Şimdi Ara

Eardio.com daki AKG K324P sahte çıktı almayın!!! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
285
Cevap
1
Favori
18.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Benim focalprice dan sipariş ettiğim akg k324p elime geçti. Yana döne semato adlı gg satıcısının ürünlerinin orijinal olduğunu söylüyorlarsa, benimkide orijinal, akg yazsının kabartmasından tutunda içinden çıkan garanti belgesi ve kulaklıkla müzik dinlemenin vereceği zarardan bahseden yazıya kadar hemde.

    Valla çatır çatır dinliyorum şu an AKG ile müzikleri, en son kullandığım kulaklık bunun yanına bile yaklaşamaz, sesi süper hemde 15 dolar.

    Birde orijinal ve sahte konusu var tabi, bence sahte diye birşey yok bu akg denilen firma çinde ürettirmiyormu ürünlerini hatta tüm elektronikçiler. Adamlar düşük maliyetli ama orijinaline sadık kalarak size ürün sunuyorlar. Aynı olay işlemcilerde de spor ayakkabılarda da geçerli. Sanki adamlar 100 dolara sattıkları ürünü 50 dolara mı mal ediyorlar, hepsi 3-5 dolara çıkıyor fabrikadan. Bence olay lisans olayı yoksa o kadar çinli üretici alibaba, diytrade, made-in-china,china.cn, gibi b2b sitelerde orijinal diye bu ürünleri pazarlayamazlar. AKG, sennheiser saf mı bunlara izin verecek, hepsi de anlaşma dahilinde ve hepsinden bu firmalar para kazanıyor. Olan tabi bizim gözü yumuk insanımıza oluyor, bir kez tekme yedikten sonra (hatta 3-4 kez) farkına varıyorlar işleyişin...

    Orijinale para verecek adam zaten nette nerden ucuz düşürürüm diye çırpınmaz gider elektronik mağazasından veya distribütöründen alır. Garanti belgesini kaşelettirip fatura düzenletir, gerisi hikaye, kimse size, onlar 100 dolara satarken 50 dolara ürün vermez, veriyorsa da mutlaka 5 dolara alıyordur. Ticaretin kuralı bu, eardio veya gg de parasını kaptıranlara geçmiş olsun diyorum.




  • Bu cevaba kısmen katılırım.

    katıldığım doğruluk payı olabilir ve fason üretimde defolular, üretim fazlası ve dahası üretim için fabrikanın vaadettiği rakamdan çok fazla üretip satması normal olabilir.

    katılmadığım:
    AKG fabrikasında çok ucuza çalışan işçiler bunun malzeme bilgisini sızdırıp cüzi bir gelir alıyordur.
    O fabrikadaki mühendisler bir iki üretim aşamasını satıyordur ve merdiven altı bu sefer gerçekten sahte olanlar ortaya çıkabiliyordur.

    semato'nun akg'lerinin orjinal olduğunu sanmıyorum. Sennheiser'lar olabilir.

    Şimdi elimde daha önce de sattığım çok çakma, çok kaliteli ve şimdi hala olan 2 k324p ve 1 adet ip2'ye bakıyorum. Bazı üretim kusurları var. mesela simetri, mesela çapak. Sesi de iyi.

    Bence bir cx300 aldınız 50TL'ye. verdiği ses kalitesi 5 birim.
    bir sahte k324p aldınız 30tl'ye verdiği ses kalitesi 7 birim.
    orjinal k324p aldınız 160TL. verdiği kalite 10 birim.

    fiyat/kalite oranı ve memnuniyet söz konusu. Aynı sahteyi ve kaliteyi ki bu kalite de yüksekse 15 dolar 30 liraya almakla 75liraya almak aradaki fark. Adamlar Rus savaş uçağı kopyalamışlar da bir kulaklığı mı kopyalamasınlar.

    Bu kopya işinin suyu kaçtı. kimse dur diyemez. burada media markt sahte mi diyorsak iş sahtelerin daha bile kaliteli olduğuna kadar gider.

    ve yine katıldığım nokta, ne bir telif hakkı ne bir araştırma geliştirme aşaması ve masrafı olmadığından ucuza daha kaliteli ürün alma şansı bile var.




  • Ve işte dananın kuyruğunun koptuğu yer:

    Orjinal sahte tarışması burada bitiyor:

    Kulaklıktaki logo, kutudaki seri numarası, 324 kalın K ve P ince idi değildi, logo sarıydı siyahtı değil. Sahte ve orjinal farkı taşıma bezinde gizli.

    fotoğraftaki 1, 2 ve 3 numaralı gruplara bakın. Söylemiyorum hangisi orjinal veya sahte. Sadece eardio'dan alınan kulaklıkların bezlerindeki kulakçıkların yeri, en aşağıda mı, azıcı yukarda hizalansa da aşağıda mı (grup 2) yoksa ortada mı (grup 3)?
     Eardio.com daki AKG K324P sahte çıktı almayın!!!




  • Sahte olma ihtimali olan bir yerden aldım. Sahte ve orjinal arasındaki farkları biliyordum ve en sonunda orjinalini buldum. Bu arada elimde sahte AKG K324P ler doldu.

    Aradaki farkları da şimdi size sunuyorum:

    1) Kutu: (almadan dışardan da anlayabilmeniz için kutudaki tek ama tek fark)

    siyah sahte : 3052 H 0003
    orjinal siyah : 3052 H 00030

    sahte beyaz 3052 H 0002
    orjinal sahte 3052 H 00020

    2) taşıma çantası:

    akg logosunun kulakçığının yerleri farklıdır. ortada ve alt köşede olması gibi.



    KULAKLIĞIN farkları:

    3) kulaklık ızgarası:
     Eardio.com daki AKG K324P sahte çıktı almayın!!!
     Eardio.com daki AKG K324P sahte çıktı almayın!!!



    4) kulaklık jackı:
     Eardio.com daki AKG K324P sahte çıktı almayın!!!


    5) üretim çapakları
    çapak nedir onu belirteyim: kaynak ve dökümlü imalatta iki ayrı parçanın birlikte üretilip, ayrıldıktan sonra geride kalan bileşim yerleri. Bu bileşim yerleri törpülenir.

    sahte üretimlerde birden çok kulaklık aynı anda plastik dökümle üretilmiş.


    Ve dananın kuyruğu: SES kalitesi.

    Sahte kulaklıkların ses kalitesi gerçekten tatminkar geliyordu. Şimdi hiç burn in olmadan dinlediğim orjinal ile sahteleri karşılaştırdım. İNANILMAZ ama ses kalitesi değil, ses aynı.

    Buradan çıkardığım sonuç, kulaklık ızgarasının sepet örgüsü olarak üretilmesi maliyetini kısmışlar, birkaç kıvrımı kolaylaştırıp, daha çok serili üretime geçmişler ama sürücüyü aynen kopyalamışlar gibi geldi.

    Ancak burn in yapacağım, ses kalitesini kıyaslayacağım.[simage][/simage]




  • sokomind çok güzel araştırmışsın konuyu, teşekkürler bilgilendirdiğin için. Ben de bu kervana katılıp sahte kulaklık alanlardan oluyorum sanırım. Ancak dediğin gibi sahtesi ile orjinali arasında ses kalitesi birebir aynı ise problem yok. Yalnız ben kullandığım süre içinde öyle çok fazla etkilenmedim bu kulaklıklardan. Bir CX 500 falan alıp karşılaştırmak istiyorum. Bu arada bu kulaklıkların ızgarasını nasıl temizleyebiliriz? Ne kadar dikkat etseniz de tıkanıyor bi süre sonra.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.