB 1.6 16V ECOTECH MOTOR 115 BEYGİR ÖZELLİKLERE SAHİP BİR ARAC ALDIM ve ÖZELLİKLERİNİ HİÇ BİLMİYORUM YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM...ARACIM 134 BİN DE...BENZİNLİ.... YAKIT DURUMU MOTOR ÖZELLİKLERİ HAKKINDA BİLGİ EDİNMEK İSTİYORUM..... lpg taktırimmi arkadaşlar..hangi marka ve nasıl lpg taktırim...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gettoo26

    arkadaşlar bende 1 hafta önce 98 OPEL ASTRA HB 1.6 16V ECOTECH MOTOR 115 BEYGİR ÖZELLİKLERE SAHİP BİR ARAC ALDIM ve ÖZELLİKLERİNİ HİÇ BİLMİYORUM YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM...ARACIM 134 BİN DE...BENZİNLİ.... YAKIT DURUMU MOTOR ÖZELLİKLERİ HAKKINDA BİLGİ EDİNMEK İSTİYORUM..... lpg taktırimmi arkadaşlar..hangi marka ve nasıl lpg taktırim...


    Dostum buradaki bilgiler sizin yaşadığınız yerdeki koşullara uymayabilir.

    Siz en iyisi yaşadığınız ildeki servisinize gidin ve devamlı nereye montaj yaptırdıklarını sorun, sıfır araçlarını kime gönderiyorlarsa oraya gidin sizde gözü kapalı taktırın.

    Aracınızı iyi günlerde kullanmanız dileğiyle hayırlı olsun




  • saol kardeş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.