Şimdi Ara

Dünya küre ise eğim nerede? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
702
Cevap
2
Favori
11.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

    Türkiye boşuna mı 70 m dolar verdi kısmı açık değil mi?

    Sana "uzaydayız" diye çektikleri videoların dünyada havuzun içinde çektiklerini gösterdim, neden havuz? Çünkü suyun içinde yerçekimi yok, arkaya da yeşil ekran koyup istedikleri görüntüyü koyup uzaydayız yalanını atacaklar.


    Ben sana gösterdim ispatladım, uzaya gidildiği falan yok hepsi kocamaaan bir yalan, sen artık bu saatten sonra ister inanırsın ister inanmazsın.

  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    Suyun içinde yer çekimi yok mu?

  • şaka mısın?

  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

    Şu videoyu gösterip "böyle yapacaklar" deyip bir şey kanıtladığını söylüyor. Buna mı takılıyorsun? Yukarıda bir dağ ile giden bir trenin farkını anlamadığını gösteren mesajı bile var.Dünya küre ise eğim nerede? 


    Dediğim gibi soruma da cevap veremedi gene.Dünya küre ise eğim nerede? 

  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    Yani suyun içinde yer çekimi yok mu?

  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

    Astronot bilimadamı dedikleri NASA soytarılarını uzayda görünsün diye havuza koyuyorlar, normal yerde çekemezler bu yüzden suda çekiyorlar ki kolay batmasınlar diye, yoksa suya taş at batar, tahta at batmaz mevzu bu değil anladın mı.


    Uzaydayız videolarını gördüğün gibi havuzda çekiyorlar, yani uzaya kimse gitmedi hepsi yalan.

  • Novagate N kullanıcısına yanıt
    Trollük yapmanın lüzumu yok. 2024 yılı itibariyle senin gibi bizim halktanda dünya düzcüler çıktı instagramda yorumlarda görüyorum. Olum sizi 2024 de dünyanın düz olduğuna inandıran ne oldu 2023 2022 2021 de nerdeydiniz veya daha öncesinde?

    Düz olmasının saçmalıklarını sayıyım.

    1)Isı mevzusu. Kutuplar aşırı soğuk ekvator bölgesi ise aşırı sıcak. Dünya düz ise her yer aynı derecede ısınırdı o zaman neden ekvatordan ayrıldıkça hava soğuyor ekvatora yaklaştıkça ısınıyor? Düz olsaydı bütün dünya aynı ısıdan nasibini alırdı. Ekvator bölgesi güneş ışınlarını tam dik alırken kutuplarda eğik açıyla alır. Senin mantığına göre ekvatorda kutupta güneş alıyor dimi? Eee o güneş ışını neden ekvatoru cayır cayır yapıyorken kutuplarda buzulları bile zar zor eritiyor?

    2)Yer çekimi mevzusu. Kutuplarda yer çekimi ekvator bölgesinden daha fazladır. Örneğin 100 gram bir malzemeyi burda ölçtüğünüzde Kutup bölgesinin tam ortasına götürüp ölçtüğünüzde büyük ihtimalle 100 gramdan biraz daha yukarıda ağırlıkta çıkacaktır. Ekvator bölgesine götürdüğünüzde ise daha az. Dünya düz olsaydı yer çekimi nokta virgül hiçbir minimal rakam farkı olmadan her yerde aynı olurdu.

    3)Yörünge ve diğer yıldızlar???? Dünya düz ise senin mantığına göre diğer gezegen ve yıldızlarda düz olması gerekir fakat böyle bir durum yok. Bütün gezegenler ve dünyamız düz olsaydı güneşin etrafında nasıl dönecektik? Sen hiç düşündün mü bu Güneşin yer çekimi kuvveti varken neden Merkür-Venüs-Dünya-Mars vs vs diye giden Güneş sistemimiz güneşe hönk diye gitmiyor ve kül olmuyor? çünkü gezegenlerin ve yıldızların küre şeklinde olması onları yörüngelerinde tutar. Küre olmayan bir şeyi yörüngede tutamazsın.

    Ayrıca güneş dünyanın bilmem kaç bin katı büyüklüğünde. Dünyamız düz olsaydı sence o güneşin gönderdiği ışınlar dünyamızı 7/24 aydınlık tutmaz mıydı? Sen gündüzken birileri geceyi yaşıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 4 Mart 2024; 3:26:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    1- Güneş yıl içinde sabit olan düz dünya üzerinde yengeç ve oğlak dönencesine yaklaşıp uzaklaşıyor, küre dünya mantığı ile aynı ikisinde de dönencelere yaklaşıp uzaklaşıyor mevsimler bu şekilde oluşuyor.


    2- Bilmiyorum güzel soru.


    3- Dünya düz diye diğer gezegenlerin neden düz olacakmış ki? Zaten gezegen denilen şeyler yıldızlar önceki sayfalarda görüntülerini gösterdim hepsi birer yıldız.

    Dünya güneşin etrafında dönmüyor sen yanlış modellemişsin, dünya sabit, dünyanın üstünde güneş ve ay dönüyor. Ayrıca güneş o kadar büyük değil dünyanın birkaç katı büyüklüğünde.


    Şimdi de ben sorayım.


    1- Dünya küre ise eğimi ne kadar? Yani kaç km uzaklıkta ne kadarlık bir eğim oluyor?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 4 Mart 2024; 4:7:12 >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt
    1) yengeç ve oğlak dönencesinde güneşe yaklaşmaz. Yengeç ve oğlak dönencesinde olan paraleller güneşe tam dik gelecek şekilde konum alır. Yani dünya atıyorum üstten-alttan-sağdan-soldan tam dümdüz durmaz güneşe karşı. Güneşe yaklaşıp uzaklaşma olayı senede sadece 2 defa oluyor. Ve senin bildiğinin aksine 4-6 temmuz tarihlerinde güneşe "en uzakta" oluyoruz, 3-4 ocak tarihlerinde ise güneşe "en yakın" konumda oluyoruz. Ama ne enteresan en uzak olduğumuz tarihte bile sıcaktan kavruluyorke en yakın olduğumuz tarihte yinede kış yaşıyoruz. Çünkü olay tamamen ışınların eğik veya dik gelmesiyle alakalı. Düz olsaydı temmuz ayında bi nebze olsa üşürdük ocak ayında ise bahar mevsimi gibi olurduk

    2) Bilmiyorum mu? Lise 2 (10. Sınıf) Coğrafya bilgisi

    3) dünyanın üzerinde ay ve güneş nasıl dönüyormuş? Güneş sistemi diyoruz. Güneş yörüngemizdeki en büyük gezegen veya yıldız ne dersen, güneş yer çekimi en fazla olan yıldız. Yer çekimini kendinde bu kadar toplayan büyük bir ısı kaynağının etrafındada 9 adet gezegen kümelenip bunlar dönüyor. Zaten yörüngede tutan ve bunları döndürende güneş sistemi. Şöyle düşün, girdap nasıl olur? Girdapı güneş düşün, girdaba koyduğun cisimleride gezegenler gibi düşün. O cisimleri girdaba koyduğunda lönk diye girdabın içine girmezler girdabın bi akıntısı vardır (akıntı yer çekimi oluyor burada) o cisimler böyle döne döne hızlı bi şekilde pervane gibi girdabın içine yutulurlar dimi? İşte güneşte aynı etkiyi yapıyor. Güneşin belli bir yer çekimi kuvveti var ve bu gezegenleri direk dümdüz çekmiyorda etrafında döndürerek yörüngede durmalarını sağlıyor. Böylelikle dünya güneşin etrafında dönüyor

    Mesela banyo yaptığın küvette su deliğini kapat, suyla doldur sonra deliği aç. Su giderden giderken böyle girdap oluşturarak gider. İşte güneş sistemimizdeki gezegenlerde böyle dönüyor.

    Eğimini hesaplayamama sebebin bu videoda açıklanıyor. Siz dünyayı tahmin edemeyeceğiniz kadar büyük olduğunu anlayamıyorsunuz olay bundan ibaret. Böyle bir büyük kütleye yukardan bakmış olsaydın "amerikanın bir ucundan diğer ucuna bile düz çıksa ses etmezdim şu gezegenin büyüklüğüne bak" derdiniz eminim dünya çok büyük, hemde inanılmaz inanılmazz büyük bir gezegen. Bunu 2 otobüs durağı sonrası eğim yok aha düz işte hani nerde eğim diyebilceğiniz bi büyüklükte değil

    https://www.instagram.com/reel/C38OpOhNUEn/?igsh=MWwwajBxaGk0aW53Zg==



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 4 Mart 2024; 4:28:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    Al attığım yerden izle, kamerayı alçaltınca bot eğimden dolayı görünmüyor. Matematiksel hesabı tam da tutuyor hem de, videonun başında anlatıyor geometrik olarak.

    https://www.youtube.com/watch?t=8m48s&v=y8MboQzXO1o&feature=youtu.be


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senw oldu 2024 şu aptallların nesli halen tükenmedi, genel yapay zeka geliyor az kaldi, ilk şu şu embesellileri yokedecekler şükür


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

    Sizi kandırmışlar hocam gerçek olan bu;


    Dünya küre ise eğim nerede?
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    1- Dünya sabit, sabit olan dünya. Dünya güneşe yaklaştığı falan yok sen daha düz dünya iddiasının nasıl olduğunu bilmiyorsun. Sen hala dünya hareket ediyor sanıyorsun, dünya yengeç ve oğlak dönencesinde güneşe yaklaşmaz diye yorum yapıyorsun. Sen önce dünyayı düz ve sabit olduğunu iddia edenlerin dünya - güneş modelini öğren.

    2- Bilmiyorum derken düz dünyadaki açıklamasını bilmiyorum, araştırır öğreniriz.

    3- Dedim ya sen daha düz dünyadaki açıklanan modeli bilmiyorsun, gelmiş buraya ilkokuldan beri anlatılan güneş sistemini açıklamışsın, biliyoruz kardeşim güneş sistemi nasıl işliyor sen neden anlattın ki bunları şimdi?


    Aynen evet evet 2 otobüs durağı sonrası tabi..videodaki 200 km'ye bakıp 2 otobüs durağı eğim yok diye kendini kandırmaya devam.. dünyanın eğimi hesaplanamıyor çünkü dünyada eğim yok.

    Noldu hani okyanusta giden geminin önce güvertesi sonra tamamı yok olurdu noldu? Buradan eğim hesaplanamaz mı?


    Al bir vidoda daha, en az 100-150 km öyle 2 otobüs durağı değil, zoom yapılıyor kulenin tamamı görülüyor, hani eğim nerede? Eğim yok, dünya düz bu da bir başka ispatı.



    Dünya küre ise eğim nerede?
    Dünya küre ise eğim nerede?Plano Infinito (@Plano_Infinito) on Xtwitter
    Torre tras el horizonte vuelve a aparecer, demostrando que la línea del horizonte no tiene nada que ver con la "curvatura" de la tierra, ni que los objetos se hunden por ella. #FlatEarth #Tierra #TierraPlana https://t.co/CFC7F7K09E
    https://twitter.com/Plano_Infinito/status/1168568974377979905?t=7u-LZ-FQ0Q-0wMJjjN2Fmw&s=19



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 4 Mart 2024; 9:26:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bi ara çok pahalı lazer aleti alıp dünyanın düz olduğunu kilometrelerce öteden lazeri ölçerek ispatlamaya çalışan 2 eleman dünyanın yuvarlak olduğunu ispatlamıştı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Blitz. kullanıcısına yanıt

    Kamerayı yükseltmek hiçbir şey ispat etmez kardeş Dünya küre ise eğim nerede? 

    Zoom yapacaksın, zoom yapacaksın ki bakalım karşı taraftaki nesne ufkun altında kalıyor mu kalmıyor mu.

    Eğer nesne ufuk çizgisinin altında kalıp görünmüyorsa dersin ki bak dünya küre eğim var nesne kaybolmuş.

    Ama nesne zoom yapmana rağmen hala olduğu gibi tamamen görünüyorsa eğim yoktur ve dünya küre değildir.

  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt

    Ben de bunu arıyordum. Bugün de bir şey öğrendim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt
    Dünya güneşe yaklaştığı falan yok

    Şu mesajından sonra tartışılmayacak olduğunu anladım. Bilimi reddediyosun coğrafyayı reddediyorsun bi kere en başta.

    Yengeç dönencesi 21 haziranda olur
    Oğlak dönencesi 21 aralıkta olur

    Dünya 4-6 temmuz tarihinde güneşe en uzak konumu alır
    3-4 ocakta ise en yakın konuma gelir

    Yengeç oğlak dönencesine sebebiyet veren dünyanın yakınlaşıp uzaklaşması değil anlamadın hala

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya küre ise eğim nerede?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    Kardeşim sen daha düz dünya teorisinin ne dediğini ve neyi iddia ettiğini bilmiyorsun, ben sana düz dünya teorisini söylüyorum anlatıyorum. Bu kişilerin iddiası böyle diyorum.


    Sen öncelikle sana attığım videodaki olmayan eğime cevap ver bence. Eğim var mı? Yok. Dünya düz işte bu kadar basit.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.