Şimdi Ara

E.C.A. Confeo Plus Kombi (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
958
Cevap
28
Favori
309.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ECA confeo plus kombi sahibiyim.

    petek sıcaklığını 40-53 arasında herhangi bir değere ayarladığımda 53-54 derecede tutuyor sürekli. servis ısrarla bu durumun normal olduğunu söylüyor. ben de diyorum ki 6 yıldır kullandığım kombi bu sene bu hale geldi. çözüm bulamadım. sizce de normal midir?

  • Turkalog kullanıcısına yanıt

    kullanım suyu düğmesi arızalı olabilir. kullanım suyu düğmesini biraz aşağı veya yukarı doğru hareket ettir

  • Merhaba,


    E.C.A. Confeo Plus kombimizde bugün bir sorun ortaya çıktı. Bir yerlerden su kaçırıyor ve bu su gaz hortumundan süzülerek aşağıya iniyor.

    Kontrol etmek için eğilip bakmaya çalıştığımda içeriden bir yerden olduğunu görüyorum ama tam göremiyorum.


    Kombinin çalışma ışığı kırmızı ışık olarak yanıyor ve basınç da 3.3 gösteriyor.


    Nedir problem ? Bilgisi, fikri olan var mıdır ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bay baykuş -- 5 Ocak 2021; 13:1:54 >
  • bay baykuş kullanıcısına yanıt

    Basıncın yükselmesi doldurma musluğu arızalı yada plakalı eşanjör delik, basınç yükseliyor. Kırmızı ışığa geçmesine gelince, kırmız ışık yanarken ekranda görünen numara arıza kodudur(mesala 4 gaz yok demek). Kombici çağır baksınlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt

    Su kaçırma durumu sona erdi fakat şu anda kombi hiç çalışmıyor.


    Kapalı durumdan açık duruma getirince ilk hareketlenme oluyor sonra sanki stop edermişçesine kapatıyor kendisini. Ateşleme olmuyor yani bir türlü.


    Herhangi bir arıza kodu vermiyor.



    Servisi çağırdık yarın gelebilirlermiş, bu geceden önce halledebilir miyim acaba diye yardım istiyordum  E.C.A. Confeo Plus Kombi 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bay baykuş

    Merhaba,


    E.C.A. Confeo Plus kombimizde bugün bir sorun ortaya çıktı. Bir yerlerden su kaçırıyor ve bu su gaz hortumundan süzülerek aşağıya iniyor.

    Kontrol etmek için eğilip bakmaya çalıştığımda içeriden bir yerden olduğunu görüyorum ama tam göremiyorum.


    Kombinin çalışma ışığı kırmızı ışık olarak yanıyor ve basınç da 3.3 gösteriyor.


    Nedir problem ? Bilgisi, fikri olan var mıdır ?

    Servisten gelip baktılar.


    Dün aşırı yağmur yağmıştı ve baca tarafından yağıyordu çoğu zaman. Herhalde o sebeple biraz su dolmuş hava olması gereken yere. Orayı vakumlayarak boşalttılar.


    Azot basımı yapıldı. Ne işe yaradığını bilmiyorum fakat ilk başta seviye 0.50 olarak çıkarken bastıkça arttı ve 1.0 da sabit kaldı. Su vanası filtresini de söküp temizlediler. Bi de işte hava falan tuttular toz için.


    Kombideki problem düzeldi, su kaçmasındanmış meğer.


    220 TL ücret ödendi servise.





  • Kombisine yıllık bakım yaptıran var mı? Kombiyi taktıralı 3 yıl olacak. Ne bakım için aradılar ne de başka bişey için. Ne dersiniz bakım için arayayım mı?

  • cmshn kullanıcısına yanıt

    Kombide sorun yoksa bence aramayın.


    Açıkçası bir arıza yoksa pek bir şey yapmıyorlar bence. Kombi açıktaysa hava makinesi ile tozlar için hava tutuyorlar ön kapağı falan çıkarıp. Onun dışında bizde ilk bu sene azot basma diye bir olay oldu ki hiç bilmiyordum öyle bir olayı. Başka arıza için çağırmıştık, hadi neyse gelmişken yaptıralım dedik. Ama arıza öncesi kombi gayet güzel çalışıyordu ve 2 senedir bakım yapılmamıştı. Arıza da denmez ha, aşırı yağmurdan su girmiş bacadan içeri o yani olay. Su hortumdan geri çekildi bitti.

  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt

    O dediğinizi çok denedim. Hiçbir şey değişmedi. Ancak benim anlamadığım kalorifer suyunun sıcaklığını 40°'ye ayarladığımda 53° de sabit tutması. Bu durum normal midir?

  • Turkalog kullanıcısına yanıt

    confeo plus +9 -9 olarak çalışır. sürekli 53 derecede tutuyor derken, kombi hiç durmadan yanıyor ve derece 53 mü gösteriyor orayı tam anlayamadım. kalorifer düğmesini çevirince ekrana ayarladığın set değeri gelir, düğmeyi bırakınca 5sn sonra kalorifer derecesini gösterir. kullanım suyu düğmesini çevirincede ayarladığın kullanım suyu derecesi görünür ve bırakınca 5sn sonra kalorifer derecesi görünür.

  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt

    Kombi tabii ki çalışıp duruyor, ancak ayar düğmesinden 40°'ye ayarladığında bir süre sonra kontrol ettiğimde hep 53 54° civarında çalıştığını görüyorum.

  • Arkadaşlar merhaba, burada benzer sorunlar yazılmış ama tam çözümü bulamadım. Kombiyi kalorifer için ayarladığımız sıcaklığın biraz üstüne çıkıp duruyor ve sonra çok fazla soğuyana kadar çalışmıyor. (+-9 gibi değil yani) Örnek veriyorum 60 dereceye ayarladıysam 65 civarı bir şeye kadar ısıtıyor, sonra kapanınca hızlıca 30'lara kadar düşüyor, 30'un altına düşünce tekrar çalışıyor. Böyle olunca da petekler 75 dereceye ayarladığımızda bile hafif ılımış oluyor sadece. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Hiçbir hata vermiyor ve basınç da 1.8-2 arasında oluyor genelde. Duş kısmında hiçbir sorun yok.

  • Merhaba


    Confeo Premix kombim var. Eve yeni taşındığımda eski ev sahibi kullanıyordu ve yeni taktırmıştı, bende aynı kombiyi kullanmaya devam ediyorum.


    Kombi güzel bir sorunum yok , ancak kombi devreye gireeceği zaman "Tokkkkk" diye bi ses çıkarıyor ve ondan sonra devreye giriyor. Bu ses normal mi ? Su basıncı normal 1,5-1,7 arasında tutuyorum herhangi bir hata kodu vs yok , çok güzel çalışıyor güzel ıstıyor ama bu devreye girip çıkarken ki ses bana garip geliyor.


    Daha önceki evimde Confeo Plus kullanıyordum ve kombi balkondaydı , çok fazla anlamıyordum bu ses onda da var mı yok mu diye , bu evde kombi mutfakta ve devreye girip çıkarken bu Tokkkkk diye ses bi garip geliyor bana. Bu ses neden çıkar ? Normal midir ?

  • Birkaç kez yazılmış ama çözüm göremedim.


    Kombi annemlerde, 2 3 senedir varmış bu sorun yeni haberim oldu.


    Kullanım suyu sıcaklığı stabil değil, 50 dereceye ayarlıydı; su başta zaten geç ısınıyor ideal sıcaklıktayken birden soğuyor sonra yine birden çok fazla ısınıyor. 50 dereceyi düşürdüm sorun yine devam ediyor.


    Var mı tecrübe eden? Servis neyi değiştiriyor?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Confeo Plus kombimde 4 ışık birden 5 10 dakikada bir anlık yanıp sönüyor. Bu neyin sinyali kullanma kılavuzunda vs bulamadım. Bilen varsa sevinirim.

  • merhaba arkadaşlar. 8 yıllık confeo plus kombim ilk kez arıza yaptı. Arıza da şu.

    Kombi mutfak balkonunda. Dolayısıyla mutfak musluğundan çok rahat gözlemleyebiliyorum hatayı. Normalde kullanım suyu sıcaklığım 46 dereceye ayarlı. comfort özelliğini kullanmıyorum. düne kadar sıcak suyu açar açmaz 5 10 saniye içinde sıcak su gelir, atıyorum 20 30 saniye içinde 46 dereceye sabitlerdi.

    şimdi sıcak suyu açında bazen ateşleme yapmıyor. bazen yapıyor. yaptığında da sıcaklık göstergesi sapıtıyor. göstergedeki rakamlar hızlı biçimde değişiyor. 60-69 arası gidip geliyor. kombinin verdiği sıcak su da soğuğa yakın ılık. banyo yaparken üşütüyor insanı. benzer durum yaşayan arkadaş var mı?

  • Sıcak su ısı sensörü bozulmuş. 280 tl. Yetkili servis.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba confeo plus kombime dhs taktim. İsitma egrisi secimi belirdi ekranda, 1.0 ile 2.5 arasinda deger secmem gerekiyor.yardimci olursaniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.