Şimdi Ara

Düzensiz Bağlantı Sorunu - Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar
    Son 2 gündür kafayı yemiş durumdayım. 2 gün önce durduk yere mavi ekran verip kendini resetleyen Pc önce eksik ntdlr hatası verdi ve sistem açılmadı. Ugras çabala yarım günde o hatayı giderdim. Ardından Boot.ini, sonra hal.dll vs gibi hatalar devam ettim. Sonra kıyamadığım siteme dayanamadım format attım. Windows xp kurdum. ethernet driverını tanıtamadım vs. nese Sorun kısmına gelirsek Anakartın Driver CD si var diye Asus K8N anakarta HDDleri taktım, donanımları onun üzerine aktardım vs. Sonra tekrar XP SP2 Türkçe kurdum. Driverları tanıtınca ethernette tanıtıldı..

    Bu hikaye kısmını anlatıyorum belki bir ip ucu olur diye...

    Sorun: internete giriyorum. Ama işin ilginç yanı İnternet bağlantısı acayip dalgalı. Belki doğru kelimelerle aramadım ama böyle bir sorun bulamadım Googleda falan. Dalgalı derken şöyleki. Bağlantı özellikle bilgisayarı ilk açınca 1-2dk gibi oldukça verimli ama ondan sonra Bağlanan Msnde kopuyor. Sayfalar bazen anında açılırken birden birşeyler oluyor yarım açılıyor. Başlayan download 2-3dk sonra birden kopuyor, gelende zaten yavaş geliyor
    Modem Zoom x5 5654.

    İpucları: Bağlantı kopar gibi oludunda verimsizleştiğinde modemin sayfası yani 10.0.0.2 de tam açılmıyor. Sayfanın üstü geliyor altı açılmıyor vs. İnternete bağlı olmasa bile bu modem sayfasına girmesi gerekiyordu. Acaba modemle ilgili bi temazsızlık mı var. Yoksa Driverların sürümüyle alakalı birşey mi var
    Başka bir ipucuda anakart üzerindeki ethernet girişine takılı eth. kablosunun ışığı arada bir yanıp sönüyor ve çok ince bir ses geliyor. Kendi kasamda kendi anakartımda böyle bir ses yoktu.


    Çözümde yardımcı olan arkadaşlar olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler







  • Sorunu çözdüm. Birileri daha aynı problemle karşılaşır diye nasl çözdüğümü yazayım.
    Biraz incelediğimde bağlantının belirli sitelere girince koptuğunu (yurtdışı çıkışı sanıyorum ) farkettim. oradan problemin donanımsal olamayacağına karar verdim. Modeme reset attım farklı ayarlar denedim olmadı. Sonra çalışan programlarda Apache denen bir program dikkatimi çekti. Araştırdım anakart ın Cdsini kurdugumda driverler yüklendikten sonra network ayaları için yardımcı programlar yüklensin mi vs diyo. Evet dediğimizde kurulan programlardan biri. Hepsini kaldırdım ve sorun çözüldü.

    Not: Burada kendi kendime konusuyomusum gibi görünsemde. böyle acil problemlerde arama sonucunda ulaşılan başlıklar çok faydalı oluyor. Belki birgün birinin işine yarar.
  • sorunu çözdükten sonra,çözümünüde güzelce yazdığın için teşekkürler, gerçek forum mantığı budur. keşke herkes böyle düşünse..
  • paylaşım için tşkler. böyle yapman çok güzel bir davranış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.