Şimdi Ara

Dünyanın en küçük transistörü: Yalnızca bir atom büyüklüğünde (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
2.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hiçbir kanun 1 maddeden oluşmaz. bu hükümet döneminde tün büyük kanunlar yenilendi değiştirildi.
    Binlerce maddeden oluşan kanunda 200 madde değişmiş. bak bak bak ne kadar önemli.
    Kendi zihniyetlerinde yapılan her şey kendi çıkarlarına göre yapıldığı için bu hükumetinde yaptıklarının çıkar için olduğunu düşünüyorlar.
    Aynı dar görüşlü kıt fikirli beyinlerin eseri.
    Her şey 'in doğrusunu bir siz biliyorsunuz.
    Dünyadan bir haber gerçeklerden bir haber ama doğruyu sadece siz biliyorsunuz.
    Size göre abd yanlış yolda, hindistan yanlış yolda.

    Vikipedia ya göre Üniversite Sayısı

    Ülke Üniversite Sayısı
    Hindistan 8.407
    A.B.D 5.758
    Filipinler 2.060
    Arjantin 1.705
    İspanya 1.415
    Meksika 1.341
    Bangladeş 1.268
    Endonezya 1.236
    Japonya 1.223
    Fransa 1.062
    Çin 1.054
    Rusya 1.108
    İran 343
    Güney Kore 322
    Vietnam 209
    Türkiye 196
    Mısır 173
    Tayland 158




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ardicli2000

    Sanırsam kaynak uygulamada gözükmüyor. Mobil ya da ana sayfada kaynak yer alıyor. İsterseniz oralardan ulaşabilirsiniz.
    Tamam hocam teşekkürler.Mobildeyim bulamadım kaynağı bir daha bakayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar muhteşem bir buluşa imza atmış, bizimkiler olayı yine siyasete döndürmüş vallahi bravo



    Tartışan iki tarafında birbirinden farkı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inhumanform İ kullanıcısına yanıt
    Özal, kurumları sattı ama köprü yaptı. Şu anki yönetim de köprü yaptı diyeceksin. Evet yaptılar.
    Ama şu anki yönetim, 20 yıl borçlaranarak ve taahhüt vererek yaptı.
    Özal ise köprü tahvili çıkarttı. Köprü bizim köprümüz olacak dedi.
    Vatandaş tahvilleri aldı ve para toplandı. Parasıyla da köprü yapıldı.

    Üstelik köprüden geçişten alınan para vatandaşın cebine giriyordu.
    Şu anki yönetimde ise geçmeyen araçlardan vatandaşın cebinden para çıkıyor.
    Al işte gördün mü farkı...
  • DigitalKral D kullanıcısına yanıt
    nicelik vs nitelik

    world university ranking ortada. acilanlarin cogu pes para etmez. o kadar cok hile var ki devlet universitelerinde soyadlari hep ayni adamlar tum aileyi doldurmus akademik kadroya. iyilerle de ugrasip duruyorlar.

    kardes benim ne cikarim var. 16 senedir iktidar belli. siradan bir ulke vatandasiyim. asil herseyi siz biliyorsunuz ve ulkenin hali ortada. nereye gidecegi de ortada. 16 senedir benim zaten bu devlette soz hakkim yok. asil herseyi bile sizsiniz. hala sanki ben yonetiyormus gibi davraniyorsun. sacmaliga bak yahu. herseye sahip olan hukumet. ben degilim ki. ne rantim olabilir. benim istedigim ulke gercekten buyuyorsa ve gelisiyorsa bundan tum ulke vatandasi yararlansin. tek bir kesim faydalanmasin. refah varsa herkese var. herkes vergisini veriyor. gelir adaletsizligi gap'i her sene daha da artiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 19 Ağustos 2018; 17:34:20 >
  • Çok güzel buluş, ilerde güneş enerjisi gibi az verimli çözümlerle bile bütün evin ihtiyacını rahatlıkla karşılayabileceğiz gibi görünüyor böyle teknolojiler sayesinde.

    Çevreye zarar vermeyen enerjilere yönelmekte,yatırım yapmakta fayda var.
  • Bukalemun kullanıcısına yanıt
    Şu anda içinde oldugumuz KRIZ de YURRO 8.1 TL yi gördü, sebebi üretim olmaması ve inşaat sektörünün önü alınamaz büyümesinin ardından çöküşe geçmesi diye açıklandı. Sen bu krizi yaratanları savunuyorsun şu anda AYFON 7 BİN TL..... Sen kalkmış diyorsun ki büst dikmek BE AKILSIZ 90 SENEDE ÜLKEDEKİ BÜTÜN BÜSTLERİ TOPLA KAÇ PARA EDER? Bu maddi kısmı senin istanbulda yapılan bir gökdelen kadar etmez bir de azıcık aklını kullanıp- zekanı kullanıp gönderme yaptığını varsayalım, İsmet'e kadar yapılan fabrikaların ve üretimlerin tamamı Menderes denen tarafından satılmıştır. Sizin cenahta bir laf vardır AŞIRI CAHİLLİK İÇERİR der ki '' biz eskiden karneyle ekmek alırdık ve o zaman sol hükümet vardı'' AL SANA CEVABI: 1955 den itibaren abede 'den yardım gelmeye başladı bedava traktörler asfalt yolar vs. köylü sevindi adamlar çok sever menderesi hala yaşlı amcalar. Sonra ucaklar geldi beleşe nerdeyse. Süt tozları vs vs hepsi bedava gibi geldi oh mis. Sonra efendim 1974 'te yigit Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Karaoğlan kıbrısa harekat yaptı. Bütün dünya karşı çıktı bügünkü gibi twitterdan değil çekilin yakarız dediler. Naptı bizimkiler ayşeyi tatile çıkardılar ve kuzey kıbrısı şehitlerimizin kanı ile ilelebet bağımsız kıldık Türk toprağı olarak. Fakat yanlış giden bir şey vardı. Uçaklar o zamanın teknolojisi çabuk eskiyordu lastikleri yedek parçaları vs savaş esnasında baktılar ki abede amborgo koyunca ne uçağımız uçabildi ne gemimiz yüzebildi... Öyle bir bağlanmışısz ki göbeğimizden ben direk kilitlendik ve o an anladık ki KENDİ MALIMIZI ÜRETMEZSEK REZİL OLURUZ yani DEVLETÇİLİK ilkesi. Direk Aselsen gibi firmalar o zaman kuruluştur. ve kendimiz üretemediğimiz için elimizde hiçbirşey kalmadı ve herşeyi ecevit karneye bağladı. Çünkü 1955 de amerika ile anlaşma imzaladi değilmi heykel kafalı arkadaşım. ANLADIN MI ŞİMDİ? Türkiye 1955 den bu yana SAĞ partilerle yönetilir aç bak toplam oran 4/1 dir sol parti azınlıktadır. Kalkmış HEYKEL diyor maddi tarafına bakıuyoruz heykelin 90 senede 1 gökdelen etmiyor manevi tarafını açıkladım ... ama HAYİN ÇOK ÜLKEDE HAYİN ! ATASINA KÜFÜR EDEN OSMANLIYA SELÇUKLUYA HUNA KÜFÜR EDEN HAYİN DOLU ÜLKE ! çomarların şerrinden allah hepimizi korusun inşllah. 8.1 TL YURRO karşısında hala HEYKEL diyor MERMER KAFALI !




  • Eğer gerçekten seri üretime geçebilecek bir sistemse herşey baştan değişecek demektir. 10bin kat düşük enerji tüketimi ve atomik boyut ne demek işte asıl bu herifler cennetlik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inşaata yatırım yapan devlet değil ki özel şirketler, onlarada yapmayın diyemez kimse. devlet sadece eğitimi iyi sağlayamıyor ülkede benim en çok eleştirdiğim nokta EĞİTİM. adam akıllı bir eğitim sistemi ile bu ülke gençleri çok başarılı olup ülkeyi çok iyi yerlere getirebilirler.

  • siyaset tartışmalarına girmek istemiyorum ama burada ki yazıları okudukça da kendimi alamıyorum. ben ülkenin altyapısına çalışan duble yolların yapımını üstlendiği inşaat şirketlerinden birinde çalışıyorum. öyle yandaş firma falan da değil hani. bu altyapıyı yolları devlet falan yapmıyor, sadece yapımına izin veriyor ve 10 yıl işletme hakkın oluyor. yani devletten 1 kuruş para çıkmıyor ve parmağını dahi oynatmıyor. eski başbakanın dediği gibi ''güzel iş dimi'' :) peki ben merak ediyorum bir telefon aldığın zaman birini de devlete alıyorsun, bir otomobil aldığın zaman birini de devlete alıyorsun. yapılan köprüler hava alanları ve yollar hep paralı yani sen geçerken ücretini veriyorsun. peki bizim vergiler nereye gidiyor. bir tek bunun cevabını merak ediyorum, keşke yazılım donanım gibi teknolojilerin geliştirilmesinde, bilim tesislerinin açılmasında yada eğitimde kullanılsa ama maalesef devletin malı deniz yemeyen domuz misali sözde islam devletiyiz ya olan masum insanlara oluyor.





  • Haber okumak için sayfaya gelmiş arkadaşlardan özür diliyorum.
    Konuyu uzatmayacağım. Değişen bir şey olamayacak nasılsa.
    Hayırlı günler...

    Cahille girme münakaşaya. Ya sinirini zıplatır tavana, ya da yazık olur adabına.” /Mevlana/

  • Senin atalarında 300 yıl yatmasaydı da kitap bassaydı elin gavuru 15.yyda kitap basarken biz 17.yyda basmasaydık keşke sen merak etme bu ülkenin kurucuları gayet emin kişilerdir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Schimmel ve ekibin degeri benim gozumde koca bir kopruden veya saraydsn daha fazla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 19 Ağustos 2018; 18:43:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karlsruhe Teknoloji Enstitusu (KIT) eski calistigim yer, burayla ilgili birseylerden bahsedeyim size. KIT merkez ve kuzey diye iki kampusten olusmaktadir ve kuzey kampus sadece arastirma gorevlileri icindir. Haberde adi gecen nanoteknoloji merkezide bu kampusdedir. Asil ilginc olan ise bu kuzey kampus eskiden icinde iki tane nukleer santrallin oldugu bir yer iken, bu nukleer santraller zaman icinde kapatilip diger arastirmalara tahsis edilmesi icin Karlsruhe universitesiyle birletirip, ve bugunki KIT olusturulmustur. Burada bence kritik olan nokta, almanlar buraya son teknoloji urunu yeni ve milli nukleer santrallerini yapmak yerine daha az enerji ihtiyaci duyan teknolojiler gelistirmek icin tahsis etmesidir.
  • hsezen H kullanıcısına yanıt
    Konudaki en değerli yorum hocam, kendi adıma teşekkür ederim bilgi için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlaşılan gelecekte Schimmel Transistörünü çok duyacağız. Devrim niteliğinde bir çalışma olmuş. Unutmayın transistörler elektrikli cihazların en önemli parçası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krone -- 20 Ağustos 2018; 4:16:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atom yarıçapı 0.16nm, güncel 7nm yarıiletken teknolojisine göre 40 kat küçüldüğünü ifade ediyor. Oda sıcaklığında gümüş eniyi iletkendir. Silisyum ile gümüş arasındaki iletkenlik farkını dikkate alırsak hem boyut hemde güç tüketimi inanılmaz düşecek demektir.
    Seri üretime uyarlanabilirse devrim niteliğinde bir çalışmadır.

  • Atom değil de atomun çekirdeği boyutunda olsa tebrik ederdim.
  • Böyle haberler görünce çok imreniyorum.

    Yazık bize

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.