Şimdi Ara

Dvd-rw sorunu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Formattan önce şakır şakır çalışan dvd-rw'imi windows formattan sonra görememekte.

    Hdd ile cd-rw bir ide'ye.. dvd-rw ayrı bir ide'ye bağlı. Jumper olarak bir sorunu olmadığını biliyorum. Bios'tan boot device olarak ayarlayabiliyorum dvd-rw'i. çok güzel xp cd'si falanda okuyor. Ama herşey windows açilana kadar. Win'e girdikten sonra dvd-rw'dan eser kalmiyor..

    Yazarken aklıma geldi. Denemediğim tek firmware up. kaldi. formattan önce versiyonunu yükseltmiştim. Tekrar düşürmeyi deneyeyim.. Bu sırada her türlü fikire açiğim. Yardımcı olana koca bir sevgi ve mutluluk yumağı göndereceğim.



  • Windows sürücüyü yanlış yükleme yapmış olabilir. Aygıt Yöneticisi'nde görünüyor mu..? Ya da sarı ünlem var mı..?
  • aygıt yöneticisinde de gözükmüyor.
  • Sağlıksız bir kurulumdan kaynaklanma olasılığı yüksek. Önce ne olur ne olmaz donanımın giriş-çıkış kablolarını çıkarıp yeniden takın.. Gerçi BIOS'ta görüyor ama olsun. Şayet olmazsa XP CD'nizi CD-RW'ye takın, Başlat - Çalıştır'a sfc /scannow yazarak sistem dosya ve sürücülerinizi kontrol ettirip düzelttirin.

    Umarım faydalı olur,

    Kolay gelsin..
  • Selamlar,

    Eğer "Aygıt Yöneticisi" nde görünmüyorsa, donanım çakışması olabilir. Firmware ile çözüleceğini düşünüyorum.

    Bir de benim tavsiyem , CD-RW ile DVD-RW sürücüyü aynı kablo üzerine takıp, harddiski yanlız bırakın derim. Sonra da jumperlar ile , DVD-RW sürücüyü master ; CD-RW sürücüyü slave olarak ayarlayın.
  • Malesef bendede aynı sorun var ve çözemiyorum . Dell inspiron 1300 üme recovery dosyalarında bir error vermesinden dolayı yeniden win yükledim ve dell e özgü her özellik uçtu gitti , tüm driverleri o gün cd den yüklememe rağmen şimdi cd-dvd rom çalışmıyor çakışma yok ünlem yok tekrar tekrar hafızadan firmware attım olmuyor olmuyor donanımda sorun gideri tıklayıp yönergeleri izlediğimde bir ihtimal scsi aygıtı sorunu olabilir diyor sanırım aynı ortak veri yolu kullanılıyor ama yok yok işte
  • Aygıt yöneticisinde DC/DVD'nin bağlı olduğu IDE kanalını kaldırabilir, böylece bilgisayar yeniden açıldığında otomatik olarak geri yüklenmesini sağlayabilirsiniz. Yalnız HDD'nin bağlı olduğu IDE kanalını kaldırırsanız Windows'un açılmaması gibi bir durum da oluşabilir, o nedenle dikkatle uygulanması gereken bir işlem.
    Bir diğer çözüm yolu ise chipset sürücülerini güncellemektir, böylece IDE kanalları ve sürücüsü kaldırılmadan yenisiyle güncelleştirilir ve yeniden donanım tanıması yapılması gerekeceğinden tanınmamış aygıtlar bu sefer görülebilir. En sağlam yöntemdir hem de sisteminizi güncelleştirmiş olursunuz.
  • Şimdilik cd-rw yerine dvd'yi taktim. çalişiyor. ide kablosundan olan bir sorun. üşenmediğim bir zaman hdd'yi tek birakip dvd ile cd'yi ayri bağlayacağım. Sonucu yazarım yine buraya..
    Zaman ayırıp yardımcı olan herkese teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.