Şimdi Ara

Dünyanın ilk füzyon reaktörü 2040'ta İngiltere'de açılacak: Peki nükleer füzyon nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
3
Favori
3.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yıllar önce Bill Gates'in Çin ile birlikte uygun maliyetli füzyon santrali projesi vardı, Trump döneminde Çin ilişkileri bozulunca proje yarı iptal olmuştu, sanırım Rusya olayları tekrar bu tarz projeleri hızlandıracak.

  • Bir söz vardır bilir misiniz; füzyon enerjisine sadece 30 yıl uzaktayız, diye. Yarım yüzyıldır söyleniyor. Ama inş olur ya, hiç değilse bu yolda giderken bir şeyker öğreniriz. Tabi bu teknolojiyi geliştirenler ilk bilgi sahipleri olacak, keşke bunda da geride kalmasaydık :/

  • tesisin kurulması maliyeti 12 milyar. arge test eğitim maliyetleri zaman kayıpları harcanan emekler?? neredeyse 90 sene üzerinde çalışılmış olacak faliyete girdiğinde.

  • Bilim doğru zamanda doğru yerde kullanıldığında her zaman ülkeleri bir adım, hatta birkaç adım öne taşımıştır. O nedenle deve s.. Neyse bu daha önemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal172 -- 9 Ekim 2022; 14:24:1 >
  • Anlamadığım nokta az çok aşınayız bu konuya ama haberde fransanın güneyindeki iter projesinde verimliliğini ölçeceklerini söylüyor.Ve yanılmıyorsam eğer tükettiğinden fazlasını verebilirse öğrendikleriyle bu alana farklı yatırımlar göreceğiz.Alttaki önerilen haberde ise Çin’in 2028’de nükleer füzyon planlarını faaliyete geçireceği başlığı var.
    Anlamadığım nokta bir enerji açığa çıkaran atom parçalama veya tepkimesine giriliyor bunun için çok yüksek enerji gerekiyor,Yapılan tepkimeden çıkan ısı ve ışığın bu verilen enerjiyi karşılayıp karşılayamadığı konusunda soru işareti var demektir diye düşünüyorum ben.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Atakan Erdur HACPJ A kullanıcısına yanıt
    Yeterince iyi şartlar oluşturulamaz ise verim düşük kalır.
    Örneğin vidyoda bir çocuk füzyon yapmış ancak bilinen en basit yol ve elde edilen enerji harcanan enerjiden asla fazla olmayacak bir yöntem. Suyun elektrolizi gibi. Oksijen ve hidrojen elde etmenin en kolay yolu olsada en pahalı yolu suyun elektrolizi. Bu yüzden daha verimli yollar üzerinde çalışılıyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=Wh5TUlzBwLw

  • Yahu ben olayı yıllar önce biliyordum yaaa 😁 ama soğuk olanını. Kafayı fazla zorlamayın. Açın internetten aziz filmini seyredin. (Saint) val kilmer öğrenin soğuk fizyonu. 😁

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben inanıyorum ki Çinliler bu işi onlardan önce başarabilir. Çin'i küçümsememek gerektiği inancındayım.

  • pcrex kullanıcısına yanıt
    asıl soru şu, peki onlar 2040 yılında yapmayı başaramaz ise biz kaç yılında yaparız bu kafa ile

  • serdarcenk kullanıcısına yanıt
    Kemal bey sayesinde baş örtüsü sorunu çözülecek. bu sorun çözüldükten sonra nükleer filan vız gelir bize

  • Ruslar atağa geçti bile neden ifşa ettiler ki projeyi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cryptdlg kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim teoride de nasıl yapılacağı henüz keşfedilemedi. Çıkan enerjinin giren enerjiden çok olmasını çözemediler. Şu an kısmetse 20 30 yıla buluruz kafasındalar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu işlem sırasında güneşten 5 kat daha fazla sıcaklık ortaya çıkıyor. Ne kadar devasa, tehlikeli ve zor bir iş olduğunu belirtmek için söylüyorum. Yanlış bilmiyorsam Çin reaktörünü 17 dakika kadar çalıştırabilmişti. Şunu da unutmamak gerekli, bu işlemi başlatabilmek için de büyük miktarda enerji gerekli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 9 Ekim 2022; 18:15:03 >
  • Nasıl yani tesisin havaya uçma riski yok mu o halde hidrojen bombası ki temeli füzyon reaksiyonuna dayanır yıkım çapı atom bombasından kat kat fazla nasıl insanları oldurmez gibi bir sonuç çıkıyor anlamıyorum temiz olduğu aşikar fakat bağ kurma enerjisi bağların parçalanması enerjisinden daha büyük ve güçlü. Bilen biri beni bu konuda aydınlatabilir mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cpt. MacMillan kullanıcısına yanıt
    Mesele ortaya enerji çıkması değil, açığa çıkan enerjinin yan ürününün radyoaktif olmaması. Helyum gazı ve kısa ömürlü radyasyon yayan yan ürünler açığa çıkıyor. Bu da bir patlamada sadece etrafın etkilenmesi demek oluyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ardicli2000 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam açıklama için teşekkür ederim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hani yoktan enerji üretilemiyordu bunuda açıklayın ateistler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle gelişmeleri bizim ülkemiz de görememek çok acı, anca seçim zamanı siyasiler saçmalarsa 2023'de füzyon reaktörü açıyoruz falan derler ise güler geçersiniz  

  • Nükleer reaktör inşa edeceğimize biz de bu proje için varımızı yoğumuzu harcamalıyız Fransa ve İngiltere ile ortaklık yoluna gidilebilir bu konuda mühendis yetiştirmeliyiz gelecek bu yönde çünkü bu teknoloji ilk ulaşan ülkeler dünyayı yönetir.

    Fransa’daki proje bir çok ülkenin ortak katılımıyla ve finansman ile gerçekleşiyor bu projeden elde edilecek bilgiler bu finansmanı sağlayan ülkeler arasında paylaşılacak biz neden dahil değiliz bu projeye peki?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.