Şimdi Ara

Dünyanın en iyi oto otomobil lastik markası hangisi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
220
Cevap
6
Favori
321.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kullandığım lastikleri göre kıyaslama yaparsam;

    En fazla memnuyeti Bridgestone Turanza Er300 de yaşadım. Yol tutuş , ıslak performansı vs. gayet güzel.Sadece biraz sesli bir lastik.

    Lassa Impetus Revo kullandım , sıfır 4 adet almıştım onlarda gayet güzeldi.

    Michelin Energy 4 adet sıfır kullandım başka bir aracımda, arka lastikler yamulma yaptı . Türkiye yolları için pek uygun değil dedi lastikçim. Yol tutuş ve sessizlik açısından iyiydi.

    Good year kullandım ortalama bir lastikti.

    Şu an 4 adet Dunlop aldım bakalım nasıl olacak..
  • en iyi markaların sıfır araçlarına dunlop taktıkları doğru, 2010 yılında almış olduğum 0 km aracımda da dunlop vardı, daha önce de aldığımız 0 km araçta ise pirelli vardı. bugüne kadar 5 kere lastik değiştirdim komple olarak, hepsinde de michelin taktırdım.
    pirelliden başlıyayım. bu lastik ilk bir yıl çok iyi , fakat bir iki yaz kış görünce lastik sertleşiyo, kaskatı oluyo, yağmurlu havalarda çok tehlikeli ve kaygan bir lastik. zaman geçtikçe kalitesi azalıyor.
    dunlop, iyi bi lastik değil bence. yolda biraz sert, konforu nispeten düşük, sadece kumho dan biraz daha iyi bir lastiktir. iyi otomotiv markalarının 0 araçlarına dunlop takması iyi olmasından dolayı değil, maliyet-para ile ilgili bir durum, adamlar bir parti seri üretimde 100 bin araç üretiyor. lastik başına 1 Euro kar yapsa stepneyi saymazsak 4 ile çarpın , ortaya deli paralar çıkar. en büyük firmalarda bile otomobil başına 10 Euroluk bir maliyet artışı için bile yönetim kurulu toplanıyor. satılan araç fiyatlarının 3'te 2'si vergi olduğunu da düşünürsek, adamlar iyi lastik takalım da bu da müşterimize bizden bi kıyak olsun diyeceklerini pek sanmam. rasyonel düşünüyorlar sadece.
    michelin ise bence çok iyi bir lastik. ilk günden son gün lastik yarılıncaya kadar aynı performans ve kalite veriyor. bu lastiğin energy saver özelliği de var ayrıca. aracın yol tutuşu ve fren mesafesini olumlu etkiliyor. bridgestone belki daha dayanıklı, serttir, türkiyenin bozuk yollarına uygundur ona bişey diyemem, ama aracınız ticari araç değilse, ailenizi bindiriyorsanız, varın lastiğinizin ömrü 6 ay kısa olsun, güvenlikten taviz vermeyin. banko tavsiyemdir michelin.
    dunlopa geri gelelim. sıfır alacağınız araçta varsa, tamam diyecek bişeyim yok, idare eder, lastik markası seçme opsiyununuz zaten yok. ama eskiyince aynı markayı almayın derim. michelin, bridgestone veya goodyear bu 3 ünden birini alın derim.




  • kullandıgım en iyi lastik kesinlikle yokohamaydı böyle bir yol tutuş olamaz
  • Apple lastik çıkarsa iyi satış yapar sanırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cboy60

    Apple lastik çıkarsa iyi satış yapar sanırım

    Kesinlikle!
    Denemeden alacak binlerce koyun müşterisi çıkar




  • Goodyear o kadar
  • Pirelli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dunlop bizim kaliteli kaymak asfaltimiza gore degil. Markadan cok yumusak hamurlu olmasi onemli. Tabi ustu yumusak alti kaya gibi olan "guzel" lastiklerden bahsetmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pirelli
    Continental
    Dunlop
  • Pirelli tabiki de.
    En yüksek hızı zorlayan spor arabalara bakın, lastik olarak pirelli p zero yu gorebilirsiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thomassee kullanıcısına yanıt
    Aslına bakarsanız çoğu site kargo için ücret almıyor ve yine nerede yaşadığınıza bağlı olarak ücretsiz sökme-takma hizmeti alabiliyorsunuz. Bazı internet siteleri bir takım servis merkezleriyle ortaklık yapıyor, bu sayede ya çok ucuzi bir miktara ya da hiçbir ücret ödemeden lastikleri taktırabiliyorsunuz. Ama tabii malesef bu tüm illerde gelişmiş değil henüz.
  • En iyi lastiği seçmek için kategorilere (ihtiyaca) göre ayırmak lazım.

    1) Performans
    2) Sessizlik
    3) Dayanıklılık
    vb..

    Performans lastiği isteyenler hem sessiz, hem de dayanıklılık bekleyemez. O yüzden çok performanslıydı ama çok sesliydi, konforlu değildi yada fazla dayanmadı diyemezsiniz.

    Lastiğin hamuruna göre sertliği yumuşaklığı olur, bu konfor ve sessizliği yada performansı etkiler. Lastiğin diş derinliğine göre yine performansına da etkisi olur. Ne kadar diş derinliği fazla olursa, performans da o kadar azalır. (Örneğin pistte yarışa katılan profesyoneller, yarış lastiği değil de normal performans lastiği kullanacaklarsa dişlerin %30-50 arası dişleri özellikle traşlatırlar.)

    Yada sessizlik ve konfor isteniyorsa, yumuşak hamurlu ve kalın yanaklı lastik kullanılır. Böylece rahat bir sürüş konforu olur, ama bu durumda da frenlemede ve virajlarda diğer lastiklere göre dezavantajı oluşur...

    Sonuç olarak, ne istediğinizi bilmeniz lazım ki ona göre lastik tercihinizi yapın. Hepsinin bir arada olması şuanki lastik teknolojisine göre mümkün değil.




  • Formula 1'de olduğu gibi ülkemizde ihale düzenlense, en cok parayi veren o süre boyunca ülkenin tüm lastiğini sağlasa.

    Supersoft
    Soft
    Medium
    Hard
    Intermediate
    FullWet

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marka olarak en iyisi şudur demek zor ama zirveye Bridgestone Continental Goodyear Michelin (alfabetik sıralı) hep bunlardan biri oynar. Bazı yıllarda biri bazı yıllarda diğeri başa geçer.

    Model itibarıyla değişiklikler olabilir ama genel olarak

    Bridgestone------> Emsallerine göre hamuru biraz daha serttir (daha gürültülü ve daha zayıf yol tutuşu ) ama çok sağlamdır.

    Conti---------> Tecrübem yok ancak az kilometre yaptığı söyleniyor.

    GY------------> Yanak olarak çok zayıf (bozuk yola gelmez), iyi bir yol tutuşu var, ömrü de iyi

    Michelin ----------> Yanakları zayıf, çabuk balon yapar (çukurlu yola gelmez) ama uzun ömürlüdür. Sıcak havalarda sert virajlarda öter (tecrube ile sabit 2 farklı model farklı araçlarda ). Son olarak E3A modeli 3 yılda resmen pul pul döküldü boydan boya yarıklar oluştu, yanlardan telleri çıktı ama bereket patlamadı (bakım esnasında tesadüfen görüldü ). Bedava verecekler Almam

    Pirelli---------> Tel kırmakla meşhur, hiç bir lastikçiye kendi arabasına aldıramazsınız (ticari hariç), 27000 km de resmen döküldü (P2000 di galiba) UZAK DURUN

    Petlas /Starmaxx------> Aldığım modelden midir bilmem resmen odun gibi, (çok sert yanakları var ) sesli, çok sağlammış izlenimi bıraktı. İtalyanların testine kandım bir daha almam

    Vredestein Quatrack lite---------> Petlastan sonra kulaklarım bayram yaptı. Daha sessizi var mı bilmiyorum. Gerçek 4 mevsim (ülkemizde yok maalesef). Getirecek olan firma iyi para kazanır. Çok yumuşak olması yaz sıcaklarında ki ömrü beni düşündürüyor, kullanarak öğrenmiş olacağım.

    Nokian------> Nokia nin lastikleri, çok övülüyor, testlerde de hep zirveye yakın fiyatı da uygun bence kesinlikle hakkettiği yerde değil (bayi + reklam ) İlk fırsatta deneyeceğim.




  • Goodyear-Pirelli
  • michelin
    bridgestone
    goodyear
  • Şimdiye kadar sahip olduğumuz tüm araçlarda Michelin kullandk memnunuz En iyisi hakkında bi fikrim yok
  • Arkadaşlar 1,5 ay oldu aracımda Dunlop kullanalı ve ben hayatımın araç içinde olan kısmının en güzel günlerini yaşadım.Yok böyle konfor ve yol tutuşu hangi araca ne gider tam bilmem ama benim aracım için kesinlikle ama kesinlikle DUNLOP .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmutsultan

    Arkadaşlar 1,5 ay oldu aracımda Dunlop kullanalı ve ben hayatımın araç içinde olan kısmının en güzel günlerini yaşadım.Yok böyle konfor ve yol tutuşu hangi araca ne gider tam bilmem ama benim aracım için kesinlikle ama kesinlikle DUNLOP .

    Feci halde reklam kokuyor :)

    Acmis oldugun diger baslik da cabasi...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ingolstadt


    quote:

    Orijinalden alıntı: mahmutsultan

    Arkadaşlar 1,5 ay oldu aracımda Dunlop kullanalı ve ben hayatımın araç içinde olan kısmının en güzel günlerini yaşadım.Yok böyle konfor ve yol tutuşu hangi araca ne gider tam bilmem ama benim aracım için kesinlikle ama kesinlikle DUNLOP .

    Feci halde reklam kokuyor :)

    Acmis oldugun diger baslik da cabasi...

    Geçmiş e dönersen diğer reklamlarımıda görebilirsin Ben beğendim malı başkalarına çok taktir ederim,ne kadar reklam gibi görünsede benim tek kazancım kullanmış olduğum lastiğimin konforu.Onu da parayla aldım zaten. Ben sürekli bu forumdayım,yıllardan beri sayısız konuda yardımcım oldu bu forum benim.Yaş ilerledikçe lastiklerlede ilgilenmeye başladım baktım önüne gelen Michelin Michelin diyor,dedim bune abicim ya? Bu forum sağolsun insanların gözünü açıyor,eğer illada beni reklamcı olarak suçluyorsan gelirsin birgün işyerime veya evime bir çayımı içersin,görürsün o zaman reklamcımıyım yoksa kullanıcımı

    Ondan ziyade forumda biraz dolaşırsan benim gibi birçok kullanıcı göreceksin,hatta belki benden daha da çok bir markayı öven.Reklam olması için diğer markaların kötü olması lazım,fakat dikkat ettin mi bilmiyorum ama bundan önce "Michelin kullandım ama bir Dunlop değildi" ibaresini kullandım,bu kesinlikle Michelin i kötülemek değil,aklında böyle düşünceler varsa boşuna zihnini yorma,sana istediğin her konuda yardımcı,açıklayıcı ve aydınlatıcı olabilirim.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.