Şimdi Ara

'Dünyada sadece kendisi varmış' gibi davranan sığırlar ülkesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet. Bu Afrika da bir ülke.

    Bu ülkenin antilop bedenli öküzleri yolda, kaldırımda yürürken, dururken arkasından kişi geçecekmiş, o kişinin elinde ağır yük varmış, acele işi varmış umurlarında olmaz.. Yolu kapatacak şekilde grup halinde arada boşluk bırakmadan gezerler Hatta yük taşıyan adamın önüne geçerler.

    Bankanın, PTT nin kargonun giriş kapısı önünde sohbet ederler.

    Metroya, metrobüse binerken inenlerin önüne geçerler..

    Veya duraklarında sigara içerler

    Ülkenin en büyük dünyaca ünlü üstü kapalı çarşısında turistlere örnek olarak sigara içerler. Bunu gören polis ve zabıtanın zikkrinde olmaz..koca çarşı gaz odası olur

    Aynı öküzler atm kuyruğunda bekleyen onlarca kişinin havasını seek erek sigara içip kul hakkına girmede bir beis görmezler. Veya kaldırımda metrobüs durağında,veya giriş kuyruğunda arkasından gelen yüzlerce kişiye o pis iğrenç dumanı yutturmada bir gariplik hissetmezler. Normaldir o kafaya göre.

    Metroda tramwayda telefonla bağırarak konuşurlar.. Sanki konu bizi ilgilendirir.

    Yine bu öküzoğullarıgiller binadan adam çağırmak veya geldiğini duyurmak için "tatata tatatda "" kornaya basar bir iki kişi için sokakta bulunan 250 kişinin kulağını seek erler.

    Gece vakti selektör yapmak yerine kornaya basar insanda huzur bırakmazlar.

    Veya gecenin üçünde tofaşında son ses bir kronun saçma salak şarkısını bilinçaltınıza kazımaya çalışırlar

    Arabasını köşebaşına, kaldırma parkedip yayalara "yol verirler".

    Bu ülkenin sığırlarına göre bütün bunlar normal şeylerdir. %80 i böyle davranır. Geriye kalan %20 si de bunu kabullenmiştir veya korkaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 15 Nisan 2023; 7:19:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Tamamda bu dediklerin köyden veya küçük şehirden büyük şehre göç edenlerin, şehrin adabı muaşeret kurallarına uymaması sonucu yaşadığın sıkıntılar, burası gelişmiş bir toplum değil ve çok ciddi iç göç sorunu var. Büyük şehirlere vize politikası uygulanması lazım Çindeki gibi bu sayede şehir kültürü korunur. Kimse recep ivedikleşerek medeniyetini bir yere götüremez. Şehirler köylülüğün getirmiş olduğu o dar bakış açısından kurtulmuş bölgelerdir. İnsanları daha açık görüşlüdür. Özellikle kıyı - sahil şeridindeki şehirlerde bu açıkça görülür. Tabi bunu uygulayacak politikacılarımızın olması lazım, ama kaçı liyakat usulü seçiliyor kaçı cebini doldurmak yerine toplumun faydasına yeni kanunlar çıkartmak için uğraşıyor? Balık baştan kokar demişler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.