Şimdi Ara

Dünyanın ‘en becerikli’ robotu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.ntv.com.tr/id/25054324/


    herhalde 10-15 sene sonra fabrikalarda insanlar yerine makinalar çalışacak ve insanoğlu işsiz kalacak



  • bilimkurgu filmlerini, bir belgesel izliyormuşçasına takip ederdim...
    bunlardan en başarılısı Terminatör serisi bence (1-2), Sarah Connor'un beyaz yakalı bilim adamlarına olan öfkesi çok hoşuma gitmişti, aynı gerizekalılar değilmisiniz, atom bombasını yaratıp, sonra aman tanrım ben nasıl bir canavar yarattım diyen!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: castorpollux

    bilimkurgu filmlerini, bir belgesel izliyormuşçasına takip ederdim...
    bunlardan en başarılısı Terminatör serisi bence (1-2), Sarah Connor'un beyaz yakalı bilim adamlarına olan öfkesi çok hoşuma gitmişti, aynı gerizekalılar değilmisiniz, atom bombasını yaratıp, sonra aman tanrım ben nasıl bir canavar yarattım diyen!



    Uçuk filmler o dediklerin belgesel tadında izlenenilebilecek filmler değil bence..
  • suretler filmi vardı izledenizmi bilmiyorum ama bıraz ona benzettim simdi bu işi
  • Sanayi devrimini kaçırdığımız gibi, Robo devrimi de kaçırırsak; bu kez giyecek don bile üretemeyecek hale geleceğiz.
    Herkes gözünü açmalı, bu bölge insanı acilen neler yapılabileceğini düşünüp, hayata geçirmeli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazat
    Sanayi devrimini kaçırdığımız gibi, Robo devrimi de kaçırırsak; bu kez giyecek don bile üretemeyecek hale geleceğiz.
    Herkes gözünü açmalı, bu bölge insanı acilen neler yapılabileceğini düşünüp, hayata geçirmeli.



    Sanayi Devrimini, Bilgi devrimini kaçıranlar Robotik Çağını havada ıskalarlar! BU ülkeninde eğitimsizlik-kalitesizlikten daha çoook çekeceği var!
    Robot Çağı çoktan kaçtı...Çok değil 2030-35 yıllarında bu konuda çok ileri olan Japonya'da Robotların oynayacağı bir futbol liginin kurulacağı tahmin ediliyor! Yukardaki gariban " Proleter " robotlar şimdiden çok ilkel kaldılar ( Sahi meraklandım, acaba Robotlara Devletimiz Sendikalaşma hakkı verir mi? Yoksa sözleşmeli, C4 filan deyip idare mi eder, sanırım nasıl olsa oy haklarıda olamıyacak! )... Tıp'ta zor ve fazla hassasiyet gerektiren Ameliyatlar uzun bir süredir Robotlar aracılığıyla yapılıyor! Bu robotlar birçok yönden yukardakilerden daha gelişmiş Robotlar! Hasta açısından büyük önemleri tele-Tıp alanında, çok genişbantlı internet bağlantılarıyla iyi bir doktor yüzlerce kilometre uzaktan sizi ameliyat edebilir! Yani size en yakın hastanedeki kalitesiz doktora mahkum değilsiniz artık! Çok küçük müdahaleler yapılabilmesi nedeniyle Robot Cerrahlar aynı zamanda insan vücuduna insan Cerrahtan çok daha az zarar veriyorlar.
    Robo-cerrahlar yaklaşık 1985'lerden bu yana geliştiriyorlar! Ve gelişmeleri problemsiz olmadı, Fransa da yapılan ilk ameliyatlarda insanların sakat kaldıklarının anlaşılması için 100'ün üzerinde ameliyat gerekti, robot kolun parmakucu yumuşak-sert doku farkını yeterince hassasiyetle algılayamıyor, yumuşak doku diye sert dokuyu kesiyordu! ama yavaş yavaş bunlar aşıldı, Robotlar prostat ameliyatından kalp ameliyatına, bademcik ameliyatına kadar işler yapıyorlar ve insanlardan daha başarılılar.

    2-2.5 milyon dolar fiyatları, kullanım için yeterli personel eğitimi gibi zorluklara rağmen Zeus, da Vinci gibi Robotlar geliştirildiler! Altta artık Türkiyede de bulunan bir Doktor Da Vinci bağlantısı var! http://en.wikipedia.org/wiki/File:Laproscopic_Surgery_Robot.jpg




  • pardon robo devrimi ne oluyor? emo tarzı birşey mi yoksa anlamadım...
  • Yakın gelecekte beyin kullanılmadan yapılan işlerin hepsinde robotlar çalışacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.