Şimdi Ara

Düz kontak ve Direksiyon Kilidi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
14.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Genel olarak düz kontak yaparak bir arabayı çalma ihtimali ne kadardır? Eski model ve yeni model araçlarda bu ne kadar fark ediyor?

    Direksiyonu kilitli arabaya düz kontak yapılırsa arabanın direksiyon kilidi açılır mı (aynı anahtarla açılıyormuş gibi) ?

    Normalde kontağı kapalı ama direksiyonu kilitli olmayan arabaya düz kontak yapılırsa; kontak açılmamış gibi direksiyon kilidi devreye girer ve direksiyonu kilitler mi yoksa kontak anahtarla açılmış gibi hiç devreye girmez ve direksiyonu kilitlemez mi?



  • ben de merak ediyorum bunu, bilen var mıdır acaba?
  • ben direksyondan frene kitliyorum ayri bi kilit denemek isteyen spiralle gelir orasi ayri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni araçlarla eski araçları düz kontak yapmakta bir fark yoktur... sadece yeni araçlarda immobilizer vardır... oda anahtarı görmeden motoru çalıştırmaya engel olur...

    yani düz kontak iki kabloya bakar... çok rahat istediğin arabayı çalıştırırsın...

    direksiyon kilidi ise anahtar yuvasına bağlıdır... takınca kilidi devre dışı bırakır... eğer anahtar yoksa direksiyonu zorlayınca kilidi kırarsın... zor bişey değil...

    yani eski aracı çalmalarını istemiyorsan yapabileceğin belli şeyler var mesela gizli bir kontak yaparsın ve aküden gelen elektriği kesersin... bu şekilde kıralı gelsin çalamaz...
  • Direksiyon kilidi sadece anahtar yokken devreye girdiği için düz kontak yapılınca direksiyon kilidi açılmaz. Direksiyon kilidini, direksiyon içerisinden geçirdikleri bir sopa ve benzeri bir şey ile aniden çevirip zorlayarak kırarlar. Direksiyonu tutan bir tane mil olduğu için fazla zorlamaz. Direksiyonu zorlayarak kırmak daha zordur çünkü dar bir tutuş pozisyonu ile yeterli güç verilemez bu yüzden sopa ve benzeri bir boru kullananlar var. Direksiyon kilidi açıkken de çalıştırsalar anahtar takılı olmadığı için direksiyon kilitlenir.

    Bizde şahin vardı bundan bir 15 yıl önce, kontak ta işlem yapan elektrikçi o mil i göstermişti çünkü bizimki de biz almadan önce kırılmış yeniden yapılmış. Çalındı mı yoksa tüm aşamalar tamamlanmadı bıraktımı bilemiyoruz.

    Bu direksiyon kilidini nasıl kırdıklarını da polis bir arkadaşımız anlatmıştı. O yüzden immobilizer olmayan araçlar baston kilit çok mantıklı diye not ekledi, en azından zaman kaybettireceğinden hedef değiştirilmesinde faydalı dyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.